Ga naar inhoud

dorien1984

Members
  • Items

    75
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dorien1984

  1. ik geef mijn konijntjes af en toe rozijntjes maar ik zorg altijd dat ik hen beide op het zelfde ogenblik een rozijntje geef want vroeger legde ik ze gewoon in hun hok maar dan gebeurde het dat ze er om begonnen te vechten. Dus ze vinden het inderdaad heel lekker :)

  2. - Je kan beter helemaal geen sla geven.

    - heel af en toe kan wel!

    ---

    Op de lijst zal geen enkele sla soort komen. Dat is het duidelijkste, ik begreep alleen dat sommige sla wel mocht, maar weet niet welke dan.

    Ik dacht dat ijsbergsla en veldsla wel mocht maar ben er toch altijd voorzichtig mee omdat het toch ook een slasoort is.

  3. Weet er iemand of de "snoepjes" Vitakraft Rollis Party gezond zijn voor konijntjes?

    Ik heb zo'n doosje gekregen en ze zijn er echt gek op maar weet eigenlijk niet zeker of ze gezond zijn.

    Ik geef hen nu 2 rollis per dag en daarnaast natuurlijk hun normale portie biks en groenvoer.

    Op de verpakking staat dat de ingrediënten 100% plantaardig zijn.

    Via onderstaande link vind je een afbeelding van de verpakking

    http://www.vitakraftnz.com/cart_product2015-1-2001.html?Title=VITAKRAFT%20ROLLIS%20PARTY%20%28VEGE%20NIBBLE%29%20500G

  4. Sommige dagen eten mijn konijntjes heel veel hooi en moet ik hun hooiruif 1 à 2 keer per dag bijvullen.

    Andere dagen eten ze bijna geen hooi. Als ik dan 's avonds thuis kom van kantoor, zit er nog evenveel hooi in als toen ik 's morgens vertrok.

    Ze krijgen echter elke dag evenveel biks en groenten.

    Iemand een idee waarom dit zo verschillend is van dag tot dag?

    Ik weet dat ze hooi eten wanneer ze honger hebben maar toch vind ik het raar dat er zo veel verschil is.

  5. ik heb al vaak gezien in dierentuinen enzo dat ze soms groenten en fruit invriezen in grote of kleinere ijsblokjes wanneer het buiten te warm is.

    Is dit iets dat je eventueel ook kan doen voor een konijn? of is dit te koud?

    iemand hier een idee over? Zou dit eventueel graag doen voor mijn konijntjes maar weet niet of dit kwaad kan. Het is misschien veel te koud. Heb namelijk ooit eens ergens gelezen dat het niet goed is om hen groenten te geven die net uit de ijskast komen...

  6. Mijn konijntje eet, keutelt en drinkt nog steeds goed maar in de keutels zit wel heel veel haar.

    Kan ik hier iets aan doen?

    Ik borstel haar elke dag zodat de losse haartjes al weg zijn en geef ze ook groenvoer. Is dit voldoende?

    Zou niet graag hebben dat ze een verstopping ofzo krijgt.

  7. ik ben nu sinds 3 dagen mijn nijnen te laten wennen aan groenvoer. ik ben begonnen met kleine stukjes witlof en iedere dag een beetje meer. Luna at het gisteren en eergisteren wel maar nu moest ze er niks van hebben. Heb het in het voerbakje gelegd maar nina vind het heerlijk dus ik denk dat zij het gaat opeten. Kan ik bij nina op ander groenvoer overgaan zoals kleine stukjes komkommer of moet ik toch de witlof even aanhouden?

    ik had hetzelfde probleem, mijn ene konijn at heel graag witloof en het andere niet. Ik heb dan enkele dagen volgehouden en ben het blijven geven. Na een weekje ongeveer at ze er nog steeds niet van. Toen ben ik op wortelloof overgeschakeld en dit eten ze beide heel graag (zelfs vanaf de eerste dag). Meestal meng ik dus witloof met wortelloof en dan hebben ze beide iets dat ze graag eten;

  8. Groente wat gegeven mag worden: Andijvie, broccolie, venkel, koolrabi, witlof, bleekselderij, selderie, veldsla, waterkers, paardenbloemblaadjes, wortel en het loof van wortel, sla, veldsla, waterkers, boerenkool, mosterdblad, peterselie, radijs, tijm, klaver, rozemarijn, dille, oregano, brandnetel, gras. Verder mogen ook bladeren van de volgende bomen gegeven worden; appelboom, perelaar, linde, berk, haagbeuk, paardekastanje, lijsterbes, esdoorn, braam, vlier, framboos.

    Mogen ze enkel de paardenbloemblaadjes eten? Is het ook goed als ik hen een volledige paardebloem geef? of is de rest van de bloem wel giftig voor een konijn? Als je enkel de blaadjes geeft blijft er zo weinig over :)

  9. Misschien is selder nog iets om te proberen, zijn ze hier ook dol op. En het loof van de wortels.

    En je moet inderdaad even doorzetten.

    Succes!

    ik heb hen gisteren een beetje wortelloof gegeven en dit eten ze blijkbaar graag

  10. Radijs vinden veel konijnjes niet zo lekker. Het blad ervan zijn ze vaak wel heel dol op.

    Paprika staat wel op de veilige lijst maar is eigenlijk geen groente om iedere dag te geven omdat het voor het konijnen maagje vrij pittig kan zijn als je dit te vaak geeft.

    Veel konijnen die pas net met groenvoer beginnen lijken er niet veel aan te vinden. Belangrijk is om even door te zetten. Meestal beginnen ze er op gegeven moment wel vanzelf aan.

    Groenten die veel konijnen wel lusten zijn witlof, andijvi, peterselie, bassilicum.

    Tijdens het opbouwen wissel je het beste niet elke dag af in wat je ze geeft.

    dat ze radijs niet graag eten heb ik gemerkt :) aangezien ze de radijs niet volden opeten heb ik die dan maar in stukjes gesneden (ik dacht dat ze het misschien niet opaten omdat het te groot/lastig was om te eten) met als gevolg dat ze de stukjes radijs gewoon uit hun hok gooiden :) Ze moesten er dus echt niet van weten :)

    Witlof eet mijn ene konijn wel graag, maar mijn andere konijn haalt daar zijn neus voor op en begint daar dan mee te gooien ipv het op te eten.

    Ik denk dus dat ik inderdaad even moet doorzetten en een aantal zaken uitproberen in de hoop dat ze het toch opeten.

  11. ok, even een update.

    Gedurende de voorbije dagen het ik geprobeerd om hen meer groenvoer te geven maar ik heb de indruk dat ze de meeste groenten niet graag eten...

    Ik heb hen devolgende dingen proberen te geven: radijs, paprika, rucola en munt

    Ze eten deze dingen echter niet op. Is er iemand die hier ervaring mee heeft?

    Van de radijs eten de enkel de groene blaadjes op maar de radijs zelf raken ze niet aan. Hetzelfde met de andere groenten. Ze kijken er zelfs nog niet naar en komen er ook niet aan snuffelen.

    Het lijkt wel alsof ze enkel peterselie, witlof, wortel en appel lusten...

  12. Ik maak ook hele bakken met groenvoer hoor :D

    Ik geef krulsla, veldsla, ruccola, wortel, tomaat, appel, peer, banaan, spinazie, andijvie, sla, paprika (div. kleuren), witlof, alfalfa, waterkers, basilicum, peterselie, selderij, bleekselderij, pepermunt, aardbei, bloemkool, broccoli, druiven, komkommer, paksoi, radijs, taugee, venkel, wortel..

    En nee banaan enzo krijgen ze niet elke dag, sla krijgen ze maar een beetje.. en zoiezo wissel ik geregeld af en geef overal beetjes van.. van sommige krijgen ze meer (veel.. wel opgebouwd) zoals andijvie krijgen ze veel van en witlof.. soort van hoofdsoort in groenvoer en de rest er een beetje bij...

    dus veldsla en krulsla mag wel voor een konijn? Bevat dit dan ook niet te veel water?

    Dezelfde vraag stel ik mij bij aardbeien... dit is toch ook een vrucht die veel vocht bevat?

    ik heb hen gisteren al wat meer peterselie gegeven (ongeveer het dubbele van daarvoor) en ook een klein beetje rucola. Alleen beviel de rucola hen niet echt denk ik. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ze die opaten. De peterselie heeft echter geen minuut in hun hok gelegen of hij was al op :)

  13. ik zal eens een aantal andere zaken uitproberen dan.

    Mijn ene konijn eet heel graag fruit maar bijvoorbeeld niet graag witlof.

    Mijn andere konijn eet dan weer juist wel graag witlof maar fruit moet zij echt niet hebben.

    Als ik een mengeling maak van een aantal zaken dan zal er voor beide wel iets lekker tussen zitten.

  14. en mag ik hen sla geven?

    Ik dacht dat dit niet gezond was voor een konijn omdat er heel veel water in zit maar ik heb hier op de forum al veel reacties gelezen van mensen die wel sla geven aan hun konijntjes.

  15. Hoeveel groenvoer mag een konijn eigenlijk eten per dag?

    Mijn konijntjes eten heel graag biks maar hun hooi eten ze helemaal niet graag.

    Daarom zou ik hen graag meer groenten geven.

    Op dit ogenblik krijgen ze elk 2 takjes peterselie en een stukje appel (of wortel) per dag.

    Ik wil hen nu meer groenvoer gaan geven maar heb totaal geen idee hoeveel je hen per dag mag geven.

    of is dit onbeperkt?

    Ik heb 2 konijntjes en ze wegen beide ongeveer 1.3kg.

  16. moet ik hen dan iets anders geven ipv het hooi?

    meer groenvoer ofzo? nu krijgen ze beide een takje peterselie en een stukje appel (1/8 van een appel ongeveer)

    In de opvang waar ik hen gehaald heb, kregen ze namelijk geen groenvoer. Ze kregen daar enkel droogvoer en hooi dus ben bang dat als ik hen nu te veel groenvoer geef, dat ze ziek zullen worden

  17. Ik denk niet dat ze hun hooi niet graag eten want ze eten er wel van maar gewoon pas 's avonds wanneer ik al terug thuis ben. En als ik hun hooi bijvul komen ze wel onmiddellijk eten (en beginnen ze net als met hun biks rondjes te lopen in hun hok)

    Het is dus niet dat ze niets eten maar ze eten blijkbaar alleen als er iemand thuis is. Als ze alleen thuis zijn, eten ze blijkbaar niets (of toch wel heel weinig).

  18. Ongeveer 2 weken geleden ben ik voor mijn konijntjes een zak biks gaan halen. Daarvoor kregen ze steeds gemengd voer.

    De eerste dag aten ze hun biks niet zo mooi op (waarschijnlijk omdat ze ander voer gewoon waren) en hun biks mengen met een beetje van hun oude voer hielp ook niet.

    Nu zijn we echter ongeveer 2 weken verder en ondertussen zijn ze echt verzot op hun biks. Wanneer ze nog maar horen dat ik de zak met biks open dan beginnen ze al rondjes te lopen in hun hok van geluk.

    Ze trekken dan meestal ook bijna hun eetbakje uit mijn handen wanneer ik het probeer neer te zetten. Het lijkt soms wel alsof ze geen eten krijgen.

    Het probleem is nu echter dat ze eigenlijk helemaal niet veel hooi eten.

    Moet ik de hoeveelheid biks minderen? Ze krijgen nu elke ochtend rond 7 uur) ongeveer 70 à 75 gram biks (voor 2 konijntjes, ze wegen beide ongeveer 1.2kg)

    Ze eten hun blindedarmkeutels ook mooi op maar toch beginnen ze pas van hun hooi te eten wanneer ik 's avonds thuis kom van mijn werk (rond 17 uur).

    's avonds vul ik hun hooi dan wel bij maar meestal is hun ruif met hooi dan nog niet leeg.

    Buiten hun biks en hun hooi krijgen ze beide een takje peterselie en een stukje wortel of appel wanneer ik thuis kom.

  19. Hihi, ik heb toevallig pas geleden een zak hooi met alpenkruiden (o.i.d.) gekocht, en dat vinden ze inderdaad een stuk lekkerder dan hun gewone hooi! Sterker nog; als ik die twee soorten een beetje probeer te mengen vissen ze gewoon de lekkere soort er als eerste uit! :mdr:

    inderdaad, bij mijn konijntjes is dit juist hetzelfde. Als ze horen dat ik de zak met hooi open dan beginnen ze al rondjes te lopen in hun hok :)

    Een heel verschil dan toen ik hen gewoon hooi gaf. Dat aten ze enkel als ze echt niets anders meer hadden om te eten. Nu zullen ze zelfs eerst aan het hooi beginnen voordat ze hun biks opeten :)

  20. Mijn konijntjes aten ook niet graag hooi en had ook al verschillende soorten geprobeerd. Vorige maand heb ik dan van de winkel een zak hooi met munt&rozebottel meegebracht en hier zijn ze verzot op (en het ruikt super lekker :) )

  21. ik heb ondertussen biks gevonden :) Ik meng nu voorlopig de biks onder hun oude voeding zodat ze kunnen wennen aan de nieuwe voeding.

    Blijkbaar hebben ze het toch in de winkel waar ik altijd hun voeding haal maar de vorige keer was het blijkbaar uitverkocht :)

  22. het probleem is dat ik hier nergens biks kan vinden in dierenwinkels.

    In nederland vind je dit (als ik jullie zo bezig hoor) bijna overal maar hier in België verkoopt bijna geen enkele dierenwinkel dit (of toch niet in de winkels waar ik reeds geweest ben).

    Wat betreft het laten liggen van de dingen die ze minder graag eten... dit probleem heb ik niet echt. Ze eten elke dag mooi hun bakje leeg.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .