Ga naar inhoud

Vixie

Members
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vixie

  1. Hoi iedereen, ik heb een vraag waar ik hoop dat jullie mij mee kunnen helpen!


     


    Mijn nijntjes lopen los bij mij op het (geheel afgesloten en overdekte) balkon. Nu heb ik een probleem. Ze knagen aan het hout van mijn kozijnen van mijn balkondeuren en ze knagen ook mijn dure rieten tuinbank kapot. Ze hebben voldoende ander hout om aan te knagen, dus dat is niet het probleem. Maar zij snappen natuurlijk ook niet wat ze wel en niet kapot mogen knagen.


     


    Nu is mijn vraag weet iemand iets om o.a. mijn bank hier tegen te beschermen? Is er iets waarmee ik hem in kan spuiten, smeren, oliën wat het minder aantrekkelijk maakt voor de konijntjes? Dat bijvoorbeeld geen prettige geur heeft voor konijntjes? Iemand hier ervaring mee?


     


    Het laatste wat ik wil is ze opsluiten omdat ze alles stuk maken. Een ren plaatsen is ook geen optie want dan heb ik zelf geen ruimte meer op het balkon (zo groot is het nou ook weer niet...).


  2. Mijn konijnen duwen wel elkaar weg om eten, of willen per se het brokje of stukje groente waar net de ander aan begonnen is terwijl er nog meer ligt. Maar gelukkig zijn ze niet fel naar mij toe! Lijkt me erg vervelend voor je. Misschien heeft ze erg veel honger? Ik heb geen idee!


  3. Door de aanblijvende (onbekende) allergie van mijn vriend geef ik mijn konijnen tijdelijk geen hooi om te bekijken of dit de oorzaak is (of eventueel de konijnen). Ik weet en begrijp hoe belangrijk hooi is dus ik hoop hier geen negatieve reacties over te ontvangen. Ik vind het zelf al moeilijk genoeg voor mijn konijnen.


     


    Stel dat mijn vriend nu geen klachten meer heeft, dan weet ik dat het door het stof uit het hooi is en dat hij niet allergisch is voor de konijnen zelf. De konijnen zitten binnen en in het toiletje ligt Back 2 Nature dus het is nu geheel stof vrij.


     


    Mijn konijnen krijgen nu Beaphar Nature Junior. Dit bestaat voor ruim 50% uit geperst timothy hooi en 10% gedroogde kruiden. Het bevat 16% eiwit en 24% vezels. 


     


    Heeft iemand ervaring of tips met andere geperste hooivormen of voer dat voornamelijk uit hooi bestaat? Ik weet dat er ook geperste blokjes alfalfahooi verkocht worden maar daar heb ik mijn vraagtekens bij omdat er erg veel calcium in zit.


     


    Ik kwam op internet ook het merk Agrobs tegen, die heeft voer dat lager is in eiwit en hoger is in vezel dan de Beaphar Nature. Iemand hier ervaring mee?


     


    Nog ter informatie over de huidige situatie: Ik weet dat mijn vriend allergisch is voor sommige konijnen. We hadden hiervoor een Teddy dwergje en daar werd hij binnen een minuut al ziek van. Maar waar hij nu last van heeft is niet altijd en zeker niet acuut. Hij heeft nu zijn bloed ook laten prikken voor een allergietest, ik ben erg benieuwd wat daar uit komt. Een eventuele oplossing als het echt niet gaat, is dat de konijnen voor de winter naar de logeerkamer verhuizen. Wat ik heel erg zou vinden want dat is onwijs ongezellig. De konijnen zijn heel aanhankelijk en graag bij ons. Maar goed, als het moet dan moet het. En dan kunnen ze van het voorjaar naar buiten, maar daar is het nu te laat voor. Ze hebben nu geen wintervachtje.


  4. Oh, wat toevallig dat we hetzelfde probleem hebben Gaze! Ik heb geen idee wat dat is, ik ga het even googlen.


     


    Maar wat apart Dollie, wij hadden juist altijd hooi van de Welkoop. Maar daar komen echt stof wolken van af als ik dat van de baal afpluk. Er zat ook alijd heel veel fijn gruis in wat de konijnen ook nooit opaten. Dat hooi wat we nu hebben is Timothy Care + of iets dergelijks, en daar zit een stuk minder gruis in en ik heb het idee ook minder stof. Nu weet ik even goed niet of dat de oplossing is voor mijn vriend hoor. Vanaf vandaag is hij weer vier dagen vrij van zijn werk dus we zullen zien of hij nog een aanval krijgt. Hij gaat vandaag ook bellen met de huisarts voor een allergietest. Ik ben benieuwd of ze iets kunnen testen qua konijnen.


     


    Maar ik had dus een pluk hooi buiten de wcbak liggen. En daar blijft toch ook wel een deel van over (wat ze misschien gewoon niet lekker vinden), maar dan liggen er ook heeeel veel keutels buiten de wc. Nog meer dan normaal. Niet echt handig dus.


  5. Ik heb het nu gewoon in de kooi naast de wcbak gelegd. Dus ik ga zien of er ik nu plasjes ga vinden buiten de wc!


     


    Ik denk niet dat het een optie is om hooi bij de boer te halen.. Ik ben juist overgestapt op dit hooi omdat mijn vriend de laatste tijd soms opeens heel erg last heeft van allergie. Het is nog niet duidelijk waardoor het komt.. Maar we hopen door het hooi. Bij de dierenwinkel zeiden ze dat goedkoop hooi meer stof bevat dan dit duurdere. En ik zie ook wel verschil hoor!


  6. Ik heb echt precies hetzelfde probleem. Mijn ram is ook gecastreerd en plast op de bank, vaak half tegen mij of mijn vriend aan of precies in de hoek. Hij lijkt het wel met opzet te doen! Maar ik poets het daarna altijd met veel warm water met van dat super sterk ruikende eucalyptus alles-reiniger. Dan kan hij toch zelf niet meer ruiken dat hij daar geplast heeft?


  7. Nou ik zit het nu zo aan te kijken in dat hooiballetje erboven. Dat werkt dus volgens mij wel. Want daar moeten ze veel moeite voor doen. Op de achterpootjes staan en met het kopje eruit trekken terwijl die bal dan natuurlijk de andere kant opgeduwd wordt. Dat is veel moeilijker! Zo moeilijk dat een van mijn konijnen (de meest luie van de twee) nu het hooi wat eruit valt op de bodem van de wcbak aan het eten is..


     


    Het jammere is alleen dat het balletje zo klein is dat ik het na een uur weer kan vullen.


  8. Ja, ik vind het heel dubbel. Want ik geef juist daar het hooi omdat ik ze zindelijk probeer te krijgen! Maar ik leg het ook wel eens in de wcbak maar dan wordt ook niet alles opgegeten, dan wordt er ook overheen geplast denk ik. Wat ook wel logisch is natuurlijk. Maar het gekke is dus dat ze razend enthousiast zijn als ik nieuw hooi in het ruifje doe ookal ligt er dus nog heel veel hooi. Dan doen ze echt alsof ze uitgehongerd zijn bij wijze van spreken.


  9. Hoi allemaal,


     


    Ik heb een grote wcbak (kattenbak) in de hoek van de kooi staan met het hooiruifje erboven. Het probleem is dat mijn konijnen al het hooi er heel enthousiast uit te trekken maar slechts een deel opeten. Eerst vond ik dat niet zo erg, maar ik ben nu overgestapt naar duurder hooi en ze eten echt maar een kwart van wat ze uit het ruifje trekken. Ik heb al geprobeerd te stoppen het ruifje te vullen en ze dan de hooi in de wcbak eerst maar op te eten. Maar dat doen ze niet of nauwelijks. Ik denk omdat ze er dan al overheen geplast/gekeuteld hebben en het dan niet meer willen eten.


     


    Maar ik kan iedere dag die wcbak legen vol met platgestampt hooi. Ik vind dit zonde. Ik heb nu om te proberen zon speelbal met hooi boven de wcbak gehangen. Daar kunnen ze het minder makkelijk uit trekken. Maar dat is maar een kleintje en is nooit genoeg als ik van huis ga.


     


    Herkent iemand dit probleem of heeft iemand een oplossing?


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .