Ga naar inhoud

Bugs en Bunny

Members
  • Items

    374
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bugs en Bunny

  1. Ik doe er een schijf winterpeen in, in heel kleine blokjes. Ze zijn er heel lang zoet mee en 1 schijfje krijgen ze toch wel per dag. Als ik de snackbal gebruik krijgen ze de wortel niet in hun groentenbak maar in de bal.

  2. B&B zijn ook allebei door de APK gekomen. Hoewel ze allebei net onder de 2 kg zitten (1,96 kg en 1,99 kg) vond de da dat ze niet magerder moeten worden. Prima op gewicht dus. Bugs had alleen wat klitten op zijn billen en die zijn geschoren. Het huidje is daar wat onrustig en dat moet ik in de gaten houden. Tja, sinds ik een groter toilet heb neergezet slapen ze daar regelmatig samen in en dat is niet zo droog als de slaapkamer....

  3. Kan de 'oppas' niet gewoon ook een schaal groenvoer geven? Ik maak altijd een grote bak groente helemaal klaar (gesneden en al voor ongeveer een week) en dat is het alleen nog maar een kwestie van in de konijnenschaal doen. De tweede week wordt lastiger maar onze oppas(sen) zijn bereid wat groenten te kopen.

  4. Een paar weken geleden waren ze op de weg van school de knotwilgen aan het knotten maar steeds had ik een auto vol (of kinderen of boodschappen). Tot mijn vreugde zijn de heren vandaag verder gegaan met de laatste wilgen en ik ben even gestopt om netjes om een paar takken te vragen. Het zijn wel erg dikke takken dus zometeen even met mijn eigen snoeischaartje de inmiddels gesnoeide takken op de weg 'opruimen'.

  5. Ik heb 2 metalen bakjes die met een ring aan de tralies van het hok zijn bevestigd. Omdat die metalen bakjes ook erg licht zijn en B&B ze er steeds uitkiepten heb ik de stenen bakjes IN de metalen bakjes gezet. Makkelijk schoon te maken en het blijft prima op zijn plaats.

    bugs-en-bunny-5201-albums-bugs-bunny-picture11102-konijnenhok-uitbouw.jpg

  6. B&B krijgen (bijna) iedere dag broccoli en hebben er nog nooit last van gehad. Ze vinden het erg lekker en halen eerst deze stronkjes naar boven voor ze verder gaan met de andere groente. Ik meen nl. ook ooit eens gelezen te hebben dat broccoli NIET onder de koolsoorten valt.

  7. Ik zou mezelf voorlopig eens lekker gaan inlezen hier. Via de zoekfunctie kunnen al heel veel vragen beantwoord worden. Veel van ons zijn hier door schade en schande wijs geworden en daar zijn onze konijnen alleen maar beter van geworden.

    Jammer dat je is verteld dat het gerust kan zijn dat je konijntje de eerste dagen niet zal eten, want het ergste wat een konijn kan gebeuren is dat het stopt met eten! Ze eet nu al lekker hooi, zeg je, dus hopelijk blijft ze eten. Zoniet, dan zal je wel direct actie moeten ondernemen.

    Veel plezier hier en oja, welkom :$

  8. B&B krijgen 's morgens rond 8 uur allebei 10 gram SS (20 gr. in totaal dus). Rond 10 uur krijgen ze een grote bak met groenten en 's avonds tussen 7 en 8 nogmaals ieder 10 gram SS. Hooi vul ik naar behoefte bij; het ligt er een beetje aan of het hooi wel de juiste smaak is voor mevrouw en meneer :P

  9. Mijn zoon heeft ons eerste konijn gekregen toen hij 9 werd. Inderdaad ook afgesproken dat het ZIJN konijn is en dat hij er wel voor moet zorgen. Maar natuurlijk ligt de eindverantwoording bij mij/ons. In de praktijk komt het er op neer dat ik de konijnen verzorg en mijn zoon er naartoe gaat om ze te aaien, tegen te praten en eten te geven. Ik lees hier en vergaar info en speel dat door naar hem zodat hij weet waarom we bepaalde dingen doen of geven.

  10. Toen Bugs gecastreerd moest worden ben ik naar de eerste de beste dierenarts gegaan. Later bleek dat deze kliniek gelukkig ook voorkomt op de lijst van hier.

    Later ben ik me er wat meer in gaan verdiepen en zag dat de info op hun site overeenkomt met de info op BB. Recent hebben ze nog een cursus 'nieuwe ontwikkelingen konijnengeneeskunde' gedaan en dat geeft voor mij aan dat ze daar de konijnen niet als onderschoven kindje zien, maar serieus nemen.

    Nog leuker vond ik dat zij BB linken op hun site.

    Dus ja, ik ga (per toeval) naar een KKDA

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .