Ga naar inhoud

erinna

Members
  • Items

    214
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door erinna

  1. Hoi allemaal,


     


    Mijn konijn heeft een behoorlijk pittige tijd achter de rug (3 jarige Vlaamse reus) met achterpoot problemen door het slechte lopen met de achterhand. Inmiddels is na een lange behandeling bijna alles verholpen op het feit na dat we erachter zijn gekomen dat hij artrose heeft (diagnose via rontgen).


     


    Hij krijgt nu carpofen drops en doet het er erg goed op. 


     


    Ik vroeg me af of er meerderen zijn met dit voorval en of we eventueel tips kunnen uitwisselen?


     


    Ik hoor het graag :)


     


    Een aangenaam konijnen leven staat voorop.


     


    Groetjes,


     


    Erinna


  2. Goed dat je zelf iniedergeval al duidelijk verschil ziet. Laat je ons weten wat de DA zei?

    Succes.

    Nou vanmiddag dus bij de DA geweest, ze vond het er ook super goed uitzien, we gaan nog door met de AB kuur (klein extra flesje mee gekregen) mocht dit flesje op zijn en de wond is nog niet geheel dicht dan gaan we over op een andere omdat ik deze AB kuur niet te lang mag gebruiken, is de wond wel heel dan is meneer louis van al de rompslomp af en ik moet toegeven dan ben ik ook wel weer blij :P (nog een heel gedoe om een vlaam te fixeren in je eentje en een spuitje met AB in zijn mond te krijgen )

    XX

  3. Mijn vlaam had laatst ook in eens een wammetje, bleek ook een een open wondje te hebben (had ik ondekt, maar wel door goed zoeken) waardoor de wam dus helemaal geen wam was maar gewoon een abces :( hij is nu in behandeling en we gaan straks weer voor controle naar de DA

  4. Straks hebben we een controle afspraak bij de DA om half 2, het abces is in mijn ogen al flink geslonken, ben benieuwd wat de DA er van zegt en we hopen natuurlijk dat het allemaal mee valt, wel denk ik dat de AB kuur nog even verlengt moet worden.

    Maar wat een drama zeg de afgelopen en dat nog wel met kerst en oud en nieuw ook! arme Louis wel minstens 2 keer per dag dik in de stress, valt niet mee om een vlaam zijn medicijnen via de mond toe de dienen, maar het is ons gelukt en hopelijk bevestigd de DA het resultaat (A)

  5. Ja, Oculoheel kun je bij de tuinen kopen, misschien ook bij de etos, bij kruidvat in elk geval niet! Het gaat echt een stuk beter met het oog van Frits!

    Melk wordt bij baby's ook wel gebruikt, zal bij konijnen dan ook wel kunnen helpen, maar ik volg zelf liever advies van mensen die zich verdiept hebben in diergeneeskunde op.

    hihih ik volg de opleiding tot dierenarts assistent ;) maar snap je hoor ;) ik heb het zelf gedaan bij 1 van mijn nijntjes die ec had, daarnaast zwaar ontstoken oogjes, en met die melk was het binnen 3 dagen bijna helemaal over :-D

  6. Een aantal keer per dag even met op kamertemperatuur gebrachte volle melk druppelen in het oog, dit is beter dan afgekookt water omdat het niet alleen het vuil wegspoelt maar ook omdat er goede bacteriën in melk zitten die vechten tegen de slechte bacteriën, als het goed is zie je binnen enkele dagen al verschil, mocht het niet voldoende werken dan moet je toch even naar de DA voor een AB zalfje ;) (dit is wat wij adviseren in de dierenspeciaalzaak :) ) Sterkte!

  7. Wat je zou kunnen doen uit voorzorg als het bijv een beginnende ontsteking is even een aantal keer met op kamer temperatuur gebrachte volle melk druppelen in het oog, dit is beter dan afgekookt water want het spoelt niet alleen maar er zitten ook goede bacteriën in die vechten tegen de slechte, mocht er iets aan de hand zijn ;) is er niets aan de hand, dan kan het nooit kwaad :)

  8. Nou gister dus naar de DA geweest en wat ben ik blij dat ik geweest ben zeg, de wam die hij pas heeft gekregen is geen wam, maar een abces en der hoogte van het plekje is gewoon een open wond, waarschijnlijk is hij een keer gebeten door een van de andere op een net ongelukkige plek en is het flink gaan ontsteken. :( we zitten nu in ieder geval voor 10 dagen op antibiotica 2 keer per dag en minimaal 1 keer per dag zalven met betadine zalf, het liefst 2 keer (dus we doen uiteraard 2 keer) arme man, en dat met de kerst :( als hij goed op de AB reageert hoeft het niet weggesneden te worden en anders wel, na oud en nieuw gaan we even op controle waarschijnlijk dan de AB verlengen en als het nodig is een operatie inplannen, hoop op het beste en dan de AB maar zijn werk mag doen!!

  9. Hey allemaal,

    Ik heb een gele vlaam en sinds 2 dagen heeft hij een rare kale plek net boven zijn kleine wam (die hij overigens pas sinds kort heeft :( ) laatst hingen er ook wat viezige plukken haar aan (kan ook door het hok komen die hadden ze behoorlijk toegetakeld, dus ik mocht weer braaf schoonmaken :) ) a fijn ik vind het zo een rare plek, ik bekijk het nu regelmatig met een zaklamp, omdat ik hem slecht in de hand kan nemen, tijdens het eten want dan zit hij altijd op een veelte schattige manier waardoor ik redelijk goed kan kijken.

    Hebben jullie hier wel eens van gehoord, zou het een ontsteking kunnen zijn, of misschien pluk gedrag omdat hij zijn wam niet fijn vindt??

    Ik weet het niet en wilde eerst even aan jullie vragen voor ik het laat checken bij de DA

    Het zit dus boven de wam ter hoogte van die geur afscheidings klier

    Groetjes,

    Me en de nijnsels

  10. Sorry voor de late reactie!!

    MAAAR er is gelukkig niets ernstigs :-D

    Het is inderdaad een beetje ectropion achtig, maar zoals ik al zei is het niet ontstoken en moet het gewoon (zoals ik al deed) in de gaten blijven houden dat er geen vuil in gaat zitten, hij heeft het aan beide ogen alleen links iets meer. Volgens de DA zag het er verder keurig uit :-D

    DA is trouwens echt super aardig, helemaal kostenloos :P (zat ook maar 3 min. binnen :P)

    yeey!

  11. Hey Hey,,

    Ik heb sinds voor de zomer een mooie gele vlaam, gecastreerde ram inmiddels :)

    Nou heeft hij sinds een tijdje een hangend onder ooglid, ene dag meer dan de andere keer, waardoor je direct zijn slijmvliezen ziet.

    Het is niet ontstoken en daarom heb ik het een poos aangekeken. Nu heb ik net even met me vaders vriendin overlegd en we gaan straks voor de zekerheid toch even de DA bellen om er toch even na te laten kijken, zeker nu de winter er aan komt.

    Op school heb ik ook al aan verschillende dierenartsen gevraagd of hun bekend zijn met het probleem (zit op het groenhorst in Barneveld) maar ook zei kennen dit probleem niet.

    Hebben jullie er wel eens van gehoord? En weten jullie of dit een bekend probleem is bij vlamen?

    Ik hou jullie op de hoogte en ben ook wel benieuwd naar jullie ervaring?

    Groetjes

    Erinna:yes:

  12. Hoi allemaal,

    Nou ik heb net eindelijk een afsrpaak gemaakt om aanstaande dinsdag een gele Vlaamse ram op te helen van 12 weken :) aller eerst super blij. Het is de bedoeling dat hij gecastreerd wordt en dan wordt gekoppeld aan mijn 2 voedsters die tot heden al 4 jaar bij elkaar zitten in vol geluk, toch was mijn wens er een gecastreerde vlaam bij te zetten om het plaatje compleet te maken.

    Nu is mijn vraag hoe lang is een ram nog vruchtbaar na de castratie? Zodat ik hem nog veilig apart kan houden tot ze samen gekoppeld kunnen worden?

    Ik had al gezocht op het forum, maar kon het antwoord zo gauw niet vinden door alle enthousiasme XD

    Konijnen pootjes en groetjes erinna

  13. je kunt het ook 2 keer daags gaan spoelen met handwarme melk!

    ik heb dat ook gedaan toen coco haar ogen ontstoken waren eerste deed ikd at met afgekookt water maar zag geen verbetering het spoelt het ook alleen maar... maar toen ik melk ging proberen(op advies van mijn stagebegeleider dierenspeciaalzaak) zag ik binnen 2 a 3 dagen verbetering!! er zitten namelijk goede bacterien in die vechten tegen de slecht waardoor het dus sneller en beter geneest.

    succes

    x

  14. kun je ze niet zeggen dat als het alleen ontstoken ogen zijn en ze geen onnodige DA kosten willen maken dat ze de ogen ook met handwarme melk kunnen behandelen iplaats van met afgekookt water... de goede bacterien die in melk zitten vechten namelijk tegen de slechte bacterien waardoor de oogjes sneller helen en water spoelt het alleen maar en dat heeft dus niet heel veel zin.... dit is een tip aan iedereen met dit soort problmen!!

    heb het zelf ook gedaan eerst met afgekookt water en toen ik hoorde over de melk ging het indderdaad een stuk beter dan zie je tenminste binnen 3 dagen verschil en bij water bleef het constant het zelfde...

    Vertel dit vooral door aan iedereen die dit soort promblemen heeft we kunnen hier vast veel dieren en in dit geval konijnen mee helpen..:mdr:

    xx

  15. hey,

    ik las dit beerichtje en badacht me meteen dat ik je een reactie moest sturen weet precies hoe moeilijk je het hebt... ik heb aanstaande dinsdag precies 6 weken er op zitten en dan mag ik stoppen met behandelen..

    bij mij is dus Coco ziek geworden. ben meteen naar de DA gegaan en heb daar antibiotoca gekregen (ze dachten dat het ook een oorontsteking kon zijn, vandaar de AB) en ze krijgt op dit moment nog Panicur. verder kreeg ze ook nog dwangvoeding omdat ze sterk vermagerd was. ook kreeg ze in de eerste week er nog ontstoken ogen bij... die heb ik behandeld met handwarme melk(omdat daar goede bacterien in zitten die dus tegen de slechte bacterien vechten en het dus een betere werking heeft dan afgekookt water) de melk heeft na een week gezorgd dat de oogjes weer goed waren! dus dat kan ik je zeker aanraden en is veel beter dan water.

    verder tolde zij ook super veel en heb nachten niet geslapen... omdat ik zo ongerust was...(ben daarvoor ook naar de dokter gegaan omdat ik bloed wou laten prikken omdat het niet zo goed meer ging met mij maar dat is nu weer allemaal goed..) verder werd ze na 3 weken al weer wat actiever..ik had haar binnen moeten zetten omdat ze ook onder haar normale lichaamstemperatuur zat .. heb elke dag haar zusje erbij gezet zodat ze elkaar niet vergaten... dit was heel goed voor beide ze miste elkaar onwijs veel en dat was te merken ook!! Chanel(der zus die nog steeds buiten zat) ging vreemd gedrag vertonen... ze is letterlijk emt de waterfles en etensbak gaan gooien!! zelfs van het trapje af! maargoed in de 4e week ging het al weer beter met Coco liet haar af en toe op bed en dwangvoeding had beter een andere naam kunnen krijgen ze is er letterlijk verlslaafd aan (panicur trouwens ook) hoef beide maar voor het mondje te houden en zachtjes de hoeveelheid te spuiten en het word letterlijk opgevretengelikt:P hehehehe dus dat was weer een gerutstelling.. verder ging ze al rondjes lopen op me bed(2 persoons dus lekker groot) ook begon ze wat meer te hupsen in plaats van te lopen.. ze werd met de dag hyperder en had zoiets van dat ze haar energie niet kwijt kon... dit vond ik zielig en chanel werd er ook niet vrolijker op... coco tolde al bijna niet meer dus heb besloten haar weer buiten bij haar zusje te zetten.. wel alleen in het gesloten hok zodat ik zeker wist dat ze warm zit.. en zeker wist dt er geen ongelukken zouden gebeuren...

    gelukkig ging de verharing weer verder en heeft ze nu dus voor bijna 100% een wintervacht ontwikkeld... verder heb ik een week later om precies te zijn eersgister het trapje opengezet en er een katten tunnel overheen gedaan zodat ze een soort van steun tunnel/trap heeft... dit werkt zeer goed en als ze dus iet wat wankeld steunt ze er tegen aan en komt dus nu zelfs al rennen op en af het trapje..!!! ik ben super trots op mij en haar dat we dit gaan halen!(gehaald hebben) ze verlegt concstant haar grensen zo is ze ook al op de zolder gesprongen(2 keer) maar moest haar de af gelopen 2 ochtende haar eraf halen omdat ze zielig was... ze durfe er niet van af want tja dat opstapje is wel lastig om omlaag te gaan en moeilijk in te schatten als haar hoofdje nog lichtelijk scheef staat..

    verder kunnen ze nog niet de grote ren in want ik wil er nog steeds zeker van zijn dat ze uit de wind zit en uit de regen voor ik er echt in vertrouw.. ze eet volop biks en haar zusje geniet volop mee!!

    haar ruggengraat voel ik nu op de normale manier en van mij krijgen ze sowieso nog een volle week 2 mega bakjes vol met biks want ik vind dat ik er wel even wat dikker wil hebben dan normaal zodat ik zeker weet dat het goed met haar gaat:)

    ik wil je in elk geval vertellen dat jij en je konijn hier doorheen moeten en ik kan zelf nu uit ervaring zeggen dat het heel moeilijk is maar je echt vol moet houden... zodra je konijn nog wil eten.. wil het leven dus zet hem op en ik duim voor je dat alles goed komt... hou er rekening mee dat het hoofdje wel iets wat schuin kan blijven staan denk dat dat hier ook wel het geval zal zijn maja je moet maar zo denken als ze het maar overleefd en als ze er maar mee kan leven wat even zal duren voordat ze het door zal hebben...

    Succes en ik duim mega hard met je mee!!

    XXX Erinna Coco&Chanel:love:

  16. heee bbers:P

    Jullie weten dat mijn konijntje aanstaande dinsdag 3 weken ziek is... ze heeft of een midden oorontsteking of e cuniculi.

    Nou vroeg ik me af wanneer haar hoofdje ongeveer weer recht kan gaan staan..

    en verder gaat alles goed met haar hoor ze gaat enorm vooruit! maar af en toe als ze eventje lekker lang uit gaat liggen laat ze wel eens wat knarsentanden horen en dan hoor ik het 2 a 3 keer en dan net meer.. wat kan dit zijn... heeft ze dan nu pijn of is ze gewoon gelukkig want eerst is ze lekker vrolijk aan het rennen enzo??

    XXX

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .