Ga naar inhoud

Suusn

Members
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Suusn

  1. Ik heb in een eerder topic verteld dat mijn konijn nogal bang is. Ik heb het op mijn eigen manier aangepakt. Zo heeft ie inmiddels uren bij mij op schoot gezeten. Op deze manier kon hij aan mij wennen en aan me snuffelen. Als ik hem aaide dook ie in elkaar. Dus dat deed ik niet echt, totdat hij het toe liet. Verder liet ik hem gewoon zitten en ging hij op een gegeven moment lang uit op mijn  schoot liggen! Even later duwde hij zijn kopje tegen mijn arm en begon hij enorm te likken, zo lief! Dit heeft natuurlijk wel wat tijd gekost, maar het gaat steeds beter. Zo goed, dat ie vanavond eindelijk een basilicum blaadje uit mijn hand durfde te eten! 


     


    Ik ben zo bang, want ik dacht echt dat ik hem nooit tam zou krijgen! 


    Dus dat wilde ik even met jullie delen.  :lol:


  2. Eerder die vieze smerige strontvlieg die maden kan veroorzaken.

    In bepaalde delen van nederland (sowieso in groningen) is een vlieg een mug en een mug een neefje ;) (maar als een neefje prikt heb je wel een muggenbult. Logisch he :P)

     

    In Friesland (althans in het deel waar ik woon) is een "mich" een mug, een vlieg etc. Vandaar mijn fout, maar jullie snapten me, haha!

  3. Bedankt voor de reacties! Ik ga vandaag een hok kopen met een ren eronder, zodat hij er zelf uit kan komen en ik hem niet steeds hoef te tillen. Ik ga proberen jullie advies op te volgen, dankjulliewel!


    • Vind ik leuk 1
  4. Je zou eventueel indien dit mogelijk is, een stuk gaas in kunnen graven in de grond. Hierdoor kan je ram ongestoord graven zonder de vrees dat hij ontsnapt. 

     Dit, of een stuk gaas op de grond, zodat ze wel gras kunnen eten, maar helemaal niet kunnen graven. 

  5. Om een konijn tam te maken moet je een paar dingen doen:

    1. Als je naar het konijn toe gaat maak jezelf dan klein dan word hij minder bang.

    2. Pak hem voorzichtig op.

    3. Als het konijn trilt aai hem dan rustig totdat hij relax is.

    4. Ook als hij een hok heeft moet je zorgen dat hij altijd ergens onder kan zoals een huisje ofzo.

    5. Door rustig met je konijn om te gaan en hem vaak te aaien word hij vanzelf minder bang.

     

    Bedankt voor je reactie. Hij heeft al een huisje in zijn hok. Ik zal vooral punt 3 en 5 proberen, want hij trilt heel erg veel. Meestal laat ik hem dan maar met rust. 

  6. Vorig jaar, net voordat de zomervakantie begon, heb ik een konijntje gekregen. Hij zal nu 1,5 jaar zijn. Het is een konijntje wat op een agrarische school heeft gestaan, zodat de leerlingen konden leren hoe ze met konijnen om moeten.


    Natuurlijk zijn daar nog veel meer konijnen en nu is het zo dat dit konijntje die ik nu heb, ontzettend bang is.


    Dat kan dus zijn dat hij niet goed is behandeld op die school, maar ze hebben mij ook verteld dat ze hem bij een ander mannetjes konijn hebben ingezet en dat dat niet helemaal ging zoals dat zou moeten gaan.


    Mijn konijn komt nooit uit zich zelf bij me, zit stil met grote ogen in een hoekje en rent vaak weg als ik bij hem ga liggen of zitten. Wat ik ook doe, hij blijft bang voor me. Ik heb hem vaak op mijn schoot en dan aai ik hem. Dat lijkt hem te kalmeren, want dan gaat hij uitgebreid om mijn schoot liggen met zijn ogen half dicht en lijkt hij te spinnen, haha. Hij eet ook niet uit mijn hand..


    Ik heb zelf niet heel erg veel kennis over konijnen. Dus ik hoop dat jullie mij een beetje advies kunnen geven zodat ook hij weer rustig kan leven en zodat ik hem een beetje tam kan maken.


     


    Alvast bedankt!  :sarcastic:


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .