Ga naar inhoud

toedeloe85

Members
  • Items

    501
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door toedeloe85

  1. Kom net van de dierenarts terug. Wat is het toch ook topvent....

    Hij ging gelijk druk met haar aan de slag. Eerst bevoelen, temperaturen... ruiken aan haar kont ( zag er nogal bijzonder uit).

    Toen pakte hij haar op... geen idee wat er ging gebeuren.. schoor stukje van haar buik kaal. En maakte vervolgens een echo van de blaas i.v.m. blaasstenen.

    Blaas zag er prima uit. Hij kwam toch de conclusie dat het een disbacteriozo ( geen idee hoe je het schrijft) is.. kan zijn doordat het konijn zelf teveel biks of groenvoer gegeten heeft. Hij gaat vanavond nog de ontlasting onderzoeken die ik had meegenomen .. was geen slijm en wormen zichtbaar iig.. Hij vond haar wel zwakjes en mager.

    Advies van hem is om haar de komende twee dagen alleen op hooi/stro te zetten en natuurlijk water.

    Heb haar ook 1 dosis Novacam moeten geven.. Moet bekijken of ze levendiger wordt, moet zeggen dat ik dit moeilijk testbaar vind.. Want zo duf is ze nu ook weer niet, kreeg met veel tegenwerking net de novacam in haar mondje.

    Als ze over een paar uur niet veel opgeknapt is moet ik haar Flagyl geven, kent iemand dat?

    Morgenavond moet hij al goede ontlasting hebben zegt hij..

    Ben benieuwd.. maar ik heb goede hoop!

  2. Het is mij sinds gisteravond opgevallen dat 1 konijntje, in de groep van 6 anderen, zich wat afzonderde.

    Ze is een paar maanden geleden gesteriliseerd, dus heb haar hechting eens bekeken. Niets aan het handje, keurig begroeid met haartjes, niets meer van te zien.

    Toen kwam ik bij haar achterkantje. Deze stonk vreselijk. Geen dikke plak eraan maar wel een bruine kleur.

    Wat zou dit kunnen zijn? Diarree?

    Eergister hebben ze verse kamille gehad.. Zou dit er iets mee te maken kunnen hebben? Heb het idee van niet, meen me te herinneren dat ik zondag ook al een vuil achterkantje signaleerde bij haar.

    Wie heeft een idee? Ze eet verder wel, buikje is goed gevuld zoals altijd. Misschien wel wat opgeblazen maar dat kan ik moeilijk vergelijken nu..

    Alvast bedankt!!

  3. Inenten voor € 7,50? Dat is wel érg goedkoop volgens mij. Wij waren (op de speciale konijnen-ent-dag) € 45,- kwijt voor 2 konijntjes. Ze kregen wel allebei een lekkere wortel en een zakje SS-voer mee :party:

    Castratie van Chuck kostte € 40. Maar dat is via de opvang (Huize Pluis) gedaan en zij zal waarschijnlijk een lager tarief betalen.

    Volgens mij laat ik ze enten voor 8,50!

  4. Hoi allemaal........

    Afgelopen weekend vond ik keuteltjes in ketting voor. Welk konijn het was is niet te achterhalen aangezien ze met zijn 6en bij elkaar zitten.

    Ik heb wel Prozyme in huis en gegeven. Weet iemand wat je er nog meer tegen kunt doen??

    Ik zie ook een licht keuteltje. In het hok van de andere konijnen vond ik dat ook... DA zei dat het calcium was.. Wat doe ik fout? Wat kan ik veranderen?

    Alvast bedankt voor de reacties!pj9vub6.jpg

    9dxqswu.jpg

    zha4273.jpg

  5. ukkie heeft inmiddels normale grootte keutels en poept erop los hoor!!

    Gisteravond voelde ik nog een beetje gas in de darmen maar naar masseren en infacol is het inmiddels alweer helemaal weg.

    Ze weegt inmiddels 445 gram, en ben vandaag begonnen met de science selective korrel te geven, ze eet goed groenvoer en hooi maar biks wil nog niet echt. Ik geef haar voor de zekerheid wel dwangvoer om alles op gang te houden.

    Al met al erg positief!

    toppiee!!!

  6. Ik zou het zeker doen.

    Pas geleden heb ik 1 voedster laten steriliseren..... en wat bleek.. ze had al baarmoederkanker! Er zaten allemaal tumoren..

    Ik zou ze zeker NIET alle 3 tegelijk laten helpen. Als er complicaties zijn, is 3 echt teveel!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .