Ga naar inhoud

danielle2810

Members
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door danielle2810

  1. Ik wil mijn konijn ook zeker niet zo maar laten inslapen. Maar na verschillende kuren blijkt de AB niet meer te werken, zelfs na 14 dagen medicijnen niet. Het toedienen vond die ook echt niet leuk, 2x neusdruppels en gedwongen een vies goedje uit een spuit door slikken. Moest hem daarvoor eerst apart zetten wat weer stress bij beide konijnen opleverde. Na 14 dagen geen verbetering. Daarvoor was die altijd weer een tijdje van de snot af. Nu ademt die zichtbaar moeilijker, dus het is niet alleen snot, maar trekt verder zijn lichaam in denk ik. Zolang die nog goed eet en die nog lekker door het hok huppelt, laat ik hem ook zeker niet inslapen. Maar had graag dat die gewoon snot vrij was en niet roggelt. Hij heeft inmiddels zijn 3e vrouw maar nog geen van zijn vrouwen heeft ook snot gekregen. Dierenarts (zit in driebergen bij een konijnen specialist) zei dat er soms gewoon niks meer aan te doen is. Dat als de neusschotjes vergroeien, er makkelijk holtes ontstaan waar een bacterie in gaat zitten. Dan blijf je dus tegen de bierkaai vechten.


  2. Ik heb ook een konijn met snot. In het begin hielp de antibiotica maar nu niet meer. Heb heel veel geprobeerd, hij heeft neusspoelingen gehad, verschillende medicijnen. Maar hij laat zich niet meer zo makkelijk vangen omdat die geen zin heeft in druppels in zijn neus of een spuitje met vies goedje in zijn bek. Dat is echt lastig, je wilt hem helpen, maar de behandeling vind die echt niet leuk. Hij roggelt, maakt veel geluid met snuffelen en heeft of een zwaardere ademhaling. Toch eet die nog goed en staat die als eerste bij de ren als er wat lekkers te halen is. Zit nu in dilemma of ik hem in moet laten slapen of afwachten....hoe oud die is weet ik niet zo goed. Heb mijn konijnen altijd uit het asiel gehaald en dan is er vaak weinig van bekend. Maar 5 jaar is die al zeker wel. Wil nu proberen het leven dat die heeft zo comfortabel mogelijk te maken. Dus met zijn vriendin lekker buiten in de ren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .