Ga naar inhoud

Suus85

Members
  • Items

    76
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Suus85

  1. Vandaag op neutraal terrein gekoppeld. Eerste poging mislukte (vechten, iets wat ze nooit eerder hebben gedaan). Tweede poging ging beter. Ze hebben aan elkaar gesnuffeld en met de hoofden tegen elkaar aan gelegen. Ze snauwde nog wel wat naar haar vriendinnetje en rende er achteraan. Ze lopen nu samen in de woonkamer. Vechten doen ze niet. Het snauwen en achter elkaar aan rennen is er nog steeds (gedrag wat er voor de operatie soms ook was) en ik heb ze in de woonkamer nog niet tegen elkaar zien liggen/elkaar zien likken (wat ze voor de operatie wel regelmatig deden). 

     

    Ik twijfel nu over vannacht. Samen in de woonkamer laten of ze nog even apart in een kooi zetten ‘s nachts tot ze overdag meer affectie naar elkaar tonen? Wat zouden jullie doen? 

     

    Je ziet nu trouwens wel dat haar conditie nog niet 100% is. Ze ligt veel meer. Wat natuurlijk ook logisch is één week na de operatie. 

  2. Ah oke. Dan ga ik in het weekend eerst proberen rustig weer te koppelen en dan kunnen ze daarna ook hopelijk weer samen in huis. Heeft ze weekje rust gehad om echt goed te herstellen. 

     

    Dankjewel voor het delen van je ervaringen! Ik laat het nog wel weten of het koppelen lukt dit weekend en ze weer samen in huis kunnen lopen en de kooi kunnen delen. 

  3. Qua koppelen hebben de keuken en hal wel een gladde ondergrond. Zou dat niet gevaarlijk zijn qua wegglijden? Misschien is boven op de overloop wel een idee. Daar ligt vloerbedekking en staan ook geen dingen waar ze op kunnen springen (zet de trap wel even af). Maar daar wacht ik dan nog wel even mee tot het weekend als ik jou zo hoor. Als het dan goed gaat dan kunnen ze ook weer samen in huis rondlopen en zou ze ook wel in de kooi kunnen denk ik. Het is zo’n loopplankje die omhoog gaat maar ze rennen daar soms in zo’n hoog tempo op en af. Zet ik nog wel een stukje in de woonkamer af zodat ze niet op de bank kan springen. 

     

    Ik zit nu ook aan de graafbak te denken. Daar springt ze natuurlijk ook in en uit en die heeft ook zo’n enge rand. Misschien die ook maar even weg zetten. 

  4. Hm dan loopt ze dus een beetje voor qua levendigheid.

     

    Ze lopen gewoon los in huis. Ze gaan alleen zelf regelmatig de kooi in om daar met stro te rommelen, eten, drinken, poepen, plassen en ze zoeken er ook regelmatig rust op om te gaan liggen. En eigenlijk gaat vooral zij juist vaak boven liggen. Kan ze alles overzien. Vandaar dat ik twijfel of ik het trapje weer los haal. Bovendien springt ze in huis ook overal bovenop. 

  5. Mijn konijn (voedster, 9 maanden) is afgelopen maandag gesteriliseerd. 24 uur na de operatie is ze al weer helemaal opgeleefd. Ze eet, drinkt, keutelt goed, is erg levendig. 

     

    Nu heb ik haar apart van haar vriendinnetje zitten. Ze hebben een hok met twee verdiepingen in de woonkamer. Het trapje heb ik vastgezet. Ze zit nu boven, lekker zacht op handdoeken. Haar vriendinnetje zit beneden zodat die ook er uit kan om vrij in huis te lopen. 

     

    Ik zou graag van anderen willen horen hoe lang zij hebben gewacht met het weer bij elkaar zetten van de konijnen en wanneer ze het gesteriliseerde konijn weer haar gewone dingen hebben laten doen (los lopen, springen etc.). Was er eigenlijk vanuit gegaan dat ze wel zeker een week nodig had om te herstellen maar doordat ze zo levendig is en ook de hele tijd met haar poten tegen het gaas staat begin ik nu te twijfelen. 

  6. Heeft er iemand ervaring met glucosamine aan een ouder konijn geven? Mijn konijn is nu bijna 8 en hij krijgt niet altijd zijn kontje meer goed schoon. Hij is verder nog in goede conditie (eet/drinkt goed, beweegt nog redelijk veel, ontlasting ziet er normaal uit). Ik zet hem nu eens in de zoveel dagen even in de gootsteen met een laagje lauwwarm water en dan weekt zijn kontje wel weer schoon. Ik had de dierenartsenpraktijk gebeld en zij gaf aan dat ze bij katten en honden nog wel eens glucosamine geven op oudere leeftijd, maar bij een konijn hadden ze dat nog nooit gegeven.

     

    Dus ik ben benieuwd of hier konijnenbezitters zijn die dit wel aan een konijn hebben gegeven, in welke dosering en welk merk. En kunnen er nog bijwerkingen optreden?

  7. Mijn konijn is een echte angsthaas maar vuurwerk doet hem helemaal niets. Zelfs niet als het losgaat om 00:00 uur of van die hele harde knallen. Van een kastje dichtdoen schrikt hij nog eerder op. Ik vermoed dat doffe klanken hem weinig doen. Hij zit binnen dus dat zal ook wel schelen. 

  8. Mijne heeft ze vandaag ook te gelijk gehad. Hij moest de Nobivac begin oktober. Om hem dan 2x te gaan plagen is ook zoiets (en scheelt weer geld). 

    Het was nog een heel werk om een plekje te vinden voor de 2e spuit. Hij had zijn lichaampje flink aangespannen. 

     

     

  9. Hier 2x 17,50 voor Cunipravac Variant begin dit jaar.

    Mijn konijn moet begin september weer. Omdat hij begin oktober de Nobivac zou moeten, wordt die naar voren gehaald en krijgt hij alles te gelijk. Dat scheelt dan weer consultkosten. Geen idee wat ze nu ervoor gaan vragen.

  10. Misschien heel simpel maar helpt elke dag borstelen ook niet? Om te voorkomen dat ze veel haren binnen krijgt. 

    Mijn konijn heeft er ook elke ruiperiode minstens 1 keer last van. Maar dan ben ik er meestal wel redelijk op tijd bij. 2 x Ciseral drops geven is dan al wel voldoende om hem weer te laten poepen. 

  11. Ik zie nu dat de grens bij 25 graden ligt, ik dacht bij 24. Ik heb een binnenkonijn en aangezien het inmiddels 24,5 graden is in de woonkamer, heb ik vandaag wat dingen uitgeprobeerd. Ventilator vindt hij niets. Te veel herrie. Zit de hele tijd in een waakzame houding. Gekoeld flesje water lag zojuist met hoes en al in de waterbak (zou hij denken hey water, dat hoort daar :P ) Zou hij gewoon nog geen last hebben van de warmte? Hij ligt wel meer (meer ook dan voorgaande jaren, zal wel door de leeftijd komen). De komende dagen zal de temperatuur in huis nog meer stijgen. Kun je zo'n ice pod alleen online bestellen?

     

     

  12. Was net bij mijn eigen dierenarts en zij hebben Filavac ook niet kunnen verkrijgen. Echt balen. Zeker omdat dierenarts vertelde dat hij gisteren een konijn had waarvan ze vermoeden dat het aan RHD2 is overleden. (lag ook een dood wild konijn in tuin en konijn was ingeënt voor RHD1).

    Wederom weer heel blij dat ik mijn konijn begin van het jaar wel heb laten enten. 

  13. Op tegels slijten ze inderdaad meer. Ik doe het meestal in de kerstvakantie en in maart/april. In de zomer blijven ze mooi kort omdat hij dan buiten loopt en ook veel graaft. Ik heb van de dierenarts een houding geleerd waarin hij geen kant op kan (en dat is er ook zo'n een die zich in allerlei bochten wringt om los te komen). Ik doe het wel altijd met z'n tweeën. Één houdt hem vast, de ander knipt. 

  14. Op 29 april 2016 at 22:12 zei Konijnenliefhebber1993:

    Mijn dierenarts geeft aan: dat RHD-2 bij binnenkonijnen nihil is? ??

    Al vind ik dat best vreemd dat de assistent dat zei en opmerkelijk? 

    Moet ik dan toch eens een andere dierenarts vragen???

    Ik heb gemerkt dat dierenartsen er heel verschillend over denken. Mijn eigen dierenarts vond het niet nodig, dierenarts waar ik uiteindelijk heb laten enten wel. Volg je gevoel. De een is er heel nuchter in, de ander vindt een kleine kans al genoeg om te laten enten. Ik was alle hygiëne maatregelen na een maand wel zat en vond het irritant worden om het ook aan mensen die op bezoek kwamen op te leggen. Maar dat gevoel heeft misschien niet iedereen. 

  15. Op 19 maart 2016 13:46:03 zei Springkonijn:

    ER is ZO veel om door te lezen dat ik door de bomen het bos niet zie. Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik dit dus even vraag. Pluis en Doedoe gaan aankomende maand weer naar de da voor hun entingen. Waarmee moet ik ze best laten enten voor de nieuwe konijnenziekte-variant? En hoe lang beschermt deze injectie?

    April? Je zou de gok kunnen wagen om op Filavac te wachten. Die zou begin mei beschikbaar moeten zijn. Maar de levering wordt elke maand weer vooruit geschoven. Oorspronkelijk zou hij in februari al beschikbaar moeten zijn. Misschien even met dierenarts overleggen of die inmiddels een 'harde' leveringsdatum heeft. 

    Alternatief is Cunipravac Variant of Novarvilap. http://www.uu.nl/nieuws/informatie-voor-dierenartsen-over-de-verschillende-vaccins-werkzaam-tegen-rhd

  16. Zijn er meer konijnen waarbij Cunipravac Variant tot grotere eetlust leidt? Mijn konijn had het bij de eerste al en nu bij de booster weer. Voerbak binnen een uur leeg (doet hij normaal hele dag mee), hele tijd kooi in om hooi te eten en hij staat continu bij mij op de achterpoten voor wat lekkers. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .