Ga naar inhoud

Jira

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jira

  1. Bedankt voor jullie advies. Ik ben nog een aantal keer met haar naar de dierenarts geweest.


     


    Ze Is toch nog wat gaan eten en ze kreeg dwangvoer. Haar kiezen leken niet het probleem omdat als ze het eenmaal in haar mond had ze gewoon kon kauwen.


     


    Uiteindelijk blijkt dat ze een afwijking had aan haar darmen. De naam hiervan ben ik vergeten. Het laatste stuk van de darm werkt dan niet goed of helemaal niet. De laatste dagen kwamen er helemaal geen keutels meer. Laxeren werkte ook niet. Ze hadden haar nog kunnen opnemen en dan daar proberen om haar darmen leeg te maken. De kans was niet groot dat het succes zou hebben en het zou  heel vervelend voor haar zijn. Daarnaast zou het dan over een paar weken waarschijnlijk weer zo zijn.


    We hebben dus besloten om haar in te laten slapen. :-(

  2. De opvang hier zit in de kinderboerderij. Helaas zit het daar altijd vol met konijnen en cavia’s die een nieuw huisje zoeken. Ik heb in overleg dit konijn meegenomen. Juist omdat het deze problemen heeft. Het was zeker niet hun bedoeling om dit konijntje zomaar ergens te plaatsen. Wij komen daar vaker en ze kennen ons. Hier kunnen we haar beter de zorg en aandacht geven die ze nodig heeft.


    We zijn gewend aan dieren die wat extra zorg en aandacht nodig hebben.


    Dat ze naar de dierenarts moest wisten we ook al. Anders hadden zij dat gedaan.


     


    Ze is door 2 dierenartsen  bekeken en ze zien verder niets aan haar. Zoals haar tandjes nu zijn moet ze gewoon kunnen eten. Niet meer te lang en geen haken.


    Ik kan me zelf voorstellen dat als ze niet goed eet dat dan haar tanden ook niet slijten. Dan kunnen haar te langen tanden een gevolg zijn van het slechte eten en niet de oorzaak. Maar dat bedenk ik zelf.


     


    Onder narcose is nog niet verstandig. Ik wil haar ook laten steriliseren en dan kunnen ze misschien gelijk de tandjes doen. Daarvoor moet ik eerst nog opzoek naar een dierenarts hier in de buurt die goed is met konijnen en narcose. Die op de lijst staan hier zitten allemaal best ver weg.


     


    Ik ga vandaag maar eens aan de slag met dwangvoeren. En dan kijken hoe het gaat als ze wat aangesterkt is.


  3. Hallo


     


    Ik heb vorige week zaterdag een Nederlandse hangoordwerg uit de opvang gehaald (± 1 jaar). Ze heeft last van olifantentandjes. Dit wist ik al toen ik haar mee nam. Ik ben meteen met haar naar de dierenarts gegaan. Die heeft haar tandjes geknipt en haar na gekeken. Ze is verder gezond, maar wel te mager. Dit moet weer goedkomen na het knippen van de tandjes.


     


    Ze eet nu wel een beetje, maar heel erg weinig. Ik zie ook dat ze moeite heeft met ergens een stukje af te bijten. Een stukje appel is erg moeilijk voor haar. Ze eet het wel heel goed als ik hem in kleine stukjes geef.


     


    Ik ben nog een keer met haar naar onze eigen dierenarts geweest. Die kan ook niets vinden waardoor ze niet zou kunnen eten. Haar kiezen zien er ook netjes uit. Maar ze eet nog steeds te weinig en ze is weer een beetje afgevallen.


     


    Groenvoer eet ze wel goed. Ik heb al geprobeerd haar biks te wellen in water zodat het wat zachter is. Dat eet ze ook niet. Haar keutels zijn wel wat klein, maar verder normaal.


    Heeft iemand een idee wat het kan zijn of wat ik zou kunnen doen?


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .