Ga naar inhoud

Rizzie

Members
  • Items

    75
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rizzie

  1. Hallo allemaal!

    Uit gemak heb ik mijn harige vriendjes een tijd lang alleen witlof en andijvie gegeven als groenvoer. Nu lijkt het alsof de nijnsels kieskeurig zijn geworden; ze eten minder van de andijvie en witlof en als ik ze iets anders geef (courgette, radijs, rucola, broccoli) lijken ze daar ook niet echt enthousiast van te worden.

    Iemand enig idee hoe ik dit kan veranderen?

    Groet, Mariska

  2. Dank jullie wel voor de vele reacties!

    Ik heb inderdaad weinig last van het feit dat het niet meer goed zou zijn, maar meer van de ruimte die het inneemt in mijn koelkast!! De groentenla zit standaard vol (we hebben er twee maar voor de zekerheid hou ik 'konijnengroenten' en 'mensengroenten' gescheiden)!

    Iemand anders nog een tip?

  3. Hallo allemaal,

    Even een praktische tip nodig.

    Ik heb een behoorlijke voorraad groenten/verse kruiden voor mijn 2 NHDtjes. Er ligt soms meer eten voor hen in de koelkast dan voor ons zelf :$ Hebben jullie een slimme tip om dit te bewaren??? Ik heb de neiging om het gewoon maar allemaal te versnijden (het neemt zoveel plek in beslag) en in een grote afsluitbare bak te doen en daar iedere dag een portie van te geven... Is er iemand die dit ook zo doet? Of een andere geweldige oplossing heeft gevonden?

    Alvast bedankt!

  4. Zoef en Sofietje krijgen hier 's ochtend tussen 7 en 9 een bak biks, wordt de hooibal weer gevuld en vers water in de fles. En meestal krijgen ze 's avonds tussen 5 en 7 hun groente en weer hooi als die hooibal leeg is. Soms stop ik ze tussendoor ook wel eens wat groente of fruit toe.

    Dat doe ik precies hetzelfde!!

  5. Hallo allemaal,

    Mijn konijn heeft net een aantal keer achter elkaar zitten niezen. Ik had ze net hooi gegeven; het laatste beetje uit de zak, dus allemaal klein grut. Daar zaten ze met zijn twee-en heftig van te eten. Zou dat de aanleiding kunnen zijn geweest? Klein grut meteen weggegooid, nu lekker vers hooi!

  6. Hai FemkeS,

    Afgelopen weekend was ik bij de Groenrijk (tuincentrum) en daar hebben ze de zakken van 15 kg liggen. Ook ik was verbaasd over het grote verschil in prijs in vergelijking met de 3 kg zakken. Voor de zekerheid heb ik nog een kleine gekocht, omdat ik niet weet hoe lang je de biks kan bewaren.

    Dus heeft iemand hier een antwoord op? Hoe lang kun je een zak biks geopend bewaren?

  7. Hallo allemaal,

    Goh zo een eerste castratie neemt toch wel heel wat vragen en ongerustheid met zich mee!!

    Onze man Bugs is gisteren gecastreerd en dat is allemaal hartstikke goed gegaan. Hij keutelt als een gek, hij heeft weer veel honger (zelfs zoveel dat hij vanmiddag vrijwillig een stuk witlof at met zijn pijnmedicatie erop!) en hij huppelt al weer redelijk normaal zijn hok door! Alleen... hij heeft nog niet zo veel gedronken.

    Ik had een schaaltje in zijn hok gezet, mocht hij de fles te veel werk vinden, maar die waren beide nog zo goed als vol... Hij heeft wel bijna een hele witlof op vandaag en een flinke hoeveelheid andijvie. Dit heb ik allemaal zo nat mogelijk gemaakt, maar dat kan nooit voldoende zijn...

    Heeft er iemand tips om hem weer te laten drinken, of heeft dat gewoon tijd nodig?

  8. Hallo allemaal,

    Het weekend heb ik een mooie boomstronk meegenomen voor de konijnen om lekker op te zitten/aan te knagen (het wilgentunneltje vinden ze blijkbaar niet lekker genoeg), maar ik zie nu dat naaldbomen bij de giftige planten staan. Na het gebruiken van de zoekfunctie op dit onderwerp ben ik niet wijzer.

    Kan ik de boomstronk laten staan???

  9. Wat geweldig dat de meeste nijnen toch een beetje hetzelfde zijn!

    Vandaag mijn 11 weken oude NHD een wcrolletje met hooi gegeven en die heeft alle hoeken van de kooi al gezien!

    Ik ga er maar even vanuit dat 'ie het leuk vind, want soms zit ie er zo gefrustreerd in te graven! :mdr:

  10. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf niet weet van welk merk ik geef. zal eens even de Welkoop bellen. Ik koop het bij de Welkoop in van die 25 kilo bruine zakken. Ik heb van die grote kunsstof tonnen (een waterkluis noemen ze die) gekocht met schroefdeksel. Wit met een paarse deksel en daarvan heb ik er twee. Ook heb ik nog één (wit met een rode deksel) waar een kilo of drie in past bij de hand voor de dagelijkse porties.

    Ik kocht me altijd rot aan die 5 kilo zakken en toen ik het prijsverschil eens goed tot me door liet dringen ben ik overgestapt naar die grote hoeveelheden. Die tonnen waren niet goedkoop maar die heb je er binnen een mum van tijd weer uit.

    44226_groot_01.jpg

    Maar vertel welke soort hebben jullie?

    En waarom hebben jullie die soort?

    En welke soort wordt het meest aanbevolen?

    B.v.d.

    Heb je enig idee welke maat waterkluis dit is? Inhoud is in liters en ik heb geen idee hoeveel biks/hooi daar dan in kan. Ik zit er ook aan te denken om mijn voer hier in te doen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .