Ga naar inhoud

Charlotte.

Members
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Charlotte.

  1. Vandaag de dierenarts zelf maar even een belletje gegeven. Helaas is er niets uit het onderzoek gekomen. Van de parkieten was ze op de hoogte en dit heeft ze meegenomen in het onderzoek maar helaas zonder resultaat.


    Omdat Mimi's diarree vrijwel over is ziet de dierenarts geen noodzaak om verder onderzoek te doen, mocht het terug komen gaan ze verder zoeken. 


  2. Ga ik zeker doen. Het was ook een beetje raar dat de uitslag zo lang op zich liet wachten maar omdat het zoveel beter gaat met Mimi bleef ik nog even geduldig. Toen ik woensdag de ontlasting kwam brengen hebben ze direct het telefoonnummer gecheckt en dat was correct dus ze hebben de juiste gegevens. Nu maar wachten tot het weekend voorbij is.


  3. Gelukkig! Ik was een beetje geschrokken van de enorme waslijsten aan het begin van dit topic. Maar de ruimte, elkaar en onbeperkt hooi krijgen ze zeker, en wanneer er iets aan de hand is sta ik direct bij de dierenarts op de stoep. Wel zeer interessant om te zien wat voor mogelijkheden er zijn om aan je konijnen te geven,  ik heb er een hoop nieuwe ideeën van gekregen, heel leuk!


  4. Voor zover ik weet doet mijn dierenarts de onderzoeken wel zelf, de uitslag had ook vrij snel moeten komen, zelf sprak ze over afgelopen donderdag. Donderdag niets, vrijdag niets, nu afwachten tot maandag. Wanneer ik dan nog niets hoor ga ik zelf bellen. Dat ze het eventueel niet zelf zouden kunnen onderzoeken zou wel de lange wachttijd verklaren maar wat ik uit het gesprek heb begrepen was dat ze die middag gelijk zouden gaan kijken dus ik was er eigenlijk van uit gegaan dat ze het zelf zouden onderzoeken. Nu maar afwachten  8-)


  5. Hooithee is misschien ook wel een goed idee. Overigens is ze door het hele proces heen gewoon prima blijven eten, zowel hooi, groentes als ss. Ik ben nu op advies van de dierenarts even gestopt met het geven van groentes en ze zit op een speciaal vezelrijk dieet.Bedankt voor de tip!


  6. Een aantal jaar geleden had ik hetzelfde probleem met allebei mijn nijnen. Uitkomst was dat ze niet graag op een gladde vloer liepen en hierom dus niet uit hun hok wilden komen. Een kleedje aan het begin van de hok en het probleem was opgelost. Ze sprongen al snel in en uit hun hok en liepen binnen een week ook gewoon op de gladde vloer.


  7. Ik heb even opgezocht wat coccidiose inhoud, de parkieten zijn op dit moment niet ziek, toch zal ik zodra ik de dierenarts weer spreek vragen of ik misschien wat ontlasting van de vogels mee moet nemen. Voor zover ik weet zijn de parkieten gezond en hebben ze ook nooit ergens last van gehad in het verleden maar als hiermee de oorzaak van Mimi's ziek zijn achterhaald kan worden zou dat natuurlijk super zijn. Nu denk ik persoonlijk dat de dierenarts zelf ook wel aan zoiets heeft gedacht aangezien het bij haar bekend is dat de konijnen en parkieten de volière delen. Haar eventuele zorgen hierover heeft ze alleen niet met mij besproken, maar ik zal het zeker melden! Hartstikke bedankt voor al het goede advies. Wat een top forum!


  8. Haar vriendinnetje mee naar binnen nemen is niet echt een optie, Saartje is een flinke stresskip, die pak ik ook liever niet op als het niet nodig is omdat ik haar niet onnodig achterna wil zitten. Ik zal trouwens morgen even een foto maken van het binnenhok en de volière, misschien dat jullie dan een beter beeld krijgen van hoe het er uit ziet en hoeveel interactie er precies is tussen de dieren. In ieder geval bedankt!


  9. Bedankt voor de tips! De parkieten en konijnen hebben een apart binnenhok en delen de volière. Ze krijgen in het binnenhok eten dus het voer van de parkieten kan de oorzaak niet zijn. Er is inderdaad een onderzoek naar de ontlasting, hier is nog geen uitslag van, ik verwacht deze na het weekend te krijgen. De dierenarts weet dat de konijnen en parkieten de volière delen dus dit zal vast worden meegenomen in het onderzoek. Omdat ik Mimi maar in een klein laagje water zet en ze door irritatie van de huid weinig haar heeft op haar buik is ze binnen een uur volledig opgedroogd. De rest van haar lichaam word namelijk niet nat.


    De vraag over de voeding: Ze hebben onbeperkt hooi, krijgen regelmatig groentes en krijgen verder ss. Wat ik overigens was vergeten te melden is dat de dierenarts haar nu tijdelijk op een vezelrijk dieet heeft gezet om de diarree tegen te gaan.


    Wat lekkers geven na de wasbeurt is zeker een goede tip waar ik nog niet aan had gedacht, bedankt!


  10. Hallo iedereen,


    Ik heb een leuk koppel voedsters samen zitten waarvan er nu 1 diarree heeft.


    Natuurlijk direct mee naar de dierenarts gegaan, er is een onderzoek gestart. Helaas nog geen uitslag, deze zal hopelijk na het weekend komen.


    In ieder geval kreeg Mimi haar buikje niet meer zelf schoon en had last van een geïrriteerde huid. De dierenarts heeft een zalfje en een shampoo meegegeven met als advies elke dag wassen en vervolgens het zalfje op smeren. Nu gaat dit al 3 dagen redelijk goed, echter het probleem is dat ze flink wat last heeft van stress. Ze is van zichzelf een redelijk relaxt konijn maar ik merk dat zodra ik de schuurdeur in loop (ze verblijven in een schuur met aansluitend een enorme volière die ze met parkieten delen) ze direct verstijft. Ook het constant de trap op en af dragen doet haar niet goed en dan nog niet te spreken over het meest stressvolle gedeelte, het daadwerkelijke schoonmaken. Ik hoop dat iemand mij misschien wat tips kan geven om het minder stressvol voor haar te maken.


    's Middags haal ik haar uit de schuur en draag haar naar de badkamer waar een bak met een klein laagje water staat. Hier maak ik haar voorzichtig met een washandje schoon en laat haar hierna een uurtje in de badkamer lopen om op te drogen. (In verband met de kou kan ze niet nat terug naar buiten) Als ze droog is smeer ik het zalfje bij haar op en draag haar daarna terug naar de schuur.


    Ik vind het erg rot dat ze last heeft van stress en heb zelf maar weinig ideeën om het wat draaglijker te maken voor haar. Hopelijk heeft iemand hier een goed idee. Alvast bedankt!


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .