Ga naar inhoud

Konijnenmoeder

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Konijnenmoeder

  1. Mijn konijn Nico is 10 jaar oud, en een vrij groot konijn. Hij is van 2,3 kilo naar 2 kilo afgevallen en eet aanzienlijk minder dan voorheen. Vorige week zijn tanden laten checken door de da, en er zijn kleine haakjes afgehaald. Evengoed eet hij nog steeds slecht en is hij vrij lusteloos, al achtervolgt hij zijn maatje Melanie 's avonds wel om te dekken. Gisteravond ben ik begonnen met dwangvoeren, zodat zijn darmen niet gaan stilliggen. Vanochtend ook carprofen en metocloral gegeven. Hij heeft vanaf vanochtend twee natte keutels gedaan (het is nu 12.25 uur) thats it. Wat kan ik nog doen? Stoppen met de metocloral, omdat hij natte keutels heeft? Doorgaan met Carprofen? Of wordt hij daar misselijk van? Hoe merk je aan een ouder konijn dat hij geen zin meer in het leven heeft? :(

  2. Vandaag is het twee weken geleden dat mijn konijn Melanie is gestopt met eten. Vorige week woensdag werd oorontsteking geconstateerd (haar kopje staat ook tikkeltje scheef), dus ze krijgt nu Panacur, daarnaast de twee darmdrankjes en de pijnstilling. Dinsdag at ze nog steeds niet (ja af en toe wat loof van de wortels die ik haar aanbied, maar daar blijft het bij), toen stelde dierenarts voor om haar twee dagen op te nemen en de medicatie per injectie te geven, zodat het beter zou aankomen bij de darmen. Daarnaast foto gemaakt: alles ok, bloedonderzoek gedaan: alles ok. Gisteren kwam de assistent enthousiast met Mel aanzetten: 'Alles ging goed! Ze heeft wat hooi gegeten en gekeuteld. We hebben haar wel moeten bijvoeden.' Erm.... dus eigenlijk is er niets veranderd. Ze valt nog steeds niet aan op haar korrels, is op zich wel levendig: springt op de bank, knaagt stout aan de tijdschriften, en vanochtend zag ik haar in de kooi van het hooi eten. Het voelt gek om haar nu in te laten slapen omdat ze niet op sterven na dood is. Aan de andere kant: wanneer kan ik verbetering verwachten? Wanneer is de grens? Ik vond het ook stom dat de dierenarts mij hier niet over gebeld had, nadat ik dik 300 euro daar heb gespendeerd was dat toch het minste. De enige instructie die ze via de assistent had doorgegeven was: medicatie en dwangvoer blijven geven. Weet iemand hier raad?  

  3. Dank voor jullie reacties! Mijn eigen dierenarts heeft idd EC vastgesteld, een milde vorm, dus ze gelooft zeker dat ze goed kan herstellen. Ze heeft nu sinds woensdag de antibiotica gekregen. Ze weegt 1,5 kilo en ik geef 1,2 ml per keer, dat moet een maand lang. Helaas eet ze nog steeds niet van harte zelfstandig, en dat zou ze volgens de dierenarts dit weekend toch wel echt moeten gaan doen :( Ze krijgt Cisaral, Metocloral, en Carprofen. En dus driemaal daags dwangvoeding. Ze blijft hierdoor wel op gewicht, maar  dat eten blijft een probleem :( Morgen maar weer de dierenarts bellen. 

  4. Hallo lieve konijnenmama's en papa's,

    sinds donderdag eet mijn konijn Melanie niet. Ik was toen op vakantie, mijn moeder is vrijdag met haar naar de dierenarts gegaan. Die constateerde een middenoorontsteking, ook omdat ze moeite met evenwicht houden had, en haar kopje staat een beetje scheef naar links. Pijnstilling (Carprofen), anitibiotica (Novadox), en darmdrankjes (metocloral en cisaral) ingezet, samen met dwangvoeren. Na een paar dagen begon ze flink tegen te stribbelen met de dwangvoeding, waardoor het een zielige aangelegenheid werd. Mijn moeder haalde me zondag van Schiphol op, en was treurig gestemd. Maar eenmaal bij mij thuis, vond ze Mel opeens veel alerter, ze viel niet meer om bij het lopen, hupste kwieker rond, en haar kop stond niet meer zo scheef. Ik bood haar loof van wortels aan en ze at toen vijf stengels: de eerste keer dat ze at wat er aangeboden werd. Dus we waren opeens heel blij en positief. Ik ben dat nu niet meer. De antibiotica is nu bijna op (denk morgenochtend laatste dosis), en ze eet nog steeds niet zelfstandig. Ik geef darmdrankjes alleen als ze niet goed lijkt te keutelen, want soms heeft ze ook opeens natte keutels aan haar billen. Ze heeft een maatje (Nico) waardoor ik niet altijd goed zicht op haar keutels heb. Ik vind het ZOOO frustrerend dat ze nog niet zelf eet. Het ene moment eet ze wel de stengels die ik aanbied, maar vanmiddag niet, dus toch maar dwangvoeding erin gedaan. Hebben mensen hetzelfde meegemaakt en hoe liep het af? Hoe lang moet ik hier nog mee doorgaan? Wanneer wordt het konijnonwaardig? Zijn  er nog andere dingen die ik kan proberen. Vanavond om half zes iig overleg met dierenarts hierover, maar wilde alvast wat info van hier. 

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .