Ga naar inhoud

Senni

Members
  • Items

    450
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Senni

  1. Ok nogmaals, en dit is echt mijn laatste reactie op dit forum want ik word het een beetje zat.

    Ik ben NIET zelf gaan dokteren, de dokter heeft het voorgeschreven! Ik ben met mijn konijn op CONSULT geweest.

    Vervelend dat het zo voor je overkwam, maar zo was het absoluut niet bedoeld! Ik had het meer tegen de mensen die je allemaal aan het aanraden waren om dan toch maar dit of dat zelf te gaan halen en op je konijn te gebruiken. Ik werd namelijk ook een beetje gek van die reacties en ik kan er ook niet zo goed tegen dat veel mensen eerst oordelen en dan pas een bericht goed lezen :s Dus nee, het was echt niet voor jou bedoeld, want ik vind het goed dat je opvolgt wat de dierenarts zegt als blijkt dat dit medicijn gewoon dezelfde werking heeft! :)

  2. Voordat je zelf aan het dokteren gaat, waar ik niet zo'n voorstander van ben, kan je ook gewoon nog een keer de dierenarts bellen en vertellen waar je mee zit. Als het goed is en hij een beetje verstand heeft van konijnen dan kan hij je goed gerust stellen. Mensen vergeten nog wel eens dat antiparasitica, en dan vooral in het oor, helemaal geen veilige middelen zijn en daarom zou ik er ook niet zomaar zelf mee aan de slag gaan!

  3. Misschien dat het niet zo bedoeld was Lianne, maar ik vind je toon een beetje onaardig overkomen. Mijn opmerking was niet bedoeld als oordeel, maar ik vroeg het me af of het aan de opvoeding kon liggen omdat ik het idee heb dat heel veel konijnen hier van begins af aan wel dat speciale hooi krijgen en tja, dan zou ik ook iet voor het normale hooi gaan. Konijnen zijn nou eenmaal niet achterlijk.. Sorry als ik daarmee iemand op zn teentjes getrapt heb. Ik vind het gewoon raar. Ik ken namelijk veel konijnen en ze eten allemaal gewoon hooi. Bij mij ook nooit een probleem geweest. En bij veel mensen hier dus blijkbaar wel, want dit is niet het eerste topic dat ik erover zie. ;)

  4. Ik bedoel dit niet als lullige opmerking, maar het valt me op dat er heel veel konijnen zijn hier die geen hooi eten wat ik zelf toch elke keer weer apart vind.. Niet denken dat ik niks voor mijn beestjes over heb, maar als ze klein zijn dan moeten ze eerst maar wennen aan normaal hooi en dat goed eten voordat ze meteen al het luxe spul krijgen hoor ;) Koop het af en toe als extraatje, maar gewoon hooi gaat er dus net zo graag in! Altijd zo geweest en bij de konijnen van vrienden is dat net zo, die doen het dus op dezelfde manier.. Misschien ligt het dus ook vaak aan de opvoeding?

  5. Het belangrijkste is nog steeds dat ie veel hooi eet, daarvan blijven de darmen optimaal werken en zouden de haren geen kwaad moeten kunnen. Misschien kan je het hooi aantrekkelijker maken met kruiden? En daarnaast dan dat prozyme blijven geven.

  6. Ik bedenk me wel net dat die hond nog knockie was van de operatie, dus die voelde er zowiezo niks van natuurlijk.

    Tip voor nagels knippen: eerst drie keer duwen met het schaartje voordat je daadwerkelijk knipt. Komt er geen reactie tijdens het geven van die druk dan zit je over het algemeen wel veilig ;)

  7. Nouja, over dat dichtbranden.. Ik heb een keer stage gelopen bij een praktijk waar de dierenarts het ook snel had dichtgebrand nadat ie per ongeluk te ver had geknipt (zie je, ook een dierenarts overkomt het wel eens, ook al was het dan bij een hond). Zo stopte het wel meteen met bloeden en in principe voelt het dier op de nagel zelf verder niks.. Maar geen idee of dat algemene praktijk is hoor.

  8. Dan zou ik als ik jou was eerst beginnen met hun namen. Dus als de juiste reageert krijgt ie iets en als de ander reageert op de naam van de ander dan krijgt ie niets.. En dan vervolgens voor elk commando dat je ze gaat leren de naam van degene die je het wil laten doen ervoor zeggen.

  9. Na 2 weken kan je een voedster zoeken!!! 4 Weken is onzin, met 2 weken is alles zo goed als genezen en is er ook geen zaadcel meer te vinden.

    Grrr :P Ik wil er niet weer helemaal op in gaan, aangezien er al een topic over was laatst bij gedrag en koppelen, maar roep niet meteen dat het onzin is. Dan vindt je dus dat ze op de faculteit Diergeneeskunde onzin verkondigen en alle toekomstige dierenartsen het dus ook bij voorbaat al fout hebben. Zelfs bij kliniek Wilhelminapark in Utrecht verkondigen dat een ram 2 tot 3 weken na de ingreep nog nakomelingen kan verwekken. Er is veel onduidelijkheid over en geen zekerheid. Roep dus niet meteen dat het onzin is van die 4 weken omdat iedereen hier 2 weken aan houdt.

  10. Ik zou als ik jou was toch voor een paar dagen pijnstilling mee naar huis vragen hoor. Dit kan metacam of carprofen zijn. Verder raden ze het in Utrecht aan om 4 weken te wachten met koppelen. Ik heb mijn konijn na de ingreep ook op een handdoekje gezet in zijn hokje.

  11. Zelfs als je ze op tijd vaccineert kunnen ze myxomatose krijgen hoor. Het vaccin biedt geen volledige bescherming tegen de infectie. Het zorgt er alleen voor dat er mildere symptomen zijn dan bij de ziekte zonder vaccinatie. En een konijn in de incubatietijd mag je ook niet enten. De weerstand is dan al minder en dan kunnen ze er dus juist ziek van worden.

  12. Ik ga in september een workshop volgen over konijnentraining waarbij er gewerkt wordt met de STATS methode van Kayce Cover. Daarbij gebruik je dus niet alleen een beloningssignaal (zoals de clicker) maar ook bridges, zodat je je dier tussendoor kan sturen. Het schijnt dus wat uitgebreider te zijn dan clickertraining. Ik heb er al twee keer een lezing van gezien en het leek me echt heel cool :D En uiteraard is deze manier op alle dieren toepasbaar.

    Ik laat tegen die tijd wel weten hoe het me af ging ;) Voor meer info kan je ook kijken op dierentrainer.nl (btw, het is echt een superlieve konijnengekke vrouw;))

  13. Lyomyxovax tegen myxomatose is eigenlijk zelfs maar 2 maanden werkzaam, maar omdat je anders constant met je konijn naar de dierenarts moet raden ze het aan om in ieder geval twee keer per jaar te laten enten: in april en in augustus, de periode waarin myxomatose het meeste voorkomt.

    Cunical tegen RHD is geloof ik een jaar werkzaam en hoeft dan dus eenmaal per jaar.

  14. @ Zwarte Panter

    Deze tekst heb ik afgelopen jaar zo gekocht in mijn nieuwe syllabus. De syllabus stellen ze natuurlijk elk jaar bij. Over konijnen was dit het enige wat er specifiek in stond en ik heb er maar één les over gehad verder. Ik moet zeggen dat ik ook niet zo'n mega expert ben op het gebied van voeding (zodra het over eiwitjes en vetjes etc. gaat verslapt mijn aandacht over het algemeen.. een van de redenen dat ik het tentamen nu over moet doen:P), dus ik weet niet wat er daarna allemaal nog in de omloop is gekomen in tijdschriften. Maar als het helemaal niet meer zou kloppen en het echt alleen maar verouderde ideeen zijn, neem ik aan dat ze het er niet in zetten en het mij zo laten leren.

  15. Voor de geïnteresseerden: op mijn profiel in mijn fotoalbum 'overig' heb ik tijdelijk de tekst uit mijn syllabus staan. De eerste bladzijde heet Voeding Konijn 1, de tweede 2 enz. Begin dus niet bij de eerste afbeelding in de map ;) Er komt heel wat meer bij kijken, maar ik ga niet de hele syllabus inscannen over al die berekingen en analyses enzo, dat gaat me te ver :P

    En voordat er commentaar op komt:

    Op de eerste bladzijde staat dat hooi vanuit voedingskundig oogpunt niet essentieel is.

    Dit is puur en alleen gekeken naar de behoefte in nutrienten en energie en dus niet met oog op de darmmotiliteit! Geef je huiskonijntje dus altijd onbeperkt hooi!

  16. De hoeveelheid voer die je moet geven aan je konijn hangt af van de energiedichtheid van het voer en de energiebehoefte van je konijn. Zo zal een producerend dier (bijv. een dier dat lacteert) uiteraard een hogere behoefte nodig hebben. Dit kan je natuurlijk ook uitrekenen en dan moet je dat bovenop de basisbehoefte doen. Verder moet je kijken naar de samenstelling van het voer en de behoefte voor het dier. Ook zal dat weer invloed hebben op je beschikbare energie, omdat de verteringscoefficient niet hetzelfde is voor alle nutrienten.

    Ik heb donderdag een tentamen over voeding (ligt mij niet zo, stomme berekeningen aan percentages ruw eiwit, vet etc.)

    Ik heb ook een nederlandse tekst in mijn syllabus staan die precies alles uitlegt. Ik wil die best inscannen en hier als pdf neerzetten (als dat kan) voor een paar dagen (daarna er weer af, want weet niet of het officieel mag). Er staat niet specifiek in over SS, maar wel een hele hoop over de rest van jullie vragen. Zelf geef ik trouwens geen SS en in mijn ogen is ander voer dan SS niet perse verkeerd. SS is natuurlijk wel heel goed voer en wordt ook veel geadviseerd, dus zo bedoel ik het niet ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .