Ga naar inhoud

EllaxxJack

Members
  • Items

    96
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door EllaxxJack

  1. Ik ga denk ik idd mijn andere konijn eerst trainen hij komt wel naar me toe en laat zich aaien in het hok waar ik hem meestal oppak alleen in de ren is ie gewoon bang ik snap ook niet waarom ie bang is maar oke waarschijnlijk iets met opakken ofzo het zal wel


  2. Soms denken mensen dat konijnen het leuk vinden om op de schoot te zitten omdat ze helemaal niet bewegen maar dit betekent eigenlijk dat je konijn heel bang is en daarom helemaal niet meer beweegt.

    Ik pak mijn konijnen nooit op indien het voor verzorging is.

    Fluffy is een langharig konijntje dat geregeld gekamt moet worden en ook geknipt.

    Dus die neem ik veel vaker op dan Flint.

    Flint en Fluffy worden helemaal niet graag gepakt en dat is maar normaal ook.

    Ik laat ze vooral hun eigen ding doen en ga bij hen in de ren zitten.

    Ik voer ze heel vaak hun biks uit de hand zodat de band altijd erg goed blijft.

    Als ik het zo hoor is je Jack bang van je in de ren omdat hij weet dat je hem gaan oppakken.

    Konijnen kunnen heel goed dingen aan elkaar linken en dit is denk ik het probleem.

    Probeer gewoon bij je konijnen in de ren te gaan zitten en ze uit de hand te voeren.

    Zo bouw je terug een band op met Jack en zo gaat hij je ook weer vertrouwen.

    Nou zo eng op schoot vind ie het denk ik niet want alleen als ik hem aai gaat ie tandenknarsen

    ja alleen hij eet altijd uit een bakje en niet uit de hand dus is ie daar denk ik ook bang voor

  3. Ik heb hier ook een aantal enorme gravers zitten, maar een aantal graven ook helemaal niet. Door de gravers worden hele hokken overhoop gehaald. Ze hebben bij mij 32 m2 tot hun beschikking met van alles te doen, dus verveling kan het niet zijn. Net wat MaddyB zegt, sommige konijnen vinden het heerlijk om te graven. Ik laat ze maar hun gang gaan. Het is niet af te leren. Een aantal keer per dag leg ik de hennepvezel weer op zn plek terug, dan hebben ze weer wat te doen  ;). Ik moet wel zeggen dat mijn konijnen binnen zitten, en in het bovenste gedeelte van de hokken heb ik alleen handdoeken liggen. Er kan dus alleen in de onderste hokken gegraven worden. En daar heb ik aan de zijkanten plexiglas gedaan zodat de hennepvezel niet het hok uitgegraven kan worden.

     

    Mijn konijnen heb ik buitenstaan en ze hebben best een grote ren al vind ik  dat zelf... Maar waar kan je dat plexiglas kopen? en is het duur? want ze graven ook heel irritant al het grond uit hun ren zowat ;)

  4. Hebben je konijnen alleen een hok of ook een ren?

    Konijnen zijn gravers en doen dit heel graag.

    Ze doen het om een hol te hebben, om zich te amuseren en gewoon omdat ze het heel goed kunnen.

     

    Nu kan dit een teken van verveling zijn.

    Je kan misschien een overdekte kattenbak geven met zandbak-zand geven zodat ze daar in kunnen graven.

    Zo graven ze niet alle hennep naar beneden en verspil je zo geen hennep meer.

    Konijnen iets afleren dat zo in hun instinct zit, is heel moeilijk (misschien zelfs onmogelijk?)

     

    Ze hebben een hele grote ren waar ze ook in graven en veel speeltjes

    Als je mijn ren en de speeltjes wilt zien kijk dan op saaie ren ;( dat topic had ik gemaakt hoe je zelf speeltjes kan maken als de vraag ik hem ook foto's gepost laatste bericht daar...

  5. Hoi

    Als ik net hekemaal het hok heb uitgemest begint het weer. Graven in het hok. Ze graven alles naar 1 kant en dan valt al het hennep naar beneden en een veeel te dikke laag hoe kan ik dit afleren want ik vind dit best wel zonde van de hennep...

  6. Misschien kan je een ander merk proberen dan SS ikzelf heb hfst en dat eten de konijnen prima. Hooi is wel erg belangrijk probeer anders gras want dat is de meest geschikte vervanger als ze hooi niet willen eten. Heb je al paardensteck geprobeert? Idd een goed idee om het nog even aan de DA te vragen. Ik hoop dat dit je helpt zelf heb ik dit meegemaakt dus ik zou ook niet precies weten wat ik zou moeten doen... Heb je verder wel al alle andere groenten\fruit evt kruiden misschien vind ze dat nog lekker.


  7. Zoals hierboven al gezegt word sommige konijnen zijn lui.


    Als aanvulling heb ik toch:


     


    Weet je zeker dat ie gezond is overal naar gekeken? zoals ''daaronder'' en in de oortjes?


    Misschien heeft ie hele lange nagels en kan niet goed lopen...


     


    Kan je konijn wel gewoon lopen op de grond een van mijn konijnen is namelijk bang dat ie uitglijd en blijft in de buurt van het kleedje waar die op zit als ik hem en zijn zusje wel is naar binnen neem.


  8. Ik zou in plaats van hooi gras geven omdat gras een goede vervanging is voor hooi

    Ik zou geen sla geven want daar kunnen ze waterbuik van krijgen!

    Mijn spelt voer:

    Gras

    Wortel

    Appel

    Andijvie

    Paardensteck

    Kruiden

    Eigenlijk zou ik gaan kijken wat er allemaal in de brok zit en wat in de dingen die je dan wilt geven want de dingen die in de brok zitten moeten ze denk ik wel binnenkrijgen dus als er bv zeg maar wat banaan in zit zou ik een stukje banaan geven

  9. Ik heb geen teddy maar 2 NHD

    Ik heb ze eigenlijk de hele winter gewoon buiten met wat extra bodembedeking alleen als het erg koud word zet ik ze in de schuur.

    Een overdekte ren is een optie.

    Ik heb ook ergens gelezen dat er een soort antiklit poeder is het voorkomt klitten en als er klitten zijn kunnje ze er gemakkelijk uit kammen. Ik weet niet of het gaat sneeuwen maar als het gaaat sneeuwen lun je ze los in de tuin doen? Volgens mij vinden konijnen sneeuw wel leuk. Ik heb zelf geenn ervaring met langharige konijnen maar ik hoop dat dit je toch helpt??

  10. Bedankt. Volgens mij is ie alleen niet zo heel erg bang voor mij gelukkig want als ik hem optilde en ik ging op een bangje zitten en zette hem naast me neer sprong die er wel op. Maar als ik in zijn ren een onverwachte beweging maak dan rent ie al weg.. Als ik bezig ben in de ren komt ie wel heel stoer naar me toe maar dan rent ie weer snel weg of hij snuffelt een tijdje aan mijn voeten.. Het probleem is Jack is wel heel erg blij als ik hem aandacht geef maar hoe miet is dat doen? Meestal tilde ik hem op en ging ergens in de tuin met hem op mijn schoot zitten en aaien want dan is het echt een knuffel konijntje! Ik dacht er zelf aan om dan mrt de clicker en targetstick hem in een mand te leren zitten en dan optillen. Want dit zorgt voor minder stress? Ik zelf vind dat ik een best mooie grite ren heb voor de konijnen en ze liggen hier regelmatig in (zie mijn pf) de achterste is Jack (de bange). Trouwens mijn geur herkent ie wel want ik heb hem nu al 3 jaar het is meer de ren waar die alleen bang is....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .