Ga naar inhoud

JolandaS

Members
  • Items

    149
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door JolandaS

  1. Ahhh wat sneu!! Mijn franse hangoor voedster had hetzelfde. Zij was sowieso al een zorgenkonijntje. Met 4/5 maanden is ze al geopereerd aan buikvliesontsteking. Ze viel toen in korte tijd veel af. Ze is toen ook gecastreerd. Na de operatie is ze enorm goed bijgekomen en hersteld. Helaas begon ze wat weken geleden weer af te vallen. Net als jij zegt begon ze lekker met eten, maar ze stopte al snel. Ik heb haar een week enorm verwend met dikmakers en na het wegen bleek ze toch afgevallen.

    De DA voelde gelijk al dat haar buik wat slap was en vrij leeg qua voedsel, maar helaas voelde hij ook gezwellen in de buik. Het zat totaal niet goed zei hij. Gecastreerd was ze al dus haar baarmoeder kon het niet zijn. De enige optie die ik had was een buikecho laten maken. Dat zou 139,00 kosten en dan had ik enkel de diagnose. Hij gaf aan eigenlijk al zeker te weten dat hier niets meer aan te doen was.

    Mijn dochter, waar ons konijn van was, wist niet dat ik naar de DA was geweest. In overleg met de DA heb ik haar met pijnstilling meegenomen en nog even van haar genoten. Mijn dochters hebben afscheid genomen en we hebben haar een paar dagen enorm in de watten gelegd samen met haar vriendje. We hebben toen besloten haar toch in te laten slapen, omdat ik de ruggenwervels en de knobbels op haar kont enorm goed kon voelen. Ze was extreem mager en teerde gewoon langzaam weg. Ik wilde niet wachten tot ze echt pijn kreeg en ook merkte ik dat ik steeds meer aan ging hikken tegen het in laten slapen. Deze week hebben wij haar dus in laten slapen. Ik had een andere DA die haar ingeslapen heeft. Bij het geven van het eerste spuitje merkte zij ook al op dat haar buik echt niet goed voelde. Achteraf ben ik wel erg blij met deze dubbele bevestiging.

     

     

  2. Toen ik met haar terug thuis kwam begroette haar vriendje haar heel lief, ondanks dat ze anders rook.

     

    Is het een goed idee om haar als ze ingeslapen is heel even bij Beer te zetten om afscheid te nemen? Of werkt dat zo niet met konijnen als ze ingeslapen zijn? Ik vind het ook zo sneu voor Beer....

  3. Bedankt! Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ze niet oud zou worden, omdat ze zo vaak wat had. Het is zo'n lief beestje, net een enthousiast hondje. Mijn dochter heeft tranen met tuiten gehuild, maar snapt dapper genoeg deze beslissing.

    Ik weet dat het zusje van Stippel al ruim een half jaar geleden overleden is. Ik hoor helaas vaak dat franse hangoren kwalen hebben en ze vaak niet oud worden. Maar 1,5 jaar ..... pfff dat is eigenlijk veel te jong. Hoe gek ik ook ben van het ras, ik durf het niet meer aan een nieuwe fransoos.

    Bah wat is dit toch $%^&*((*^$# :(

  4. Helaas voelde de DA flinke gezwellen in de buik bij de lever. Duidelijk iets wat er niet hoort te zitten. Ik kon een buikecho laten maken, maar dat kost me 139,00 en dan is ze nog niet behandeld. Daarnaast is de prognose zeer slecht. We gaan haar dus in laten slapen ergens in de komende dagen.

    Ze ziet er nog comfortabel uit, ze eet zelf en hupst rond en kroelt lekker met haar vriendje. Ik heb pijnstilling mee die ze krijgt. Zo kunnen de kinderen afscheid nemen van haar. Mijn oudste was erg verdrietig, maar snapt dat ze ingeslapen moet worden. Haar eerste echte huisdier en helaas nog maar 1,5 jaar. Sneu ook dat ze net weer gelukkig was met de nieuwe ram Beer die er nu 3 maanden bij zit.

  5. Hoi,

    ik heb een franse hangoor voedster van 1,5 jaar die helaas weer in razend tempo af aan het vallen is. Ik heb naar nu een week gewogen en bijgevoerd, maar ondanks dat ze gewoon eet vliegen de kg er af. Ze is veel te mager. Morgenmiddag is de konijnkundige DA aanwezig en heb ik al een afspraak bij hem gepland staan.

    Maar ik vroeg me af of er mensen zijn met gelijksoortige ervaringen en wat het bij jullie was? In oktober 2014 heeft ze eigenlijk precies hetzelfde gehad. Ook nog steeds vrolijk en ook nog zelfstandig eten, maar wel in korte tijd enorm veel afvallen. Ze is toen opgenomen bij de DA voor onderzoek en ze bleek buikvliesontsteking te hebben. Ze is hier aan geopereerd en tijdens die operatie ook preventief gecastreerd. Ze is hier erg vlot weer van hersteld en woog weer mooi 5,5 kg.

    Het kan nu geen nasleep daar meer van zijn, want we zijn inmiddels 15 maanden verder. Al die tijd is ze netjes op gewicht gebleven en nu lijkt het weer hetzelfde te zijn. Ik ben nu alvast aan het nadenken hoe ver ik ga. Om eerlijk te zijn heeft ze mij al heel veel geld gekost, zo'n € 700,00 alleen al aan medische kosten in nog geen 2 jaar tijd. Ik vrees dat het gewoon een konijn is dat niet heel sterk in elkaar zit van binnen. Als ik weet dat ze na eventueel nog een operatie nog jaren voor de boeg heeft is de keuze makkelijk gemaakt. Maar ik vrees dat ze, ondanks dat ze 17 maanden jong is, niet heel oud gaat worden....

     

     

  6. Domino, dat is ook iets wat bij me te binnen schoot. Dit is voor de derde keer dat ze met een maatje samen zit en voor de 3e keer dat ze magerder is geworden. Alle periodes dat ze mooi in conditie was, waren de periodes dat ze alleen zat. Dat is dus wel iets dat me opgevallen is. Terwijl dit een leuk koppel is en ik geen zichtbare stress bij haar zie. Alleen dat de ram erg dol is op eten en zij zich misschien was weg laat duwen door hem. Maar vandaar dat ik op meerdere plekken voer. En sowieso hebben ze altijd onbeperkt hooi. Als ik kijk zie ik haar vaak altijd wel wat eten.

    Daarom ook dat ik haar eerst een week wil wegen en apart van de ram wil voeren. Dan kan ik de DA ook meer info geven. Omdat ze nog actief zoals normaal is en zelfstandig goed eet en drinkt ga ik niet direct naar de DA. Na de 2e koppeling die mislukt is na 14 dagen is ze zelfs nog onder narcose geopereerd wegens een grote open wond. Het is dus echt een zorgenkonijntje dat me al zeker €700,00 gekost heeft puur aan medische zorg in het 1,5 jaar dat ik haar heb.

    Een ontlastingsonderzoek heeft ze gehad, maar dat is al langer geleden. Dat is een goed idee om dat weer eens te doen!

    Kunnen ze EC echt diagnosticeren op basis van keutelonderzoek/bloedonderzoek e.d. of gaat dat echt puur n.a.v. de klachten en symptomen die het konijn heeft?

     

     

  7. Hoi,

    mijn 1,5 jarige voedster begint mager te worden.

    Ditzelfde probleem heeft ze al eens gehad in oktober 2014. Toen viel ze zonder duidelijke aanwijsbare oorzaak veel af. Dit bleek buikvliesontsteking te zijn. Ze is hieraan geopereerd en tijdens die operatie is ze ook preventief gecastreerd. Haar maatje is helaas overleden toen en ze heeft alleen binnen gezeten in de tijd dat ze herstelde.

    In de zomer was ze mooi op gewicht en kon ze weer naar buiten. Ook kwam er een nieuw vriendje bij. Dit leek goed te gaan de eerste 10 dagen. Wel viel ze toch wat af in die periode. Helaas werd het toch vechten en heb ik ze uit elkaar gehaald. Het was geen match.

    Ze kwam weer mooi aan en ik heb haar laten koppelen in een opvang. Dit vriendje zit nu zo'n 2,5 maand bij haar. Het gaat erg goed met het stel samen, maar weer verliest ze gewicht. De ram is erg hongerig en eet veel en snel. Ik geef ze op meerdere plaatsen hooi en voer krachtvoer uit 2 voerbakjes. Verder heb ik nog een grote schaal waar ik kruiden in voer en waar ze makkelijk samen uit kunnen eten. De ram is mooi op gewicht.

    Ze is ook altijd erg enthousiast als ze gevoerd wordt en eet wel goed naar mijn idee. Het is natuurlijk moeilijk precies te zien wat de ram eet en wat zij binnenkrijgt. Ik voer onbeperkt hooi en ik ben van gewone science selective een paar dagen geleden overgestapt op science selective junior. Ook is het weer zacht, dus het lijkt me sterk dat er teveel energie gaat naar het warm blijven. Ze heeft namelijk een dikke vacht en een ruim nachthok met een pak stro.

    Daarnaast voer ik ze luzerne, maisvlokken, erwtenvlokken, zonnebloempitjes, gedroogde ananas/papaja en winterwortel bij als dikmaker. Ook krijgen ze dagelijks een selectie van wat gedroogde kruiden zoals: echinea (geef ik nu aankomende week een week lang), weegbree, munt, berkenblad, brandnetel, goudsbloem.

     

    Vanaf morgen wil ik haar dagelijks gaan wegen en de ram even apart zetten en erbij blijven om te kijken hoe en wat ze eet. Ik overweeg tijdelijk wat dwangvoer bij te geven. Vorig jaar likte ze dat makkelijk uit het spuitje. Als ze niet aankomt of zelfs afvalt ga ik van de week naar de DA.

     

    Hebben jullie nog tips of ideeën wat de oorzaak zou kunnen zijn?

     

     

     

     

     

     

  8. Als je kijkt op de website van de DA waar je normaal zit, kun je zien wie er spoeddienst heeft. Daar kun je 24/7 terecht.


    Dit is iets waar ik absoluut niet mee zou wachten!!!!


    Als ze geen website hebben, dan zou ik het normale nummer bellen, dan krijg je vaak een bandje met het nummer van de DA die spoeddienst heeft of je wordt misschien wel gelijk doorverbonden.


    Toen mijn konijnen gevochten hadden ben ik ook in het weekend naar de spoedDA geweest. Ik kon direct komen en de DA was net in de kliniek toen ik aankwam. Gewoon bellen, want daar zijn ze voor!

  9. Christraaa op zich zit er geen deadline aan vast, het is enkel zo dat ze dan al die tijd alleen zitten. Dus hoe sneller het genezen is, hoe sneller kans op een nieuw maatje.


    Maar goed, meer dan mijn best doen en zijn wond goed spoelen en medicatie geven kan ik net doen.


    Hij gaat pas weg as hij beter is.


  10. In de zomer zet ik er ook een zwaar bakje water extra bij, verder gewoon een drinkfles. Mijn franse hangoren zijn behoorlijk sterk en gooien veel kleinere bakjes om, dus ik zou een extra zware moeten hebben. Maar ze maken er ook een puinhoop van.


     


    Maar wat voor mij ook een reden is om in de winter juist geen drinkbak te gebruiken is, omdat ze er hier vaak met hun lange hangoren in hangen. Natte oorpunten en vriezend weer lijkt mij geen goede combi.


  11. De DA die deze zalf aanraad is een konijnkundige DA die erg goed aangeschreven staat hier in de omgeving. Dus die zalf ga ik wel blijven gebruiken. De zalf gaat ook gedeeltelijk in de wond en hij blijft er goed af, dus de zalf blijft er wel netjes in en op.


     


    Is het een reële verwachting dat het over 2 weken al wat dicht is? Of denken jullie dat het eerder 2 maanden gaat duren?


    De ram gaat namelijk naar een nieuw baasje en zou over ongeveer 2 weken gaan. Ik wil alleen geen ram wegbrengen met flinke wond, dus ik hoop wel dat hij dan al goed aan het genezen is. Anders zullen we het uit moeten gaan stellen.

  12. Hoi,


     


    mijn ram heeft een wond welke helaas wat is gaan ontsteken. Direct na het ontdekken van de wond ben ik naar de dienstdoende DA voor spoed geweest (was buiten reguliere openingstijden). Deze gaf aan de wond vanzelf te willen laten dichtgroeien. Wel moest ik de wond 2x daags spoelen en AB + pijnstilling/ontstekingsremmer geven. Ook zit hij binnen om te voorkomen dat vliegen eitjes gaan leggen in/bij de wond.


    Ik heb nog gevraagd of het niet mogelijk was te hechten, maar dat deden ze liever niet of die plek (achterpoot) omdat er veel beweging zit. Ook heb ik gevraagd of het aan te raden was om honingzalf te gebruiken. Dit werd mij afgeraden, omdat dit de wond vochtig zou houden en het juist de bedoeling was dat het zou gaan indrogen.


     


    Na 2 dagen behandelen begon ik toch te twijfelen en heb ik de DA gebeld waar ik normaal naar toe ga. Hij gaf aan dat hij de wond wel gehecht had. Omdat deze nu wat was gaan ontsteken en het pus al wat harder kaasachtig geworden was wilde hij niet meer hechten.


    Behandeling bestaat nu uit 2x daags AB, 2x daags pijnstilling/ontstekingsremmer en 3x daags zalven met honingzalf.


     


    Hij gaf aan dat juist honingzalf gebruikt moet worden bij dit soort wonden. Hij snapte niet waarom de andere DA dit juist had afgeraden.


    Over een week moet ik terug op controle.


     


    Hebben jullie ervaring met dit soort wonden? Duurt het lang voor zoiets geneest?


     


    Foto-PVSHULMD-D.jpg


     


    Foto-AOQOFIKW-D.jpg


  13. Uhhh Christa volgens mij zeg ik toch duidelijk dat mijn voedster nog maar 4,5 maand was en dat het, zo jong nog, normaal niet mijn keuze was geweest. Maar dat de omstandigheden er nu naar waren aangezien ze al 'open' lag bij een operatie.


    Ik snap dus niet hoe jij er bij komt dat ik van mening ben dat vroeg castreren beter kan zijn??? Ja, in het geval van mijn konijn wel aangezien de baarmoeder gek van vorm was en ze anders later voor een tweede keer onder narcose zou moeten.


     


    Ik wil enkel aangeven dat als het echt nodig is, vroeg castreren mogelijk is en dit geen problemen hoeft te geven. Ik geef haar ook duidelijk het advies dit te bespreken met een konijnkundige DA.


     


    En aangezien jij over het uitgroeien van een voedster begint, wil ik alleen aangeven dat dit op de grootte van een konijn geen invloed hoeft te hebben. Wat voor invloed het heeft op de botten weet ik inderdaad niet.


     


    En ja ik heb nog maar ervaring opgebouwd op basis van 3 konijnen, maar dat wilt niet zeggen dat ik zomaar iets roep. Ik vind dat een beetje een onnozele opmerking die op mij wat kleinerend overkomt.


     


     


    TS, fijn dat je overleg hebt gehad met je DA en ze er goed uitzagen!


  14. Zou dat echt invloed hebben op de groei? Mijn voedster is tijdens een spoedoperatie (buikvliesontsteking) gelijk preventief gecastreerd, daar ze al 'open' lag. Ze was toen nog maar 4,5 maand. Natuurlijk had het normaal mijn keuze niet geweest, zo jong al, maar de omstandigheden lagen nu anders. Maar ze is uiteindelijk wel groot uitgegroeid en weegt nu 6 kg. Haar zusje is in het bezit van een vriendin van mij en die is niet gecastreerd en toch een heel slag kleiner.


    Ik heb het idee dat het ook aan de voeding ligt. Hier voer ik SS, groenten, gedroogde kruiden, erwtenvlokken, papaya, ananas, kokosvlokken e.d. met onbeperkt hooi. Mijn vriendin voert een eigen merk gemengd voer en onbeperkt hooi.


     


    Ik zou even afwachten of het gedrag afzwakt. En anders even overleggen met een konijnkundige DA. 


  15. Lastig is dat! Hier heb ik in november een erg zieke voedster gehad. Ze was toen 4,5 maand en at nog wel, maar wel wat minder. Ze viel ineens zeer snel af. Zij is ook geopereerd en had buikvliesontsteking. Tijdens die operatie is ze ook preventief gecastreerd, aangezien ze toch open lag en de baarmoeder er erg klein en gek gevormd uit zat.


     


    Na de operatie heeft ze enkele dagen 'dwang'voeding gehad. Dit vond ze erg lekker en likte ze zonder dwang zo uit het spuitje. Misschien dat je dat er bij zou kunnen geven?


     


    Verder heb ik haar erwtenvlokken, maisvlokken, paardenbloemblad, luzerne, rode bietenruitjes, gedroogde ananas en gedroogde papaya bijgevoerd. Alles met mate, alleen van de erwtenvlokken en het paardenbloemblad heb ik wel wat ruimer gegeven. Een klein plakje banaan ging er ook goed in.


    Wel zorgde ik dat ze onbeperkt hooi had en dit ook goed at. Daarnaast kreeg (en krijgt) ze SS als biks. Dit gaf ik haar in het begin onbeperkt aangezien hooi alsnog de voorkeur had. Toen ze beter op gewicht kwam ben ik dit terug gaan brengen naar 20 gram per kg.


    Om het hooi extra aantrekkelijk te maken ben ik hier zelf gedroogde kruiden doorheen gaan doen.


     


    In november woog mijn franse hangoor nog maar 2,6 kg en 4 maanden later zat ze al over de 4 kg. Vorige maand heeft ze haar inenting weer gehad en woog ze 5,7 kg en is ze nu prima op gewicht (ze is nu 13 maanden).

  16. Ik zou gewoon naar de konijntjes zelf kijken. Als ze goed zijn qua gewicht zou ik me niet al te veel zorgen maken. Ik vraag me alleen wel af of science selective echt gasvormend kan werken. Ik dacht altijd dat deze biks juist voor weinig problemen zorgde en juist bepaalde fruit/groente sneller voor gasvorming/darmproblemen zouden zorgen.


     


    Mijn franse hangoor ram van 4,5 maand krijgt wel onbeperkt science selective (niet de junior, maar de normale). Maar het is een groot ras en hij groeit nu op dit moment heel hard. Ook is hij niet aan de zware kant. Daarnaast eet hij heel graag en veel hooi. Groenten en kruiden gaan er ook goed in. Als hij dat laat staan, en dan vooral het hooi, dan ga ik echt minderen met biks.


     


    Mijn franse hangoor voedster is nu net een jaar en inmiddels goed op gewicht. Zij was veel te licht (2,6 kg in december) nadat ze erg ziek was en geopereerd is. Haar heb ik na de operatie ook onbeperkt gegeven, omdat ze aan moest komen. Wel met de voorwaarde dat ze goed hooi at en groenten en kruiden.


    Nu weegt ze 5,7 kg en krijgt ze nog maar een klein handje biks per dag.


  17. Hier heb ik het ook gehad dat mijn konijn iets vaags onder de leden had. Mijn konijn had geen abcessen, maar kreeg kale plekken ondanks dat de huid er wel mooi uit zag. Ook werd de vacht dof. Zij is toen ook veel afgevallen van 4,8 kg naar 2,6 kg. DA 1 (zucht ... die zich beter alleen bij vee kan gaan houden) vond niets en gaf een medicijn mee tegen coccidiose. Dat hielp helemaal niets en ze begon zelfs te stoppen met eten.


     


    DA 2, een konijnkundige DA heeft direct een onderzoek vd keutels gedaan en daarna bloed afgenomen en een echo gedaan. Daaruit bleek dat ze buikvliesontsteking had. Ze is toen direct geopereerd en gelijk uit voorzorg gecastreerd aangezien hij vond dat de baarmoeder raar gevormd was en erg klein. Nu weegt ze, 5 maanden later, 5,7 kg.


     


    Ik zou eens bij een konijnkundige DA het bloed laten onderzoeken en eventueel een echo laten doen. Of misschien eens laten kijken wat er in die bulten zit en dat op kweek laten zetten. Mijn 2e DA wist ook niet direct wat het was, maar door diverse onderzoeken te doen was hij er binnen enkele uren achter.


  18. Toen ik mijn konijn (met flink ondergewicht en herstellende van een zware operatie) moest dwangvoeden gaf ik iedere 3 uur +/- 10-15 ml dwangvoeding en daarvan ging niet eens alles op. Dus ik kwam met moeite op ongeveer 100 ml per dag. Maar ik heb een groot formaat konijn, een franse hangoor. Op dat moment woog zij nog maar 2,6 kg en at na de operatie helemaal niets meer. Ook zij had volgens die zakjes veel meer moeten krijgen, zo'n 200 ml per dag. Maar mijn konijnkundige DA gaf aan dat dat erg veel was en dat de helft ook al prima was. En daarbij liever over de dag vaak kleine hoeveelheden i.p.v. 4 x per dag een grote hoeveelheid.


     


    Ik gaf het om aan te sterken en haar darmen aan de gang te houden. Na een week begon ze weer met eten en ben ik af gaan bouwen. Eergisteren heb ik haar laten enten en woog ze 5,5 kg (eind november was dit nog 2,6 kg).


  19. Oh nee joh daar moet je je niet rot over voelen Charlotte. Ik gaf voorheen ook alleen SS biks, hooi en water. Nadat mijn voedster ziek werd, amper meer wilde eten en veel gewicht kwijt was geraakt ben ik me gaan verdiepen in het geven van gedroogde planten en kruiden e.d. Ik was op zoek naar iets dat ze wel at, naast het dwangvoeden toen. Nu lust ze alles weer met smaak en is ze goed op gewicht dus ik geef het nu als afwisseling. Ik heb het via de webwinkel hier besteld. Ik stel de combinaties die ik geef samen nadat ik gekeken heb wat welk kruid/plant doet. Sommige werken positief op de nieren, hart, botten, bloed, eetlust, aankomen in gewicht e.d. En sommige werken als natuurlijke ontwormers.

  20. Hoi,

     

    puur uit interesse ... hoe afwisselend voeren jullie je konijnen en wat geven jullie?

    Zelf voer ik naast onbeperkt hooi, dagelijks een bakje SS en wat stukjes groente vooral ook gedroogde kruiden en planten. Ik voer eigenlijk wel heel erg veel verschillende dingen. Hier een lijstje van wat ik allemaal voer:

    - gedroogde paardenbloem

    - gedroogde weegbree

    - gedroogde brandnetel

    - gedroogde goudsbloem

    - gedroogde kamille

    - gedroogde korenbloem

    - gedroogde frambozenblad

    - gedroogde berkenblad

    - gedroogde aardbeienblad

    - gedroogde kokosvlokken

    - gedroogde erwtenvlokken

    - gedroogde cranberry's (1 per dag)

    - gedroogde ananasblokjes (enkele blokjes per dag)

    - gedroogde papayablokjes (enkele blokjes per dag)

    - luzerne

    - verse tijm

    - verse peterselie

    - verse selderie

    Best wel veel dus, al geef ik het niet in grote hoeveelheden. Ik geef verreweg het meeste ook niet dagelijks. Ik geef dagelijks een mix van 3/4 verschillende gedroogde planten/kruiden en na een week krijgen ze een andere mix. Om mijn ene konijn aan te laten komen geef ik die wel dagelijks wat erwtenvlokken en luzerne. Het andere konijn geef ik dan wat kokosvlokken. Verder geef ik de gedroogde ananasblokjes en papaya als snoepje uit de hand.

    Ondanks de vele verschillende dingen eten ze heel goed hooi. Ik merk dat mijn konijnen het er erg goed op doen, vooral mijn franse hangoor die enorm ondergewicht had. Ze woog nog maar 2,6 kg en nu ruim 7 weken later weegt ze 3,7 kg. Ze is erg ziek geweest en geopereerd. Ze bleek buikvliesontsteking te hebben waaraan ze geholpen is en een vreemd gevormde veel te kleine baarmoeder die er wel rustig uitzag. Uit voorzorg is de baarmoeder verwijdert. Haar vacht glanst enorm, deze was altijd erg dof en ze is bijna helemaal op gewicht.

    Hoe voeren jullie? Beperken jullie je tot enkele vaste dingen en geef je hier wat grotere hoeveelheden van of voeren jullie ook veel verschillende dingen? en wat voeren jullie dan?

  21. Jetsel, hier heb ik er voor de zekerheid voor gekozen om mijn konijn de hele winter binnen te houden. Ze zal pas weer ik het voorjaar met haar maatje naar buiten gaan. Nu had mijn konijn echt ondergewicht en een zware operatie achter de rug, dus een langere herstelperiode nodig. Al moet ik zeggen dat ze nu na 6 weken goed opgeknapt is. Ik merk dat ze eigenlijk nu pas na 5/6 weken binnen echt begint te verharen.


    Omdat jouw konijn buiten weer een terugval heeft gehad zou ik wel uitkijken. Persoonlijk zou ik haar en haar maatje toch binnen houden en pas in het voorjaar naar buiten.

  22. Kun je de meterkooi niet gebruiken en deze openzetten? Dan kun je met renpanelen een stuk afzetten en hebben ze meer ruimte. Ik zou ze echt proberen samen te houden nu.


     


    Hier zit mijn voedster ook noodgedwongen binnen na een zware buikoperatie (afwijkende baarmoeder, buikvliesontsteking en na operatie last van gas). Ik heb geen binnenhok voor mijn konijnen. Ik heb een hele hoek afgezet met panelen en daar binnen een toilet en slaapplekken gemaakt. Hier mogen ze overdag in de keuken los. De huiskamer is nu niet konijnproof i.v.m. de kerstboom. 


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .