Ga naar inhoud

nikita-09

Members
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door nikita-09

  1. Nee, volgens mij is het zo dat als de keutels slap worden dat ie dan iets van voer heeft gekregen wat ie nog niet zo gewend is. Bij Zwijntje is het vaak als ie teveel groenvoer, zoals appel of komkommer heeft gegeten, dat het wat slapper wordt. Als ie dan weer wat meer hooi/droogvoer gaat eten worden ze vanzelf weer hard. Die trosjes heeft Zwijntje ook wel es en die eet ie niet op maar soms wat losse zachte keutels wel. Schijnt indd dat daar nog voedingsstoffen inzitten die ze dan per ongeluk al naar buiten gepoept hebben en ze die dan opeten om de stoffen alsnog binnen te krijgen. Hoe een konijnenlijfje toch in elkaar zit he?? haha

  2. Zwijntje had eigenlijk precies hetzelfde (zie topic: Zwijntje is ziek :-()..

    Van ene op andere moment werd hij lusteloos en slap en kon ik em zo omduwen zonder dat ie tegengas gaf... Zaterdagnacht ook hele nacht opgebleven om bij em te blijven want had echt niet gedacht dat ie de morgen nog zou halen. Zwijntje was ook beetje onderkoeld (37.9) terwijl ie 39.0 moet zijn ong, dus bij jou is het indd wel extreem onderkoeld. Ik heb em toen de hele nacht in een handdoek gewikkeld bij mij in bed genomen tegen me aan + nog de dekens van ons eroverheen en in de ochtend voelde die al meteen stuk warmer aan. In zijn hok ook handdoek om em heen gelegd en kruik er tegen aan. Nu 2dgn later wordt ie weer langzaamaan een beetje de oude.. Hij eet weer wat hooi en groenvoer en is ie weer meer zichzelf.. Hij is weer 'hard' in de zin van hij zet zich schrap als je tegen em aanduwt en huppelt ie weer beetje door de kamer. Hopen dus dat het bij jou precies zo gaat..

    Succes bij de DA!

  3. Op jullie advies toch maar even de DA gebeld die dienst had vanuit Someren (waar Zwijntje gecastreerd is) en die heeft me aangeraden te stoppen met dwangvoeiding omdat ie zelf toch al beetje eet. Moet gewoon eten blijven aanbieden en zolang die zelf aangeeft te willen eten denkt hij niet dat het kwaad kan voor zn darmpjes. En vocht was belangrijk. Mocht ik het morgenochtend alsnog niet vertrouwen moest ik even langskomen maar hij verwachtte dat het wel wat beter moest gaan als ie zelf nu alweer beetje begint te eten.. Ik denk ook altijd maar beetje aan de mens, wij hebben ook geen zin om te eten als we ons niet helemaal fit voelen toch??

  4. Is er naar zijn buikje gekeken? Gevoeld of er een verstopping zit? Geluisterd of zijn darmen nog wel werken?

    Het is erg belangrijk om een juiste diagnose te hebben, bij verstopping is dwangvoeren gevaarlijk en bij stilliggende darmen zal hij een darmstimulerend middel moeten hebben! Ik denk dat je toch terug naar de dierenarts zult moeten, al ben ik bang dat ook deze niet al te kundig is op het gebied van konijnen. Maar er moet dus iets gebeuren. Daarbij is pijnstilling wel degelijk van belang ook al lijkt hij op het eerste gezicht niet zo veel pijn te hebben.

    Vannacht heeft ie wel gewoon nog gepiest en gepoept maar sindsdien eigenlijk niet meer... Wel begint ie weer langzaam aan beetje komkommer en hooi zelf te eten.. Hij is wel nog te slap om het zelf te pakken, moet het hem echt aanbieden... Kan dit nog toch morgenochtend wachten of vinden jullie dat ik nu moet bellen. Zit nl dan weer met weekendtarief en weet niet hoe dringend het nu is volgens jullie? (anders bel ik uiteraard vandaag nog hoor)

  5. Goedemiddag allemaal,

    Vorige week is Zwijntje gecastreerd. Ik heb em de hele week lekker vertroeteld en hij was dan ook binnen 2/3 dgn weer helemaal de oude en rende lekker door het huis en at alles weer net als voorheen.. Ging verder de hele week goed tot gister..

    Even korte samenvatting van de afgelopen 24u...

    Gister toen ik thuiskwam van mn werk (21.30u ong) viel het me op dat Zwijntje heel stil in zijn wc lag (waar die dus normaal echt niet in ligt behalve voor plassen/poepen) en heel suf voor zich uit zat te staren. Ik tilde em uit zn hok, wat ie normaal ook nooit echt makkelijk toelaat, en zette em op de bank. Ipv dat ie er meteen afsprong en onder tafel dook bleef die als een enorme sul liggen en voelde heel slap. Kon em zo op zijn zij duwen. Ik dacht dan ook dat het einde nabij was (zwijntje is nu iets ouder dan 1jr)... Ik de dienstdoende DA gebeld en verteld hoe of wat. Beter om toch maar even langs te komen! Dus uiteraard ik meteen de auto in!!

    Daar aangekomen kreeg die wat onderzoekjes, hartslagje meten, temp en uiteraard onderzoek bij zijn balletjes of daar iets mis was. Hij liet alles sullig toe (wat normaal echt niet lukt) en gaf geen kick. DA dacht dan ook niet dat ie pijn heeft want dan zou die wel gillen.. Balletjes zagen er prima uit, mooi schoon niet ontstoken of opgezet. Hij kon verder ook niet echt iets ontdekken. Uit voorzorg een AB/ontstekingremmend spuitje gegeven en dwangvoer en AB-kuur mee naar huis gekregen (duur grapje trouwens, maar alles voor Zwijntje natuurlijk :mdr:!). Binnen een uur moesten we wel al wat verbetering zien en moest ie wat gaan lopen. Belangrijk was dat ie ging eten maar Zwijntje raakte dus niks aan. Hele nacht opgebleven (ben kapot nu :sleep:) en em regelmatig met een spuitje dwangvoer gegeven afwisselend met water. Rond half5 nog steeds geen verbetering dus DA wederom gebeld dat het alleen maar slechter leek te gaan. Had em inmiddels in een handdoek gewikkeld en lekker tegen me aangenomen in bed onder de dekens waarna die wel weer wat warmer aanvoelde.. DA raadde aan dit tot de ochtend aan te kijken en dat als ie wat awarmer werd vanzelf wel wat meer energie zou krijgen. Vanmorgen nog 2x spuitje dwangvoer gegeven en lekker met kruikje in zn hokje gezet met wat appelschillen. Moest eventjes weg en toen ik terugkwam zag ik dat ie wel wat van de schilletjes had gegeten. Wederom geprobeerd om spuitje dwangvoer te geven maar dit keer wilde die dit absoluut niet en draaide zn kop woest weg hele tijd. Moet ik toch doorgaan en dit volhouden?? En kan het misschien aan zijn tandjes liggen of iets in zn mond zijn waarom die niet echt eet??? Ik weet het niet maar hoop dat ie toch gauw weer de oude wordt!!!!!!!!

    Had al geen hoop meer gisteravond dat ie de morgen zou halen dus daar ben ik allang blij om! Nu maar hopen dat het wat beter wil worden vanavond....

  6. Nog een vraagje... Is er een grote kans dat Zwijntjes gedrag verandert na de castratie?? Ik bedoel dan meer zijn positieve gedrag... Hij is de laatste weken steeds aanhankelijker en liever aant worden en wil niet het risico lopen dat dit na de castratie ineens helemaal verdwenen is....??

  7. Het is eindelijk zover, ik heb de knoop doorgehakt. Via via had ik een goede naam gehoord van een dierencentrum en ben daar meteen even gaan informeren. Het lijkt me betrouwbaar en goed dus heb meteen een afspraak gemaakt om Zwijntje te laten castreren.. vind het wel best eng om hem daar achter te laten maar ik geloof dat ie in goede handen is! Iemand alvast tips voor de nazorg..??

  8. Ik had begrepen dat ze je likken vanwege het zout op onze huid.

    Haha, iedereen heel leuk antwoorden omdat ze je lief vinden en dan komt er ineens zo'n antwoord tussendoor. Ik dacht in eerste instantie ook omdat ze je lief vinden hoor. Zwijntje likt ook vaak aan mijn oogleden. Dan lig ik op de grond en komt ie naar mn gezicht toegerend en dan doe ik ze gauw dicht want begint ie meestal meteen te likken. Nou is niet echt plek van veel zout lijkt mij... Mn arm en handen likt ie ook vaak af ja. Ik hou het er maar gewoon op dat het uit liefde voortkomt haha :bounce:

  9. Zwijntje heeft indd ook onze afstandsbediening al te pakken gehad, de meeste zijn er al helemaal van af en de rest hangt er maar wat losjes bij... Ach ja, konijnen knagen nou eenmaal zal ik maar zeggen ;-) Overigens ook niks van teruggevonden in zn keutels hoor maar ook niks geks aan em te merken!

  10. Haha ja heeft mijn vriend verzonnen..

    Ik mocht een konijn als hij de naam mocht verzinnen, tja dan krijg je zoiets ;-).

    Was in het begin wel heel erg wennen als je em wilde roepen of als je juist boos op em was... vond het zo gek om Zwijntje door de kamer te roepen haha, maar nu weten we niet beter :-)

  11. Dan is eht helemaal geen probleem en ziet ze het gewoon als speeltje ofzo??

    Zwijntje houdt ook van scheuren maar eet het dan ook gelijk op dus moet echt opletten dat ik het op gegeven moment weghaal en iets anders geef... Maar als ze ze indd gewoon aan de achterkant weggooit is er niks aan de hand, gewoon lekker laten spelen toch? :)

  12. Hahah, wat een geweldig filmpje!!

    Wij hebben ook laminaat en Zwijntje glijdt soms ook alle kanten op. Zeker als ik dan bij zijn hok ga zitten en hij komt aangerend dan remt ie soms te laat en schuift ie op zn kont nog heel stuk door, echt prachtig gezicht!

    Maar ik ga ook zeker dan es aarbeien scoren voor em, kijken of ie dat lekker vindt..

  13. Ik heb Zwijntje laatst voor het eerst eens wat kruidenhooi gegeven. Eerst keek die er niet naar om en gaf ie er niks om maar na een paar dagen begon die uiteindelijk toch te knagen (denk dat die doorhad dat ie toch geen ander hooi kreeg :-p).. En nu eet ie er wel gewoon van, niet zoveel als van normaal hooi maar wel steeds een beetje, hij eet uiteindleijk toch elke keer zn balletje leeg!

    Dus misschien dat je het wat langer moet laten staan om te proberen of doe je dat ook??

  14. Kranten kan op zich toch geen kwaad zolang ze er maar niet teveel van eten..??

    Als hier krantjes binnenkomen via de post en ide liggen nog even op de bank dan komt Zwijntje ook regelmatig met een stuk voorbij of als je em zit te lezen rukt ie zo hard aan je krant dat je em nog amper vast kunt houden haha.. Maar als ik dan nee zeg zoekt ie meestal wel iets anders, stuk behang ofzo ;-)..

    Nee maar in principe zolang ze er niet te veel van binnen krijgen kan het volgens mij niet echt kwaad..

  15. Nee precies, en die 2x per jaar...

    Heb net mijn dierenarts een mailtje gestuurd wanneer ik daarvoor langs kan komen. Op de site stond periode april/mei en augustus/september. Toch wel verstandig om even te gaan dan! Zou het inderdaad niet willen meemaken dat mijn lieve Zwijntje een van deze ziektes krijgt, als ik die plaatjes zo zie van konijntjes die het hebben :-(

  16. Hoezo hebben jullie het over een oproep van de dierenarts?? Is dat als je als eens eerder bent geweest om te enten of omdat het raskonijnen zijn ofzo? Ik wist namelijk niks van inenten en mijn zus der konijn is niet geent en leeft na 5jr nog steeds gezond ;-).. En zijn er indd speciale inentdagen voor konijnen enzo??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .