Ga naar inhoud

belboo

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door belboo

  1. Hallo iedereen,

    Ik wilde even zeggen dat het goed is afgelopen.

    Castratie is gelukt, wond is nu genezen en we hebben een heel rustig konijn terug. Rijden gebeurt niet meer, hij is veel aanhankelijker en hij komt lekker bij je op de bank liggen. Hij is nu zelfs meer zindelijk, ook zijn keuteltjes doet hij netjes in de bak, hij morst niet meer af en toe een keuteltje.

    Mijn vriend is ook heel erg content met het konijn, we zeggen vaak dat het konijn zich gedraagt als een kat. We hebben er veel plezier van.

    Heel erg bedankt voor jullie hulp en adviezen.

    Gr!

  2. Ik heb even rondgebeld, een dorpje verderop rekent 45 euro en het kan dan al vrijdag. Dat bespaart me een hoop geld. Afspraak gemaakt en de andere afgezegt.

    Ik ben erg blij dat jullie allemaal meedenken.

    Weet iemand nog het antwoord op mijn dwerg konijntjes vraag?

    Gr.

  3. Ja is dat te duur? Ik vind het ook erg prijzig. Ik denk er over om alsnog rond te bellen bij andere dierenartsen. Het is wel een groot konijn, tussen de 6 en 8 kilo. Moet ik dat doen?

    Nog een vraagje over een koppeling. Als mijn ram gekoppeld wordt aan een klein konijntje en hij gaat dan rijden dan gaat het kleine konijntje toch stuk van binnen?

  4. Hmm.. Misschien eerst beginnen met stap een.

    Ik heb vandaag een afspraak gemaakt met de dierenarts, volgende week wordt het konijn gecastreerd. Wat een geld zeg, 85 euro!

    Misschien als het konijn stop met de hond lastig vallen dat ik mijn vriend zo ver kan krijgen, maar nu moet hij er echt niet aan denken.

    Ik hoop echt dat het rijden over gaat.

  5. Ja dat is wel fijn dat het goedkoper is en minder ingrijpend (de operatie).

    En het verklaard de obsessie heel erg.

    Ik vind konijnen echt super. Ik heb nu bezig met een obsessie voor konijnen te ontwikkelen maar mijn vriend wilt er echt geen dier meer bij. Het is echt een reuze konijn en ik denk dat als ik er een teddy konijntje bij doe dat de ander in no time geplet zal worden. En twee grote konijnen in een woonkamer en keuken met hond erbij is ook weer zoiets. Mijn vriend vind het konijn maar vervelend en irritant en dat snap ik ook wel als hij de hele tijd op de hond rijdt (het konijn, niet mijn vriend ;).

    Ik ga eerst het konijn laten castreren. Ik denk meestal goed na over mijn beslissingen (behalve het konijn zelf dan, hij was onverwachts) en ik wil niets overhaast doen.

  6. Hallo iedereen,

    Ik ben het hier blijven volgen en ik kwam dus tot de beslissing dat ik het konijn zou laten steriliseren.

    Alleen vanochtend tilde ik het konijn weer op omdat ze op de hond aan het rijden was. En wat zag ik tussen haar/zijn benen? Juist. Het is een mannetje. Ik ben in shock, ik ben in de paar maanden dat hij bij me is naar twee dierenartsen geweest en die hebben allebei bevestigd dat het een vrouwtje was. Dit maakt de zaak veel logischer.

    Ik ga maandag de dierenarts bellen voor advies en de kosten voor eventuele castratie.

    Is dit gedrag beter te verklaren en dus te verhelpen omdat het een mannetje is?

    Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties, ik heb er veel aan. Ik weet niet veel van konijnen maar ik weet dat ik veel om dit konijn geef en dat ik hem een fijn leven wil geven zover dat mogelijk is.

  7. Hallo iedereen,

    Ik kom hier op het forum om een vraag te stellen over mijn voedster.

    Mijn konijn is een albino hollandse reus. Ik heb er nooit aan gedacht om een konijn te nemen maar toen ik haar vond in een bak waarin ze nauwelijks kon strekken heb ik haar meegenomen. Ze is naar de dierenarts geweest, ze is gezond. Ze was toen ik haar meenam al iets ouder maar waar ik later pas achterkwam: nog niet helemaal volgroeid.

    Ik heb niet de meest ideale situatie voor een konijn, ik heb geen tuin, wel een balkon en een woonkamer en keuken waar ze altijd vrij mag rondlopen. Ze is zindelijk, ze heeft haar toiletje. Het is in iedergeval beter dan toen ik haar vond.

    Thuis had ik al een hond, een golden retriever. Nu is het konijn ongeveer negen maanden tot een jaar oud en een tijdje geleden begon ze op de hond te rijden. Dat is niet erg, maar het gebeurt de hele dag door en de hond krijgt geen rust meer. En ik ook niet meer omdat ik de hele tijd het konijn van de hond af probeer te halen. Ze is daarnaast een prima huisdier, ze morst af en toe een keuteltje maar ik heb verder nooit last van haar.

    Het is tegen mijn principes in om een huisdier weg te doen, maar ik begin het nu voor het eerst te overwegen. Ik heb ook mijn verantwoordelijkheid voor de hond, dat zij zich thuis fijn voelt.

    Steriliseren is nu nog geen optie. Ik heb het klopje al geprobeert ik heb haar weggeduwt (lange lange tijd), geschreeuwd, geklapt, gestampt. Ze is er zo gedreven op en het is gewoon niet leuk meer. Ik begin ook mijn geduld langzaam aan kwijt te raken.

    Ik hoef niet op mijn kop te krijgen dat ik dingen misschien verkeerd doe, maar ik wel graag horen hoe ik het beter kan doen.

    Ik hoop dat ik hier (bruikbare) reacties op krijg.

    Gr,

    B.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .