Ga naar inhoud

angela74

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door angela74

  1. Hallo allemaal,

    Even een andere vraag. Vanmorgen was Pip druk bezig in haar hok met het verplaatsen van stro. Haar hok was gewoon open maar ze bleef met het stro aan de gang. Toen ik net terug kwam had ze van het stro een soort nestje gemaakt. Ook lagen er veel haren en had ze nog een flinke dos haar in haar bekkie. Kan Pip schijnzwanger zijn en wat moet ik dan doen? Vorige week vond tijdens de controle de dierenarts de tepels ook wat opgezet. En kan dit door stress komen.

    Groetjes Angela

  2. Ja, het is de blaas of baarmoeder verwachten we. Ik moet even op de uitslag van de urine wachten volgende week. Ik neem jullie adviezen zeker mee. Net een heel klein plasje op de bank gedaan. Vanmiddag normale plas. Vandaag wel besloten als volgende week nog urine in bloed zit, laat ik haar opereren. De operatie paar weken geleden uitgesteld omdat het steeds beter ging met haar urine. Steeds minder bloed maar lijkt weer terug te komen.Als het natuurlijk slechter met haar gaat, ga ik natuurlijk eerder.

    Lastig zeg dat het zo lang door blijft gaan.

    Maar is haar urine al eens op kweek gezet? Om te kijken welke bacterie de boosdoener is? Deze ab doet schijnbaar niet genoeg, dus lijkt mij anders een goede vervolgstap. Evenals echo of foto om blaas en evt rug na te kijken. Wellicht kan ze niet goed uitplassen en krijgt ze daarom steeds blaasontsteking of heeft ze veel kristallen of stenen in haar blaas of niereb waardoor het vrij logisch is dat er bloed in de urine zit.

  3. Lees nu net pas bericht van jou stamperpluis. Ik ben het helemaal met je eens dat mijn stress, de dierenarts bezoeken en de medicatie stress geven en dat zeer nadelig kan werken op Pip. Ik zit misschien ook wel erg op haar huid. Ik voel me zo onzeker en ben maar bang dat ze pijn heeft. Ik zal inderdaad deze week proberen er anders mee om te gaan en leuke dingen met haar te doen. Ik verwen er al lekker met allerlei speeltjes zoals een weidebal en een lenterol. Bedankt voor jullie reacties. Ben er heel blij mee. Jullie zijn ook dol op jullie konijnen en hebben er veel voor over. In mijn directe omgeving wordt er door veel toch anders over gedacht. Ik voel me door jullie begrepen! Jij ook sterkte met rakker.

  4. Bedankt voor je lieve reactie. Ik kom net van de dierenarts. Deze kon niet meer zeggen dan afgelopen dinsdag. Ze was in deze twee dagen niet afgevallen. Gevraagd naar aanleiding van jou verhaal of het niet eventueel een tumor kan zijn. Zo aan de buitenkant kon ze in de buik niets voelen. Buikje was weer mooi zacht. Daarnaast valt ze ook niet in een dalende lijn af. Het gaat op en af. Natuurlijk zeg dit niet alles want je kan niet in het konijn kijken. Afgesproken dat ik volgende week weer urine breng. ( nu een week geleden) Ook de uitslag van de schimmelinfectie is dan binnen. Mocht er volgende week toch nog bloed in de urine zitten moet ik een keus maken. Of ik laat het zoals het is in afwachting wat Pip doet, of ik laat haar opereren om te kijken wat er eventueel aan de hand is met blaas of baarmoeder. Haar tepels waren iets gezwollen door haar hormonale huishouding. Ik vind het een moeilijke keus. Ten eerste sta ik er financieel niet zo goed voor ( ik ben al veel geld kwijt) en ten tweede geeft een narcose ook altijd risico's en is het geen garantie dat er iets gevonden wordt. Aan de andere kant ben ik natuurlijk helemaal dol op mijn lieve Pip en gun ik haar het beste. Ik vind lastig. Waar doe ik goed aan! Nu deze week maar even afwachten. Hopelijk gaat het langzaam toch weer beter! Ik zou graag jouw mening horen. Ik ben erg onzeker merk ik. Jij natuurlijk ook heel veel sterkte met je lieve Chuzzle.

  5. Naar de dierenarts geweest. De vermoedelijke schimmel geeft niet deze klachten. Haar buik weer gecontroleerd. Geen gasvorming of verstopping. (vond haar ook weinig keutelen) Haar buik was wel weer aardig leeg en ze was weer 4 ons afgevallen. Ik loop met mijn lieve Pip al vanaf 15 november bij de dierenarts. Zo gaat het een tijdje beter, zo gaat het weer minder. Ze eet wel haar brokken, al gaat het allemaal moeizaam. Het gaat allemaal moeizaam. Zo speelt ze een beetje, zo zit ze weer stil. Ik ben nu, op aanraden van de dierenarts gestopt met vloeistof voor eventuele parasiet. Hier kunnen ze op den duur ook sloom van worden. Hopelijk heeft het effect. Ik kijk vandaag even aan en heb voor morgenvroeg weer een afspraak staan. Ik begin een beetje moedeloos te worden. Heeft iemand van jullie misschien ervaring met een konijn wat ook lang aan kwakkelen is geweest en wat te doen! Ik hoor graag jullie verhalen. Ik weet het niet meer zo goed!

  6. Met Pip gaat het met de blaas steeds beter. Nu heeft zich een ander probleem ontwikkeld? Door haar weerstand vermindering van de afgelopen maanden heeft ze hoogstwaarschijnlijk een schimmel opgelopen. Ik ben al naar de dierenarts geweest en het staat nu op kweek. Over tien dagen krijg ik de uitslag. Alleen vind ik haar vandaag te rustig. Ze ligt weer in een hoek. De brokken van vanmorgen heeft ze op maar toen ik haar net een blaadje witlof gaf at ze met moeite de helft op. Niet goed! Nu vraag ik mij af kan ze niet lekker zijn van de vermoedelijke schimmel (veel erover gelezen maar alleen uiterlijke kenmerken staan vermeld) of is het toch slim morgen de Dierenarts weer te bellen? Wie heeft hiermee ervaring? Ik ben de afgelopen maanden veel bij de dierenarts geweest en ben al meer dan 600,00 euro kwijt. Natuurlijk is ze dat dik waard maar moet ik nu weer gaan of niet?

  7. Hallo,

    Het is even geleden dat ik heb gereageerd maar dat had verschillende redenen. Ik ben met Pip die bewuste dag naar de dierenarts gegaan. De operatie stond gepland maar toen ik 's ochtend haar urine bekeek vond ik het er anders uitzien. Ik dacht ik vang toch even urine op om deze nogmaals te controleren. Er bleek nog veel bloedcellen in te zitten maar er zat meer ruimte tussen. Kortom een beetje verbetering. In overleg met de arts besloten operatie uit te stellen en door te gaan met medicatie en antibiotica. Pip ging weer beter eten en werd weer iets actiever. Toch merkte ik nog steeds dat het niet mijn "oude" Pip is. Afgelopen weer weer voor controle. Ze was gelukkig aangekomen, geen koorts en in de urine zaten nog wel bloedcellen maar duidelijk minder. Ze is er dus nog steeds niet. Ook voor de zekerheid haar ontlasting laten controleren maar deze was gelukkig goed. Het is een lang proces en hopelijk is er over twee weken, als ik weer terug moet voor controle weer een verbetering. Bedankt voor jullie tips en medeleven.

  8. Volgens mij mag ze geen medicatie voor de operatie inderdaad. Morgen breng ik haar naar de dierenarts en dan geven hun haar de hele dag dwangvoer. Dan naar huis en dinsdag de operatie. Ik heb verschillende medicatie. Ik had eerst een andere pijnstiller maar nu heb ik twee dagen Novacum, een zwaardere pijnstiller. Daar doet ze het beter op want ze eet nu zelf af en toe weer. Daarnaast geef ik nog de antibiotica enrofloxorol en ciseral drops om de darmen beter te laten werken.

    Het is allemaal even afwachten. Ik vind heel spannend. Hoop dat de operatie inderdaad meer duidelijkheid geeft. Even afwachten dus. Bedankt voor je tips.

  9. Mijn konijn pip is bijna twee jaar. Sinds een aantal weken loop ik al bij de dierenarts omdat ze blijft kwakkelen. Ze is verschillende keren onderzocht en heeft pijnstilling en andere medicijnen gekregen. Niets hielp. Dan at ze weer wel een beetje dan weer niet. Dan beweeg ze en komt knuffels halen en kusjes geven dan lig ze weer stilletjes in een hoekje. Pas urine laten onderzoeken en daar blijken veel bloedcellen in te zitten. Antibiotica gekregen maar die slaat niet goed aan. Ik heb een afspraak met de dierenarts dat ze dinsdag onder narcose kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn. De blaas of misschien de baarmoeder. Ik vraag mij alleen af moet ik haar dit nog aandoen. Ze mag een dag geen medicatie en zal dus pijn hebben. Hoe lang moet ik nog met haar dokteren? Ik hoor graag jullie mening.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .