Ga naar inhoud

reusje1985

Members
  • Items

    336
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door reusje1985

  1. Ben je bij Gijs geweest in Etten Leur? Hij is een goede en konijnkundige dierenarts. Hij heeft een aantal jaar de konijnen van een konijnenopvang behandeld en in mijn omgeving hoor ik veel positieve geluiden over hem.

    Ook weet ik dat hij zijn kennis verbreed en bijhoud door bijv een symposium te bezoeken.

    de andere kliniek die je noemt is bij mij niet bekend.

    Verder is het belangrijk jij je ook prettig voelt bij een dierenarts en hem vertrouwd , dus ik zou ook enigzins op je gevoel afgaan.

    Succes en sterkte!

  2. Altijd rauw geven. Geen groente koken voor konijnen!

    Met spruitjes idd uitkijken, maar een stukje mag best. Ik zou het zelf niet net als bijv witlof speciaal voor de konijnen aanschaffen. 

  3. Het is nog mogelijk om je aan te melden voor de vaccinatiedag 12 maart. Konijnenopvang Knaller organiseert deze in samenwerking met Dierendokters.

    De konijnen worden deze dag ingeënt ( RHD/myxamatose). De nageltjes worden geknipt, er is een mogelijkheid om de konijnen te (laten) wegen en het gebit/vacht en oren van het konijn worden gecontroleerd. Ook krijg je een leuke goodiebag mee naar huis. 

    Aanmelden via :

    enting@konijnenopvangknaller.com

    image.jpeg

  4. 17 uur geleden zei xSenna:

    Ja ik zat toevallig net te kijken op een site van een asiel in Breda. Daar heb ik een leuk koppeltje gezien. Even nog wat info vinden over ze ;) 

    Breda is wel te doen vanuit Zeeland ;).

    Er zijn meer konijntjes op de opvang dan er op de site staan. Welk koppeltje had je gezien?

  5. Bij van Cranenbroek verkopen ze voertonnen van Curver. Dit zijn zwarte tonnen met een losse deksel die je met 2 ijzerklemmen aan de zijkant vastzet ( klinkt ingewikkeld, maar is erg simpel ;) ). Ze zijn erg voordelig en er gaat iets meer dan 10KG in.

    image.gif

  6. Voor zover ik weet is het voer dat jij benoemd gemengd voer ofterwijl "pretvoer".

    Ik zou sowieso overstappen op biks, alleen de bruine staafjes/brokjes.

    Ik ben zelf erg tevreden over Science selective, dit is ook goed verkrijgbaar en online een stuk voordeliger dan in de winkel.

    Ivm de haken op de kiezen zou je ook voor een hardere biks kunnen gaan. Hope farms super trio bijv, qua samenstelling is deze ook oké en een stuk voordeliger dan Science selective. Trovet is zeker een aanrader bij haakjes, alleen is deze alleen bij de dierenarts verkrijgbaar. 

    Er zijn voldoende opties, maar als eerste zou ik je dus willen adviseren sowieso op biks over te stappen. Let op de samenstelling van het voer, oa niet teveel calcium , voldoende vezels en geen onnodige toevoegingen zoals extra vitamine C.

    Die ik hier boven genoemd heb zijn qua samenstelling in orde. Hou er rekening mee je er ook niet veel van hoeft te voeren. Gemiddeld 20gram per kilo konijn. Altijd onbeperkt hooi erbij voeren, wat natuurlijk zeker bij haakjes extra belangrijk is.

  7. Het is besmettelijk , ik zou zelf de konijnen niet zomaar uit elkaar halen. De ander zou immers al besmet zijn. De ander hoeft er overigens niet ziek van te worden, wellicht heeft hij meer weerstand of is er minder gevoelig voor.

    Idd zsm de dierenarts laten kijken. Hoe eerder je erbij bent hoe beter.

    Sterkte ermee!

    • Vind ik leuk 1
  8. Het is vooral belangrijk de konijnen goed in de gaten te houden.

    Anders dan bij bijv een hond of kat , is een konijn dat niet eet een noodsituatie.

    Niet iedereen weet dit of zijn wat laks hierin en wachtten te lang af. Ik denk dat mede hierdoor onnodig konijnen sterven.

    De zomaar gefokte nestjes en de broodfokkers , zonder te letten op gezondheid etc kunnen ook veel problemen geven idd.

  9. Ja Stronghold werkt preventief, maar houdt er rekening mee het wel gewoon gif is. Anders zou het immers niet werken en je dit dus liever niet te vaak gebruikt.

    Ik heb 4 konijnen buiten en ze 1x met Stronghold behandeld, dit ivm mijt. Verder heb ik ze nog nooit een anti vlo middel oid toegediend en ze hebben ook nog nooit vlooien gehad. Ook heb ik een aantal katten en een hond.

    Deze behandel ik alleen in de zomer met Stronghold preventief, ook hun hebben nog nooit vlooien gehad.

    Dus ik zou het persoonlijk niet continu bij je konijn gebruiken. De reden dat ze bij jou op je konijn zijn gaan zitten , is waarschijnlijk omdat er geen andere dieren in de buurt zijn. Zover ik altijd heb begrepen zijn het honden/kattenvlooien en komen deze alleen op je konijn als er geen hond/kat in de buurt is. Of er dus heel veel vlooien zijn.

  10. De meest effectieve behandeling bij vlooien bij konijnen is dmv een pipet Stronghold ( kitten/kattenversie). Dit kun je bij je dierenarts kopen, je legt de situatie uit en verteld hierbij dat het om een konijn gaat en het gewicht van het konijn. Je zal dan afhankelijk van je dierenarts het zo kunnen kopen of langs moeten komen met je konijn.

    Het kan zijn de behandeling na 3/4 weken herhaald moet worden, dit gaat in overleg met je dierenarts en ligt er uiteraard aan of de vlooien weg zijn.

    Verder alles goed schoonmaken, eitjes kunnen in het stro/bodembeddeking/kleden/hoekjes/naden etc zitten. Dus om de plaag uit te roeien de ruimte van het konijn goed reinigen, en de ruimte eromheen. Dit kan dmv een omgevingsspray ( kijk hiermee uit bij dieren en mensen ) en door vaak en goed te stofzuigen. De stofzuigerzak direct weggooien en je kan een vlooienbandje kopen en een stuk hiervan opzuigen, voordat je gaat stofzuigen.

    Succes!!

  11. Op de grond gaan zitten bij de konijnen en als ze niet uit zichzelf komen, lokken met wat lekkers.

    Altijd wachten tot ze na jou toe komen en niet achter ze aan jagen of optillen.

    Komen ze na je toe, laat ze in het begin alleen het lekkers uit je hand pakken. Als je merkt ze langer bij je blijven laat je ze aan je handen snuffelen. Lopen ze niet weg kan je ze proberen te aaien. Bouw het rustig op en heb veel geduld. Sommige konijnen willen gewoon liever niet aangeraakt worden , dat kan ook. Laat ze lekker konijn zijn en geniet van de capriolen die ze uithalen

  12. Een konijn wordt eigenlijk niet verkouden. Hij kan snot hebben of als er geen snot bij komt kijken, maar hij gewoon niest allergisch zijn voor bepaalde dingen.

    Snot kan chronisch worden als het te lang duurt.

    Wat zegt de dierenarts ervan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .