Ga naar inhoud

Valcan

Members
  • Items

    104
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Valcan

  1. Zo slecht kan het niet zijn want de dierenarts had me dit of selective aangeraden voor Beerie om aan te sterken. Omdat het van smaak veel lekkerder is dan gewone korrels...zet makkelijker aan tot eten zei ze. Over de kwaliteit zei ze dat eht goed was, maar niet per definitie veel beter, maar het was vooral voor de smaak...


  2. Ze zei dat door dat de darmen niet optimaal werken dat groentjes moeilijker verteerbaar zouden zijn nu. 


    En het hooi , ze sprak van gisten of schimmelen in de maag en darmen, ook door die verminderde darmwerking. maar ik denk dat die wel weer goed werken nu gezien ze toch al iets meer eet en echt keuteltjes terug maakt ipv dunnere ontlasting


  3. Onze Beerie is erg ziek geweest, vorige week verschillende keren bij de dierenarts gezeten, ze had een nierontsteking. 
    Na verschillende keren medicatie inspuiten en na heel wat gewichtsverlies (is wel blijven eten,maar veel minder, heb met een spuit moten bijvoeren... ), had de dierenarts gezegd , als ze tegen vrijdag niet beter is gaan we ze moeten laten gaan. Maar Beerie heeft er anders over beslist en mevrouwtje is netjes blijven leven :P Nu is ze redelijk goed, eet wel goed,maar nog niet zoveel als ervoor, en haar gewicht blijft dan ook laag. De dierenarts raad af om al terug volop groenten te geven, maar dat is precies net wat ze wil, want als ik Orphelien wat witloof of wortel geef gaat Beerie ongelukken doen om eraan te geraken! 
    Ze eet haar korrels ook, maar heb de indruk dat ze meer groenten wil. Zou ik het doen? Hooi eet ze ook nog maar mag dat pas geven van de dierenarts als ze genoeg korrels gegeten heeft, omdat hooi kan liggen gisten in de maag? Ik dahct altijd dat hooi net heel goed was voor hun?
     
  4. Orphelien haar oortjes hangen over, zo de topjes, terwijl ze normaal heel mooi rechtop staan. Vind het wel grappig om te zien, maar dit is toch niet normaal? 
    Moet wel zeggen daarnet toen ze pas weer beneden in de living zat zetten ze die wel mooi recht, en daarna gingen de topjes weer overhangen. Weet iemand waarom ze dit zou doen? 

  5. Een vriendin van mij heeft nu ook een voedstertje die alleen zit ( voorlopig tot manlief zijn nootjes eraf zijn ) en zij is nu 3 maand en begint ook te grommen en bijten... Kan ze iets doen om tegen te gaan ? En komt het ook door het puberen? Vraag het hier even omdat het net over een puberend konijntje gaat... 


  6. Onze dochter is gek op het nieuwe nijntje, tis ook een heel lief beestje. Maar we missen Valcan toch erg...Als je zo een kleine maand voor zo'n ukkie gezorgd hebt dan zit die toch in je hart..


     


    De badkamer zou inderdaad wel neutraal zijn want Flappy is nog nooit onder de douche geweest :P 

    • Vind ik leuk 1
  7. Ik vrees dat er voor Flappy geen neutrale plaats is in huis, ze is hier al 2 jaar en mag gewoon overal lopen... Ze gaat mee op onze kamers om te ravotten ook eigenlijk.. Maar ik ik ga niet opgeven, We hebben het weesnijntje nu ook en zou ze graag alldrie samen hebben... Maar ik ga op de juiste plaats een topic openen ;-) 


  8. Beerie was nog niet geslachtsrijp hoor( nu mss wel maar we laten ze neit zomaar samen ook). Hij is nu pas 3 maand oud. Rijden op haar deed hij ook niet, hij wilde vooral bij haar zijn zij wil gewoon haar plek voor haar. En met haar plek bedoel ik gewoon alles... overal waar hij komt is niet goed voor haar... alles is haar domein en niet van hem./ 


  9. Huilt veel , zij niet alleen... Maar we moeten erdoor natuurlijk... Ruby ziet dat konijntje ook wel goed zitten omdat ze toen ze dar was regelmatig heeft geholpen met eten geven, oa melk bijgeven enzo.. Ze ware zo piepklein, had nooit gedacht dat ze het gingen halen, maar toch 4 van de 6 hebben het overleefd en zijn prachtige nijnen geworden..

    Denk dat ik sowiso eerst ga praten met mijn man ook... want natuurlijk zitten we dan nog steeds met het Falppy probleem, die zit ook alleen, hoewel ze het niet erg lijkt te vinden, ... maar je weet nooit ..

  10. Mij zus heeft weeskonijntjes zitten, die zijn zonder mama gevallen toen ze 14 dagen oud waren en mijn zus heeft ze verder opgevoed met de hand. Heel mooie vlinderkonijnen, als we willen mogen we eentje van hun want eentje zoekt nog een goeie thuis. We twijfelen wel , maar voor onze Beerie zou het ook beter zijn ( ging die koppelen aan onze Flappy, maar na 3 weken proberen, blijft het een haat/haat verhouding). Maandag wordt die gecastreerd en dan zou hij perfect bij dat konijntje kunnen binnen een weekje of 2... intussen zouden ze aan elkaar kunnen wennen, ... twijfel twijfel...
  11. En daarbij komt nog dat Beerie zo naar doet naar ons... We wilden hem koppelen aan onze flappy, maar die wil absoluut van geen liefde weten en Beerie is nu  1 brok hormonen op dit moment... Maandag wordt dei gecastreerd... Hopelijk wordt het dan beter... 

  12. Dat is nu net wat we denken, die test is inderdaad wel uitgevoerd, en  toonde inderdaad droge ogen aan, maar nu twijfelen we ( vooral ik) of die entropion een gevolg is van die droge ogen of nog eens een apart probleem  ;begrijp je?  

    Daarbij komt nu nog eens dat onze man veel , heel veel eet, maar niet meer bijkomt.... dus weer probleempje erbij, We moeten alles overwegen nu of het hem wel alemaal nog goed doet, want in tegenstelling van wat je zou verwachten blijft hij vrolijk rondhuppelen, blijft lief, hij is gewoon een vrollijk konijn die speelt en de poezen zelfs uitdaagt... Maar de problemen blijven wel , hoewel de ogen al stukken verbeterd zijn. 

  13. Ja hoor, en staat nog in overweging, als het dan toch dat lijkt te zijn ( mss net door die droge oogjes ) en het gaat niet zomaar weg dan moeten we mss toch nog een correctie alten doen, maar hoorde dat dit inderdaad een korte en redelijk makkelijke ingreep zou zijn. 


  14. ze werkt maar niet snel... Had er eigenlijk wel meer van verwacht. Soms twijfel ik ook hoor, maar zei is er bijna 100 procent zeker van dat het probleem die kcs is... We gaan sowiso nog op controle, ze wilde entropion wel niet volledig uitsluiten, maar zoals het er nu uitziet en met die collega erbij, die was er ook van overtuigd dat het probleem droge ogen was. Van het ooglid dat naar binnen krulde was toen nog niet zoveel te zien als nu. De entropion kan natuurlijk ook uitgelokt zijn door die kcs en dat die dan blijvend is... Dan moet er natuurlijk ook iets gebeuren daaraan. Tis allemaal afwachten ,maar soms is het wel lastig... 


  15. De dierenarts twijfelde of het niet kwam door de droge ogen. omdat het ooglid dan niet makkelijk over de oogbol kan glijden. Moet wel zeggend at het verschil met de eerste keer dat ik het zag en nu wel al groot is, krult bijna niet meer nar binnen ook. En de droge oogjes zijn ook al beter intussen. Maar we gaan sowiso op controle, 


     


    Hij huppelt intussen wel vrollijk door onze living, is veel happier sedert de optimmune gestart is. 


  16. Eigenlijk moest het weg omdat de zalf er teveel in kleefde en het "trok" maar toen ik begon om te knippen heb ik gemerkt dat het bovenste ooglid erg naar binnen krulde. Heb dan de dierenarts gebeld en die zei niet te ver wegknippen omdat dit net meer kan gaan prikken. Ze zei dat het soms kan zijn doordat hij nog in de groei is, of ook net doordat de ogen te droog zijn en het ooglid niet netjes over het oog glijdt. Maar tegengehouden wordt door droogte. 

    We gaan nu nog een weekje afwachten en verder zalf indoen, de oogleden moet ik regelmatig naar buiten keren, en in de loop van volgende week moet ik terug op controle. 

  17. Nu zijn we 4 dagen verder en het blijft wat stabiel, heb gebeld naar de dierenarts en moet nu terramycine en optimmune afwisselen, en de haartjes rond de ogen wegknippen.. Heb dit nog nooit gedaan, iemand tips? Indien het niet gaat mag ik gerust naar de dierenarts,maar ze zei dat dat eigenlijk wel zou moeten lukken.. 


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .