Ga naar inhoud

Ilovebunny's

Members
  • Items

    286
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ilovebunny's

  1. Beste mensen,

    Ik heb een logétje omdat de eigenaars op vakantie zijn. Micky is de naam van het konijn. Omdat hij nogal veel nieste en een vieze neus had heb ik 'm voor de zekerheid naar de dierenarts gebracht en ja... inderdaad hij heeft dus snot. De DA zei dat het alleen voor in de holtes was. Hij heeft een spuit Floxadil gekregen en ik heb nu Enrofloxoral Drops meegekregen om twee keer daags in te geven.

    Maar... nu vroeg ik mij af. Was het niet zo dat duplocilline het enige middeltje was waardoor konijnen van hun snot af zouden komen? Ik meen me zoiets te herinneren maar ik weet het niet meer en kan het niet vinden.

    Kunnen de konijnendeskundigen raad geven?

    Alvast bedankt!

  2. Een tijd geleden heb ik met Stimpy een hele 'snotgeschiedenis' gehad. Van alles geprobeerd, uiteindelijk vanaf gekregen door duplo injecties. Nu begint hij weer te niezen en zie ik af en toe plakpoep. Moet ik me zorgen maken? Kan de snot weer terug komen? Hij heeft verder geen vieze neus, geen onstoken oogjes alleen een natte neus.

    Kan het terug zijn of is het gewoon een gevoeligheid. Ik geef nu sinds kort protexin erbij ter ondersteuning...

    Zoals jullie misschien wel weten gaan ze naar een ander huis, ik heb al iemand met een groot weiland met 13 andere konijnen gevonden die ze wil overnemen maar ik durf het zo nog niet aan en wil ook niet dat de andere konijnen besmet raken...!

  3. Gelukkig heeft Stimpy nergens last van. Ik heb de da aan de tel gehad toen mijn moeder daar bij de balie stond want mijn moeder had zich weer laten afschepen dus zij terug en toen ik het vroeg gingen ze overstag maar wat ik opmerkelijk vond is dat ze vroeg of ik het oraal wilde toedienen of via injectie. Tot nu toe heb ik altijd oraal gelezen maar is een injectie niet beter eigenlijk?

  4. Iedereen bedankt voor de reacties. Ja soms vraag ik me ook af hoe die lijst tot stand is gekomen... Stimpy eet nog niet en hij is rond 10 uur vanochtend gecastreerd. De injectie zou 1 dag werkzaam zijn. Maar wat ik mij bedacht is dat als er bijv. in jezelf gesneden zou zijn heb je wel meer dan 1 dag last van pijn dus waarom zou een konijn maar 1 dag last hebben van zijn wond..

    Ik kijk het nog aan tot morgen. Ik weet in ieder geval waar ik op moet letten bij tekenen van pijn. Ik heb voor de zekerheid Wilhelminapark gebeld en zij geven altijd wel pijnstilling mee.

    Ik hoop dat hij vanavond nog gaat eten en drinken anders wordt het dwangvoeren..

    Nog een vraagje. Die metacam is dat vloeibaar spul of in tabletvorm?

  5. Stimpy is vandaag gecasteerd. Bij verschillende dierenartsen heb ik tot nu toe meegemaakt dat ze het konijn een injectie pijnstilling gaven na de operatie en zeiden dat dit voldoende was. Ik heb dus niks meegekregen maar ik lees overal dat je pijnstilling hoort mee te krijgen.

    Ik heb er naar gevraagd maar de dierenarts zei dat het niet nodig was. Het is een kkda. Hoe zit dit nou eigenlijk?

  6. Dat witte uitvloeisel heeft ie al een maand niet gehad. Hij is begonnen met Duplo toen hij 3 maanden was. Hij heeft het vanaf zijn geboorte dus 3 maanden gehad en heeft nu gedurende 50 dagen duplo gehad.

    Pssst een foto van zijn binnen kant van zijn voor pootjes graag
    dinsdagpootje.jpg

    dinsdagpootjeb.jpg

    Zie hier een konijnenoor en een konijnenpoot ;)

  7. De tanden zijn al door twee da-sen nagekeken dus dat kan het niet zijn. Cindy mocht het idd gronisch blijken te zijn kan hij dan nooit gecastreerd worden?

    Je kan het chronich houden......en daar begint het aardig op te lijken.

    Je weet zeker dat er geen tand, kies afwijking zit?

    Snot laten testen voor de juiste ab....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .