Ga naar inhoud

Toet

Members
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Toet

  1. Er was inderdaad pijnstilling ingespoten na de castratie. Ben zojuist terug geweest en hij heeft weer een injectie gehad en ik heb carprofen drops gehad voor de rest van het weekend.

    Hij eet nog steeds niet goed, enkel wat takjes peterselie, hooi en knabbelt op wat stro.

    Hij drinkt helemaal niet, dus dat geef ik hem onder dwang.

    Hopelijk gaat het vanaf nu beter, hij is op dit moment in ieder geval zeer beledigd.

  2. Net de dierenarts gebeld en zij gaven aan dat hij in principe nu jeuk kan hebben omdat de medicijnen in zijn oren nu zijn werk gaan doen.


    Moest het aankijken vandaag, zonodig water dwangvoeren en evt. ook wat olvarit wortel vanavond om hem te stimuleren.


    Er moest een stijgende lijn in zitten qua meer gaan eten/drinken zei ze. Mocht het morgenochtend nog niet beter zijn dan vandaag dan moet ik morgen langskomen.


     


    Ze gaven ook als tip om wellicht de bodembedekking van het hok toch weer aan te passen naar zaagsel + stro, omdat een andere bodembedekking in het hok ook weer stress op kan leveren.


    Hoe denken jullie daarover?


  3. Gisteren is onze ram (4,5 maand oud) gecastreerd, daarnaast heeft hij zijn entingen gehad en heeft hij druppels in zijn oren gehad, omdat er wat schilfers te zien waren.


    Hij had daar alleen wat appel gegeten, zijn SS brokjes wilde hij niet.


     


    Bij thuiskomst wilde hij helemaal niets eten, geen snoepjes, geen wortel, geen witlof, geen brokjes, hij wilde ook niets drinken.


    Uiteindelijk heeft hij gisteravond en vannacht wat hooi geknabbeld en een klein stukje witlof gegeten, vannacht was de witlof op, was er wat hooi op, maar hij had niet gedronken en niet geplast, wel een paar kleine keutels.


     


    Normaal is het een heel druk, actief konijntje, zeer nieuwsgierig en altijd zin in eten. Hij is normaal gek op zijn SS-brokjes en al helemaal op groenvoer, snoepjes en een stukje fruit.


     


    Vanochtend huppelde hij wel wat in zijn ren, maar zat meerendeel stil in een hoekje, geen aandacht voor wat eten en uit een bakje 3 kleine slokjes water gedronken. Hij schudt veel met zijn hoofd en heel erg veel jeuk aan zijn oren lijkt het.


    Heb zijn konijnentoilet nu toch maar vol gedaan met zaagsel i.p.v. kranten, want het lijkt wel of hij niet durft te plassen op de kranten.


     


    Ik weet niet goed wat ik met hem aan moet nu. Hij eet dus wel wat, drinkt wel wat, maar niet veel.


    Hij lijkt veel last te hebben van de druppels in zijn oren.


    Wat adviseren jullie?


  4. Wat mag ik mijn konijn aan groenvoer geven? Hij is eind november geboren, dus nu zo'n 11 weken oud.

    Hij eet goed van zijn hooi, drinkt goed en hij krijg SS junior qua biks. Op dit moment krijgt hij dat 2 keer per dag een handjelaag voer in zijn bokje, omdat hij nog moet groeien. Ik had op internet gelezen dat jonge konijnen biks onbeperkt mogen krijgen, dus ik zorg dat er altijd brokjes beschikbaar zijn.

    Op dit moment krijgt hij af en toe een stukje wortel, dun schijfje komkommer of een blaadje spinazie, dat gaat goed. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik nu verder moet gaan en of zijn darmpjes het al aan kunnen om meer groenvoer per dag te krijgen?

    Mijn vorige konijn heeft van de combinatie komkommer/sla gasvorming gekregen in zijn buik en dat wil ik bij dit konijntje graag voorkomen. :$

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .