Ga naar inhoud

mercy

Members
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mercy

  1. Beste lezers,

     

    Ik heb sinds een tijdje het leefgedeelte van mijn konijnen groter gemaakt. In de ren ligt een groot stuk tapijt, hier liggen ze graag op. Nu is het zo dat ze normaal eigenlijk alles op hun WC deden boven in de kooi maar sinds kort keutelt 1 of beide konijnen de hele tijd beneden op het tapijt. Waar zou dit aan kunnen liggen of wat kan ik hieraan doen?

     

    Groetjes Stefani

    Mercy

    Chichi 

  2. Op 2-5-2020 at 09:28 zei Konijnenliefhebber1993:

    Ohhh echt? Mijn dierenarts zegt dat ze eerst bloed wil prikken om te kijken of hij iets aan zijn nieren mankeert ivm de narcose voor het slijpen van de kiezen.. maar blijkbaar kan dat dus gewoon goed gaan? Hebben u konijnen medicijnen of speciaal voer ofzo ivm hun nieren? 

     

    Groetjes 

  3. Hoi,

     

    Ik ben 2 weken geleden naar de DA geweest omdat de urine van mijn konijn (Mercy) wat donker van kleur was, nu bleek na urineonderzoek dat er een ontsteking zat. Ook waren een aantal waardes aan de hoge kant waardoor de DA een vermoeden heeft dat Mercy misschien iets aan zijn nieren heeft. Hij heeft 2 weken antibiotica + een pijnstiller gehad. Gister ben ik weer bij de DA geweest om nog een keer zijn urine te checken. De ontsteking is zo goed als weg maar helaas zijn de andere waardes nog steeds te hoog. Gister zijn we er ook achtergekomen dat hij wat haakjes op zn kiezen heeft. Deze moeten uiteraard geslepen worden. Nu adviseert mijn DA om eerst een bloedonderzoek te laten uitvoeren ivm de narcose. Mocht Mercy iets aan zijn nieren hebben dan is de kans dat hij niet uit de narcose komt groot. Ik heb alleen niet meer zo veel vertrouwen in mijn DA. Om meerdere redenen.  Wat raden jullie aan? Een andere DA zoeken voor een second opinion? Of de gok toch hier wagen. Ze wilde me eigenlijk eerst doorsturen naar een DA in Utrecht voor het bloedonderzoek, maar vandaag belde mijn DA dat ze het zelf willen doen alleen niet zeker weten of het lukt, mocht het niet lukken dan zijn hier geen kosten aan verbonden. 

     

    Groetjes Stefanie

    Chichi + Mercy

  4. Beste lezers,

     

    Ik weet even niet meer zo goed wat ik moet doen vandaar dat ik jullie om advies vraag! Mijn konijntje heeft al een hele tijd last van haken op haar kiesjes. Deze worden om de zo veel maanden geslepen. Meestal zit er 3/4 maanden tussen het slijpen. Als het weer tijd is om ze te slijpen dan begint ze altijd met niezen, maar zodra de haakjes geslepen zijn niest ze niet meer. Na de laatste keer blijft ze helaas wel niezen en omdat ze ook een beetje een nat neusje had heeft ze antibiotica gekregen. Hier zijn we iets langer mee doorgegaan dan normaal maar helaas niest ze nog steeds. Bodem bedekking heb ik niet, alleen hooi in hun WC en in de ruif boven. De konijnen staan binnen. Ze krijgen elke ochtend gedroogde kruiden, altijd genoeg hooi, soms wat andijvie, peterselie of witlof. De biks die ik geef zijn Supreme Science Selective. 

     

    Heeft iemand ervaring met een konijntje dat een aantal weken niest ook na een antibiotica kuur? En misschien tips wat te doen?
     

    Groetjes Stefani

    Mercy & Chichi

  5. Hoi allemaal,

    Een aantal weken geleden zag ik bij mijn konijn Chichi iets vreemds aan haar oogjes. Ze had hele natte oogjes met soms wat wit spul in de ooghoeken. Ik ben hier gelijk mee naar de DA geweest en die dacht dat het om een onschuldige infectie ging. Ik kreeg oogdruppels mee naar huis voor 10 dagen, helaas werden haar oogjes niet beter maar alleen maar slechter dus ben ik weer teruggegaan naar de DA. Bij de DA hebben ze een aantal keer alles goed nagekeken zoals haar tanden etc. dit was allemaal in orde gelukkig. Alleen de oogjes nog niet. Een van haar oogjes had altijd een klein blauw streepje (haar andere oogje is helemaal blauw) deze was nu vuurrood. Hierdoor dacht de DA dat de infectie toch misschien dieper zat, of dat het misschien e. cuniculi zou zijn. De DA heeft mij toen sterkere oogdruppels meegegeven voor maximaal 5 dagen en een medicijn (fenbendrops) tegen e. culiculi voor allebei mijn konijntjes. (Dit krijgen ze nu nog steeds.)

    We zijn 3 dagen geleden gestopt met de oogdruppels en de DA zei dat alles er mooi uitzag, ook het blauwe streepje in Chichi haar oog was niet meer rood. Sinds de dag dat we gestopt zijn met de oogdruppels is Chichi de hele tijd aan het niezen. Het begon met een aantal keer per uur en nu heeft ze soms ook een soort niesaanval. Het vreemde is ze niest eigenlijk bijna alleen maar als ze eet..

    Ik heb al telefonisch contact gehad met mijn DA die zij dat het in principe van alles kan zijn en ik haar eventjes goed in de gaten moet houden, als het erger word natuurlijk langskomen. Nu heb ik zelf het idee dat het alleen maar erger aan het worden is dus ik ga maandag gewoon weer terug naar de DA. Heeft iemand enig idee wat het misschien zou kunnen zijn?

    Alvast bedankt van mij en Chichi :)

    x

    Stefanie
    Chichi& Mercy

  6. Hi allemaal,

    Sinds vorige week heeft Chichi(onze voedster) ontstoken oogjes. Beide oogjes waren nat en een oog zat af en toe dicht. Ik ben toen gelijk met haar naar de DA geweest en die heeft Chichi onderzocht en ons oogdruppels meegegeven om 10 dagen lang 4 x per dag te druppelen. Dit gaat allemaal prima. Het leek de afgelopen dagen ook of het beter ging met haar oogjes maar vanmorgen zat een oogje weer helemaal dicht (deze is inmiddels vanzelf weer open gegaan). Er zit in beide oogjes geen viezigheid het is rondom het oog alleen een beetje nat. Ik ga toch voor de zekerheid eind van de dag weer langs de DA aangezien we al bijna een week bezig zijn met de druppels en 1 oog nu weer achteruit aan het gaan is. 

    Onze konijnen staan binnen in de gang en nu las ik op verschillende site's dat de oorzaak van ontstoken ogen 'tocht' kan zijn. Ze staan al ongeveer 2 jaar op dezelfde plek en geen van beide heeft ooit ergens last van gehad. Zou dit de oorzaak kunnen zijn? Of heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

     

    Alvast bedankt!

     

    Groetjes Stefanie 
    Chichi &Mercy

  7. Hoi,

     

    Bedankt voor jullie reacties! :)

     

    We zijn gisterochtend opnieuw naar de DA geweest omdat we het idee hadden dat Chichi gewoon veel pijn had en ook daarom niet wou eten. Ze lag de hele dag op dezelfde plek en bewoog heel weinig. Ik snap dat zo'n operatie heel zwaar is en het gewoon tijd nodig heeft om weer helemaal de oude te worden, maar ik wilde gewoon geen risico lopen.

     

    De DA heeft haar nog een injectie gegeven met een wat zwaardere pijnstiller. Ook heeft Chichi druppels gehad om het darmstelsel op gang te brengen. Deze hebben wij ook mee naar huis gekregen en moeten we het hele weekend blijven geven. Gister aan het eind van de middag was de situatie nog niks veranderd ondanks de injectie dus hebben we samen met de DA besloten om haar daar eventjes heen te brengen zodat ze haar een paar uurtjes in de gaten konden houden en dwangvoeren. Dit vond Chichi niet zo leuk maar hierdoor had ze gister gelukkig wel genoeg voeding binnen gekregen om de nacht goed door te komen.

     

    Inmiddels 2 dagen na de operatie begint ze weer een beetje uit zichzelf te eten en drinken. Wel kleine beetjes maar het is een begin. Ook is ze al een aantal keer uit de kooi geweest om een rondje door de slaapkamer te lopen. Er zit dus gelukkig wel vooruitgang in! We blijven haar goed in de gaten houden qua eten en drinken. Ze was de afgelopen dagen ook heel boos op ons. Ze wilde niks van ons weten en duwde alle bakjes met voer/water om. Dit gaat nu gelukkig allemaal iets beter.

     

    De DA zei dat ze nog nooit zo'n eigenwijs konijntje in de praktijk heeft gehad. Chichi heeft een eigen willetje en doet waar zij zin in heeft :P

    Ik hoop dat ze snel weer helemaal de oude is!

     

     

    Groetjes Stefanie

    Mercy & Chichi

  8. Hoi allemaal,

     

    Vanmorgen is mijn voedster ChiChi gecastreerd. De operatie is gelukkig helemaal goed verlopen. Ik mocht haar rond 3 uur ophalen omdat ze bij de da al een klein beetje banaan van een lepeltje op had. De da had het idee dat ze thuis meer zou gaan eten. Ze is ongeveer vanaf half 4 thuis en heeft wat ik heb gezien ongeveer 5x een mini beetje gedronken van een schoteltje. Ook heeft ze 2 x een paar sprietjes hooi op. De dingen die ze normaal heel lekker vindt wil ze niet. Op advies van de da heb ik een Olvarit potje gehaald. Wortel smaak. Hier heeft ze een paar keer een mini likje van genomen en daarna duwt ze de lepel boos weg. Ze is verder heel rustig en ligt een beetje relaxt op verschillende plekjes in de kooi en ren. Wat is jullie advies qua eten? Moet ik vandaag de da nog een keer bellen? Moet ik dwangvoeren? Ik weet het niet zo goed.

     

    Alvast bedankt!

     

    Groetjes Stefanie
    Mercy & ChiChi

  9. Hoi allemaal,

     

    Sinds gister heeft mijn ram Mercy een soort van wond op zijn voorhoofd. Al zijn haren zijn weg en je ziet echt een stukje van zijn huid. Zie foto.

     

    De wond is niet vochtig en het heeft ook niet gebloed. Ik heb ook niet het idee dat hij er last van heeft. Hij doet gewoon zijn ding en veel binkies.. Mercy zit samen met zijn vriendinnetje Chichi. Zij heeft de neiging om zo ongeveer de halve dag zijn gezicht schoon te likken. Zou het daar door kunnen komen? Ik heb de da gebeld en die zei dat ik altijd eventjes langs mag komen om er na te laten kijken.. Dit ga ik ook zeker doen maar ik kom net thuis en zie dat het vandaag wat groter is geworden! Nu weet ik even niet wat ik moet doen.. Misschien dat iemand hier een idee heeft of hier ervaring mee heeft?

     

    Alvast bedankt!

     

    Groetjes Stefanie
    Mercy& Chichi

  10. Goedenavond!


     


    Ik geef mijn konijnen af en toe knaagsnoepjes. Dit zijn dan van die kleine balletjes of kleine donutjes gemaakt van onder andere mais. Zijn deze slecht voor het konijn?


     


    En als je ze zou geven, om de hoeveel tijd zou dat zijn? Ze krijgen er nu meestal 1 (klein balletje) per dag, maar ik heb hier mijn twijfels blij. Ze zijn er helemaal gek van en daarom vind ik het lastig om ze het ineens niet meer te geven. 


     


    Alvast bedankt!


  11. Ze lag inderdaad raar. Half schuin tegen haar hok aan. Zo ligt ze normaal gesproken nooit. Dus ik denk inderdaad ook buikpijn/gas. De konijnen wonen binnen. Ik had al aan haar oortjes gevoeld. Ze voelt nog warm.


     


    Ze heeft ondertussen al een paar biks op en een half mais snoepje. Ze heeft nog niet gedronken. Ik kijk het eventjes aan vanavond. Naar mijn idee gaat het weer iets beter.


     


    Bedankt voor je tips!


  12. Hoi allemaal,

     

    Ons konijntje ChiChi(voedster) lag ongeveer een half uur geleden helemaal versuft in haar kooi. In eerste instantie konden we haar niet vinden. Ze zat boven in een hoekje verstopt. Ik dacht dat ze niet meer ademde dus heb ik haar opgepakt. Normaal laat ze zich niet oppakken en dit doe ik ook nooit. Dit keer kon in haar heel makkelijk oppakken. Ze hing er slapjes bij. Ik heb haar op schoot genomen om te kijken wat ze zou doen. Ze bleef suf liggen. Ik heb meteen de dierenarts gebeld om te vragen wat ik moest doen. Haar advies was om gelijk langs te komen aangezien ChiChi nergens op reageerde. Nadat ik opgehangen had merkte ik dat ze zich vastklampte en op mij reageerde. Ik heb haar in haar ren gezet om te kijken hoe ze zou reageren. Ze ging meteen lopen en zichzelf wassen, maar was nog niet de oude. De eerste 15 minuten zat ze er nog sloompjes bij. Op dit moment heeft ze een mini stukje witlof gegeten en wat biks, ze heeft nog niet gedronken, maar ze loopt al wel haar hele kooi door plus bovenverdieping. Ze heeft ook Mercy(onze ram) even gewassen. Ze is ook heel alert. Heeft een paar keer gestampt. Voor de rest is er niks ongewoons gebeurd.

     

    Wat is jullie advies? Ik heb uiteraard de dierenarts terug gebeld die gaf aan dat ik het even moet afwachten qua eten en drinken. Als ze dit niet doet dan moet ik haar terugbellen. Ze is gelukkig 24/7 bereikbaar. Super fijn!

     

    Alvast bedankt voor de moeite!

     

    Groetjes
    Stefanie
    Mercy & ChiChi

  13. Hoi,

     

    Sinds vorige week zitten mijn twee konijntjes Mercy(ram) en ChiChi(voedster) bij elkaar. Alles gaat goed, alleen ChiChi graaft de hele tijd in de wc waardoor de inhoud van de wc door de hele kooi komt te liggen. We hebben momenteel verder geen bodembedekking. Voorheen hadden ze dit wel. Kan het hier aan liggen? of heeft het een andere reden?

     

    Alvast bedankt!

     

    Groetjes Stefanie
    Mercy & ChiChi

  14. Hoi allemaal,

     

    Morgen wordt Mercy gecastreerd. Hij is nu 4,5 maanden. Ik vind het wel spannend allemaal!
    Maar ik heb het volste vertrouwen in de DA.  :mdr: 

    Ik heb goed het internet rond gesnuffeld over wat de nazorg van een castratie inhoud. Ik weet dat ik handdoeken in de kooi moet leggen en geen zaagsel etc.. Ook heb ik extra groenvoer in huis gehaald voor als hij thuiskomt morgen. 

     

    Zijn er nog andere speciale dingen die ik in huis moet halen? of waar ik rekening mee moet houden?

     

    Alvast bedankt!

     

    Groetjes Stefanie
    Mercy & ChiChi 

    :wub:

  15. Hoi allemaal,

     

    Ik heb een vraagje, ik ben gister met mijn twee konijntjes bij de DA geweest voor een consult + inentingen en wat vragen over de castratie. Ik heb een aantal verschillende dierenartsen gebeld en overal kunnen ze Mercy rond de 4/5 maanden castreren. Nu zei de DA waar ik gister was dat ze het liever pas bij 6 maanden doen ivm de narcose en de risico's, omdat bij 4/5 maanden hun lever etc nog niet volgroeid zijn. Ik weet nu niet of ik toch naar een andere DA moet gaan om te informeren of het wel nu kan. Mercy is nu 4 maanden. Wat denken jullie? Wachten tot hij 6 maanden is, wat betekend dat hij en het andere konijntje (voedster) nog 4 maanden apart moeten of naar een andere DA gaan die het wel nu kan doen?!

     

    Alvast bedankt :D

     

     

    Groetjes Stefanie
    Mercy & ChiChi

  16. Dankjewel voor je snelle reactie Evee!


     


    Ik had daarnaast nog een vraagje; Ze zitten beiden in een aparte kooi en ik laat ze om de beurt door het huis rennen, maar dan zet ik de andere kooi in de gang. Kan ik de konijntjes ook aan elkaars hok laten ruiken en kennis laten maken? Hiermee bedoel ik dat 1 konijn in zijn kooi zit en de andere losloopt, maar wel in de buurt van de kooi kan komen om te ruiken etc?


  17. Goedemiddag,


     


    Ik heb momenteel een 14 maanden oude ram en een 13 maanden oude voedster. Ik wil deze het liefst laten castreren/steriliseren. Ik zie echter verschillende leeftijden voorbijkomen wanneer dit het beste kan. Mijn vraag is daarom ook welke leeftijd het meeste geschikt is om deze ingrepen te laten uitvoeren. Daarnaast vroeg ik me af of iemand toevallig een lijst heeft met konijnkundige dierenartsen of een goede arts in de buurt van Arnhem.


     


    Alvast bedankt!!


  18. Hoi,

    Ons 10 weken oude konijntje Mercy knaagt de hele tijd aan de kussens van de bank.. En als hij de kans krijgt ook aan kabels! Hij luistert niet naar zijn naam en trekt zich ook niets aan van het geluid van handen klappen. Wat kan ik doen om hem te straffen als hij ergens aan knaagt?

    Groetjes Stefanie

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .