Ga naar inhoud

lianne

Members
 • Items

  15.730
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lianne

 1. Op 5/7/2018 at 07:39 zei Momoxx:

  In ieder geval positief dat ze nog zo goed eet. :) Mijn voedster heeft helaas ook EC en ik ben inmiddels 2,5 week bezig maar zie nog niet zoveel verbetering behalve dat ze gelukkig na de eerste dagen weer goed ging eten. Even afwachten dus.

   

  Mijn konijn kreeg wel de eerste drie dagen bij de dierenarts Dexamethason en Vitamine B injecties naast de Fenbendrops(behandeling zoals Dierenkliniek Wilhelminapark deze beschrijft http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html).

   

  Sterkte met Aaf ik hoop dat je snel verbetering ziet. Krijgt Midas ook preventief Fenbendrops?

   

  Ja, de dierenarts vond haar ook een taaie ouwe :). Gisteren had ik het idee dat het beter leek te gaan, nu net ging het iig wat minder goed. Maar dat kan natuurlijk ook een momentopname zijn geweest. 

   

  Nee, Midas krijgt niks. Dat zouden mijn vingers niet overleven. Aafje is gelukkig een ander verhaal, die vind echt teveel goed. 

 2. Hoi BB-ers! 

   

  Gisterochtend met Aafje naar de dierenarts geweest: 3 dagen geleden viel ze plots om en gisteren kon ze zich moeilijk voortbewegen door een gedeeltelijke achterhandverlamming. Het eene moment hupt ze normaal, het andere moment werken haar achterpoten 'even' niet en sleept ze zich voort. Voorlopige werkdiagnose is E.C. Ze eet nog prima, drinkt goed, is verder levendig en op haar Aaf's altijd op zoek naar aandacht van Midas of van ons. Het hok hebben we wat aangepast, eten en drinken op beide verdiepingen want ze laat zich er niet van weerhouden om naar haar favoriete plekjes in haar hok en ren te gaan. 

  Gisteren zijn we gestart met pijnstilling en panacur. Vanwege de achterhandverlamming ook no-myasis spray, want de kont -die normaal al niet zo schoon is door dysbacteriose met gevolg regelmatig plakpoep - is nou niet echt fris te noemen, ondanks het dagelijks schoonmaken door mij.

   

  Nu ben ik benieuwd naar de ervaringen van mensen die konijnen met e.c. hebben gehad, hoe snel zagen jullie verbetering in de symptomen? 

   

 3. 21 uur geleden zei MaritS:

  Ik gebruik geen beits op waterbasis maar zorg ervoor dat er niet geknaagd kan worden. (Knaagstrips) :)

  Beits zorgt ervoor dat het hout onder invloed van vocht niet gaat rotten. Als je wilt dat je buitenhok lang genoeg mee gaat, is het zeker wel verstandig om te beitsen. 

   

  @TS, ik heb een beits op oplosmiddelenbasis gebruikt uiteindelijk. Hok goed afwerken met knaag strips en 3x beitsen. Daarna jaarlijks 1x.

 4. Op 4-2-2016 12:44:50 zei Christaaa:

  Ik zou een extra laag martergaas tegen dit gaas aan maken. Volgens mij kunnen ze hier best doorheen. 

  Dat zou ik ook doen. Wij verhuizen straks naar de rand van een duingebied en dan zal ook het konijnenhok en ren voorzien worden van martergaas, aangezien er regelmatig vossen en marters in de woonwijk worden gezien.

 5. Ik heb mijn konijnen de afgelopen jaren altijd binnen gehad, bij gebrek aan tuin. Eerst in een studentenkamer, daarna in mn eigen flatje en nu samen met mijn vriend. Het ging bij slechts 1 konijn niet goed binnen: ondanks zijn castratie bleek hij nogsteeds ontzettend te sproeien en dat is binnen in een huiskamer niet heel prettig, dus hij heeft een nieuw huisje gekregen bij iemand anders in de tuin met een maatje.

  Nu woont Aafje tijdelijk alleen in een (buiten)hok binnen en loopt ze dagelijks veel los. Het is voor nu niet de meest ideale situatie omdat ik haar graag wat meer ruimte zou gunnen, alleen is onze huidige woonruimte te klein. Hiervoor hadden de konijnen altijd een hok + dag en nacht losloopruimte dmv een ren aan het hok, als ik thuis was konden ze door het huis (uitgezonderd slaapkamer, keuken, badkamer) rennen en stond bij goed weer de balkondeur van het konijnveilige balkon ook altijd open. Daar had ik wat schaduwplekjes gecreeerd door onder andere tuinmeubels en balkondoeken en daar konden ze gerust uren zitten.

  Konijnen binnen huisvesten is zeker te doen, met hier en daar wat aanpassingen en ik vind het eigenlijk ook nog ontzettend leuk, mits je er de ruimte voor hebt. Aafje is ontzettend nieuwsgierig binnen, komt gerust bij ons zitten/liggen en naar ons toe voor aandacht. Over een paar maanden verhuizen we naar een huis met tuin en dan zal ze ook naar buiten gaan en een maatje krijgen, maar ik ga het dagelijks op de grond liggen bij mijn konijn en de urenlange aai-sessies wel missen.

 6. Ik gebruik de 1 ml, voor zowel dwangvoeding als medicatie. Aafje heeft met haar gewicht niet heel veel volume nodig met medicatie, waardoor de standaard bijgeleverde spuitjes van carprofen e.d. onhandig zijn.


  Voor dwangvoer trekt de 1ml makkelijker vacuum met opzuigen en doseert makkelijker bij tegenspartelende konijnen :).


 7. Zaterdag wondcontrole gehad, het geneest perfect. De 2 bovenhuidse hechtingen zijn verwijderd en mevrouw zit sinds zaterdag met grote tevredenheid weer in haar grote hok :). Ze heeft weer energie voor 10, het is te merken dat de baarmoederontsteking wel echt een energiedip had veroorzaakt. Ook plast en poept ze niet overal meer en is haar kont niet meer vies. Vooral dat laatste is, ondanks dat ze binnen zit, nu toch wel erg fijn met het warmer wordende weer en het risico op vliegen/myasis.


 8. Maar daarmee maak je het jezelf dan wel lastig. Als ze de baas wil zijn, is het goed dat ze het hok waar ze samen in gaan nog niet kent. Dan is ze daar ook niet territoriaal over. Nu kan ze zich haar helft van het hok toe-eigenen en is het maar de vraag of ze dat straks niet tegen je ram gaat verdedigen.

   

  Dat valt heel erg mee. Nu 2-3 dagen ieder eigen kant, daarna wisselen. Dan op een andere plek samen zetten, als je bang bent voor terratoriaal gedrag kun je als het goed gaat op de andere plek die tijd mooi benutten om  hok/ren schoon te maken en eventueel wat elementen te veranderen.

  Het is niet de manier zoals hier op het forum vaak gekoppeld word, maar het is in de opvang toch de meest succesvolle methode. Je hebt als opvang veel te maken met zwerfdieren waar je de achtergrond niet kent, konijnen die zeer stressgevoelig zijn en/of flink ziek zijn geweest. In het geval van Joke is ze eind maart op straat gevonden, naar de opvang gegaan en een maand later naar een nieuwe (en ik ga er even vanuit dat het goed gaat dus een permanente) plek. Doe daarbij nog een koppeling en je hebt voor een konijn in een paar weken tijd flinke stressfactoren, waarvan we inmiddels wel weten dat dat nou juist hetgeen is waar konijnen slecht tegen kunnen.

  Op deze manier hebben beide konijnen de mogelijkheid om elkaar te zien, te ruiken en elkaar op een voorzichtige manier toenadering naar elkaar te zoeken zonder dat het extra stressfactoren geeft: ze hebben immers ook de mogelijkheid om elkaar op een veilige manier uit de weg te gaan.

  In de laatste updates van Nicky lees ik dat er 2 zeer ontspannen, tevreden konijnen zijn die elkaar al op zoeken. Perfect!

 9. Alles in overleg/op advies van mijn dierenarts Kolino, maak je daar maar geen zorgen over.


   


  Ze is de nacht goed doorgekomen. Na de pijnstilling werd het knarsetanden al snel minder. Aafje is nog wel wat sloom voor haar doen, maar dat is logisch. De eerste bergen keutels liggen al in het hok en de schaal groenvoer wekt met regelmaat interesse. Hapje wortel, hapje witlof, hapje kruiden etc. Biksjes hoeft nog niet echt en een sporadisch hooitje gaat er in, maar ze eet in ieder geval zelfstandig.


  Verder is het vooral veel willen knuffelen. Vanavond de handdoeken in de kooi vervangen, even de wond weer controleren en hopen dat deze snelle positieve lijn zich voort blijft zetten.


 10. Dankje Sharon, kan gebeuren hoor :)


  Inmiddels merk ik wel dat ze meer pijn heeft en minder enthousiast reageert. Denk dat ik haar zo toch maar de carprofen geef. Verder is alles in huis voor de verdere verzorging en kan ze straks met kooi en al mee richting slaapkamer. Hoef ik mijn bed niet telkens uit...


 11. Maar ook niet bazig naar andere konijnen?

   

  Je hebt ons nieuwe hok natuurlijk nog niet gezien! Ik zal eens kijken of ik hem online kan zetten. Hij is ongeveer 5 m2 en nog steeds mogen ze dus los door de tuin wanneer wij erbij zijn.

   

  Mwah. Ik denk dat deze dames wel de overhand in het koppel krijgen, de dominante zijn maar op een goede manier die voor balans zal zorgen. Ze zijn enthousiast, niet bang uitgevallen vooral en dat kan met het slechte zicht van je ram wel een pluspunt zijn. Daarnaast hoeft slecht zicht in een koppeling niet heel belemmerend te zijn, koppelen gaat toch vaak op geur en aantrekkingskracht bij 2 konijnen.

   

  Ow en in dat hok komt het wel goed. Daar vind je Amber ook wel in terug :P

 12. Ja, graag :) Het zou gaan om Zora of Amber. Maar qua karakter weet ik dus niets van die konijnen ;) Ze heeft er wel iets over gezegd, maar het was zo'n warboel (ze noemde heeeel veel jonkies op).

   

  Ow die 2 zijn leuk! Komt wel goed, dan zie ik je zaterdag.

 13. Net de opvang gebeld. Zaterdag gaan we kijken voor een eerste klik. We hebben telefonisch 2 voedsters besproken. 1 is een grote dame en de ander middenslag. Snuf is ook een middenslag, maar wij zouden het leuk vinden om ook eens een groot konijn erbij te hebben. Het is echter aan Snuf, wat hij wil.

  Beide besproken konijnen zijn lang zitters.

   

  Snuf lijkt aan de ene kant de interactie met ons te vervangen voor de interactie met Nijn, maar met spannende momenten wil hij dus duidelijk toch een maatje hebben. En ik wil het niet zo ver laten komen dat hij niet meer wil eten uit eenzaamheid, dan ben je in mijn ogen al te laat.

   

  Waar ik wel mee in mijn maag zit is de koppeling hier thuis.. Je moet ze naast elkaar zetten, daarna de verblijven omdraaien en dan kort samen etc. Snuf kan vanwege zijn slecht ziendheid niet tegen omgevings veranderingen. Het hok halveren zodat ze apart zitten en dan weer de konijnen van plek verwisselen etc, kan al problemen geven.

  Pff.. Ik vind het wel erg spannend allemaal.. Wat als Snuff aangevallen wordt? Dat gun ik hem niet..

   

  Die mevrouw van de opvang vroeg of Snuf de 'bazige' was of Nijn. Ik zei Nijn, maar ik wilde dus er achteraan zeggen dat ik zie dat Snuf geen bazige type wil (hij geniet van zijn vrijheid om te kunnen eten). Ze viel me echter al in de rede en adviseerde dan een bazig konijn bij Snuf..

   

  Kom je naar Heiloo zaterdag om te kijken/koppelen? Dan doe ik je koppeling wel ;)

 14. Even een kleine update: na de antibioticakuur van 10 dagen ging het goed met Aaf, dus afspraak gemaakt voor sterillisatie. Aafje is vanmorgen gesteriliseerd, volgens het bericht van de assistente gaat het goed met haar. Ze was om kwart over 12 al weer goed wakker. Over 2 uurtjes kan ik haar weer ophalen en dan begint het herstel van de operatie :).


  • Vind ik leuk 2
 15. Inmiddels zijn we al weer een paar dagen verder. Aafje at erg slecht, dus dan moet je andere maatregelen treffen. Een konijn wat niet eet zal ervoor zorgen dat ik dingen voorzet die wellicht minder verstandig, maar voor haar wel goed zijn. Dus dagelijks een schaal met een stuk gedroogd brood, appel, wortel, koriander, peterselie, selderij en witlof.  Dwangvoer aangemaakt met olvarit wortelhapje, 2 soorten hooi....


  Dwangvoer en groenvoer ging er dagelijks wel prima in, niet zoals normaal een groot voerfeest. Maar ze at in ieder geval.


   


  Gisteren kwam ik thuis... al het hooi weg. Groenvoer weg. Biks bijna op.... Nieuw hooi neergelegd en ze duikt er vrolijk in om weer verder te eten :) Ze rent nu al weer een stuk energieker rond.


 16. Dollie, het is niet precies bekend hoe jong/oud Aafje nu is. Ze is vorig jaar juni gevonden op straat en door de dierenambulance naar de opvang gebracht. Toen was het in ieder geval al een volwassen, uitgegroeid konijn. Dus sowieso ouder dan een jaar, maar verder is het altijd zo lastig in te schatten. Maar gezien onder andere haar wam-vorming (deels uitgezakte wam)  en bumperbips denk ik dat ze wel eens al wat ouder zou kunnen zijn.


  Dat heeft ook wel meegewogen in de beslissing om nu eerst AB te geven voorafgaan aan de operatie: gewoon wat minder risico.


  Aan planning moet het wel goed komen: ik hoop dat ze over iets minder dan 2 weken onder het mes kan. Ik heb dan 2 werkweken van 3 werkdagen door feestdagen en andere dingen, kan vanaf werk tussendoor nog naar huis om medicatie en dwangvoeding te geven.


   


  De enroflox vind ze overigens heel, heel, heel erg vies. Maar ze moet het er maar even mee doen. Ze eet nog niet fantastisch maar er is gisteravond en vanmorgen in ieder geval weer een schaal groenvoer in gegaan en ze knabbelt regelmatig op het hooi. Ze heeft alleen minder trek in biks nu.


 17. waarom word er niet direct een castratie ingepland en een kuurtje daar achteraan om verdere infectie te voorkomen?

  klinkt mij logischer dan nu eerst afwachten of dat kuurtje aanslaat.

   

  Ze heeft waarschijnlijk in juni/juli ook een baarmoederontsteking gehad welke behandeld is met dezelfde antibiotica. Op het moment dat je gaat opereren in een ontstoken gebied kan dat meer kans geven op complicaties, wat voorkomen kan worden door eerst een kuurtje te doen. Ik kan de beweegreden van mijn dierenarts daarin wel compleet volgen.

 18. Hoi,


   


  Een tijdje afwezig maar heb even wat informatie van deskundigen nodig.


   


  Eergisteren viel het mij op dat Aafje een stuk minder goed eet dan normaal. Ze eet wel, maar beduidend minder. Klachten die ze bij binnenkomst in de opvang ook al had en waren gediagnosticeerd als een blaasontsteking waren er ook weer (urine laten lopen, vieze kont etc). Was helaas in de tijd dat de opvang bij een wat minder capabele dierenarts zat...


  Gisteravond een afspraak bij mijn eigen dierenarts en daar bijna 2 uur gezeten. Algemene controle, gebit nagekeken want ze eet slecht. Niks te zien....  6 mislukte pogingen tot bloed prikken omdat bij het voelen de nieren niet voelbaar waren en er in eerste instantie aan een nier/blaas of leverprobleem werd gedacht, daarna toch maar een echo gemaakt om te kijken of het probleem in blaas/nieren zou zitten. Dat zag er normaal uit, de niertjes lagen alleen iets dieper dan verwacht. Wel was er in haar baarmoederhoorns een vochtcollectie te zien welke past  bij een ontsteking, wat ook haar klachten kan verklaren. Met echo waren er in ieder geval geen tumoren zichtbaar.


   


  Voor nu heb ik dus een antibioticakuur gekregen voor 10 dagen. Aanstaande maandag moet ik in ieder geval weer contact opnemen met de dierenarts om het vervolgplan te bespreken en wanneer ze gecastreerd kan worden. Voor mij is een castratie bij een voedster, maar ook een baarmoederontsteking, iets compleet nieuws (voor iemand die nu al 10 jaar konijnen heeft, best bijzonder ;) ). Waar moet ik de komende tijd op blijven letten? Zijn er tips voor de verzorging na de castratie?


   


   


 19. Een redelijk bekend onderwerp wellicht voor velen. Sproeien!


   


  Nu zit ik dus met een 'klein' probleempje genaamd Zeus. Zeus is een gecastreerde rammelaar van ongeveer 7 jaar oud en is door de vorige eigenaar bij de dierenarts gecastreerd toen hij nog relatief jong was. Na het ziek worden/overlijden van zijn maatje daar is hij flink gaan sproeien, wat na verloop van tijd wel over was. Hier heeft hij in het begin ook niet gesproeid, tot ik begon met koppelingen met dames.


  Nu zit hij inmiddels bijna 3 weken bij Aphrodite en helaas is het sproeien flink aanwezig, in zo'n mate dat ik de muren om het hok heen met karton heb afgezet en een stuk vinyl op de grond heb gelegd omdat het laminaat al plekken begon te krijgen. Dagelijks aan het dweilen en de kasten naast het hok schoonmaken e.d. Naar buiten verhuizen is geen optie, ik woon in een flat met een klein balkonnetje.


   


  Is er iemand die mee kan denken, wat ik eventueel nog zou kunnen overwegen? Waar komt het gedrag vandaan en is het op te lossen?


 20. Christaaa, ik begreep van zeus zijn vorige eigenaar dat ze hem destijds bij een fokker hebben gehaald. Hij is een echte hollander, die zijn wel flink. Aaf is maar een klein hangoortje, nhd-formaat. Zal mij niks verbazen als ze bij een nhd-fokker vandaan komt gezien haar bouw.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .