Ga naar inhoud

spring

Members
  • Items

    68
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door spring

  1. Hier ook knarsen bij eten, gekriebeld worden en als ik eraan kom lopen.


    Oja, dan maakt hij ook een soort piepgeluidjes en loopt hij op en neer te springen in zijn kooi te bedelen om een snoepje!


    Moest eerst wel wennen aan die geluidjes, maar hij heeft absoluut geen pijn!


    Hij had een dag na de castratie iets pijn en dat kon ik juist weer merken dat hij juist stiller was en zijn kopje in mijn hand legde..volgende dag was hij weer de oude gelukkig.


    Toch raar, al die geluiden bij konijntjes..


  2. Alles is tot nu toe goed gegaan!


    Hij is om 10:00 geholpen. De dierenarts vroeg of ik erbij wilde zijn (ben dierenartsassistente geweest) maar daar paste ik toch voor, haha!


    Om 13:00 kon ik ´m halen en had hij al wat gegeten. Om 15:00 was hij al brokjes aan het eten en nu springt hij van boven naar beneden door zijn hok.


     


    Nu vroeg ik mij het volgende af..Obi sproeide behoorlijk en in zijn hok staan 2 kattenkrapbaal dingen waar hij in en op zit. Ik had geprobeerd om de stof eraf te slopen, maar zag dat dat moeilijk was en daaronder werden ook allemaal nietjes zichtbaar, dus heb het zo gelaten.


    Kan dat kwaad? Ik bedoel: liefst zou ik willen dat hij stopt met sproeien in huis, op de bank, in zijn kooi ed,  maar hou ik het sproeien zo niet in stand met zijn vertrouwde geurtjes?


    Hoelang duurt het voordat die hormonen een beetje minder worden? Hij was behoorlijk opdringerig naar mij toe, op het brutale af, haha, en ik begin er nu al wat van terug te zien!


    Goed teken natuurlijk dat hij zichzelf weer is, maar ik hoop stiekem dat het gesproei en "macho-gedrag" wat minder gaat worden..


  3. Dankjulliewel!

    Het is een klein widdertje en heb hem ' s avonds extra biks gevoerd om hem wat aan te laten komen. Een avondje hooi kan inderdaad geen kwaad, haha!

    Dolly, spannend!

    Ik heb een potje ovarit staan.

    Wilde met hem op schoot op de bank gaan zitten, maar zo te horen beter met rust laten dus..

    Het eerste wat hij namelijk doet is bij mij op schoot springen zodra ik zijn hok open maak. Misschien even afwachten hoe hij zelf reageert..

  4. Eindelijk kan mijn Teddy Widder gecastreerd worden, hij begint nu ook echt te sproeien in huis (en op schoot, heel fijn!) dus de afspraak is gemaakt met een konijnkundige dierenarts (Belgie)


    Nu zei de dierenarts beter niet teveel droogvoer te geven, maar het ´s avonds bij hooi te laten. Hij opereert liever geen konijn met te volle buik.


    Omdat hier de nadruk wordt gelegd op het blijven-eten van een konijn, vroeg ik mij af of dat dan genoeg gaat zijn!


    Hij is konijnkundig, maar maak mij toch beetje zorgen..


     


    Hebben jullie verder nog tips?


    Konijn krijgt straks handdoeken en ik maak een kersenpittenkussen warm..nog meer tips??


     


    (liever had ik ´m niet gecastreerd, vind het allemaal een beetje eng, haha! Ik wil ´m niet kwijt, hij is zo leuk!)


  5. Dat was ook zeker de bedoeling!


    Ik wilde mijn eerste Teddy al van een opvang halen, maar ze werden alleen geplaatst als koppel of je moest al een konijn hebben, wat ik uiteraard goed begrijp, maar voor mijzelf wel vervelend was.


    Omdat ik niet wist hoe de vachtverzorging zou uitpakken, wilde ik eerst kijken of het zou lukken en afhankelijk daarvan een gewoon konijntje of nog een widder erbij.


    Dus een tweede zal dan zeker van een opvang komen!


     


    Sanne, heb jij een linkje van een website toevallig??

  6. Ok, thanx!


    Maar nu het volgende.. Zolang zijn balletjes niet ingedaald zijn, kan hij nog niet gecastreerd worden. En een een widder erbij zou ik wel erg leuk vinden.


    Zou een gesteriliseerd vrouwtje een optie zijn? Of moet je een mannetje altijd castreren wanneer er een vrouwtje bij komt?


    Zal ik anders beter even wachten tot hij wat groter is en hij wel gecastreerd kan worden?


  7. Ik ga een andere korrel proberen (ss) Hij eet overigens prima hoor, hij staat te springen bij de deur wanneer ik er aan kom voor een snoepje (vezelrijk, niets suikerachtigs)


    Omdat ik hem meer korrels ben gaan voeren, laat hij nu het hooi staan, merk ik. Das ook niet echt fijn he. Normaal is het zo´n hooibalkorfje per dag! Nu heeft hij er misschien 2 takjes uit gegeten.


    Hij is wel actief, springt en rent lekker rond, ook op de bank ed. dus hij zit verder wel lekker in zijn velletje.


     


    Hij heeft inderdaad blauwe ogen, maar dat is ook de bedoeling, ik heb een zwartwit teddy widdertje.


    Keutels zien er prima uit, geen blindedarmkeutels.


    Ik ga eerst het andere voer proberen en dan elke week (of om de paar dagen) wegen.


     


    Is er misschien iemand met een teddy widdertje van 4 mnd die even kan wegen? Of een NHD? Dan kan ik het vergelijken ;-)

  8. Ik heb een aantal weken een Teddy Widder gekocht bij een (dacht ik) goede fokker. Zij had er een in een bepaalde kleur en tekening die mij aansprak en ik heb hem aangeschaft. Een vreselijk leuk beestje, vanaf het eerste moment enorm tam en nieuwsgierig, echt super!


    Nu had ik een vraag voor de dierenarts en zat ik gisteren in de wachtkamer en zat er ook een mevrouw met een Widder! Heel leuk allemaal, totdat zij mij vertelde dat haar widder 1 maandje ouder was dan de mijne en die van mij is echt 2 keer zo klein. Vacht was ook stuk korter, enz. Het verschil was echt enorm!


    De dierenarts schrok ook een beetje "wat een scharminkel!"


    Hij is dus nog steeds erg klein en iets aan de magere kant (krijgt sinds kort hope farms super trio, maar daar is hij niet echt gek op)


    Hij heeft een wormenkuurtje gekregen. Balletjes waren nog altijd niet ingedaald.


     


    Iemand anders nog ervaring met te klein konijn? Het is natuurlijk een scheetje, maar ik baal wel..dacht dat ik een vertrouwd adres had gevonden voor een widder ipv een van MP te halen.


    Hoe kan ik ´m op een gezonde manier wat dikker krijgen?


    • Vind ik leuk 1
  9. Als je het leuk vindt om een aanhankelijk konijn te hebben en dit konijntje zoekt het niet echt op, dan zou je met heel veel geduld en aandacht (laat ´m zelf nieuwsgierig naar je worden) proberen aan je te wennen. Elk konijn is anders en reageert ook anders dus daar moet je zelf je weg in vinden. Het enige wat je niet moet doen is hem "vangen" en vast zetten zodat hij het idee heeft dat hij geen kant uit kan.


    Heel veel succes ermee! 


  10. Ik heb spuitjes mee gekregen en heb gisteren even gebeld en mocht 5 mm per keer geven, gaat goed gelukkig en het is echt snot.


    Nicky, de dierenarts woont bij mij om de hoek (wij wonen in Belgie) en is eigenlijk meer veearts dan dierenarts (maar dan echt een goede). Omdat ik zelf diploma paraveterinair heb, doet ze niet al te moeilijk wanneer ik het konijn niet binnen breng, ze vertrouwt mijn anamnese wel. 


    We wachten deze week even af, als het niet verdwijnt, stuurt ze mij door naar een collega die meer in konijnen zit.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .