Ga naar inhoud

lgvandelande

Members
  • Items

    163
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lgvandelande

  1. Hè gats.... sterkte met beslissen. Had je andere DA het nog goed ook met zijn "pijn aan zijn grote teen" maar niet bewust dus.

    Denk toch dat je aan Thijm moet denken. Heeft hij een fijn leven met pijnstillers? Voordeel is wel dat als zijn pootje wordt geamputeerd dat hij dan een tijdje alleen moet zitten en dan zou je als hij is aangesterkt hem kunnen koppelen met je veel rustigere konijn (sorry weet even niet meer hoe ze heet) Of nee wacht is chronisch snot besmettelijk? Moet hij dan voortaan niet alleen zitten? Da's ook geen leuk leven...

    Moeilijk hoor

  2. Ik heb verschillende voerlijsten met elkaar vergeleken en daar de vruchten uitgehaald die er meerdere keren opstaan. Zo krijgen ze hier wel eens een kers, maar je moet wel de pit eruithalen. Volgens mij mag Nectarine en perzik ook. Pruimen schijn idd niet goed te zijn. Heeft bij mensen ook een bepaalde werking...

  3. Dank jullie wel voor jullie lieve en snelle reacties. Fred ademt vandaag weer gewoon en is weer lekker springerig. Keutels zien er goed uit en de "run for food" is weer zoals vanouds; als een idioot zijn bak in en uit rennen.

    Het was dus toch de warmte. Of inderdaad vreemde geuren ed. Dank je wel Caroline dat van die geuren had ik nooit aan gedacht!

  4. Jongens ik heb toch een naar voorgevoel.

    Vanmiddag viel het mij op dat Fred een hele snelle ademhaling had (rond een uur of 3) ook zag ik toen hij van zijn toiletje kwam dat de keutels heel zacht en lichtbruin waren en een rare vorm hadden. Daarnaast hoorde ik hem ineens knarsetanden!

    Meteen de DA gebeld en een afspraak gemaakt voor 19.45h.

    Mijn moeder was hier en die begon op me in kletsen dat er niets aan de hand was. Fred komt namelijk nog steeds aanrennen als hij denkt dat er eten komt. Ook was hij buiten aan het spurten toen het wat was afgekoeld.

    Om 19.00h had hij goed gekeuteld, goed hooi gegeten, wat wilgentak en 2 blaadjes witlof. Ook heb ik hem zien drinken. Mijn moeder bleef maar op me inpraten met "zie je nou hij had het gewoon warm..." Heb dus de DA gecanceld. Nog wel uitgebreid met de assistente gesproken.

    Fred is nu (21.40) nog net zo gezellig als altijd, keuteld goed, komt aanrennen als je richting koelkast loopt, gaat af en toe naar buiten enz...

    Heb hem niet meer horen knarsetanden, nou ja wel als ik hem achter zijn oren kriebel, maar dat is een ander geluidje.

    Maar hij ademt nog steeds zo snel. Als hij ligt dan ligt hij helemaal languit op de bodem van de kooi (waar hij nooit ligt) en blijft liggen als je aan komt lopen (op zich ook uniek) Hij heeft geen natte neus en geen harde buik.

    Heb inmiddels zoveel horror verhalen gelezen dat ik nu doodsbang ben bij het minst of geringste wat anders is dan anders.

    Stel ik me nu aan? Doet dit jullie ergens aan denken? Moet ik mezelf voor mijn harses slaan dat ik de DA heb gecanceled?

    .......Denk dat ik voor nix in de stress zit en dat er niets aan de hand is, maar ja... veel van jullie zijn kenners dus misschien kunnen jullie me geruststellen (of op mijn kop geven dat kan natuurlijk ook)

  5. Nou nou onze konijnen zakken af naar de gewone konijnenwereld hoor. Ze beginnen de takken steeds lekkerder te vinden ( Ik geef ze ook niks anders meer behalve takken...hahahah nee hoor zou ik nooit doen) Maar zowaar net een nieuwe tak neergelegd. 1/2 uurtje later helemaal op! Ben trots op mijn knijnen! Nog even en ze zijn yup-af!

  6. Nee hoor; krengen waren er niet van onder de indruk... Over "met lange tanden eten" gesproken.

    Er is met moeite een tak doorheen gegaan vannacht. Als dit een voorbode is over hoe mijn kinderen zich in de toekomst aan tafel gaan gedragen dan begin ik er niet aan.

    Verwende mormels hahahaha

  7. Nooooou Zeggggg.....

    Ok ok, blijkbaar wensen onze konijnen alleen maar voorverpakt Albert Heijn voedsel, want dat spul uit de natuur is voor sloebers.

    Voor nix in de brandnetels gestaan Grrrrrrr Verwende mormels.

    Toch dank voor je hulp Kiwi, weet nu eens en voor altijd hoe een wilg eruit ziet

  8. Die eerste is inderdaad een treurwilg (gelere takken/blaadjes). Of die tweede een knotwilg of een gewone wilg is kan ik niet zien aan de blaadjes, maar het ziet er in ieder geval uit als wilg. En als de boom waar je dit vanaf hebt gehaald een dikke knot bovenop de stam had waar alle takken uit kwamen was het inderdaad een knotwilg. ;)

    Ja daar was ik ook op aan het letten, maar die laatste takken...wacht heb nog wel een andere foto...

    lgvandelande-5090-albums-wilgenblaadjes-picture16007-dsc01713.jpg

    Komen dus uit een beschermd waterpark (oeps) en die krengen waren niet gesnoeid. Hoop Takken dus en ik kon de stam amper onderscheiden.

    Kan je het hier beter op zien?

    O enne Thanks Kiwi

    Nu ben je officieel medeplichtig :duivel: hahahahah

  9. Als we de komende dagen geen berichten meer van je lezen kunnen we er van uit gaan dat jullie opgepakt zijn dus? ;)

    Gut oh gut heb het overleefd... Tuurlijk VOL met mijn slippers in de brandnetels gaan staan (duh)

    Maar volgens mij heb ik ze hoor! Heb voor de zekerheid even bij "wéér een wilgenvraag" gepost of dit ook echt wel de goede takken zijn met foto's.

    Dus als ik nou van jullie groen licht krijg... dan kenne de kooooonijnen ECHTE Amsterdamse takkies gaan vreten.

  10. Aangezien ik net zo'n bomenkenner ben als Sabbie (ahum) toch maar even checken bij jullie.

    Dit is in ieder geval een treurwilg (zover ben ik al)

    lgvandelande-5090-albums-wilgenblaadjes-picture16006-treurwilg.jpg

    EN is dit dan en knotwilg?

    lgvandelande-5090-albums-wilgenblaadjes-picture16005-knotwilg.jpg

    Hoop dat jullie het verlossende antwoord kunnen geven

  11. Je moet ik snachts gaan, om 3 uur ofzo!:he:

    Hmmmmm dan ben ik inderdaad nog vaak wakker, is een idee...LOL Ben je echt zo'n dief in de nacht Zwarte kleren aan, bivakmuts whahahaha, zie mezelf al sluipen door het Westerpark. God wat ik allemaal niet over heb voor die knijnen. Als ze me dan pakken hé :mep:

  12. Wilgentakken proberen? Even goed zoeken en je vind ze zo gratis :whistle2:

    Ik woon in Amsterdam Dollie... :bounce:Geen Wilgenboom in de buurt te bekennen...helaas. In het Westerpark staat wel een treurwilg, maar daar staan ook van die paaltjes omheen en een bordje dat je eraf moet blijven?!? Hahaha Ga geen boete riskeren

  13. 's Ochtends allebei 10 gr SS, een uurtje later allebei een bakje met (vandaag) witlof ( 2 blaadjes), handje andijvie, beetje basilicum en allebei 1 braam.

    Vanavond weer allebei 10 gr SS en een uur daarna een bakje groen; handje andijvie, 2 blaadjes witlof, 2 takjes veldsla en allebei 2 kersen.

    Voor het slapengaan allebei 3 gr SS (om ze het hok in te lokken) en verder hooi en water.

    Oh ja en meneer en mevrouw eten als ik het ze geef allebei één hele wilgenbal per dag!!! En die dingen zijn duur!!!

  14. Fuzzle, je hebt me net op en top idee gebracht. Heb de lijst in een word bestandje geplakt, mooi in kollometjes en even geprint. Ideale lijst om op te hangen en de konijnen oppas te geven. ( en inderdaad om man mee naar de winkel te sturen, niet dat hij gaat maar toch....)

    Dank!

  15. DA is op vakantie...Grrrrr

    Komkommer mocht niet vanwege teveel vocht en er zat toch niks in zei hij...

    Was gisteren trouwens opzoek naar een artikel over gras. ( dacht weer iets stoms gedaan te hebben (ahum)), en zag dat op wikipedia ook stond dat je met witlof voorzichtig moet zijn ivm gasvorming, net als met vaste koolsoorten en sla.

    Ga volgende week weer even bellen

  16. nee, heb gisteren een beetje geplukt en gegeven.

    Vanochtend was alles goed, dus had vandaag wat meer geplukt.

    Heb ik dus rond 19.00 gegeven en nu net de rest.

    Ben net naast mijn knijnen gaan liggen en hoor nix borrelen (is misschien ook een beetje snel) maar goed. afwachten dan maar en ik zal vanaf morgen alleen nog maar vers geven.

    Dank voor je tips :-) en slaap lekker voor straks

  17. Ja dat is het hem nou net.... ze hebben het al op....

    En nee we wonen 8 hoog :-) Ik haal het uit de binnentuin ( of haalde dus,..._)

    Dus volgens jou hoef ik niet te pannieken.

    Pfffff zag al helemaal opgezollen buikjes voor me

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .