Ga naar inhoud

Rezuri

Members
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rezuri

  1. De tanden knippen moet je echt niet doen!

    Konijnen tanden horen vanzelf af te slijten door het over mekaar wrijven met de stfitandjes.

    Als de snijtanden van een konijn te lang zijn moeten deze gevijld of verwijderd worden.

    Zelf knippen brengt gevaren van het ontstaan van abcessen met zich mee. OOk kunnen de tanden gaan splijten ervan.

    Het werd op latere leeftijd gedaan, de tanden groeiden langs mekaar heen dus kruislings, dus ze konden niet meer zelf afsluiten, dierenarts heeft toen voor gedaan hoe of wat, daarna heeft me moeder het altijd zelf gedaan, nooit problemen o.i.d. gehad :) en het belangrijkste, konijn kon gewoon lekker zijn ding blijven doen.

  2. Mijn konijntjes hebben van die scherpe rotnageltjes (lig helemaal open), echter, het zijn donkere nageltjes en ze zijn niet lang, daarom ben ik bang dat het nog niet mogelijk is om ze af te knippen.

    Nu hadden we het idee om het balkon konijn proof te maken en als het een mooie warme dag is (zon staat er altijd vol op) om ze dan even op het balkon los te laten, zodat de nagels slijten op het steen.

    Kan dit?

  3. Hoe zit het met palmachtige planten? Mijn konijntje eet er steeds stiekem van, staat dicht bij de bank, hij weet dat het niet mag, maja het is nou eenmaal een stout konijntje, kan het kwaad dat hij er af en toe wat van meepakt?

    kentia_palm.jpg

  4. Wat zijn BD keutels, en moeten konijnen niet altijd eten tot hun beschikking hebben ivm hun darmen?

    Mijn konijnen hebben gewoon standaard biks, hooi en elke dag wat groenvoer...

    Maar is het dan de bedoeling dat je ze 1x op een dag een bakje biks geeft en dan klaar?

  5. Ja, dat heb ik inderdaad een paar keer gelezen, maar ik laat ze werkelijk geen sec. alleen, zodra die neus onder het vrouwtjes kont gaat zet ik hem meteen op een andere plek of knip met me vingers, hij weet dat het niet mag.

    Ik moet er niet aan denken om een nestje te krijgen, zou het ook niet "leuk" vinden, klinkt raar, maar een kleuter van 3 laat je ook niet bevallen, dus ik wil ook niet dat me kleine vrouwtje zwanger wordt.

    Maar, dan ga ik sowieso een afspraak maken voor de man.

    Over die 2 weken, is 4 weken niet "veiliger" zeg maar? (Je leest overal 2-4 weken, vandaar)

  6. Bedankt alvast voor de vele reacties!

    Ze zijn sowieso elke dag even samen een paar uurtjes, onder toeziend oog, dat wel, dus ik denk dat het koppelen geen probleem zal zijn, hiervoor zaten ze namelijk ook samen.

    Dus het is een idee om sowieso eerst het rammetje te laten helpen, uiteraard nog even een paar weken apart te zetten, daarna weer bij mekaar en dan even aankijken hoe dat gaat, en dan kan ik uiteindelijk altijd nog na een paar maanden kijken of ik haar ook laat helpen. (Als ze goed gaan samen zeg maar, als ze nog niet geholpen is)

  7. Heb nu verschillende dingen gelezen/gehoord. Vind het een beetje lastig.

    Heb nu een rammetje en een voedstertje (broer en zus), heb ze na 3 maanden uit elkaar gezet.

    Nu wil ik ze dus allebei laten helpen, echter, net gebeld met dierenarts assistente en zij zei van dat ik het beste alleen het rammetje kon laten helpen omdat het een best wel zware ingreep is voor het voedstertje.

    Maar ik heb ook gelezen dat als je 1 van de 2 laat helpen, dat de kans groot aanwezig is dat 1 van de 2 dan door een hel gaat (of een dominant mannetje die het vrouwtje steeds "verkracht" of een dominant vrouwtje die het mannetje steeds aanvalt), toen ik dit zei, zij ze dat dit wel een mogelijkheid was.

    Verder noemde ze nog de kosten voor een sterilisatie maar die viel me heel erg mee (125 euro), maar dat geld interesseert me ook niet zo.

    Nu wil ik weten wat is het slimst?

    - Allebei laten helpen? (Ook ivm baarmoederkanker en eventueel dominant gedrag)

    - Of alleen de man laten helpen?

    Ook wilde ik weten wat nou eigenlijk een goede leeftijd is, bij de dierenarts doen ze het al vanaf 3 maanden, ze zijn nu 4 maanden en ik wilde eigenlijk wachten tot eind april/mei, dus 5 of 6 maanden.

    Of kan het nu meteen al?

    Sorry voor de vele vragen, maar heb nu zoveel dingen gelezen/gehoord en ik wil gewoon graag het beste voor me konijntjes :)

    Bedankt alvast!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .