Ga naar inhoud

Cilia

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cilia

  1. Hoi Anjolein

    nogmaals je bent een super vriend een toppertje :-)

    Wat ji allemaal gedaan hebt voor je konijntje!

    Ik zou zelf als je konijn nog niet helemaal genezen over een week, niet gaan koppelen hoor,

    hij is nog erg bang, alles wat nieuw is brengt stress ook en je weet nooit hoe ze kunnen reageren saampjes,

    voor je t weet is t weer mis met de wond, dat zou zonde zijn en gevaarlijk.

    Heel veel sterkte en wie weet is hij over een week goed genezen en kan t toch allemaal

    Liefs van Cilia

  2. Lieve Lonja en anderen die op dit forum zitten

    Hier toch nog even t behandelplan dat mijn konijn geven is van mijn dierenarts

    En dit in overleg met konijnenspecialisten Wilherminapark waar ik altijd heen bel ook.

    Ik zag dat mijn konijn bij t proberen op te staan zwakken achter pootjes leek te hebben en om viel en hij at niet.

    De eerste dag de pijnstiller rimadil per injectie, batrill en panacure. (Rimadil is gegeven omdat hij niet at.)

    Bij thuis komst had ik een konijn die al heen en weer liep en at.

    De tweede dag is er Dex gegeven, vitamine B, panacure en baytrill.

    De derde dag was t zondag ik kan zelf niks geven hij spartelen bij mij teveel, mijn dierenarts zei kijk naar hem en beslis of je naar t spoedkliniek moet. Nou ben ik iemand die absoluut zou gaan indien nodig maar mijn konijn liep spontaan heen en weer en at.

    De vierde dag is er Dex gegeven, vitamine B, panacure en baytrill.

    (Omdat de Dex een eng middeltje is, sterker dan pretnison, met veel bijwerkingen was er volgens mijn dierenarts daarom ook voor gekozen om t kort te geven met 1 dag er tussen.)

    De vijfde dag is er geen Dex meer gegeven en vitamine B maar enkelt panacure en baytrill en dit is doorgegaan tot de 14e dag.

    Sinds gister dus na 14 dagen nu de 15e dag word er nu enkelt panacure gegeven.

    Met mijn konijn gaat t zijn gangetje hij heeft momenten dat hij wat rustiger is (denk door de panacure wat buikpijn lijkt t) maar dit is enkelt soms, voor de rest eet hij niet veel brokjes achterelkaar, maar eet heel veel hooi de hele dag en tussendoor komen de brokjes aan de beurt.

    Zoals ik net zei word er vanaf de 14e dag enkelt panacure geven en een pijnstiller indien nodig zodat hij door eet. Dat is gelukkig nog niet nodig geweest maar is altijd heel belangrijk zodat ze eten, wel belangrijk eentje die goed aanslaat bij je konijn,

    maar dit nooit samen met Dex!

    Lonja Ik heb zelf nog nooit gehoort dat er Dex word gegeven ipv van een pijnstiller zoals nu bij jou konijn op t moment? Ik respecteer jou keuze maar ik vind t zelf erg jammer dat je niet je konijn nog een kans geeft met een goeie pijnstiller zoals een rimadil injectie, vaak goede resultaat dat ze gaan eten. Wie weet bij jou ook. Dit uiteraard zonder Dex!

    7 jaar geleden had mijn konijn voor t eerst EC en ik heb deze behandel plan hierboven van nu ook gedaan en dit tot een week of 6.

    Dus nu na 14e dagen enkelt panacure.

    Mijn konijn is een dwergvosje nu 8 jaar en 2 mnd

    Voor de rest heeft mijn konijn een hok van 3 etages en op de 2e etage plast en keutelt hij ik maak dat nu elke dag schoon.

    Normaal om de dag en tussendoor gooi ik er altijd nieuwe bodembedekking op zodat hij droog loopt.

    Ik doe op verschillende plekken hooi in de hoeken, kruiden hooi vaak met rozensmaak vind hij lekker daardoor loopt mijn konijn van boven naar onderen op verschillende plekken te zoeken naar hooi, als ik zie dat hij niet zo de brokjes heeft aangeraakt en ook ff geen hooi eet gooi ik weer een klein beetje nieuw lekker ruikend hooi op t bestaande hooi waardoor hij weer de hooi aanvalt.

    Ik Google zelf altijd heel veel en bel en vraag veel en vaak waarom.

    Ik moet ook zeggen dat ik een hele goeie dierenarts heb in Amsterdam, die bij twijfel altijd naar Utrecht belt en ik ook altijd. Ik doe nooit wat zonder hem. Hij zit in de Dierenkliniek Westerpark en heet bas Peters.

    Lieve mensen dit is mijn verhaal en t behandelplan kwa medicatie hierboven.

    Elke situatie is anders maar dit is mijn ervaring en wie weet kan ik hier toch iemand een keer mee helpen.

    In iedergeval goed bedoelt. Ik wens Lonja en konijn en alle andere konijntjes een lang lang leven toe!

    Bij vragen antwoord ik ze graag.

    Liefs en knuffel van Cilia.

    • Vind ik leuk 1
  3. Lieve Lonja

    Mijn naam is Cilia en nieuw op deze forum

    Heb mezelf aangemeld special voor jou

    Het is nu bijna 1 uur smorgens en verwacht je niet op de forum nu

    Maar vraag je aub nog niet jou konijn op te geven

    Ik kom straks in de middag hier op t forum terug special voor jou en je konijn

    Ik heb zelf een konijn van 8'jaar en 2 maanden en sinds 3 weken voor de 2e keer EC

    De keer hiervoor was 7 jaar geleden

    Ik heb een hele goeie dierenarts maar ik vraag en Google al 8 jaar lang heel heel veel, en weet dus heel vaak al wat t konijn heeft en wat mijn dierenarts gaat doen kwa behandeling (dit zelf door hem gezegd als compliment ) ja ik ben een echte dierenvriend en ga heel heel ver voor oa mijn konijn

    Zoals ik zei deze middag zal ik jou mijn eigen ervaring van 2 keer EC met de behandeling en medicatie wat er gegeven is en hoe ik t ervaren heb hier opschrijven

    Wel ff in t kort wat ik net gelezen heb heeft de Dex de weerstand van jou konijn helemaal naar beneden gehaalt, het is een heel eng middeltje met veel bijwerkingen en volgens veel konijn specialisten nooit echt bewezen dat t werkt, als t gegeven word nooit meer dan 2 a 3 dagen geven en met vitamine B erbij altijd!

    Wanneer je nu geen Dex meer geeft mag je weer en moet je zeker een pijnstiller geven, vaak eigenlijk bijna altijd gaan ze weer eten, mits je de goeie pijnstiller laat geven

    Mijn konijn heb ik nu al 2 keer de zelfde behandel plan laten geven ( 7 jaar geleden ben ik 6 wk bezig geweest) en t gaat zijn gangetje hij is spontaan en eet soms wel minder brokken doet er soms wat langer over maar eet wel heel veel hooi, de panacure zal hem wat krampjes, buikpijn en/of misselijkheid bezorgen ik zie t goed aan zijn gedrag hij zit soms wat meer inelkaar en kronkeltsoms ff met zijn achterlijfje maar das maar ff maar eet dus wel heel veel hooi en de brokken komen tussendoor wanneer hij heen weer loopt eet hij er wat en gaat daarna weer verder met hooi, ook stimuleer ik hem tot eten maak t aangenaam aantrekkelijk in zijn hok

    Vanmiddag meer hierover word vervolgt lieve Lonja ik zal hier opschrijven wat ik doe voor mijn konijn hoe mijn dierenarts behandelt heeft en wat er geven word en wat jij evt nog zou kunnen doen tot straks!

    Liefs Cilia

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .