Ga naar inhoud

Smokey_x

Members
  • Items

    137
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Smokey_x

  1. Er is haast niet gereageerd, maar voor de geïnteresseerden: afgelopen week heb ik de dierenarts gebeld en dit probleem bij hun voorgelegd. Hun hadden dit nog niet eerder gehoord en hadden daardoor ook geen idee wat ik kon doen, ze verwezen mij door naar een konijnenopvang aangezien hun meer van gedrag afweten. Dus heb ik daarna een konijnenopvang gebeld, zij wisten meteen waar ik het over had en vroegen of mijnkonijn heel dominant is, nou dat klopt ze is heel dominant. Ze gaven mij het advies om haar veel bezig te houden met spelletjes etc zodat ze haar energie kwijt kan en zodat het rammetje wat meer rust heeft. Mocht dit niet werken moet ik na een tijdje nog een keer bellen en dan zien we verder wat we kunnen doen. 

  2. Ze deed het niet meteen vanaf het begin, ongeveer drie weken na de koppeling begon ze ermee. Ik heb gezocht naar een nest, maar die heeft ze niet gemaakt. De plukken haar eet ze zelf op (?!) of laat ze liggen in de tuin, dus schijnzwanger kan het niet zijn. 

  3. Hoi allemaal!

    Dit voorjaar is mijn ram gecastreerd en daarna gekoppeld aan mijn voedster. Het gaat heel erg goed tussen hun twee, er is alleen één probleempje. Mijn voedster trekt haren uit de rug van mijn ram. Hij heeft daardoor een grote kale plek op zijn rug ook vindt hij het niet heel prettig als zij dit doet. Ze hebben de hele achtertuin ter beschikking, dus aan ruimte hebben ze geen gebrek. Ook zijn er genoeg schuilplekken. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee en/of tips? 

  4. Je zegt dat ze zich niet laat oppakken en dat is eigenlijk ook heel logisch. Konijnen zijn prooidieren, dus staan het liefst met 4 poten op de grond. Het beste dat je op dit moment kunt doen is bij haar in of voor de ren te gaan zitten en haar aan je laten wennen. Ze moet weer vertrouwen krijgen in mensen /handen. Probeer vooral niks te forceren, laat haar naar je toe komen en probeer haar uit je handen te laten eten, je kunt ondertussen ook zachtjes tegen haar praten zodat ze aan je stem went. Herhaal dit een aantal keer en dan kun je proberen haar te aaien. Maar probeer aaien ook vooral niet te forceren, want sommige konijnen houden daar gewoon niet van. 

    Je kunt haar ook wat meer laten bewegen door bijvoorbeeld het voer door het hok heen te strooien zodat ze het moet zoeken. In de tijd dat ze daar mee bezig is kun je misschien water enzo geven zonder dat ze jou aanvalt. 

  5. In april heb ik mijn ram gecastreerd en dat is heel goed gegaan. Ik vond het heel spannend, maar dat was nergens voor nodig. Ik had een hondenbench in huis staan, maar ik denk dat hij ook meteen wel weer naar buiten kon. Ik had in de hondenbench eerst korrels liggen met handdoeken eroverheen maar die korrels vond hij niet fijn dus die had ik eruit gehaald. Daarna heeft hij nog een weekje bij ons in huis gewoond (omdat ik dat gezellig vond :P). Hij at heel snel alweer, niet van zijn brokjes maar tussendoor gaf ik hem steeds groente. Ik zou je wel aanraden hem veel ruimte te geven, want in die bench kon mijn ram zijn plek niet vinden, maar toen ik hem door het huis liet lopen was hij diezelfde middag nog weer helemaal de oude. 

    Succes en ik zou me niet te veel zorgen maken als ik jou was! 

  6. Ik lees overal dat kleine konijntjes best veel voer mogen hebben (sommigen zeggen onbeperkt, maar dat lijkt me een beetje te veel) en wanneer ze een paar maand zijn ze ongeveer 25 gram per kilo lichaamsgewicht mogen. Dus als het konijn dan 2 kilo weegt mag het 50 gram voer. Ik weet niet of dit goed is, maar dit gebruik ik wel bij mijn eigen konijnen. 

  7. Als ze niet constant schijnzwanger is dan denk ik dat sterilisatie niet per sé nodig is. Mijn voedster is ook af en toe schijnzwanger, maar dat is dan na een paar dagen weer over. Het beste wat je kunt doen is haar gewoon met rust laten en het nest wat ze gemaakt heeft net zo lang laten liggen tot ze het vertrapt of er niet meer naar omkijkt. 

  8. Ik bedoelde een natte handdoek over het hok heen. Ik heb hem gister los laten lopen inderdaad en daar knapte hij heel erg van op. We hebben geen andere kamer voor hem, maar volgens mij heeft hij niet meer zo'n last van de warmte. Hij kende deze omgeving al want hij komt wel eens even binnen kijken, dus het was niet opeens een hele vreemde omgeving :)

  9. Het is een ram ja.

    Hij is weer terug, alles is goed gegaan :). Alleen hij zit nu binnen in een banch, maar hij kan niet echt zijn plek vinden, misschien komt dat door de warmte hij is namelijk eigenlijk een buitenkonijn. Maar ik weet niet zo goed wat ik daar aan kan doen, want een natte handdoek eroverheen leggen lijkt m'n meder niet zo verstandig aangezien dat bacteriën aantrekt en hij nu dus een wond heeft. 

  10. Hoi allemaal, morgenochtend wordt mijn Vlaamse reus gecastreerd. Ik vind het best wel eng, want ik ben heel bang dat er iets misgaat. We hebben een hondenbench geregeld, zodat hij na de operatie een paar dagen binnen kan wonen om te herstellen. weten jullie misschien nog iets waar ik rekening mee moet houden en hebben jullie misschien tips? 

    Alvast bedankt :)

  11. Wat @Liesbeth zegt klopt. Ik heb al een aantal keer geprobeerd een ren ervoor te zetten maar die heeft ze binnen een paar minuten aan de kant, maakt niet uit hoe ik hem neerzet. 

    De ram kan nu al wel gecastreerd worden, maar zoals ik las is het handiger om hem daarna een paar dagen binnen te houden zodat de wond goed geneest en aangezien het temperatuurverschil tussen binnen en buiten steeds groter wordt, kan hij nu niet naar binnen. 

    Mijn vader gaat binnenkort een ren bouwen die groot genoeg is voor hun allebei, daar mogen ze dan samen in. 

  12. Ze zit op dit moment in een plastic hok van ferplast, dus ze heeft inderdaad niet heel veel ruimte nu, maar het kan nu even niet anders. Alleen ik merk wel dat nu ik vakantie heb waardoor ze zeker 3 uur per dag buiten loopt, er niks veranderd, ze blijft heel druk. Nou was mijn vraag ook een beetje of jullie ideeën hadden voor dingen die ik in haar hok kan zetten waarmee ze zichzelf kan vermaken zonder dat ik daar de hele tijd bij moet zijn (dat heb ik er niet duidelijk bij gezet) 

    Binnenkort gaat mijn vader een ren maken waar ze straks, als het allemaal goed gaat, samen in kunnen. Maar tot die tijd moet ze het met deze ruimte doen. 

     

  13. Hoi allemaal,

    Voorheen liep mijn voedster 24/7 los door de tuin, omdat ze alleen was en ik dat zielig vond heb ik mijn ouders overgehaald om een konijn erbij te nemen (ik heb me goed ingelezen van te voren). Dus kwam afgelopen zomer onze Vlaamse reus; Boris erbij, die in het voorjaar gecastreerd gaat worden. Omdat hij ook beweging nodig had moest hij ook een paar uurtjes in de tuin kunnen rondlopen, waardoor Smokey dan in haar hok moest. Ze ging dan aan de tralies krabben en knagen tot ze er weer uit mocht. Ik heb dat altijd genegeerd, maar het hield niet op. Helaas is ze 2 of 3 maanden geleden een paar keer ontsnapt, waardoor ik haar niet meer zonder toezicht naar in de tuin wil laten lopen en aangezien ik nog op school zit en veel huis- en leerwerk heb kan ik per dag maar even bij haar zijn zodat zij ook even de poten kan strekken. Onze Vlaamse reus loopt daarentegen verder wel de hele dag buiten (behalve 's nachts) aangezien hij niet kan ontsnappen omdat hij zo groot is. 

    Nou komt het er op neer dat Smokey de laatste tijd enorm druk is. Ze was altijd al wel wat aan de drukke kant en in het begin toen ze wat meer in haar hok zat ging het allemaal gewoon goed, maar nu is ze echt extreem druk. Helemaal als ik met voer aankom, dan is ze echt niet te stoppen. Ik vraag me af wat ik hieraan kan doen. Haar voer verdeel ik in tweeën, zodat ze 's ochtends wat krijgt en 's avonds, ik geef dat in een voerbal zodat ze wat beweging heeft. Af en toe speel ik een spel met haar, maar omdat ze er gewoon geen geduld voor heeft heb ik het idee dat dat voor haar ook niet leuk is. Hebben jullie tips wat ik hieraan kan doen? 

  14. Hoi Goosje,

    Wat leuk dat je een nieuw konijntje hebt! Ik heb sinds maandag ook een nieuwe erbij :).

    Sommige konijnen vinden voedsel niet heel belangrijk, dus je kunt proberen haar te belonen met een aai of heel blij tegen haar praten.

    Maar je kunt ook proberen, als je groente aan haar geeft, daarmee te belonen (witlof, wortelloof, andijvie etc. Wel langzaam opbouwen) Je kunt ook paardebloembladeren of gras plukken en dat proberen. Veel succes! :)

  15. Hoi Naomi,

    Eet hij uit je handen? Misschien kun je dat eens proberen, maar probeer vooral niet te forceren. Van bovenaf benaderen kan bedreigend overkomen, dus probeer van voren hem rustig te benaderen.

    Mocht hij nog steeds wegrennen dan kan het zijn dat hij aaien echt niet leuk vindt, dus dan zou ik dat zo min mogelijk doen als ik jou was, want ook zonder te aaien kun je van je konijntje genieten

    • Vind ik leuk 1
  16. Opzich denk ik dat je nog wel even kan wachten, maar dat is echt je eigen keuze. Ik heb eerst een konijn gehad die is nooit ingeënt en 9 geworden zonder ziektes. Nu heb ik een konijntje die ik ook nooit ingeënt heb, zij loopt dag en nacht buiten en is 3 (ook nog nooit ziek geweest)

  17. Ik heb geprobeerd om een high five proberen aan te leren, maar als ik mijn hand rechtop zet vertikt ze het om haar poten op mijn hand te zetten. Als ik ik mijn had plat houd zet ze ze er wel gewoon op. Tips? :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .