Ga naar inhoud

Erika92

Members
  • Items

    204
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Erika92

  1. Hoe zit dat nu?


    Ik lees meer en meer verhalen oa in de facebookgroep "konijnen en co" dat ongesteriliseerde voedsters vanaf nu 4-5jaar 80% (meer) kans hebben op baarmoederkanker.


    Dit lijkt mij wel een heel grote kans, een beetje té, ook omdat ik het bij dierenartsen bv nog nooit heb zien ophangen want het lijkt me dat je met zoveel kans wel altijd preventief moet steriliseren..


     


    Dus, aan de kenners hier, wat is waarheid?


    Ik vind het namelijk nogal sneu om onze Noedels te steriliseren als dat niet nodig is, ze is nu 1 jaar en heeft geen last van haar hormonen en het is toch een behoorlijke ingreep.


    Ook heeft een dierenarts me eens gezegd dat voedsters steriliseren amper gebeurt, dwz dat ze daar ook niet zoveel ervaring mee hebben dus dat vind ik ook eng.


     


    Iemand die misschien met gestaafde argumenten kan afkomen? Of iets wat wetenschappelijk onderzocht is?


     


  2. Ik pas heel erg op bij het oppakken van Bidik. Als ze een sprongetje wilt maken dan laat ik haar. Dan waag ik geduldig nog een poging (aaiend enz.) Maar ik heb inderdaad gezien dat ze zo erg getrokken worden dat ze koprollen maken, super zielig!

    Bidik is een nijn met bomvol liefde. Ze likt me graag en wilt heel graag geaaid worden. Ik denk niet dat een nijn die me zo lief vindt zo snel weg wil doen

    Ik zit alvast te kijken voor een mooie ren en een nieuwe hok. Ik denk dat ik morgen even langs de DW ga om nieuwe speeltjes voor haar te kopen (weet iemand een passend speeltje voor een drukke konijn?). Ik ga proberen om haar intensiever te trainen zodat ze haar wc gebruikt. Zou dit een goed idee zijn?

     

     

    Ik zou voornamelijk naar rennen kijken en niet naar hokken. Hokken zijn eigenlijk altijd te klein voor een konijn om in te kunnen bewegen.

    Een ren is veel goedkoper en dan hebben ze snel meer plaats. Hier op het forum onder huisvesting kan je veel tips en foto's vinden van rennen in huis.

     

    Zou je misschien overwegen om een van je voedsters te ruilen voor een ram? Dan heb je tenminste een koppeltje en deze kunnen mekaar ook wat bezighouden als jij minder tijd hebt. 

    Konijntjes hebben zo enorm veel aan elkaar, ik denk dat de jouwe ook veel gelukkiger zouden zijn met een vriendje.

     

    Dat de konijnen zo rondjes rond jou rennen is omdat ze heel erg van aandacht houden, voor jou is dit leuk, maar voor je konijnen is dit een manier om duidelijk te maken dat ze aandacht missen, daarom dat ze zo hevig doen. Jij hebt namelijk niet de hele dag de tijd voor hen, dus de rest van de dag zitten ze eenzaam in hun hok (vooral 's nachts wanneer ze net veel wakker zijn). 

  3. Mijn konijn heeft een bench xxl uitvoering, zodra we thuis zijn gaat de deur open en heeft hij de hele wonkng om rond te huppelen (dus meerendeel van de tijd genoeg ruimte) dat naar beneden drukken en tikken op de kont is ons geadviseerd omdat je het repen Naboots en zo laat zien dat jij dominanter bent dus de baas. dit zouden 2 koijnen onderling ook bij elkaar doen om de baas te bepalen.

    Ik heb mijn konijnen nog nooit mekaars kop naar beneden zien duwen of mekaar een tik op de kont zien geven.. geloof me, je konijn snapt hier niets van.

    Het is voor hem enkel een enge handeling waardoor hij jouw handen gaat associëren met negatieve gevolgen.

    Het kan goed zijn dat je daarom al niet meer bij hem in de kooi kan komen, omdat hij bang is geworden van jou.

    Dit, of hij vertoont territoriaal gedrag en dit komt vaak voor bij konijnen die in een kooi gehouden worden.

    Ik zou hier op het forum bij huisvesting is kijken naar "fotos van binnenkooien/rennen" (een van de eerste topics) en daar wat tips op doen over hoe je een permanente ren rond je bench kan maken.

    Dan kan je daar speelgoed in leggen en zal je konijn al minder gefrustreerd zijn.

    Verder zou ik eens kijken naar een vriendinnetje voor hem, hij is nu toch al gecastreerd.

    Daar zal hij ook een stuk rustiger van worden (en gelukkiger want konijnen hebben nood aan sociaal contact met soortgenoten)

  4. Volgens mij kan je haar best consequent van de zetel halen als ze zit te graven. Waarom ze het juist doet weet ik niet, mijn konijnen deden dat graag op handdoeken.


    Volgens mij dus gewoon omdat ze het leuk vindt ergens in te graven. Misschien kan je haar een soort zandbak geven waar ze wel in kan graven? Als het voor binnen in huis is zou je dat in een hoge kattenbak met kap kunnen doen, dan vliegt niet alles door je huis.


     


    Wimpers in de ogen is niet normaal en zou ik eens door een dierenarts laten nakijken. Kan hele nare gevolgen hebben voor de ogen als deze steeds geirriteerd raken door wimpers.


     


    Heb je al eens gedacht aan een vriendje voor haar? Ik denk dat ze wat nood heeft aan gezelschap.


  5. Je zou in je tuin ook een veilig stukje kunnen afmaken, dat is dan niet zo groot als de hele tuin maar daar zal ze misschien ook geen behoefte meer aan hebben.


    Het is een risico als er katten ed in je tuin kunnen om haar onbewaakt achter te laten. 


    Hier zijn al verhalen gepasseerd van mensen die hun konijnen verloren zijn aan katten, er zal maar net de foute kat in je tuin passeren...

  6. Ik heb me recent een kruidenbak en enkele plantenbakken aangeschaft en daar zou ik deze zomer graag planten in kweken die geschikt zijn voor de konijntjes.

    Momenteel heb ik al enkele aardbeiplantjes, peterselie, citroenmelisse en basilicum in mijn kruidenbak staan.

    Binnenkort wil ik in een tuincentrum andere planten halen voor in mijn 9 bloembakken.

    Hiervoor heb ik nog wat inspiratie nodig.

    Momenteel heb ik andijvie, radijsjes en munt al op mijn lijstje staan.

    Wat is nog makkelijk te kweken?

    Als jullie zelf ook jullie planten kweken kunnen we hier ervaringen delen en tips op doen.

    Laat maar weten wat jullie op je lijstje hebben staan!

  7. echt zo snel mogelijk mee naar de dierenarts gaan!


    Mijn konijn had ook een borrelbuik en is gestorven aan de gas, zelfs een operatie kon hem niet meer redden.


    De dierenarts kan hem een middel geven waardoor de gas kan afgevoerd worden.


    Borrelen en diarree wil zeggen dat er iets niet goed gaat binnenin, dit was bij mijn konijn ook het geval.


    Er werd aan zo'n hoog tempo gassen gevormd dat hij op een paar uur door was. 


    Het zal bij jou misschien langer duren maar de symptomen komen me bekend voor.


    Een middeltje is goedkoper dan een operatie ;-)


  8. Ik heb mijn konijn eerst een paar dagen laten wennen in haar kamer/ ren zodat ze wat minder snel schrok en toen heb ik de deur gewoon laten open staan zodat de kat eens kon komen kijken.


    Hij wou in het begin achter mijn konijn aan gaan (is vroeger een zwerver geweest dus dat zat er misschien nog in) maar ik zat altijd tussen hem en mijn konijn en met een duidelijk "NEE" en mijn hand uitsteken stopte hij ook telkens.


    Hij ging dan steeds meer gewoon van op een afstand zitten kijken en na iets meer dan een week was het interessante er ook weer van af :-)


    Ik zou er in het begin dus goed bij blijven en kijken hoe de kat reageert, bijvoorbeeld in situaties wanneer je konijn begint rond te rennen.


     


    Ik laat wel nooit mijn kat en konijnen alleen samen! Het blijven prooi-en roofdieren.


  9. Mijn konijn had ook coccidiose en het enige wat er aan hem te zien was was dat hij heel mager was geworden op korte tijd (op paar weken nadat ik hem uit de opvang had).

    Ik heb hem toen ook 1x per week en zo 3x behandeld en hij is terug goed bijgekomen nu.

    Ik heb vooral opgelet dat het niet erger werd, diarree bv, maar verder kan je niet veel doen.

    Bayox ken ik niet, maar vindt het wel top dat je opvang zo snel handelde want dat is belangrijk bij coccidiose.

    Je kan idd binnenkort de ontlasting nog eens laten nakijken maar ik dacht dat coccidiose iets was dat altijd in de darmen aanwezig is.

  10. kan de dierenarts niet beter eerst goed onderzoeken wat het juist is ipv zomaar de baarmoeder weg te halen? Kan hij geen bloed trekken en zien of daar iets uit komt?


    Ik zou voor een operatie gaan mits je wat zekerder weet wat het is en hoe het zit met uitzaaiingen zoals de rest al zei.


    Ik vind het namelijk maar raar dat ze verder nog helemaal prima lijkt, buiten wat rustiger te zijn. Een dier dat niet eet door pijn is meestal ook heel lusteloos.


     


    Moest ze de operatie niet overleven dan heb je het tenminste geprobeerd.


  11. Echt niet doen als je nog konijnen hebt zitten hoor.


    Deze tonen zijn door dieren goed te horen en je konijnen kunnen niet wegrennen.


    Onze buren hebben dit ook en zelfs ik en mijn broer hoorden de pieptoon als we bij ons buiten zaten (wat volgens mij wel zeker 30 meter verder was).


    Was echt om gek van te worden want eens je het hoort blijf je er op letten.


    Ik denk dat dit voor dieren nog veel harder te horen is en het ook heel vervelend is (vandaar dat het werkt).


     


    Zoek eens op andere fora, daar staan veel tips om katten uit de tuin te houden. Is het omdat ze hun behoefte doen?


  12. Ik moet zeggen dat Noedels iéts enthousiaster was wanneer ik bij haar kwam toen ze nog alleen zat, maar eigenlijk is ze niet ineens minder tam geworden sinds ze een vriendje heeft.


    Het verschil vind ik zelf minimaal, het kan zelfs aan de leeftijd gelegen hebben dat ze toen ze 10 weken was veel enthousiaster en actiever was dan nu met haar 6 maand.


    Mensen zijn nog altijd leuk, en nu heb ik twee konijntjes die heel enthousiast zijn als ik bij hen kom.


    Noedels is wel nooit zo mensgericht geweest als jouw konijntje, dus wat dat betreft ben je echt een bofkont. 


     


    Twee konijnen samen hebben inderdaad veel aan mekaar maar mijn konijnen vragen bij mij ook gewoon andere aandacht dan dat ze van elkaar krijgen. Ik denk dat die behoefte bij jouw konijntje niet hoeft te veranderen door een vriendje.


    Maar elk konijn is anders en je zal het moeten uittesten, maar ik vind dat het zeker waard. Naast dat twee konijntjes veel aan elkaar hebben wanneer jij er niet bent, is het ook gewoon heel leuk om ze samen bezig te zien, zo schattig.


  13. Neegewoonniet; haha wat een leuke verhalen alvast. Jij hebt dus hetzelfde voor qua voer, Noedels gaat bij ons ook niet verder dan haar kamer en de gang, dus Pim heeft de laatste tijd door dat hij gewoon terug tot in de woonkamer moet rennen en dat hij daar wél rustig kan eten :-D


     


    Ik was vandaag Pim kwijt, vanmiddag had ik hun kamer en wc's uitgekuist en ben daarna nog alles gaan opruimen. Om 19u ging ik hen eten geven en ik bedacht me dat ik Pim al een hele tijd niet meer gezien had, dus ik begin te zoeken.. had ik hem opgesloten in de kast in hun kamer... arm ventje, heeft daar toch zeker minstens 4 of 5u gezeten en ik had het écht niet gezien. Dan doe je die kast open en dan komt hij, zich uitrekkend, uit de kast gekropen, valt hun voerbal nog op zijn hoofd, die lag 2 schappen hoger.


    Ik vond het eerst zó zielig voor hem maar achteraf heb ik er toch echt hard mee moeten lachen. Gelukkig was het net etenstijd dus snel vergeten ;-)


     


    Wat voor konijnen heb je? Ik vind leeuwenkopjes altijd zo'n zalige chagrijnige kop hebben. Hangoren vind ik vaak zo'n duffe kop hebben, hoewel ik Noedels nog steeds elke dag superschattig vind <3


     


     


    Deeskuh; haha is dat misschien omdat ze soms mochten mee eten van jou? ;-)


    Noedels had zo'n gekke 5minuten toen ze nog heel jong was, ook met binkies en alles, nu niet meer, dat mis ik wel :-(


    Wat is dat met konijnen en deuropeningen? Hier is dat ook een van hun favoriete plekken, de deur tussen hun kamer en de gang. Ons vorige rammetje zat altijd in de deuropening naar de living.


    Alsof ze alles in de gaten moeten houden, enne "een wortel of je mag er niet langs"

    • Vind ik leuk 1
  14. Sinds ik nu iets meer dan een half jaar mijn eigen 2 konijntjes in huis heb besef ik pas wat voor een groot karakter zulke kleine beestjes hebben.


    Ik heb heel lang gedacht dat konijnen tamme knuffeldieren waren maar oh als hun hier iets niet aanstaat zal je het geweten hebben.


    Ik vroeg me af of jullie konijnen ook zulke grappige streken uithalen of is er iets waarvan je denkt "dit is echt geen normaal konijnengedrag.."


     


    Wat ik zelf elke keer opnieuw supergrappig vind is dat wanneer ik in de keuken bezig ben met het avondeten, Pim standaard aan komt rennen en mee in de keuken komt zitten tot hij iets krijgt. Als hij dan een stukje groente of droog brood krijgt rent hij er in volle vaart mee naar hun kamer (altijd zo grappig hoe hij zijn buit hoog in de lucht houdt) om het daar te gaan opeten. Alleen heeft Noedels het dan ook door en is het drama en rondjes rennen door de kamer.


    Elke keer moet ik er dan toch achteraan om nog een tweede stukje te brengen want "hij wel en ik niet dat kan écht niet"


     


    Als er iets is wat je kwijt wil over je konijnen, gooi het maar in dit topic ;-)


     


     


  15. Super dat je twee stakkers uit dezelfde situatie haalt!


    Ik hoop dat ze net zo'n leuk karaktertje heeft als jouw Jef.


    Ben stiekem wel een beetje jaloers op hoe leuk jullie het hebben, mijn konijnen zien me vooral als voedselleverancier.


     


    Ben heel benieuwd hoe het gaat lopen met haar erbij, houd ons op de hoogte!


  16. geen zorgen hoor, je bent echt geen slecht konijnenbaasje.


    Mijn ouders wilden ook nooit iets speciaal kopen voor de dieren, de konijnen kregen alleen afval.


    Gelukkig werden heel veel groenten bij ons thuis gekweekt dus hadden we altijd veel afval.


    Als je daar al een beetje op gaat letten is er best veel dat konijnen mogen: wortelschillen, komkommerschillen, appelschillen, witloofrestjes... van alle groenten die je maakt haal je wel wat af normaal gezien.


     


    In jullie tuin staat momenteel nog niets? Vraag of je tegen de zomer een stukje voor jezelf mag waar je dan zelf groentjes in kan kweken, zet een paar andijvieplanten, wat worteltjes, radijsjes, ... dan kan je elke dag daar een beetje van geven.


     


    Laat je mama op de markt eens vragen of de persoon van de groenten misschien afval of slechte groenten heeft die ze kan meenemen.


     


    Mijn ouders halen bv hun witloof bij een witloofcentrum, daar krijg je ten eerste al 5kg voor 3euro waar ik dan een deel van aan de konijnen geef, maar mijn vader heeft daar ook gevraagd of alles wat op de grond valt mee mag voor de konijnen. Ik had een zak vol mooie grote witloofblaadjes, helemaal gratis, ze krijgen het nog niet op hier :-)


     


    Als je niet de mogelijkheid hebt om veel zelf te kopen of te kweken is het wel eens de moeite om je stoute schoenen aan te trekken en het bij verkopers te vragen, er wordt zo enorm veel weggegooid elke dag..


     


    Maar verder, je bent uiteraard niets verplicht, een konijn doet het prima met hooi en biks, het is gewoon omdat ze het zelf lekker vinden en het gezond is dat ik graag elke dag wat groen geef.


     


    Mijn konijnen vroeger hebben heel hun leven gemengd voer gekregen, gaan ze heus niet dood van, het is gewoon wat ongezonder en velen zoeken alleen bepaalde stukjes er uit waardoor ze voedingsstoffen missen.


    Daarom wordt hier pure biks aangeraden, maar maak zeker jouw zakken op en dan kan je daarna nog overgaan op pure biks.


    • Vind ik leuk 1
  17. heb het net gegoogled en wat een lastige aandoening.


    Ik zie dat het ook bij mensen voorkomt dus bestaat er dan voor konijnen ook niet een manier van behandeling die de levenskwaliteit terug goed maakt?


    Mensen moeten hier toch ook heel hun leven mee kunnen rondlopen.


     


    Nog een tip om het hem minder lastig te maken: zorg dat de ruimte waar hij zit een hoge luchtvochtigheid heeft. Vochtige lucht vermindert de droge ogen. Je kan dit doen door bv bakjes met water tegen de verwarming te hangen (zo'n dingen zijn nog wel te vinden maar ik weet niet waar) of gewoon schaaltjes water te zetten en zorgen dat de temperatuur warm genoeg is.


     


    Zit hij buiten of binnen? (ik neem aan van binnen) ik denk dat het voor hem wel handig is als hij een binnenkonijn blijft, binnen is het altijd warm genoeg en daardoor ook vochtiger. Buiten, zeker nu in de winter merk je aan jezelf ook dat je veel sneller een drogere huid en lippen krijgt door de koude. Lijkt me dan logisch dat dit voor de ogen ook minder goed is.


  18. Ik heb ook zo'n ram gehad die maar overal waar hij zat alles liet lopen.


    Heb heel veel met de handen in het haar gezeten maar buiten consequent alles opkuisen en in de wc gooien kan je niet zoveel doen.


    Ruimte beperken kan ook helpen. Heb ik ook een tijdje gedaan en de plasjes begonnen toen precies toch de verminderen.


    Hoe groter de ruimte hoe moeilijker voor hen om te weten waar ze moeten gaan.


     


    Hang het hooi eens boven de wc. Vaak doen ze hun behoeftes tijdens het eten. Bij mij trekken ze ook al het hooi uit de ruif en gaan er dan op plassen en poepen (omdat ik soms ook hooi in de wc heb liggen dus die klik maken ze wel).


  19. Haha hier zijn ze beiden nog super actief dus daar kan het niet aan liggen, ik hoop zelfs dat ze wat rustiger worden als ze meer dan 1 jaar zijn.


    Grappig dat ze binkies maken tussendoor, dan weet je wel dat ze gewoon veel plezier hebben met elkaar :-D


     


    Ik vind het jammer dat mijn konijntjes geen binkies meer maken. Noedels deed het vroeger toen ze nog alleen zat en ik wat bij haar kwam zitten, dan kreeg ze haar dolle 5 minuutjes en werd er door heel de kamer gecrosst. 


    Maar sinds haar twee koppelingen heeft ze het nooit meer gedaan, ik vraag me af waarom.


    Niet elk konijn doet dit maar zij deed het vroeger wel, ik vraag me af of ze minder tevreden is.


     


    En bedankt voor het compliment! 


    Dit was eigenlijk de kamer waar mijn vriend zijn fitness deed, ik heb ze een klein beetje ingepalmd  :angel:


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .