Ga naar inhoud

Puck&Lexie

Members
  • Items

    484
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Puck&Lexie

  1. ik denk wel dat ze volwassener worden ja, zie ik bij mijn konijnen ook wel. Verder laten ze die vreugde binkies vaak alleen zien als ze helemaal hotel de botel zijn. Ik vergelijk het vaak met koeien die na de winter weer de wei in gaan. die maken ook allemaal bokkesprongen maar later staan ze gewoon lekker te grazen.

  2. Helemaal eens maar dit leer je door je konijnen te kennen en dingen te proberen (met mate). Denk wel dat het goed is mensen te wijzen op de risico's van voeding enz. Want met het doorfokken zijn er heel wat gevoelige exemplaren ontstaan ;)

    ookj weer helemaal mee eens hahah

  3. haha tja, ieder zijn eigen mening, Mijn persoonlijke mening (oei oei dit gaat reacties uitlokken) is dat we soms wel eens lichtelijk overdrijven hier met z'n allen. Wat mag wel en wat mag niet, welk voer is het aller aller beste (voor de portomonee van de fabrikant ja..) sla krijgen ze gas van, witlof en andijvie zijn zalig makend en van wortels en brood worden ze vierkant.... enz. enz...

    gebruik gewoon je gezonde (boeren?) verstand en kijk naar je dier en leer van je eigen ervaringen.

    Ik voer bijv. geen SS. Gewoon simpelweg omdat ik het te duur vind. (maar koop mijn eigen broodje ook gewoon bij de aldi hoor en niet de warme bakker:he:)ik voer garvo (prima voer vind ik zelf, samenstelling staat me ook wel aan en ben voor 15 euro per 20 KG klaar) Ze krijgen hier aan groente en dergelijke al vanaf het prille begin "wat de pot schaft" of dat nou broccoli, andijvie, bloemkool, sla of komkommer is. Hooi komt gewoon in grote balen van de boer en ze wonen in holen onder de grond, en dus niet in een mooi "goedgekeurd" hok. Verder krijgen ze praktisch elke dag vers geplukt gras en paardebloem met blad in het voorjaar en in de zomer. Knip regelmatig wat takken van berken of eiken of fruitbomen en dergelijke waar ze heerlijk aan knagen.

    wél zitten ze hier allemaal met meer dan 1 konijn in een verblijf en worden niet de hele dag "vertroeteld" (dat vind ik namelijk sneu voor die beestjes, je zal maar prooidier zijn en elke dag als het enigzins kan ook nog van bovenaf opgepakt en geaaid worden, een ramp lijkt me dat)

    Hier lopen, springen rennen en graven ze zich een slag in de rondte. dat is naar mijn mening een konijnenleven!!

    Wat ik bedoel te zeggen is, kijk naar je dieren. hoe zien ze er uit, zijn ze mooi op gewicht, keutelen en eten ze goed, zijn ze soiciaal (naar hun soortgenoten toe) en spelen en bokken ze er lekker op los? Dan doe je het denk ik prima.

    Blijf niet te veel hangen in altijd maar het beste van het beste willen, goed genoeg is ook goed genoeg. Je eet zelf ook niet elke dag alleen maar macrobiotische volkoren macaroni met een glaasje karnemalk en een halve kilo groente per dag toch?

  4. ik denk dat je in dit verhaal wel in iverweging moet nemen hoeveel beweging je konijn krijgt/neemt/kan nemen.

    Ik heb hier bijvoorbeeld een groep super actieve nijntjes zitten in een grote ren, wonen onder de grond, graven zich een ongeluk en altijd bezig. Die krijgen regelmatig brood (niet elke dag) en dan ook meteen wel een snee per dier. toch eten ze nog grote hoeveelheden hooi, voldoende bix en groente en fruit en zijn geen gram te zwaar. Ze verbranden gewoon heel veel.

  5. Tja, daar was ik al bang voor, ik eet zelf ook geen groente dieer al 2 weken ligt :$. Het is de moeder van de buurvrouw die voor B&B komt zorgen omdat de buren tegelijkertijd met ons op vakantie zijn en ik wil het haar zo makkelijk mogelijk maken. Je weet tenslotte maar nooit hoe het volgend jaar gaat :mdr:

    Zelf vries ik nooit groenten in, maar is dat wellicht een mogelijkheid? Dan maak ik een grote bak voor de komende week en vries het voor de 2e week in. Ik haal zelf ook vaak maar 1x per week andijvie, witlof en broccoli voor ze en in de groentenla blijft het prima.

    Enne, voorsnijden doe ik omdat ik een hele stronk broccoli en een hele witlof toch echt teveel vind voor die 2 die toch al aan de zware kant zijn :bounce:Van groente groeien ze niet zoveel hoor. het is meer de biks en de extra's zoals fruit en brood enzo... Het twee nogal klein uitgevallen konijntjes.. als je kijkt wat die achterover slaan op een dag aan groente schrik je je een hoedje denk ik (en mijn man ook denk ik als ie wist hoeveel geld aan groente die pluizebollen opeten!haha)

    Het was vorig jaar, in het pre-BB tijdperk, toch een stuk eenvoudiger (voor mij dan) :P

    ...

  6. Ik geef denk ik wel behoorlijk veel groen.zo;n RVS hondevoerbak vol met witlof andijvie, komkommer, beetje fruit en een handje biks. verder nog een behoorlijke hoeveelheid vers gras en wat hooi.. (hooi kijken ze niet echt naar om nu er zoveel vers gras beschikbaar is)

  7. en veel te weinig kan niet? (heb twee springlevende niet uitgedroogde hyperactieve super gelukkige konijnen alleen drinken ze samen per dag nog geen 2 cm uit een middelmaat flesje denk ik)

  8. Die van mij drinken echt bijna niks, maar zijn goed gezond en niet uitgedroogd... krijgen inderdaad wel veel groente en soms wat fruit, mischien dat ze dauw oplikken? (zitten 24/7 buiten)

  9. probeer eens een takje van een eik (die van de eikels je weet wel) te geen. is goed voor de darmwerking en een natuurlijk middel tegen diaree én ze vinden het hier heerlijk. (en het voordeel is, ze krijgen er geen verstopping van als ze teveel krijgen zoals bij kunstmatige diareeremmers wel eens kan gebeuren)

  10. Heb onze buurvrouw gister nog afgeraden het konijn mais te geven. Ze hebben namelijk 1 konijntje (grrr) die bij een stel cavia's inzit (!) en die eten hetzelfde voer. De cavia's laten de mais dus liggen en het konijn eet het allemaal op. Ook is het konijn naar mijn idee veel te dik door gebrek aan beweging en verkeerd en teveel voer... Als ik probeer om ze dan maar enigzins voorlichting te geven over hoe het wel zou moeten wordt dat weggewuifd onder het mom van het gaat toch goed?

    Ze willen er gewoon niet aan dat ze een heleboel dingen verkeerd doen door het konijn zo te behandelen... zucht... :(

    Maar goed ik ben 25 en de buurvrouw iets van 55 dus die neemt helemaal niks van me aan en weet alles natuurlijk veel beter...

  11. dat is een prachtig idee ;) hahah en inderdaad, de meeste groente's kun je zelf afwegen dus hoef je er niet te veel tegelijk van te kopen. Zelf heb ik dat probleem niet zo.. heb twee vreetschuren van konijnen en ook nog drie kippetjes die graag een blaadje meepikken, al lopen die bij mooi weer veel los en eten ze bijna alleen onkruid (hoe handig is dat!) en gras...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .