Ga naar inhoud

**Flupke**

Members
  • Items

    57
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door **Flupke**

  1. Ik heb vorige week ook mijn nijn moeten laten inslapen met E.C. Blijft een moeilijke beslissing hoe je verder moet gaan. De mijne at en dronk nog wel als ik het voorhield, maar kon zichzelf niet meer bewegen. Iedere dag waste ik haar bips en poten. Maar wij zagen ook totaal geen verbetering. DA gaf ook aan dat als de panacur niet aan slaat het misschien beter is om haar in te laten slapen. Dat hebben we gedaan, want haar iedere dag in haar eigen urine en uitwerpselen te zien liggen is ook niet meer konijnwaardig. Nogmaals ik denk dat je in deze gevallen geen 'foute' keuze kunt maken. heel veel sterkte ermee! ik hoop dat hij er bovenop komt!

  2. Bedankt voor de tips. DA twijfelde nog of ze E. Cuniculli heeft, maar goed ze heeft er wel wat symptomen van, zoals verlamd, incontinent en gewichtsverlies. Een scheef hoofdje heeft ze overigens niet.

    Panacure doe ik ( dankzij tips van hier ) sinds gisteren door de babyvoeding, dan eet ze hem wel op gelukkig!

    Maar lijkt wel of het erger is sinds afgelopen vrijdag, toen leek maar 1 pootje verlamd, nu lijkt ze in haar andere poot ook minder gevoel te hebben, en de voorpoten hebben ook nog nauwelijks kracht :(

    Als ondergrond had ik eerst aubiose, maar alles plakte aan haar kontje en poten omdat ze de urine laat lopen. Heb nu handdoeken eronder.. is dat goed? of zijn er mensen die hier iets anders op weten?

    bedankt in ieder geval, ben erg blij met al jullie info!!

    ow en iedereen een fijne dierendag gewenst!!

  3. Kleine toevoeging dat bij een opstoot van EC de Panacur 28 dagen gegeven moet worden. Vaak zie je ook pas tegen die tijd verbetering. Ik zou het niet korter gaan geven, aangezien onder doseren ook absoluut niet mag.

    Ze heeft nu inderdaad voor twee weken, daarna zou er weer overleg met de DA plaats vinden.. Maar als ik jullie begrijp gaat het dus nog wel even duren voordat ik verbetering zie.. als ik die al ga zien.

  4. Hallo allemaal,

    afgelopen vrijdag ontdekten we dat Flupke met een achterpootje sleepte. Ze zat helemaal krom met haar lijfje, dus meteen op naar de dierenarts. Deze kon niet meteen een diagnose stellen omdat het ineens leek of Flupke nergens meer last van had. Wel ontstekingsremmers ( metacam) meegekregen en drops. In het weekend ging het achteruit, kon nu goed zien dat ze verlamd was, at wel nog goed groenvoer maar minder hooi, dronk weinig. En plaste en poepte overal waar ze lag.

    Dus even hier en op internet het e.e.a. opgezocht en ik dacht gelijk aan E. Cuniculli. Dit maandag ook aan de DA doorgegeven en om panacur gevraagd.. dit ook meteen gekregen Want zij dacht dat het dit ook wel eens kon zijn. Nu dus 1,5 dag bezig maar ik vind het vreselijk om te zien hoe verlamd dat ze erbij ligt... en ik weet niet zo goed hoe lang ik hier mee door moet gaan omdat dit geen waardig leven is... kan iemand me vertellen of dit nog weg kan trekken? of dat ze ooit weer normaal zal kunnen lopen? pffff ze is pas 3,5 :(

    en als jullie nog tips hebben hoor ik ze graag!

    alvast heel erg bedankt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .