Ga naar inhoud

Baltobud8

Members
  • Items

    651
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Baltobud8

  1. EC is ze al een paar keer op gecontroleerd, maar dat eindigde steeds op een ''nee dat heeft ze niet''

    Dat er misschien iets is waar ze bang van is hoorde ik ook al, ik heb geen idee wat het zou kunnen zijn, want er is niets verandert in de tuin, maar dat zal blijken als we morgen naar de DA gaan. 

    Het last hebben van de achterpoten zou kunnen, ik mag de achterpoten ook echt niet aanraken, terwijl ze voor de rest (letterlijk) zo duf als een konijn is. 

    We gaan iig zometeen de vliegeneitjes uit borstelen met een vlooienkam, en morgen gaan we naar de dierenarts. Ik hoop dat ze het haalt, ik wil haar echt niet kwijt gewoon.

  2. Jaja, daar ben ik weer hoor. 

    En het gaat weer over Bunny. We zijn radeloos. Het is niet iets ''extreem ernstig'' zoals de vorige keer. Ze eet gewoon, drinkt gewoon, beweegt, alles wat ze moet doen. 

    MAAR: 

    We hebben Bunny nu al een poosje binnen, want iedere keer dat het weer goed gaat en we haar naar buiten zetten, gaat het na een dag weer mis. Nu dachten we van het weekend de kans te grijpen en zetten haar opnieuw buiten; nu met het doel dat zodra ze vies werd we haar zouden wassen en goed drogen. 

    Maar het helpt niet. Iedere keer is dr kontje weer nat en zit ze maar raar te trappelen. Ze kan gewoon normaal hoppen, maar weet vaak niet hoe ze haar pootjes moet neerzetten. Rennen doet ze niet meer en springen amper. Als er druk op dr kontje staat geeft ze gelijk in en gaat ze slepen met haar achterwerk, maar daarna doet ze weer gewoon lopen. Ze heeft geen pijn, maar ze wil niet meer liggen. 

    Dit gebeurt ALLEEN maar als ze buiten zit. Zodra ze binnen zit is er direct niets meer aan de hand en loopt ze gewoon, plast ze normaal, etc. etc. Maar zodra ze maar een stapje in haar hok zet loopt ze raar (met de achterpoten onder het lichaam, als ze hopt net x benen) en plast ze zo veel dat ze helemaal nat is. 

    De diierenarts blijft gewoon zeggen dat ''we haar dan naar binnen moeten halen'' maar ze is (al 2,5 jaar) en blijft een buitenkonijn, want mijn moeder wil geen dieren binnen. 

    Is er iemand met dezelfde ervaringen? Of die dit probleem kent? Voor de rest is er letterlijk niets aan de hand, behalve dat zodra ze buiten zit, ze ziek word. En we doen echt alles tegen de nattigheid, er zit een heel afvoer systeem in de hokken, maar het maakt geen verschil. En ook al is het niet perse levensbedreigend wil ik wel dat Bunny van haar leventje kan blijven genieten en gewoon weer kan rondhoppen, springen en rennen als een gezond konijn.

    Groetjes,

    Mike, Bunny en Fluffy.

     

     

  3. Oke, ik update jullie nu pas want ik heb eerst ff zitten huilen voor een paar uur.

    Het is geen EC, wat ik eigenlijk zelf ook al verwachtte. Het is wel heel ernstig. De hele huid bij haar achterwerk is ontstoken. Ze heeft veel pijn. En toen we bij de dierenarts kwamen kwam er nog ff een vlieg uit dr kont kruipen.

    Ze zit nu weer binnen, ze eet en drinkt goed. We hebben anti vliegen spray meegekregen voor beidde konijnen, en voor Bunny zlef zalf voor op de ontstoken huid, antibiotica en pijnstillers. Het is echt duimen nu. Ik moet morgen en vrijdag de DA bellen om te vertellen hoe het gaat. En door die vlieg moet ik om de zoveel tijd kijken of ze geen maden op haar kontje heeft. Ze is in 2 weken tijd 400 gram afgevallen.

    Als ze binnen 10 dagen niets is opgeknapt moet ik haar, op advies van de DA, laten inslapen.

  4. Oke, dus normaal zou ik hallo zeggen, maar ik ben nu in zon slecht humeur en ik heb echt jullie hulp nodig.

    Bunny is mijn zorgenkindje. Er is altijd wel wat met haar, maar nu is het zo ver dat de dierenarts niet eens weet wat er is.

    2 weken geleden vertelde mijn moeder me 's avonds dat Bunny de hele dag in een hoekje zat gezeten. Ik wist dat niet; ik was de hele dag op school geweest. Ik wilde net de konijnen eten geven, dus ik haastte me naar buiten, en na Bunny opgepakt te hebben en te bekijken kwam ik er al snel achter dat het helemaal fout was. Ze had echt de hele dag in een hoekje gezeten; ze zat op een tapijt van plakpoep en het zat ook aan haar kontje en staartje. Met spoed naar de dierenarts: conclusie: 40,2 graden koorts, dwangvoer, antibiotica en pijnstillers mee, 3 injecties gekregen, gewassen, en ze mocht de komende week NIET naar buiten. Ook moest ze gewassen worden zodra haar kontje vies was. Maar voor de rest had de dierenarts geen enkel idee wat er was.

    Dus gingen mijn vader en ik maar snel een oud binnenhok (nog best ruim voor zo'n caviahok) en met veel protest van mijn moeder Bunny naar binnengehaald. Anderhalve week lang heb ik haar moeten wassen, medicijnen geven, hokken iedere dag schoonmaken. Maar mijn moeder werd het zat: ze begon te stinken dus ze moest zo snel mogelijk naar buiten. Dat ging allemaal goed, want het ging ondertussen ook al beter met Bun.

    En toen kwam ik vandaag weer eens GOED checken, en ja hoor. Het is weer zo ver. 

    Ze heeft weer de hele dag in een hoekje gezeten en over zich heen zitten plassen en poepen (gelukkig geen plakpoep). Ze eet weer amper en is weer helemaal vies en nat, onder de kale plekken, haar achterpoten zijn LETTERLIJK kaal en ze stinkt weer een uur in de wind. Ze drinkt wel, echt heel veel, veel meer dan voorheen.

    Maar mijn moeder vind gewoon dat het ''wennen is omdat ze weer bij elkaar zitten'' en dat (wanneer ik zeg dat ze snel wormen zou kunnen krijgen en dat makkelijk dood zou kunnen gaan) ''konijnen toch wel doodgaan'' ''toch niet oud worden'' ''en wat er ook gebeurd, ze komt niet meer binnen'' 

    Dus, ik weet dat hier best veel mensen zitten die HEEL VEEL van konijnen en hun gezondheid weten; herkennen zij misschien deze symptomen? Want het liefst wil ik gewoon een diagnose zodat ik evt medicijnen kan halen, want ik kan dit echt niet langer aanzien.

    Groeten,

    Bunny, Fluffy, en ik.

  5. Ik ben al heel lang niet echt actief meer, ik ga proberen meer actief te zijn.

    Maar ik heb nu een serieus probleem.

    Fluffy heeft al een poosje zere hakjes, van de één op de andere dag, gelijk in de avond naar de dierenarts gegaan en zalf megekregen. 

    Het probleem; de zalf heeft niet geholpen. 

    Een ander iets wat ik moest doen is zorgen dat het hok droog bleef, en dan evt. niet in de ren.

    Maar als ze in de hokken opgesloten zitten, plassen ze alles onder (poepen doen ze wel netjes op het toilet.) 

    Ik ben het nu echt zat, het ging een tijdje beter, en nu gaat het weer slechter. Mijn ouders zitten continu te zeuren dat ik er wat tegen moet doen en slecht voor ze zorg, terwijl ik al honderduzend keer tegen ze heb gezegd dat we een afspraak moeten maken bij de dierenarts.

     

    Wat kan ik nu dus voorlopig doen om te zorgen dat het niet erger wordt?

  6. Hallo iedereen


     


    De afgelopen weken wast Bunny zich heeeel vaak. Eerst dacht ik er niets van, maar de laatste dagen is haar gedrag ook omgeslagen


     


    Ten eerste; ze zondert zich meer af dan normaal, niet komen wanneer ze geroepen wordt, een graspriet halen en direct wegrennen en verstoppen


     


    2. Ze lijkt anders te lopen, pijnlijker. Als ik haar op pak om te checken om maden en dan weer terug zet, reageert ze heel langzaam met haar poot goed doen, net moest ik het zelfs helemaal zelf doen


     


    Sinds de eerste noodzakelijke maden check viel het me op dat de binnenkant van haar achterpoot nattig was; oke, net geplast misschien? net schoongemaakt?


     


    Maar de dagen daarop is het alleen maar erger geworden, het blijft nattig en er zitten kale plekken. Op de hakken zelf is niets te vinden. 


     


    (Op de volgende foto's heb ik haar niet straks vast bij de poot hoor ;) en mn andere hand had ik tegen haar voorpoten, dus pijn deed het niet)


     


    WP_20150822_001.jpg

     

    WP_20150822_006.jpg

     

     

    Groetjes, 

    Bunny, Fluffy, Stamper en ik :)

     


     


  7. Dit is de eerste keer dat dit me gebeurd.


    Ik ben sinds de warmte al heel druk bezig de hokken en ren te checken op maden/wormpjes, maar nooit wat gevonden.


    Nu was ik net eten aan het geven toen ik zag dat het eethok heel vies was, terwijl ik het gister nog had schoongemaakt. 


    Dus veger en blik gepakt, hok aan het schoonmaken, zie dat het langs het deurtje aan de kant van de schutting vies is en ja hoor


    Ik kijk een paar keer goed, en er kropen dunne, witte wormpjes door de poep.


    Bunny (Ze zat in dat hok) er uit gejaagd, hooiruiven en etensbakken naar drinkhok verplaatst, deze ook nagekeken, maar niets.


    Daarna wormpjeshok dichtgedaan, en de konijnen gecheckt. Bunny ging makkelijk, en had niets.


    Fluffy was HEL om te pakken te krijgen, maar na een bebloede arm door het krassen en emmers zweet verder heb ik haar ondertussen ook gecheckt en zij had gelukkig ook niets. 


     


    Nu dacht ik dat ik nog anti-maden spul had staan, maar dat had mijn vader dus niet gekocht. (Wat ie dus wel had moeten doen!)


     


    Wat ik sowieso ga doen:


     


    Hokken helemaal schoonmaken! Alles helemaal brandschoon!


    En de ren ook!


    Mezelf wassen!


    En gelijk de Zandbak weg! Deze had al schimmel aan de binnenkant, maar nu hebben we er toch de tijd voor


     


    Nog iets anders wat ik moet doen? Voor de zekerheid toch nog even door de da laten nakijken? Zal wel een rib uit het lijf van mn ouders kosten, maar we zullen wel moeten.


  8. Hallo :)


     


    Stampertje wordt a.s. woensdag gecastreerd i.v.m. dat het opviel dat hij 'grote bulten' had naast zijn zaak. Dit bleek uiteindelijk best veel voor te komen rond deze tijd, en dat het gewoon kwam doordat hij 'het' niet kwijt kon


     


    Resultaat: Stampertje wordt gecastreerd. Heel onverwachts, niet op gerekend. Maar nu ga ik donderdag avond weg naar mijn opa en oma om naar een conventie te gaan (en die is al betaald), ik kan niet later weg want mijn ouders gaan vrijdag avond weg en willen donderdag de laatste dingen afronden, en zijn eigen bazen kunnen hem niet opvangen i.v.m. verhuizng/klussen. Normaal zou mijn broer dan gewoon de hokken schoonmaken/eten geven/ drinken geven, maar hij moet nu natuulijk wel meer weten.


    En niet alleen hij! Dit zijn mijn eerste nijnen en ik heb nog nooit de castratie van een konijn meegemaakt.


     


    Nu weet ik zeker dat ik ergens heb gelezen dan je het dier goed in de gaten moet houden, dus binnen zetten is heel handig.


    Nu is Stamp sinds maart een buiten konijn, kan je hem dan alsnog naar binnenhalen? Dan zouden we hem eventjes in zijn oude ''caviahok'' houden. Deze is redelijk groot, groter dan je vaak in winkels ziet. 


     


    Ook heb ik al op de BB site gelezen dat je het beste een drinkbakje neer kan zetten en de bodem ''bekleden'' met iets wat zacht is. Zijn kranten hiervoor geschikt? 


     


    Alvast bedankt ;)


     


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .