Ga naar inhoud

Desiree91

Members
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Desiree91

  1. Mijn konijn doet heel raar tijdens het indommelen, hij heeft dan stuiptrekkingen en valt bijna om. Hij wordt dan meteen wakker. Dit gebeurt niet elke keer maar wel vaker.


    Het ziet er niet naar uit dat hij iets van pijn heeft of wat dan ook, het ziet er echt heel raar uit en ik weet niet of dit normaal is. Nu ligt hij bijvoorbeeld weer rustig te slapen zonder dat hij raar doet.


    Zal er iets mis met hem zijn of zal dit gewoon normaal zijn?


  2. Ik heb een konijn van ongeveer 7 maanden. Hij is een mannetje en ik heb hem gekregen toen hij ongeveer 5 maanden was. Ze zeiden dat hij gecastreerd was, hier twijfelde ik al aan aangezien hij toen ongeveer 5 maanden was. Toen hij hier net was sproeide hij. Dit lijkt me dus een teken dat hij niet gecastreerd was. Omdat ik nu veel weg ga zijn wil ik een ander konijn kopen voor hem. Nu kan ik een voedster kopen, een vrouwelijk en ze is gesteriliseerd. Moet ik mijn mannelijke konijn eerst laten castreren of maakt het niet uit en kan ik er gewoon een gesteriliseerd vrouwtje bij zetten? Ik weet dat ik ze eerst apart moet zetten om ze te laten wennen aan elkaar. Maar ik weet dus niet of een mannetjes konijn die niet gecastreerd is samen kan met een voedster die gesteriliseerd is zonder dat ze steeds stress heeft door het mannetjes konijn. Zou dit kunnen of zou ik beter mijn konijn kunnen laten castreren?

  3. Mijn konijn vraagt vaak om aandacht en duwt mijn hand altijd naar waar hij geaaid wilt worden. Na even knuffelen duwde hij mijn hand weg,ging met zijn hoofd onder mijn hand, ging aan mijn hand ruiken, knabbelde zachtjes erop en ging er toen op staan met zijn voorpootjes. Iemand enig idee of hij iets hiermee bedoeld duidelijk te maken o.i.d.?

  4. Mijn konijn rende altijd zijn hok in om daar in een hoekje al zn behoeften te doen, hij keutelde zelfs vrijwel nooit ergens anders. Hij rent nog steeds zijn hok in om al zijn behoeften te doen en keutelt niet eens in zijn ren. Maar hij keutelt ineens overal in zijn hok, hij maakt zelfs af en toe in een ander hoekje een klein plasje. Hij is afgelopen weekend wel bij de dierenarts opgenomen en maandag weer naar huis gekomena wat kan dit zijn? Ik weet dat het niets ernstigs is, maar hij was eerst overdreven netjes en nu ineens wat minder.

  5. Gelukkig mocht hij weer mee en lukte het hun (natuurlijk) wel om hem zijn medicijnen te geven. De dierenarts heeft de opname al eerder gratis gedaan en afgelopen weekend heeft me gelukkig ook niks gekost. Ik ben echt tevreden over die dierenarts, hij is konijn kundig,goed en ook heel aardig. Dit alles het me wel wat gekost maar mijn kleine konijntje mankeertgelukkig niks meer en keutelt weer goed :)

  6. De dierenarts vertrouwde het niet en heeft hem voor het weekend opgenomen. Ik kreeg met geen mogelijkheid de medicatie naar binnen dus leek het me een veiliger en beter idee om hem inderdaad te laten opnemen door de dierenarts dus ik heb hem gisteren gebracht. Ze hebben me gezegd dat hij ook in de opnamekamer mocht rondlopen en de dierenarts assistente was gek op hem dus hij zit er wel goed. En zij kunnen hem tenminste wel de medicijnen geven die hij nodig heeft. Het probleem is wel dat hij gedurende 7 dagen de medicijnen moet krijgen, ik hoop dat hij maandag mag stoppen met de medicijnen en naar huis kan, ik mis hem nu al :(

  7. Het was maar 1 beginnend haakje,ik was er vroeg bij :) maar hij is gisteren thuis gekomen, de dierenarts assistente zei al dat hij niet goed keutelde en ik heb cisaral drops gekregen maar ik krijg het met geen mogelijkheid toegediend. Niet met de handdoek methode, niks werkt, hij is erg lastig hiermee en niemand kan me helpen. En morgen word het lastig om naar de dierenarts te gaan, ik moet werken en ik heb de laatste tijd al veel vrij genomen om naar de dierenarts te gaan.

  8. Ik ben eergisteren naar de dierenarts gegaan om de haakjes op de tanden van mijn konijn te laten vijlen. Dit is helemaal goed gegaan maar hij keutelt bijna niet. Dat deed hij voordat hij naar de dierenarts ging wel nog. Verder springt ie vrolijk rond, speelt hij en eet hij veel hooi, stukjes wortel,eigenlijk alles dus. Behalve zijn brokjes, die eet hij nog steeds niet veel. Af en toe eens een brokje. Heeft iemand enig idee om een konijn weer aan het keutelen te krijgen?

  9. Hij kon vandaag pas bij de dierenarts terecht. Hij had een klein maar scherp haakje op zijn kies maar hij had nog geen wondjes. Hij moet wel vannacht en morgen overdag daar blijven omdat de dierenarts dacht dat er misschien ook nog iets anders was aangezien hij meer ging eten i.p.v. minder. Hopelijk is er niks anders!

  10. Oke dankjewel! De laatste maanden heb ik erg veel ongeluk gehad met mijn konijnen. De vorige is 2 weken geleden dood gegaan. Die had haken op zijn tanden, een dag later was ik naar de dierenarts gegaan en die had de haken eraf gevijld en voor de zekerheid nog een pijnstiller gegeven. Thuis begon hij nog niet te eten en 's avonds viel hij ineens dood neer met ook nog zo'n enorme gil. Ik wil dat echt nooit meer meemaken en ben daarom dus nu zo bang dat dit dadelijk ook bij dit konijn gebeurd hoewel hij wel nog van zijn hooi eet etc. Morgen kan ik ook pas later in de middag de dierenarts bellen aangezien ik stage heb en al vaker niet kon gaan omdat het slecht ging met een konijn, dus of ze het nu nog accepteren is de vraag. Maar ik ga in elk geval morgen bellen en proberen een afspraak te maken en ik hoop dan dat ie niet net als dat vorige konijn alsnog dood gaat nadat hij naar de dierenarts is geweest.

  11. Mijn konijn eet zijn voer niet meer, voor de rest eet hij alles nog. Hij eet zijn hooi, hij eet een hard konijnensnoepje gewoon maar zijn voer helemaal niet. De dierenarts vind haken op de tanden geen noodgeval en ik zou morgen moeten gaan. Hij heeft vandaag hooi gegeten, dat harde konijnensnoepje, wortelloof en een stuk wortel tot nu toe. Kan hij het tot morgen uithouden?

  12. Mijn konijn vind knarton kapot bijten super leuk, maar de laatste tijd lijkt het wel alsof hij het opeet. Ik zie niet dat ie de stukjes nog laatvallen o.i.d. En hij wilt de laatste ook niet meer zoveel aandacht. Misschien dat dat aan zijn leeftijd ligt, hij is bijna 6 maanden en hij is nog niet gecastreerd. Hij lijkt wel vrolijk, hij speelt, rent en maakt binkies. Is er iets aan te doen zodathij het karton niet meer op eet?

  13. Mijn konijn is ongeveer 2u geleden overleden ondanks dat ik vandaag nog naar de dierenarts ben geweest. Ik kan morgenvroeg pas naar mijn ouders om*hem te begraven. Hij ligt nu in een doos op een andere kamer. Ik vraag me af of dar niet gaat stinken o.i.d. of dat ik hem morgen zonder dat hij stinkt naar mijn ouders kan vervoeren. Ik moet namelijk ook nog even in de bus zitten.

  14. Ik ben vandaag naar de dierenarts geweest omdat ze helemaal niks meer at ineens. Ze had inderdaad haken op de tanden, die zijn gevijld maar net als mijn vorige konijn die gecastreerd is, eet dit konijn ook niet meer nadat ze thuiskwam ondanks de pijnstillers die ze gekregen heeft. Ik ben nu maar bezig met dwangvoeding.

  15. Ik heb gezien dat mijn konijn ineens geen hooi meer eet. Hij eet alles wat ie normaal eet. Zijn voer, wortel, konijnensnoepjes. Ik heb ook geprobeerd om bloesemhooi met jasmijn te geven, maar dit eet hij ook niet.

    Ik vind dit wel vreemd en twijfel ook of het aan zijn gebit kan liggen, maar als dit het geval is lijkt het me niet dat ie alle andere dingen wel nog even enthousiast als eerst eet.

    Wie heeft een idee wat er kan zijn en heeft tips wat ik kan doen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .