Ga naar inhoud

P0pc0rn

Members
  • Items

    156
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door P0pc0rn

  1. Ja ik voer het ook uit de hand, maar als mn voedsters hun snoepjes op hebben en merken dat er nog meer is gaan ze bovenop me klimmen (nek, rug, hoofd) of gaan aan mn kleren trekken. Dat moet ik ze nog even afleren ;-) Dus daarom probeer ik het nu maar te verspreiden, in elk hoekje van de ren een konijn met een hoopje lekkers zodat ze het rustig op eten. Voor de brokjes heb ik ook 2 bakken, of inderdaad over de grond strooien werkt ook. Al doe ik dat nu niet meer omdat het zo nattig is en dan wordt het voer zompig.


  2. Haha ja, maar ik vind het altijd een beetje sneu. Ook met lekkers, het wordt altijd voor zn neus weg gestolen. Aan de ene kant heb ik zoiets van 'moet je maar sneller zijn' maar aan de andere kant vind ik het ook wel sneu, want dan zie je hem echt beteuterd kijken van 'nouumoe ik had toch iets lekkers?' 


  3. Ohja, die van mij krijgen 100g per konijn per dag, dus 300g totaal. Het zijn 3 Fransen hihi. Maar inderdaad ook ongeveer 16 gram per kilo dus! :) In de zomer gaf ik ietsjes minder, want anders aten ze weinig hooi meer. Maar ze zijn nu ook al weer een stuk groter en het wordt koud, dus nu gewoon 100g per konijn. Nouja, de ene zal wel wat minder binnen krijgen dan de anderen, want hij eet super traag altijd en mn voedsters zijn echte stofzuigers qua eten. Maar hem voer ik altijd nog extra wat lekkers bij  :love:

  4. Oh vandaar, ik was een beetje bang dat er allemaal troep in zat die niet voor mensen geschikt was en ik dacht nouuu in hoeverre is dat dan geschikt voor konijnen. Maar als je het zo zegt is het inderdaad een ander verhaal ;-)


     


    Ja ze zijn er hier ook gek op inderdaad! Nouja dat was dus de voornaamste reden om over te stappen. Hoeveel gram per kg lichaamsgewicht geef jij ze van Care+?


  5. Het is wel een all-in-one brok, gemengd voer zou ik nooit overwegen ;-) Tsja op zich doen ze het er goed op inderdaad en ze vinden het erg lekker, maar door die zin ging ik toch twijfelen. Vandaar ook dat ik dit voer bekeek, omdat het biologisch is. Maar ik ga het toch maar niet doen, beide voeders hebben wel iets van teveel van het ene of te weinig van het andere. Dus ik ga nog even verder kijken. En ik ben heel benieuwd naar de reactie van Beaphar!


  6. Mijn 2 voedsters eten ook echt alles wanneer ze de kans krijgen. Heb wel eens mn broodje hagelslag over de grond gegooid en dan zijn ze er als de kippen bij! Ik moest ze toen echt wegduwen en opsluiten in de gang, want ja tegen de tijd dat je anders stoffer en blik hebt gepakt is alles al op haha. Verder heeft er ook eentje een keertje wat slagroomijs en een pepernoot gegeten. Dit kwam doordat mijn vriend nog niet wist dat één van mijn hupsels bovenop de eetkamertafel kon springen en hij ging even naar beneden om een pakketje op te halen. Toen hij terug kwam lag er een aangevreten pepernoot en zat hij aan het ijs te likken.... Maar goed ik weet inderdaad dat dat niet de bedoeling is, dus ik probeer dat soort incidenten zoveel mogelijk in te perken. Ik had wel eens een heel raar konijn, die had eens een stuk ontbijtkoek uit mn hand gegapt en dat vond hij geweldig, vooral als ik het af wou pakken. Maar als ik hem liet dan vond hij het niet interessant meer en dan moest ie het niet meer. Het enige mensenvoer wat ze wel eens bewust krijgen is een geroosterd broodje (met eventueel zwart eraf geschrapt dan) of een stukje van een maria bescuitje. Maar dat is echt heeeeel af en toe, vooral die laatste. Die krijgen ze alleen als mijn oma komt eens per halfjaar ofzo, want ja het is én niet goed voor ze én ze vinden gedroogde appeltjes, rozijntjes, zonnebloempitjes en andere dingen uit het bunnybunch webwinkeltje minstens even lekker :)


  7. Bij mij helpt hooi boven de toiletbak ook heel erg! Ik heb nu een hok van 2.40 lang met een trappetje naar het "slaap"hok boven (het afgesloten gedeelte zegmaar). Daarin staat het toilet en daar hangt het hooi boven. Als dat er niet hangt slepen ze er inderdaad mee en liggen er ook keutels beneden en in de ren, maar nu zitten ze dus graag in de toiletbak en verschuiven hem niet meer. Win win, want én geen keutels meer overal én het overtollige hooi valt in de bak en je hoeft het dus niet op te vegen! :D


  8. Ik kreeg laatst de tip van iemand om Konacorn biologisch konijnenvoer te geven, dus ik was even naar de analyses aan het kijken. Ze hebben zowel biologisch, als niet biologisch.

     

    Dit is de biologische variant:

     

    Samenstelling
    Eko luzerne, Eko maïs, Eko tarwe, Eko gerst, Eko sesamschilfers, Palmpit schroot, Eko raapschilfers, Eko zonnebloemschilfers, Eko sojaolie, Mervit rundvee 2022, Mervit 2325 Sporavit, Mervti vit E  + selenium, Mono-ca-fosf.tess., Natriumbicarbonaat.

    Analyse   ruw eiwit 15,5 % ruw vet 5,9 % ruwe celstof 9,5 % ruwe as 7,6 % vocht 10,0 % calcium 1,0 % stikstof 2,5 % kalium 1,0 % natrium 0,25 % lysine 0,54 % methionine 0,31 %     Toevoegingen   Vitamine A 9.980 IE Vitamine D3 1.247 IE Vitamine E 80 IE Vitamine C 123 mg/kg
     

     

    Deze heeft naar mijn mening wel erg weinig vezels en een beetje veel vet (3% is goed toch?)

     

    Dan de "gewone" variant:

     

    Samenstelling
    Luzerne, zonnebloemzaad, tarwegries, rietmelasse, maïs, tarweglutenvoer, soja, plantaardige vetzuren, koolzaad, raapzaad, koolzure kalk, natriumchloride, monocalciumfosfaat.

    Analyse   ruw eiwit 16,8 % ruw vet 4,45 % ruwe celstof 18,0 % ruwe as 9,45 % vocht 9,0 % fosfor 0,6 % methionine 0,3 %     Toevoegingen   Vitamine A 10.000 IE Vitamine D3 1.250 IE Vitamine E (dl-a-tocopheroladetaat) 84 mg/kg Koper (II) sulfaat pentahydraat, waarvan CU

    20 mg/kg
     

     

    Daarvan is het vezelgehalte een stuk beter en ook het vetgehalte lager, alleen daar zit dan wel weer een stuk meer eiwit in..

     

    Ik vond het idee van biologisch voer wel aanspreken, aangezien ik nu Care+ geef en ergens las dat konijnen die dit eten niet voor menselijke consumptie geschikt zijn en je dat toch wel aan het denken zet of het dan wel zo goed is voor konijnen... En daarnaast is het behoorlijk prijzig. HFST lusten ze niet, Selective gaat wel maar dat vind ik dan wel weer aan de dure kant met 3 Franse hangoren. 

     

    Dus heeft iemand ervaring met dit voer? Welke zouden jullie verkiezen? Kennen jullie misschien ander biologisch voer met een betere samenstelling? Brand maar los!

  9. Hoi! Ik heb hetzelfde gehad, bij mijn ene Fransje werkte de plantenspuit gecombineerd met luid 'nee' erg goed. Hij associeert nu het woord 'nee' met nat worden, dus als ik dar roep kijkt hij wel uit. Ik heb begrepen dat dit een goede manier van afleren is, omdat ze dan dus wel het woord 'nee' met een vervelende consequentie gaan associëren, maar niet jou met iets vervelends gaan associëren. Dit gebeurt wel als je het konijn weg duwt met je hand, dan zal hij nukkig naar jou toe worden. Ik heb er ook eentje die zich niks van de plantenspuit aantrekt, ze kijkt ook niet op of om als je 'nee' roept en ze is zo'n flinke dame dat als je haar weg probeert te duwen ze nauwelijks vooruit komt aangezien ze zich dan goed schrap zet haha. Bij haar werkt het om 'nee, pas op' te roepen en in je handen te klappen en als ze dan doorgaat of het nogmaals doet gewoon een time-out geven door haar terug te zetten in haar ren. Nu weet ze dat als ik dat roep dat ze dan echt op moet passen omdat ze anders gewoon de ren in gaat en ze zit liever in huis dus meestal laat ze het dan :)


  10. Ik heb een keer een pakje gekocht om te proberen, Charlie draait er zijn kop voor om, Floor proeft af en toe een hapje en laat het dan liggen en Amber is er helemaal weg van. Dus ligt ook aan het konijn natuurlijk. Of het echt iets doet met de poep weet ik niet, omdat ze allemaal goed hooi eten en geen plakpoep hebben. Maar ik heb wel ervaring met een konijn met plakpoep wat een stuk minder is geworden toen ik was begonnen met SS ;-)

  11. Oké bedankt! Ik had toch even gebeld en een paar hagelslagjes kunnen bij een flinke dame als zij geen kwaad. Ik dacht ook inderdaad niet dat een paar hagelslagjes er zouden zijn, maar toen ik die verschillende dingen op internet las (van bv. een dierenkliniek die alleen zei dat het ze dik maakt) begon ik toch even te twijfelen. Heb haar in ieder geval nog een hand biks gegeven, zal wel nergens op slaan maar ik heb het gevoel dat het dan tenminste nog gemengd is en dan minder hard aan zal komen. Bedankt voor de snelle reacties!

  12. Even een noodvraagje: mijn konijn heeft per ongeluk chocola binnen gekregen (niet veel, maar een paar hagelslagjes) en op internet lees ik voornamelijk dat het alleen niet goed is omdat ze er te dik van worden maar ik las ook ergens dat het net als voor honden en katten giftig kan zijn. Kan iemand mij vertellen of dit het geval is?


  13. Haha nou het is voor mij eigenlijk ook perfect, want mijn vriend houdt meer van vlees dan van groente dus dan kan ik lekker de worteltjes ed delen met de nijnen :-) Maar vooral de andijvie, wortel, broccoli en bloemkool, witlof en sla zijn hier erg in trek. Nouja dan hebben ze wat minder variatie, eigen schuld :P Fruit krijgen ze wel altijd iets van wat ik in huis heb, zo grappig als ze een druif eten! Dan splashed dat ding in hun bekkie en loopt al het sap over hun kinnetje.

  14. Oké bedankt voor de tips en voor het delen van wat jullie allemaal geven! Het wordt wel iets minder groente dan op het lijstje, want dit krijgen ze niet allemaal op :P En courgette en komkommer blieven ze niet. Komt helemaal goed!

  15. Hihi ja ik snap dat het moeilijk is om dan minder te geven, flappies kunnen altijd heel goed doen alsof ze een week niet te eten hebben gehad! Mijn rammetje at echt heel moeilijk, is nu 6 maanden en ook best een stukje kleiner dan mijn voedster van 4 maanden. Ze hadden eerst gewoon korrels maar daarmee deed meneer meer dan 2 dagen over 120g.. Toen heb ik op aanraden van iemand op BB hier Care+ geprobeerd en dat gaat er inderdaad zo in! Maar mijn ram is een echte zoetekauw, dus die kan je na een bak biks en groente nog steeds aankijken van 'baaaasje, hoe kun je me dit aandoen? Heb je nou níks lekkers voor me meegenomen?' en dan op zijn achterpootjes met zijn kopje schuin.. Maar mijn voedster staat altijd keurig te wachten voor de deur als ze 's ochtends een klein portie brokken hebben gehad, want ze weet dat de groente dan komt. Toen ik nog bij mijn ouders woonde mochten mijn hupsels altijd om de beurt in de tuin en dan konden ze lekker gras knabbelen. Nu woon ik op mezelf en kan ik me zo'n tuin nog niet echt veroorloven met een studentenbudget :P Dus gras zit er voor mijn nijnsels niet in, ik kan hier in de buurt ook niet echt goed gras plukken.. Dat is ook één van de redenen dat ik meer groente wil gaan geven.


    En met invriezen heb ik inderdaad ook niet zo'n goede ervaring, bij mij werd het ook allemaal snot..


    En zou 50g brokken dan genoeg zijn denken jullie?


  16. Kan het ook niet als snack? Ik dacht altijd dat het goed was als tandenknabbel. Komt dat door de vezels dan, dat het slecht te verteren is?

    En Obbe, good for you! Wat fijn dat je zulke gezonde hupsels hebt :-)

  17. Ohja dan kan ik inderdaad de pompoen en maïs als tussendoortje doen eens in de zoveel tijd :-)

    Wat betreft de kruiden, mijn voedster is echt makkelijk, die eet zowat alles wat los en vast zit haha. En inderdaad, mijn rammetje heeft dan vaak ook wel zoiets van wacht even, ik wil niks missen dus laat ik het maar proberen. Maar dan proeft hij eindelijk een stukje en eet het vervolgens niet meer dus ik neem aan dat hij het niet lust. En inderdaad, met meerdere is het toch moeilijk in de gaten te houden wie wat nou eet, daar heb je gelijk in!

    En Obbe, ik bedoel het absoluut niet vervelend, maar zijn jouw nijnsels dan niet dik? Hoeft natuur niet hoor, maar ik heb van verschillende dierenartsen zo'n maatbekertje gekregen en instructies van hoeveel SS ze moeten hebben en zij zeiden zelfs dat 15 gram per kg al aan de hoge kant was. De konijntjes die ik hiervoor had waren allemaal niet meer dan 3 à 3,5 kg en die mochten allemaal 2 van die kleine cupjes brokken. Weet wel niet precies hoeveel dat was. Maar goed, kan hoor, niet elk konijn wordt er dik van hoor en als ze het daar gewoon goed op doen is het dikke prima! Ik verbaas me er gewoon alleen een beetje over aangezien ik dat nog nooit gehoord heb ;-)

  18. Ze krijgen samen 150g, dit omdat het niet gewoon bix is en ik had begrepen dat je van SS ongeveer 15g per kilo uiteindelijk lichaamsgewicht uit moet gaan. Dat zou dan 15x6kg= 90g per konijn zijn, maar omdat er bij 180g weinig hooi wordt gegeten krijgen ze iets minder en daarmee eten ze een stuk meer hooi :)


    En ik wil het menu inderdaad niet zo strikt doen als ik het nu heb opgeschreven hoor, inderdaad een beetje seizoensafhankelijk maar ik had nu maar even een voorbeeldmenu gemaakt om te kijken wat handig is met boodschappen doen ed. ;-) Nee ik heb helaas geen eigen moestuintje, ik heb alleen een balkon.. Maar ik heb uitgerekend dat als je het op de markt koopt, dat ik dan ongeveer 10 euro per maand goedkoper uit ben dan wanneer ik voornamelijk brokken geef!


    Van die boerenkool en spinazie niet op één dag geven is een goeie, ik wist het wel van spinazie maar had er even geen rekening mee gehouden dat voor boerenkool hetzelfde geldt..


    Bunbun beauty, heb je het al geprobeerd? Wat vinden die van jou lekker? En van maïs bedoel ik gewoon de kolven, vinden ze hier erg lekker :-)


  19. Hallo allemaal,


     


    Nu krijgen mijn nijnen ongeveer 150g SS gemend met Care+ per dag (het zijn allebei Franse hangoren), waarvan 100g 's avonds en 50g 's ochtends. In de ochtend krijgen ze er ook nog wat groente bij en voor de rest natuurlijk onbeperkt hooi.


     


    Nu zou ik liever overgaan op meer groenten en minder brokken (ik heb voor het voorbeeld maar even 75g genomen, maar ik heb eigenlijk geen idee of dit dan teveel of te weinig is met de hoeveelheid groenten die ik ga geven) omdat me dit toch natuurlijker lijkt, dus ik heb even voor het gemak een weekmenu opgesteld met wat ik heb bedacht per dag te gaan voeren. Ik hoop dat jullie er even naar zouden willen kijken en eventueel op,- of aanmerkingen willen geven. Alvast bedankt! Ohja alle groenten staan in de lijst met groenten die een konijn mag hebben in het boek 'high five met je konijn'. 


     


    Maandag: andijvie, courgette, broccoli, komkommer, klein stukje fruit, 75g brokken


     


    Dinsdag: andijvie, courgette, pompoen/ maïs, selderij, klein stukje brood, 75g brokken


     


    Woensdag: pompoen/ maïs, broccoli, selderij, komkommer, klein stukje fruit, 75g brokken


     


    Donderdag: witlof, klein beetje spinazie, boerenkool, venkel, radijs, 75g brokken


     


    Vrijdag: venkel, klein beetje spinazie, boerenkool, bloemkool, sla, 75g brokken


     


    Zaterdag: bloemkool, stukje wortel, witlof, sla, klein stukje brood, 75g brokken


     


    Zondag: stukje wortel, radijs, beetje spinazie, boerenkool, klein stukje fruit, 75g brokken.


     


    Met alle groenten doe ik dan 2 dagen, dus ze krijgen dan bijvoorbeeld een halve andijvie, halve broccoli enz. behalve met wortel ivm suikergehalte en spinazie ivm hoog oxaalzuur(?)gehalte. Stukje fruit is gewoon voor de lekker, daarom krijgen ze dat ook niet elke dag en als ze het krijgen maar een klein stukje. Ze krijgen bijvoorbeeld weleens een stukje appel, banaan, rozijntje, cranberry of gedroogde papaya.


    Wat betreft het geven van kruiden, dat ben ik aan het onderzoeken. Ik heb een aantal kruiden en bloemen in het webwinkeltje besteld. Mijn bevindingen tot nu toe: kamille en korenbloem lusten ze af en toe eentje van, ze zijn gek op de gemengde kruidenmix maar laten de mueslimix en de luzernemix liggen. Hebben jullie daar nog tips voor?


     


     


     


  20. Bij de dierenwinkel waar ik altijd voer haar betaal je 32 euro voor een zak van 10 kg en ook bij het tuincentrum. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een zak voor 56 euro gezien! Maar inderdaad, online is nog goedkoper ;-)

  21. Ja daar heb je zeker gelijk in MaddyB, daarom wil ik ze ook zeker nog door de dierenarts laten enten ;-) Maar er heeft een paar jaar tussen het overlijden van mijn vorige konijn en het krijgen van deze hupsels gezeten, dus eerlijk gezegd wist ik niet beter dan dat je naar een entmiddag moest en dat het niet het hele jaar door kon. Maar goed, weer iets nieuws geleerd dan! Wel fijn dat er zo'n vaccinatie bestaat nu, dat je gewoon elk moment van het jaar naar de DA kunt gaan voor een enting :)

  22. Oh ze zijn 4 maanden geleden geënt door de fokker, sowieso geen 2 à 3 jaar geleden want toen waren ze er nog niet :P Ik wil ze als deze niet meer geldig is gewoon opnieuw laten enten en dan bij de dierenarts, maar toen ik ze kreeg waren ze net geënt dus ik dacht dan ga ik ze niet meteen nog een keer laten eten, vandaar mijn vraag ;-)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .