Ga naar inhoud

Flappie010

Members
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Flappie010

  1. Ik zal de ontlasting na laten kijken. Toen ik de konijntjes meenam heb ik beide keren het hok gezien en ook de ouders. Zag er allemaal goed uit.

     

    Ik heb even op deze site gekeken na wat jullie vertelden http://www.konijnen.nl/oud/ziekten/coccidiose.htm

     

    Ik lees allemaal dingen waar mijn eerste konijn Anton ook last van had. (diarree, uitdroging, zweer verzwakt)

    Het hok heeft iets van 2 maanden leeg gestaan en behalve keiharde cementkeutels die nooit meer van het hok afkomen lagen er geen keutels meer in het hok.

     

    Tussen Willem en Willem II heeft 2 weken gezeten. Ik lees op die site dat keutels tot 28uur besmettelijk zijn. Dat kan het niet zijn.

     

    Hoelang adviseren jullie een hok leeg te laten voordat er een nieuw konijn inkan? Willem II ligt op zijn zij en ik zie dat zijn buik enorm bol is. Wat kan dit betekenen?

  2. Ik had tot 2-3 maanden geleden een konijn Anton.

    Anton was rond de 8 jaar maar mankeerde eigenlijk niet veel. Hij begon wat mankementjes te vertonen en sliep veel maar thats it.

    In de avond lag hij languit in zijn hok en aaide ik hem. Hij reageerde een klein beetje maar niet heel veel. Dat was ik gewend dus dacht ik er niets bij. De dag erna kwam ik na een drankje in de stad laat thuis. Ik keek bij zijn hok en hij lag er nog in dezelfde houding. Hij zat aan de onderkant vol met diarree. Niet een beetje wat een konijn wel eens kan hebben maar echt heel veel. Het was echt een dikke zachte koek. Ik ben een hele tijd bezig geweest om hem schoon te wassen en te maken maar er leek ook geen fut meer in Anton te zitten. Ik ben een paar uur later in de ochtend naar de dierenarts gegaan en moest hem in laten slapen. Hij liet daar op de behandeltafel toevallig een keutel en daar zat een beetje bloed bij.Ook was uitgedroogd en had hij een beginnende longontsteking. Ik moest hem helaas in laten slapen. Ouderdom dacht ik. Als je een beestje neemt moet je er helaas ook een keer afscheid van nemen.

     

    Nu 2 maanden later heb ik een nieuwe Franse hangoor bij een sportfokker gekocht. 8 weken oud en een mannetje. Willem werd het. Willen kreeg na 2-3 dagen last van diarree en at en dronk al niet heel veel. Ik gebruikte hetzelfde hok waar anton ooit in had gezeten. Redelijk goed schoongemaakt op een paar cementkeutels na die waarschijnlijk de eerste 20 jaar nog keihard aan de bodem blijven zitten.
    Willem vond ik op een dag in een hoek van het hok en hij zat in een hoekje in de diarree en plas. Ik vond het vreemd en heb hem helemaal schoongemaakt en zijn hok verschoond. De diarree hield een dag later op. Gelukkig dacht ik. Diarree bij jonge konijntjes kan snel slecht aflopen. Het rare is dat ik hem een dag later in zijn hok dood vond. Ik kon nergens nieuwe keutels na de diarree vinden en was bang dat het misschien een opstopping was geweest. Gelukkig hecht je je nog niet zo erg als je zo'n beestje maar 5 dagen in huis hebt. De fokker merkte aan de telefoon dat ik er best over inzat en gaf aan dat ik er niet teveel over in moest zitten en dat het soms gebeurde dat er eentje niet goed was. Ik mocht een nieuwe uitzoeken als ik wilde.

     

    Ondanks dat ik van alle kanten te horen kreeg dat zoiets een keer kan gebeuren vond ik het toch vreemd. Ik ben toch voor de zekerheid alles op gaan ruimen. Ik heb al het voer, hooi, drinkfles en alles wat ik had weggegooid. Ik vond het vreemd dat mijn oude konijn en nu willem beide diarree hadden en stierven. Het hok had ik uitgesopt met dettol. Het is wel een hok wat ik zelf getimmerd heb van hout dus helemaal perfect schoon leek me lastig in het hout.

     

    Maargoed. Nieuw konijntje Willem II van dezelfde fokker meegekregen. Het beestje was een stuk levendiger en rende elke keer de kamer rond. Ik was ergens bang dat er toch iets was maar het leek goed te gaan. Toch had Willem II na een paar dagen ook diarree. Klein beetje maar niet heel heftig. Dat was gisteravond. Vanochtend keek ik weer en zag ik dat het erger geworden was. Ik spoelde hem schoon en hij spartelde flink tegen onder de kraan. Hij was duidelijk nog erg levendig. Ik maakte een afspraak voor vanmiddag bij de dierenarts zodat ik gelijk na mijn werk langskon.

     

    Nu kwam ik thuis na mijn werk en zag ik dat Willem II dood in zijn hok lag.

     

    Ik ben bang dat ik een virus of ziekte in huis heb. Ik vind het echt heel erg dat hier 2 jonge konijntjes aan moesten overlijden. Wat kan het zijn en hoe maak ik het schoon? Ik durf echt geen nieuw beestje meer te nemen.

     

  3. Ik zou ze toch laten castreren, het commentaar van ze hebben de ballen niet voor niets gekregen is onzin. Die hebben geen nut, want voortplanten gaat niet gebeuren, mensen laten zich ook castreren dus waarom mag het bij dieren niet?

    Bah ik vind het altijd zo'n zwak argument terwijl ze gelukkiger zonder die dingen kunnen zijn. En dat ze suf na een castratie worden? Grootste onzin die er is, ze blijven hier even druk en aanwezig, alleen de drift tot voortplanten neemt af.

    Het gaat om vader en zoon. Dus voortplanten zit er wel degelijk in.

    En het is jammer dat je het een zwak argument vind. Iedereen gaat met zijn of haar huisdieren anders om dan de ander. Behalve dat moet je dat argument niet al te serieus nemen maar dat leek me wel duidelijk. Ik zei ook nog dat ik erover na zou denken wat ik met de situatie ging doen. Ik geloof dat ze gelukkig zat zijn. Niet elk konijn krijgt zoveel aandacht en bewegingsvrijheid. Ze kunnen prima een weekje apart in een hok zitten.

    Ik heb al eens eerder een konijn laten castreren en hij werd wel degelijk suffer. Misschien is dat bij jou anders geweest.

  4. ik mag er geen tweede konijn bij :(

    maar ik moest gaan kijken voor een grotere kooi op marktplaats ofzo, ga vrijdag ff naar de dierenwinkel, kijken of zij me kunnen helpen.

    Zijn er nog meer mensen met een goeie tip??

    Ik heb 2 redelijk grote hokken voor 15 euro van marktplaats gehaald. Ik heb ze wel zelf op moeten halen maar je ouders mogen dit best wel voor je over hebben om ze op te halen.

    Een 2e konijn erbij is helemaal niet zoveel meer extra werk dan gewoon 1 konijn. Het loopt alleen uit op een drama als ze elkaar niet mogen en dan blijkt dat je een 2e konijn voor niets heb.

    Zet een stuk af in de ruimte waar je konijn staat met gewoon wat los hek zodat hij af en toe kan rennen in zijn eentje. Gewoon een rol kippengaas voldoet. Je kan dit elke keer uitrollen en neerzetten en na een dag weer weghalen als mensen in huis zich eraan gaan irriteren. Het beest heeft de tijd van zijn leven en zal zeker rond gaan dartelen.

    Knip in het park wilgentakken van bomen af. Treurwilgen en knotwilgen kom je overal tegen. Dan kan die lekker knagen.

    Mijn konijnen zijn er gek op.

  5. Ik snap niet dat je niet naar de dierenarts ben gegaan. De reden dat je niet mocht wil je dan niet zeggen maar ik snap niet wat je te verliezen heb.

    Behalve dat had je de politie moeten bellen. Als ze wat weten kunnen ze er wat aandoen. Nu wisten ze van niets.

    Het beestje is nu waarschijnlijk een pijnlijke dood gestorven die onnodig was.

  6. Voor het algemene plaatje.

    Ze vechten niet vaak en het is vaak weer over omdat er eentje er geen zin in heeft en wegrent naar zijn favoriete deel van de kamer waarna hij soms een pluk haar uit zn kont mist.

    Ze zitten bijna altijd 24 uur per dag los in mijn kamer van 25 vierkante meter waardoor ze alle ruimte hebben om bij elkaar te zijn of elkaar met rust te laten.

    Hokken doe ik alleen dicht als ik er zelf een weekendje niet ben. Het oor geval is gebeurd toen ik ze moest opsluiten omdat ik zelf 2 dagen niet thuis was.

    En:

    Ik wist niet dat rammen met elkaar konden vechten tot de dood al lees ik wel eens enge verhalen over krassen op de ogen en nare ontstekingen na een vechtpartij. Maar omdat de DA ooit zei dat een vechtpartijtje met wat plukjes haar heel normaal is hield ik ze bij elkaar. Ze zei wel dat ze wel genoeg ruimte moesten hebben. Uiteraard ben ik ook geschrokken door dit oor incident.

    Ik heb de hokken die ik aan elkaar gekoppeld had nu weer uit elkaar gehaald tot ik over de situatie heb nagedacht en een oplossing heb gevonden. De ene dag mag de een loslopen en de andere dag de ander.

    Voor de mensen die zeggen dat ik ze eerder uit elkaar moest halen kan ik alleen maar zeggen dat ze genoeg ruimte hadden en ik de mening van de dierenarts volgde. Waarschijnlijk zaten ze te dicht op elkaar toen ik ze opsloot.

    Ik wil ze niet laten castreren omdat dat misschien een mannending is. Die ballen hebben ze gekregen en die mogen ze van mij houden. Behalve dat hebben ze beide een eigen karaktertje en konijnen worden zo suf na een castratie. Het zijn al franse hangoren en die zijn al zo rustig.

    Behalve dat kunnen konijnen prima alleen leven naar mijn mening mits ze maar genoeg aandacht krijgen. En dat krijgen ze genoeg omdat ik in een studentenhuis woon en elke dag er weer iemand van het huis met die beesten bezig is als ik thuiskom. Soms vraag ik me af of ze nog wel van mij zijn.

    Ze zitten voorlopig ff uit elkaar met de hokken naast elkaar tot ik eruit ben wat ik ermee doe.

  7. Een hoop mensen met ervaring zie ik. Ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen. Het oor ziet er op dit moment nog prima uit op wat stofjes in het korstje na. Maar dat laat ik dan wel gewoon zitten.

    Ze zijn niet gecastreerd en dat gaat ook niet gebeuren. Dan maar weer allebei apart in een eigen hok. En ze vechten al tijden met elkaar. Vaak kwam ik wat plukken haar tegen van beide konijnen. Maar deze keer was het echt een scheurtje in zijn oor.

    Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt. En ik zal hier nog eens een update zetten over hoe het afloopt.

  8. Mijn oudste konijn zit in het hok met zijn zoon. (ja allebei twee niet gecastreerde mannetjes).

    Vader = Jaap = franse hangoor

    Zoon = Anton = kruising tussen Jaap en een nederlandse hanghoor

    Ze zijn altijd lief leuk en aardig samen en soms is er wel eens een schermutseling maar dat is dan na een pluk haar over en dan liggen ze weer als vanouds tegen telkaar aan te knorren alsof klaasvaak net langs is geweest.

    Deze keer zag ik toen ik een beetje met ze aan het spelen was (4 dagen geleden) dat Jaap een scheurtje in zijn oor heeft. Deze is denk ik toegebracht omdat Anton erin heeft zitten bijten.

    Het is een scheurtje die aan het einde van zijn linkeroor zit. Ongeveer een cm groot. Dit is ongeveer 33% van de breedte van zijn oor.

    Het was een schone wond zonder vuil eraan. Ik heb toen dus ook besloten niet naar de dierenarts te gaan aangezien ik denk dat konijnen in het wild dit soort grappen ook wel eens oplopen en het wel heel cru zou zijn als ze allemaal araan doodgaan.

    Ik mag er ook gewoon aanzitten en hij wast zijn oren zoals normaal. Niet met meer of minder aandacht voor dat plekje. Hij eet en drinkt nog steeds als een razende dus zijn voedselpatroon is nog onveranderd.

    Toch om enige kans op ontstekingen te vermijden vroeg ik me af hoe ik het het beste kan verzorgen. Er zit nu een korst op die onderhand wel wat stof en een piepklein stukje stroo uit zijn hok bevatten.

    Moet ik dit er nou afweken zodat er een nieuw schoon korstje kan groeien of moet ik deze natuurlijke bescherming gewoon laten zitten?

    Ik denk zelf dat deze (helende) wond niet echt levensbedreigend is aangezien het het topje van zijn oor is maar moet ik alsnog naar de dierenarts?

    Hebben andere mensen hier ervaring met wonden aan de oren van een konijn en het natuurlijk laten genezen van dit proces? Of eventueel andere oppervlakkige wonden?

  9. Mijn konijn heeft een soort van ingetrokken wang. Hij is niet meer symetrisch. Het viel me ineens van de eens op andere dag op dat die wang elke keer ingetrokken was. Het kon al wat langer zijn maar het viel me ineens op

    Het ziet er zo uit:

    http://img3.imageshack.us/img3/6711/wangu.jpg

    De rechter is kleiner en is dus ineens ingetrokken. De linker heeft altijd het normale formaat gehouden.

    Als ik naar zijn bek kijk dan lijkt het alsof hij een deel van zijn wang in zijn bek heeft. Alsof hij op zijn wang sabbelt.

    Klinkt allemaal erg raar dit. Ik mag er ook niet echt aanzitten. Hij stribbelt tegen terwijl hij normaal erg makkelijk is. Ik heb geprobeerd om met een staafje de wang weer uit zijn bek te duwen dat het weer normaal zou moeten zitten. Dit is niet echt mogelijk, omdat hij dan gaat spartelen.

    Heeft iemand enig idee wat deze vreemde beschrijving kan zijn?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .