Ga naar inhoud

pukmax

Members
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door pukmax

  1. het herstel van Maxje loopt voorspoedig en beide dames brengen weer regelmatig tijd met elkaar door. inmiddels hebben we de kap een beetje bijgeknipt, waardoor Max goed kan eten en drinken. voor zover wij zien eet ze vrijwel alle bdk's op, helaas niet alles want haar kontje moeten we wel wassen.

    de vachtverzorging was op zich redelijk over te nemen, niet zo goed als ze het zelf zou doen mja. een licht vochtig washandje over haar rugje heen halen, deed al wonderen. Puk was in eerste instantie goed van slag om de situatie, maar nu wast ze Maxje alweer een beetje, Puk is een lieve mantelzorger haha.

    het scheelt dat we Maxje 2x per dag pijnstilling moeten dwangvoeren, dan kunnen we haar kontje ook meteen schoonhouden.

  2. hey allemaal. nog super bedackt voor de tips. Maxje is goed aan het herstellen van de operatie en we hebben de oplossing voor het eet-euvel gevonden. we hebben de rand van de kap bij haar bekkie een stukje weggeknipt, waardoor ze zelf kan eten en ook beter kan drinken. gelukkig gaat dat goed, want de kap af was geen optie, het eerste wat ze dan wil is haar hoofdje wassen..

  3. Hey allemaal, hoop dat dit de goeie plek is voor dit topic..

    (zoals al elders vermeld) Ons konijntje Max is vandaag geopereerd en haar oogje is hierbij verwijderd. Vanwege de genezing, hechtingen etc zit ze nu dus wel 10 dagen aan zo'n kraag/lampenkap vast. Daarnaast mogen zij en haar grote vriendin Puk voorlopig geen tijd samen doorbrengen. Dit zorgt er dus voor dat Max zich de komende 10 dagen niet kan wassen en ook niet door Puk gewassen zal worden.

    Hoe en hoe vaak kan ik het beste de vachtverzorging overnemen? En zijn er specifieke aandachtspunten?

    Alvast bedankt voor de hulp!!

  4. Het is inderdaad wel een idee om een bakje/schaaltje met laag randje om een verhoging te zetten. Maxje is ook een redelijke langzame eter qua biks, groenvoer is daarentegen altijd binnen 5 seconden op..

    Gelukkig/helaas zit Maxje in totaal 10dagen opgescheept met de kraag, dan gaan de hechtingen eruit en mag de kraag als het goed is ook weer af.. Hoop ik dan.. Zo lief en tegelijk zo zielig, ze zit nu de buitenkant van de kraag te wassen...

    Ik denk dat ik haar zo eens blij ga maken met een fruitprutje op een lepeltje.

    Ga trouwens ff uit proberen wat de juiste hoogte is voor het eten voor Max.

    Alle tips zijn nog welkom, we hebben 10 dagen te gaan.. :clown:

  5. Hey allemaal.

    Onze nijn Max heeft vandaag een operatie (oogverwijdering) gehad en moet zich nu zien te redden met een lampenkap ( kraag) om haar nekje.

    Qua drinken scheelt het dat ze zowel uit een bak als uit een fles drinkt, dus dat is het probleem niet. Maar het is natuurlijk een stuk lastiger eten met zo'n lastige kraag om je nek die zo'n 2cm voorbij je mond steekt. Nu heb ik al wat hooi opgebonden en opgehangen, maar met biks gaat dat niet echt..

    Heeft er iemand creatieve ideeën waarmee ik haar het eten zo kan aanbieden dat ze er goed bij kan?

    Alvast bedankt namens Maxje

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .