Ga naar inhoud

Ilonaa1

Members
  • Items

    141
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ilonaa1

  1. Ja... Heb ook timothy hooi gekocht, urologist gebruikt en ze kreeg pijnstillers. Maar ze was binnen 4 weken een kilo afgevallen en je zag dat ze veel pijn had. Dus heb haar helaas in laten slapen...

    Ik heb ook mature seince selective gegeven, schijnt minder calcium in te zitten. Let wel op, ze mogen er minder van dan op de verpakking staat.

  2. Ik heb vorige maand mn konijn met nierstenen moeten laten inslapen helaas... 4 weken daarvoor was het geconstateerd, geprobeerd met lysium, urologist te vergruizen maar hielp helaas niet. Ook timothy hooi gegeven. Ze was ruim een kilo afgevallen in die tijd en zag er slecht uit....

  3. Ik heb een grote hooiruif en 2 balletjes met hooi. Die balletjes heb ik boven de wc gehangen. Dat helpt want zij eet ongeveer de hele dag hooi en blijft gewoon doorkeutelen. Die komen dus mooi in de bak. 

    Ik heb bij de grote hooiruif niets eronder, maar daar keutelt ze er flink oplos. Ook vind ik ergens anders ook nog keutels.

    Heb het maar een beetje opgegeven. Misschien is ze nog aan het markeren en misschien leert ze het wel niet. 

    Vind het voor anderen zo slordig om te zien dat de ren er zo uit ziet maarja.

  4. Sinds een weekje woon Milou bij ons, een lief albinootje. Ik probeer haar in de wc bak haar behoefte te laten doen, maar het lukt niet echt.. Ze keutelt door de hele ren, niet echt een vaste plaats. Ik leg vervolgens alle keutels in de wc, maar ze pakt het niet op. Ze plast wel in de wc. 

    Denken jullie dat dit nog met de koppeling heeft te maken? Toby doet het nog wel keuring in de wc. Of hebben jullie nog andere ideeën of tips?

  5. Tara heeft sinds kort dat ze niet meer keutelt in de wc maar door de hele ren heen... Ook vind ik sinds deze week plasjes in de ren.

    Ik ben begin deze maand naar de DA geweest, omdat ze nier/blaasstenen heeft. Toen is uitgesloten dat ze baarmoederkanker heeft. Ik vraag me nu af of het komt door haar hormonen(dan gaat het dus weer over) of vanwege eventueel de tabletjes die ik geef voor haar nier/blaasstenen(lysium). Hebben jullie een idee?

  6. Urologist is net binnen gekomen. Heb tara meteen 2 tabletjes gegeven, dat ging er inderdaad in als snoepjes! Ze zat echt van:"krijg ik er maar 2?". Ik dacht als onderhoud toby 1x daags te geven maar die moet er nog niet zoveel van hebben haha

    • Vind ik leuk 1
  7. Zou eventueel verschil maken neegewoonniet of ik trovet of sience selective mature koop? Zelf heb ik veel goede ervaringen bij ss en hier eten ze dat erg goed. Zou het kwaad kunnen als Toby ook voer krijgt wat eigenlijk vanaf 4 jaar gegeven wordt? Ik denk zelf eigenlijk van niet..

  8. Ik zou nog graag jullie meningen willen:

    Ben nu hard opzoek wat ik het beste tara kan geven als voeding. Nu vond ik dat het beter is om sience selective mature te geven ipv gewone science selective. Dit is eigenlijk wel voor konijntjes ouder dan 4 jaar. Tara is ongeveer 3 en Toby 1,5 jaar.

    Bij de omschrijving bij mature staat dat er timothy hooi in zit. Bij de gewone zit Alfalfa en geloof dat daar veel calcium in zit?

  9. Bedankt voor t mee denken :) heb meteen paardenbloem hooi weggegooid en voor nu even gewoon hooi gekocht totdat timothy hooi binnenkomt.

    Tara at nooit hooi, totdat ik deze had. Was heel blij dat ze eindelijk hooi ging eten, helaas dus verkeerde soort. Zaten redelijk wat paardenbloemen in. Nu hopen dat ze het timothy hooi ook goed gaat eten

  10. De DA kwam er niet goed uit waardoor het kwam. Ik zelf eerlijk gezegd ook niet:

    Ik geef 50 gram biks smorgens voor hun samen, 2 hooiruifen vol paardenbloemkruiden hooi en aan het eind vd middag krijgen ze nog een bakje met basilicum, andijvie, plakjes vd broccoli stam en witlof.

    Hebben jullie enig idee misschien?

  11. Ze drinkt gelukkig wel erg goed, dus dat helpt wel mee. Mevrouw weigert alleen haar medicatie in te nemen... Ik "voer" haar sochtends nu maar en op elk brokje doe ik een beetje pijnstilling. Dat eet ze gelukkig gewoon op. Moet het een maand aankijken. Nee inderdaad, de stenen zijn erg klein, dus opereren zag de DA niet zo zitten.

  12. Naar de DA vandaag met Tara geweest. Ze voelde niets bij haar buikje e.d en kon ook niets afwijkends aan haar zien. Heb filmpjes laten zien hoe ze er thuis bij zit(in elkaar gekrompen e.d). Aan de hand daarvan röntgenfoto gemaakt en kwam eruit dat ze nierstenen heeft. Moet haar nu pijnstilling geven met de hoop dat ze daardoor zich ontspant en het er zelf uitplast

  13. Vandaag maakte Tara opeens een gek geluid, soort nies, klapperde toen met haar oren en haar hoofdje ging ook heen en weer. Heb dit 3x achter elkaar gezien. Na een poosje schudde ze alleen met haar hoofdje en oren. Ze eet, keutelt en drinkt gelukkig wel nog goed

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .