Ga naar inhoud

Meeshoo

Members
  • Items

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Meeshoo

  1. Waarom kiwi geven als er gezondere dingen zijn die minder suiker bevatten?

    Omdat je af en toe toch andere dingen in huis hebt? Soms heb ik appel, soms sinaasappel. Zelf houd ik ook van afwisseling. Nu heb ik dus kiwi... en toen vroeg ik me dus af of ze het mochten hebben.

    Maar een stukje kan dus makkelijk. Is toch leuk voor die bunnies? Beetje afwisseling....

  2. Hier hebben ze het ook altijd.. Urine kan verschillende kleuren hebben. Als het er niet rood (lees: bloedrood) uitziet, is er niets om je zorgen om te maken.. Check wel even dat het echt niet rood is... Oranjekleurig hebben ze hier vanaf dag 1 gehad... Is 100% ok..

    Het kan trouwens ook zijn omdat ze een wortel hebben gegeten misschien?

  3. Waarom laat je de konijnen niet lekker zelf het gras eten. Lekker vers voor ze en voor je vriend scheelt het maaien. Het zijn lopende grasmaaiers....

    Als ze niet los mogen of kunnen lopen, dan kun je ze ook in een afgezet gebied van het verse gras laten eten.

    In principe zijn mijn konijnen binnenkonijnen. Alleen als ik zelf buiten ben durf ik ze in de ren te doen. We hebben een bos hierachter het huis en daar vliegen best eens van die roofvolgels boven. Ben toch wel bang dat ze het op mijn nijnen hebben voorzien....

    Maar zodra ik zelf in de tuin bezig ben gaan ze meteen de ren in hoor. Vinden ze heerlijk...

    Maar gemaaid gras geef ik ze inmiddels niet meer.

  4. We hebben gras in de achtertuin. Eén keer in de twee/drie weken maait mijn vriend het. Dan ligt er een hele berg gras. Afgelopen keren heb ik die in de zon laten drogen en gegeven naast de "gewone" hooi.

    Die gewone hooi (Zo'n rechthoekig pakket met stukken die je kunt los scheuren) eten ze eigenlijk niet.

    Het gras uit de tuin vinden ze heerlijk.

    Is dit gras net zo goed als het gras dat je in de winkel kunt kopen?

    Las op een andere topic over "Bunny Nature".

    Maar heeft het zin om dat te gaan bestellen als ik gras in de tuin heb, waar ik hooi van kan "maken"? Of mist het dan toch bepaalde voedingsstoffen ofzo?

    Iemand enig idee?

  5. Hey,

    Bedankt voor de reacties!

    Aangezien niemand eerder had gereageerd, en ik toch mijn mannetje moet laten helpen heb ik inmiddels een afspraak gemaakt bij Centro. Toevallig dat jij daar bent geweest. Heb zelf in het dorp gewoont en het is zo'n beetje de enige die ik ken....

    Alle vragen die hier op BB staan heb ik gesteld en werden goed beantwoord. ("Biks mee nemen want ze moeten blijven eten", soort narcose enzo....

    Het kwam goed over...

    4 Augustus moet hij heen, ben benieuwd....

    Wordt vervolgd!!!!

  6. Ja, daar zit wat in. Dan ga ik op die toer... Hij doet af en toe alsof ie uitgemergeld is... Daar heb ik zo'n moeite mee.... Dan staat ie met zijn pootjes tegen de kooi en als ik zijn bakje met biks vul eet ie alsof ie weken niet heeft gegeten....

    Hij is denk een goeie acteur...

    Maar die dbk zijn dus belangrijker.... Is voor zijn eigen bestwil...

  7. Hoi allemaal!

    Inmiddels heb ik mijn twee konijnen nu twee weken. Ze zijn levendig en eten prima. De ram begon een beetje aan de voedster te ruiken en op haar te rijden, dus nu hebben we een schot in de bak gemaakt zodat ze niet zo lastig wordt gevallen. Buiten de kooi spelen ze trouwens samen nog naar hartelust. En ik hou goed in de gaten of hij niet teveel bovenop haar zit.

    Nu ze gescheiden zitten kan ik wel goed zien dat de voedster nooit bdk laat liggen maar de ram regelmatig. Inmiddels geef ik zo'n 25 gram biks per dag, wat ontzettend weinig is volgens mij voor opgroeiende nijnen (ze zijn nu bijna 3 maanden) Maar hij laat nog steeds bdk liggen.

    Verder zit er aan de onderkant wel eens een klein beetje poep vast, dat haal ik weg (vind ie maar niks.. maar ik doe het toch maar)

    Wat moet ik nu doen met hem? Helemaal van de biks af en alleen water en hooi? Ze krijgen trouwens wel groenvoer. Een plukje andijvie per dag en allebei een half blaadje witlof... Ook uiteraard onbeperkt hooi....

    Iemand een idee?

  8. Hoi allemaal!

    Inmiddels heb ik mijn twee Black en Tan's! Ze zijn zo blits! Rennen achter elkaar aan, knuffelen, ze zijn lief en nieuwsgierig!

    Weet er iemand een DA in de buurt van Heemskerk?

    Op de lijst heb ik er meedere gezien in Alkmaar en Haarlem, maar misschien weet iemand een goede iets meer in de buurt?

    Niets dan het beste voor mijn hompies :bunny1::bunny1:!

  9. Hoi allemaal,

    Gister was ik bij de Hornbach (Zaandam) en daar hebben ze de Science Selective (1,5kg) voor 7,75! Bij ons in de dierenwinkels houden ze allemaal 8,99 aan, dus het scheelt toch weer....

    Misschien was het al bekend, maar ik kwam het niet tegen op het forum. Dus bij deze....

  10. Hoi allemaal,

    Heeft er iemand ervaring met het leggen van nieuwe graszoden in de tuin en dan je konijnen erop laten lopen en "grazen"?

    Wij krijgen dit weekend nieuw gras in de tuin maar ik ben bang dat die zoden erg bemest enzo zijn om het gras goed te laten groeien?

    Weet iemand of dat gevaarlijk is voor je konijn? Kan ik, als volgende week (eindelijk :bounce:) mijn black en tan's komen, ze er rustig op loslaten?

    Alvast bedankt voor de reacties en een fijn weekend!!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .