Ga naar inhoud

Allison

Members
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Allison

  1. Dan houdt het op. Dacht alleen ff mee naar een oplossing. Wel flauw idd.

    Je wilt niet weten hoe flauw :grrrrrr:. Gelukkig is het nu lekker lang licht en kunnen ze veel buiten. Het valt me wel op dat het echt stikt van de vliegen dit jaar! Konijnen hebben er geen last van, maar ik wel haha als ik de deur open doe vliegt er een hele horde naar binnen

  2. Kun je hun verblijf niet overdekt laten? Dat scheelt denk ik voor jou een terugkerende vangactie (of lok je ze met eten? :P). En zo kun je tenminste ook rustig slapen. Ik zou dat ook niet fijn vinden al die katten in mijn buurt.

    Ik zou niet weten hoe. Ik zou wel een net oid kunnen spannen over de tuin, alleen dan moet dat ook aan de schutting van iemand anders. En op zijn zachts gezegd, dat wil ze niet :grrrrrr:

  3. ok dus ze kunnen wel een buitje hebben, mooi dat ik dat weet haha laat ze de volgende keer gewoon zitten waar ze zitten. In de schemer moeten ze inderdaad naar binnen. Ik weet dat ze in de schemer erg actief zijn, alleen in het blok huizen waar ik woon (8 huizen) wonen 22 katten en overdag zie je ze niet, maar worden om een uur of 18.00 naar buiten gelaten en ik heb er al een paar in de buurt van het hok gezien. Ik kan als het donker wordt ook geen goed zicht houden op ze, dus vandaar dat ze het hok in moeten.


    Ik denk dat een kat grote Buddha (kruising Vlaam/?) wel met rust laten, maar Cuddles is echt een stuk kleiner en ik moet er niet aan denken dat ze gegrepen wordt door een kat :-(


  4. Haha ja hoor dat is normaal ;) Ze richten het graag zo in als ZIJ het willen. En het graven vinden ze gewoon leuk.

    Kunnen ze vanuit de tuin ook zelf het hok in gaan? Dan hoef je het hok niet dicht te doen als het regent. Sommige konijnen zitten een poosje in de regen, maar ze gaan vanzelf het hok in als ze het te erg vinden worden.

    Ja het hok staat altijd open. Ik moet wel even heel hard lachen dat hij dus het hok naar zijn smaak inricht hahahaha hij is echt heel druk dan. Het is zelfs zo erg dat als ze loslopen en ik leg boven wat in het hok, hij speciaal het hok ingaat om het meteen naar beneden te gooien. En dat van die regen wist ik niet. Ik vond het al raar dat ze geen sprintje richting hok trokken tijdens de regen. Ik zal de volgende keer eens kijken wat ze doen. Buddha gaat echt languit liggen ook in de regen. En kleine (nou ja, ze lijkt klein vergeleken bij Buddha) gaat onder een stoel zitten als het regent.

  5. Ik vraag me iets af over 1 van mijn konijnen. Ze lopen hier veel los, maar als het schemert of het regent oid dan moeten ze in hun hok. En dan heeft meneer konijn het druk, heel druk zelfs. Want hij heeft de gehele bovenverdieping aangepast. nou ja aangepast, zeg maar leeg gegooid. Er mag geen een stukje stro, hooi, zaagsel etc liggen. Alles wordt zeer vakkundig naar beneden getrapt. Ik moet er stiekem wel om lachen, hij is dan echt driftig bezig met schuiven en stampen. Zijn vriendin snapt er niks van, die staat eronder en krijgt constant een berg stro oid over haar heen en kijkt echt verbaasd naar boven.


    Als hij klaar is gaat hij gestrekt liggen en blijft liggen (totdat het hok open gaat of als er eten is).


    Herkent iemand dit? Ik vind het zo typisch dat ik toch wel eens wil weten of dit normaal is, of dat hij dit zelf verzonnen heeft :sarcastic:


  6. Nomyasis is niet nodig als je gezonde konijnen hebt. Je kunt je zelfs afvragen of het uberhaupt iets doet. Je spuit iets op de haren van je konijn en dat moet dan 3 maanden werken. Tja.... Eerlijkheidshalve: ik heb nu een ongezond konijntje met af en toe plakpoep en die behandel ik wel. Ik geloof er niet echt in, maar wil achteraf niet denken had ik maar... Als je er goed over nadenkt kan het volgens mij niet werken.

    Het is naar mijn mening zo dat je niet alle konijnen hiermee hoeft te behandelen. Waarom zou een gezond konijn maden krijgen? Die verwijderd blinde darmkeutels en houdt zich schoon. Is je hok schoon en je konijn gezond, zie ik er de meerwaarde niet van in.

     

    Inenten voor 4 ziektes ken ik niet. Volgens mij zijn er vaccinaties voor 2: myxomatose en VHD. De ziekte wordt overgebracht door insekten, dus ook jouw konijnen kunnen besmet raken. Zonder vaccinatie is dit meestal dodelijk, dus m.i. zeker de moeite waard. De prijs die jouw dierenarts vraagt is echter absurd! De meeste da-en vragen tussen de 20 en 30 euro. Ik ken er zelfs 1 in noord-Groningen die maar 15 vraagt.

     

    Wil je toch iets tegen vliegen gebruiken, ga dan gewoon even langs de dierenwinkel. Of bestel bij het bunnybin winkeltje. Steun je gelijk een goed doel!

     

    Dank je wel voor je uitleg! Het zijn 2 jonge konijnen en ik heb nog nooit blinde darmkeutels of diarree gezien bij ze. Verder haal ik elke dag de andere keutels weg en de plek waar ze plassen hou ik ook dagelijks schoon. Verder verschoon ik het hok regelmatig.

     

    En het is dat ik zit, maar ik was anders volgens mij steil achterover gevallen van het verschil in ent prijzen!! Niet normaal zeg, hier ga ik zeker wat over zeggen te ze ik ken ze al 25 jaar en heb nu erg het gevoel dat ik behoorlijk afgezet wordt!

    Ik laat ze in ieder geval enten (bij een andere dierenarts dus) En voor de zekerheid (en om een goed doel te steunen ;-)   ) bestel ik uit het webwinkeltje iets tegen de vliegen/maden.

  7. Als eerste de vliegen, nou ja de maden daarvan. Ik zie met dit weer al groene vliegen in mijn tuin. Als ze in het hok zitten is het geen probleem, daar heb ik een klamboe overheen, maar ze lopen ook veel los in de tuin. Ik heb begrepen dat ik ze moet inspuiten met Nomyiasis, kan je dit in de winkel halen, of echt alleen bij de dierenarts?


     


    Verder de inentingen. Voor wat voor ziektes ent je konijnen? Ik sprak vandaag een dierenarts en die had het over 4 ziektes, maar het ging zo snel dat ik niet echt onthouden heb wat ze zei. En is dit altijd noodzakelijk? I bedoel ze komen alleen met elkaar in contact, hoe word zo'n ziekte overgebracht?


     


    En een hele andere vraag. Mijn dierenarts wist mij te vertellen dat ik voor 2 konijnen, entingen, nagels knippen en Nomyiasis maar 140 euro kwijt was.... Ik vond dit nogal veel, of klopt dit wel?


    Mijn dierenarts heeft er namelijk een handje van om zeer hoge prijzen te vragen (consult konijn is net zoveel als bij mijn honden namelijk 46,95 en dat is zonder dat de dierenarts iets gedaan heeft)


     


    Verder gaat het prima met ze, erg leuk gezicht, grote Buddha met kleine Cuddles, het is echt net een verliefd stel :love:


    In het hok zitten ze bijna altijd samen op een plek en buiten rennen ze achter elkaar aan, zo lief!


     


    Maar goed, ik hoop dat iemand mij een beetje op weg kan helpen met bovenstaande vragen


  8. Ik bedoel het ook niet verkeerd, maar 12m2 is de afmeting van een kleine garage voor een auto en dan kan ik me niet voorstellen dat je hem niet dusdanig uit de weg kan blijven dat je geen problemen met hem hebt haha, maar meneer zal wel heel opdringerig zijn ;)

    Ik ga er dan vanuit dat je er in kan stappen, dan zou ik zeggen goede laarzen aan en strooi biks gewoon lekker in de rond, heeft hij meteen een bezigheid.

    Zo te lezen inderdaad helemaal gek op eten, heeft vast niet bewust gebeten, maakt het voor jou natuurlijk alleen niet minder pijnlijk. Ik zou persoonlijk in ieder geval biks los rond strooien zodat hij ook meteen wat te doen heeft. 

    Weet ik hoor dat je het niet verkeerd bedoelde ;-), maar we worden nog wel vrienden, want ik kwam net thuis en wie stond mij op te wachten; Buddha met ijn vriendinnetje :love:

    Hij kwam echt naar mij toe en toen ik ging zitten (ik had nog geen eten oid in mijn hand) kwam hij echt zo voor me staan van aai me dan. Ik helemaal blij natuurlijk! Hij ging met Cuddles spelen, nou ja, achter elkaar aan rennn erg leuk om te zien. En mijn vinger gaat vanzelf wel open, laat ik het zo zeggen, een Rottweilerbeet is harderen pijnlijker haha

  9. Dat is wel extreem giga groot voor een hok? Weet je het wel zeker, bedoel je geen schuur ipv een hok?

    Dan kan je toch ook makkelijk bij hem uit de buurt blijven en hem zijn ding laten doen?

    Nee het is echt een hok, of eigenlijk een oud kippenhok. Mijn camera van mijn telefoon doet het niet, daarom kan ik er geen foto van plaatsen. Hij neemt ong de helft vd tuin in beslag. Ik denk dat als je een beetje handig zou zijn je er zelfs een voiliere in kan bouwen

    Hij had me net goed beet, ze liepen los en is zat op een emmer met wat fruit. Cuddles kwam naar me toe en wil dan meteen op schoot. En jawel daar kwam Buddha aangehuppeld, heel vrolijk, ging tegen mijn been op staan. Ik dacht voor het fruit dus geef hem een stukje banaan en hij hing in mijn vinger. Hij beet niet express in mijn vinger denk ik hoor, dacht vast dat het banaan was, maar ppff auw haha.

    Verder komt hij steeds meer naar mij toe. Is ook erg nieuwsgierig. Als ik in de schuur bezig ben met voer voor de honden bv, of spullen voor hun hok komt hij kijken of er nog wat te halen valt, dus echt bang is hij niet. En hij weet ook dat als ik Cuddles in haar hok zet dat hij ook in het hok moet en huppelt er keurig achteraan

  10. Oh de afmetingen zijn dan prima!!! Het gaat al wat vooruit dus gewoon elke dag herhalen tot ze niet meer twijfelt. natuurlijk niet alleen maar banaan doen ook kijken wat ze verder super lekker vind! Deed je vlaam dit zelfde ook bij zijn vorige baasje?

    Nee bij zijn vorige eigenaar deed hij dit niet. Toen wij hem kwamen halen was hij wel erg terug getrokken en wilde het hok niet uit. Maar dat is denk ik wel te verklaren, het was donker, vreemde mensen en een vreemd konijn wat mee was. Uiteindelijk heeft ze hem eruit getild en toen ging hij wel meteen bij Cuddles kijken en ons bekeek hij niet en huppelde met een grote boog om hem heen. Toen hebben we hem even samen met Cuddles in een hok gezet en dat was echt zo lief, zij meteen wassen en hij ging er heerlijk voor liggen. En dat was voor mij het belangrijkste; ze moeten iets aan elkaar hebben

  11. Het hok is net geen 12m2, groot dus. Ze lopen los vanaf dat ik wakker ben totdat het schemerig wordt. Ook als ik er niet ben er is nl altijd iemand in huis. Hij wil wel graag zijn hok in, want als hij losloopt en ik ben binnen (kan precies zien wat ze doen) gaat hij soms uit zichzelf het hok in.

    Waar hij weg moest zei zij dat hij alles voor een stukje banaan deed en dat klopt. Net toen ik ze losliet ging ik op de grond zitten met banaan en na wat getwijfel kwam hij banaan eten bij me!

    Hij moest weg, omdat de vorige eigenaar een jaar weg gaat

  12. Ik moet zo weg, maar ik zal even proberen snel wat vragen te beantwoorden.


    Het hok is groot, hij kan er met gemak doorheen lopen en ook op de bovenverdieping kan hij alle kanten op. Verder lopen ze veel los, dan hebben ze de hele tuin.


    Ik heb hem nu ruim 1,5 week


    Het is geen witte Vlaamse, ik zou niet zo snel weten hoe ik de kleur moet omschrijven, maar hij heeft een hele mooie kleur. Ik pak hem niet op, ik til hem ook niet op zolang hij mij niet vertrouwd.


    Dat van dat bakje om ze hun voer te geven is inderdaad handig. Uit mijn hand wil hij niets eten, dan gaat hij stampen. Terwijl Cuddles het liefst uit mijn hand eet (ik ben personeel voor haar haha). Cuddles vindt het heerlijk om bij mij te zitten en gekriebeld te worden, ze kruipt het liefst in mijn nek en blijft daar zitten.


    Buddha is weg bij zijn 3 vorige dames en moet het nu alleen met Cuddles doen, ik vroeg me af, kan het ok frustratie zijn misschien?


  13. Ik was op zoek naar een leuke nieuwe man voor mijn eenzame meisje. Die heb ik gevonden, een Vlaamse reus, ruim 1 jaar en gecastreerd. Tussen de nijnen was het liefdde op het eerste gezicht en ik Cuddles gigantisch opbloeien. Ze huppelt weer vrolijk binnen en buiten en gaat heerlijk tegen haar reus aanliggen.


    Alleen meneer de Vlaam, Buddha, vindt mij nou niet echt geweldig (en dan druk ik het nog zachtjes uit). Zodra ik in het hok kom voor eten drinken etc begint hij heel hard te stampen en schiet meteen naar voren om met zijn voorpoten over mijn hand te krassen.


    Nou maakt dat mij niet veel uit, ik ben wel wat gewend met alle honden, maar ik snap niet waar dit gedrag ineens vandaan komt. Ik trek ook express niet mijn hand weg als hij dat doet en dan doet hij 2 passen naar achteren en gaat zitten fixeren naar mij. Ik ga gewoon door met hetgeen ik mee bezig ben en dan hoor ik hem af en toe snuiven.


     


    Zou dit komen doordat het allemaal nieuw is voor hem, of hoort dit soort gedrag bij een Vlaamse reus?


    Het is echt niet zo dat hij mij perse leuk moet gaan vinden, het gaat vooral om Cuddles, maar hij zal toch regelmatig met mij te maken krijgen. Loslopen erg leuk, maar weer in zijn hok krijgen is een enorm leuk spelletje voor hem, kijk eens hoe vlug ik ben :sarcastic:


    Ik doe daar dus niet aan mee, ik ga niet achter hem aan lopen en loop weg en pak Cuddles op. Meestal denkt hij dan dat ze eten krijgen, want dan gaat hij zelf zijn hok in en ik negeer hem dan maar even.


     


    Zijn er nog tips hoe hier mee om te gaan? Ik doe wat het eerste in mij opkomt, maar misschien moet ik het heel anders aanpakken?


  14. Ik zou niet tegelijkertijd castreren en enten, als de weerstand lager is kunnen ze last krijgen van de enting. Als hij weer genezen is, wat vrij snel zal zijn, dan kan hij snel geënt worden. Je kunt je konijnen preventief ontwormen, ik heb dat een tijdje terug met een panacur suspensie gedaan. Je kunt daarnaar vragen bij je dierenarts. Ik kon het zo ophalen en heb ze er 5 dagen mee behandeld. Je kunt eventueel ook panacur pasta bestellen bij medpets, maar dat is wat lastiger te doseren, omdat de hoeveelheid werkende stof per ml veel hoger is dan bij de vloeibare suspensie.

    Ok dus eigenlijk net zoals bij honden, niet enten tijdens ziekte of zwakte. Fijn om te weten. Kan het kloppen dat de dames konijn wat feller zijn en de mannen liever? Ik heb ze net even in de gaten gehouden met een stukje andijvie en mevrouw duwt meneer gewoon aan de kant. Ook met optillen doet ze ietwat nijdig tegen mij, niet dat ze bijt of krabt, maar ze heeft echt een eigen willetje.

    En als ik BamBam laat casteren, moet hij dan binnen weer op kracht komen? Of gewoon buiten?

    Cuddles was gisteren erg narrig, omdat ik haar even afsloot zodat BamBam even kon eten om wat dikker te worden. Krabben, stampen en happen in het hout, dat wordt er wel een denk ik haha

  15. Sinds vandaag is het duidelijk dat ik een mevrouw konijn en een meneer konijn heb. Mijn buurvrouw heeft jaren konijnen gefokt, dus die heeft even goed gekeken en wat tips gegeven. Lief van haar dat ze dat wilde doen! Meneer konijn is te dun, mevrouw konijn is goed op gewicht. Dus even goed bijvoeren. Ze worden redelijk groot, groter dan het gemiddelde konijn en houden waarschijnlijk die lekkere fluffy vacht.

    Dus over 1, 1,5 maanden wordt BamBam gecastreerd. Weet iemand of je dan ook meteen mag enten? Ik weet erg veel van honden, maar konijnen zijn nieuw voor mij. Bij honden, tenminste mijn dierenarts, wordt er niet geent als dieren ziek, zwak of net geopereerd zijn. Is dat bij konijnen ook zo?

    En mijn buurvrouw had het ook nog over eventueel ontwormen, omdat ze met veel konijnen bij elkaar gezeten hebben, doe je dat met ontworming voor poezen?

  16. Het is echt een verschil wat ze vragen. Een van mijn honden is ziek, dus ik ging naar mijn vaste dierenarts (wel de beste hier). Bloed geprikt, waarden van nier en lever in de praktijk nagekeken en de rest van het bloed opgestuurd, 200 euro!! Gewoon overdag. En Ivy komt uit het buitenland en zijn niet te verzekeren. Ik vind het echt veel geld..

  17. Ik heb even rond gebeld naar andere dierenartsen (mijn dierenarts van de honden rekent 46 euro voor alleen consult en ook voor konijnen)

    Maar alle dierenartsen hier rekenen hetzelfde bedrag consult als met honden. De goedkoopste die was 33 euro (en dan het enten er nog bij) Geeft niet doe ik ook, maar als ik zo lees verschilt het enorm in bedrag zeg!

    Denk trouwens dat ik een stoere kerel en een lieve dame heb, de een groeit erg hard en gedraagt zich ook als een kerel haha en de ander groeit wel, maar is wat meer tenger. Morgen komt iemand die konijnen fokt kijken wat het nou zijn, ik ben heel benieuwd

  18. Ik zou zelf altijd aanraden je konijnen te enten, ook als ze binnen zitten en zelf niet in contact komen met andere konijnen.

    Want wij mensen (en jouw honden) komen wel met veel in contact buiten, en dat neem je mee naar binnen. Ook kan er best een keer een met (bijvoorbeeld VHS) besmette vlieg binnen in huis komen, en dat kan genoeg zijn om het virus over te dragen.

    Gelukkig kun je je konijn in een enkel consult laten inenten tegen zowel VHS als Myxomatose, en werkt het vaccin een jaar lang.

    De nieuwe vaccins werken erg goed (zover ik weet is er nog geen geval bekend waar een konijn na enting nog ziek is geworden) en het voorkomt een hoop ellende.

    Het zijn namelijk erg heftige, dodelijke ziektes met een enorme lijdensweg tot het einde. Als je ziet dat je konijn een van deze ziektes heeft (wat je soms pas op het laatste moment opmerkt), ben je eigenlijk al te laat.

    Verminderde /geen eetlust, slechte stoelgang (te kleine keuteltjes, geen keuteltjes of juist diarree), lusteloos in een hoekje liggen of zitten, hard knarsetanden, zwellingen rond ogen/geslachtsorganen, neusuitvloeiingen.. het zijn allemaal symptomen van een ziek konijn.

    Of het dan VHS of myx is, is natuurlijk de vraag. Tenzij je laat enten, dan is dat het in elk geval niet :) .

    Dank je voor je uitleg en gewoon enten dus. Maakt het uit wanneer ze geent moeten worden? (leeftijd, jaargetij?)

  19. Ik heb een vraag over het inenten. Ik heb begrepen dat ze elk jaar 2 entingen moeten hebben. Is het altijd nodig, of als konijnen bij andere konijnen in de buurt komen?

    Ik vraag dit, omdat ik mijn honden, na de eerste volle cocktail enting nooit meer ent, alleen voor de ziekte van Weil.

    Ik ga volgende week naar de dierenarts met ze, hebben ze bijna 2 weken de tijd gehad om te wennen hier en dan kunnen ze vast wel mee ;-)

    En hoe zie je als je konijn ziek is?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .