Ga naar inhoud

Benji

Members
  • Items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Benji

  1. Hela..

    1 van mijn konijnen, Chris(zit samen met Snuffie), drinkt extreem veel, maar dan ook echt extreem.

    Dat niet alleen, het wordt dagelijks meer.

    Hun oude flesje was 600ml, dit ging normaal gezien een dag mee, de laatste tijd was het ineens 's avonds leeg als ik het 's morgens gevuld had.

    We hebben wat groters opgehangen, 1100ml, die ik al heb liggen voor de ren, en nu is ook dit al bijna leeg terwijl het vanmorgen gevuld is.

    Snuffie zie ik niet heel vaak drinken maar Chris houdt gewoon niet op met drinken, soms elke 5 minuten zit hij een halve minuut te lurken.

    Ik kan me niet voorstellen dat dit goed is, de anderen drinken allemaal veel minder.

    Ik zie ook geen diarree ofzo in het hok, hij eet gewoon heel goed, hooi, brokjes, alles gaat normaal, alleen dus extreem veel drinken.

    Iemand een idee? een tip? ik hoor het heel graag!

  2. Een van onze konijnen was gek op knaagblokken, voor ik wist dat het slecht was. Toen ik daar achter kwam direct weggehaald en ja hoor, na 2 weken was Snuffie ineens zichzelf niet meer. Alleen maar lang uit liggen en veel geknor, slechter eten, ongelooflijk veel drinken, niet meer willen knuffelen en een hele vieze kont.

    Dierenarts laten kijken en ik heb mn lieve flapoor 2 nachten moeten missen. Nierstenen en blaasgruis bleken het te zijn.

    Het vervelende met nierstenen bij konijnen is dat dit niet geopereerd kan worden. De kans dat ze dat namelijk overleven is slechts 10 procent. Zolang ze er geen last van hebben doen ze daar helemaal niks aan, krijgen ze er wel last van en spoelen ze niet weg dan is de kans groot dat het diertje ingeslapen moet worden.

    Dus knaagstenen komen er hier NIET meer in.

    Mijn zus kreeg een van onze nijntjes uit een nestje en die had in het hok ook een knaagsteen hangen, zolang die er niet uit ging heb ik het nijntje niet uit het reismandje gehaald.

    Knagen doen ze hier om biks, hooi, groente, wc rolletjes en als ik ergens wat leuks vind als speeltje neem ik dat mee.

  3. Vanmorgen heb ik ze voor het eerst hope farms gegevens. Gister een klein zakje gehaald van een kilo om te kijken of ze het eten of dat ik iets anders moet proberen.

    Tot mijn grote verbazing: Ze vlogen erop af alsof ze al 3 dagen geen hap eten gehad hadden! Wat een geweldig gezicht zeg! En ik moet zeggen, als je de zak open trekt, het stinkt niet zo erg als de normale mengvoeders. Dit wordt een blijvertje, gezien het qua kosten werkelijk NIETS uitmaakt met gewone mengvoeders. Vrijdag haal ik een grote zak op voor ze, dan hebben we voorlopig genoeg.

  4. Ik ben ook om en ga ook over op volledig biks. Ben dus aan het kijken wat de beste verhouding is tussen prijs en kwaliteit en wat ik zie is dat Hopefarms goed betaalbaar is, zal denk ik dat dus gaan proberen.

    Dat kost me namelijk iets meer dan gemengd voer en ik zie toch een hoop mensen die dit voeren.

    Nu hopen dat het gepikt gaat worden door mijn zeer kieskeurige en met verfijnde smaak uitgeruste konijnen :P

  5. Tja... mag ik de rekening van de DA naar jou sturen?

    Als je er het geld niet voor (over) hebt, waarom begin je dan aan konijnen?

    Door onwetendheid zijn mijn konijnen niet geënt omdat ik dacht dat het niet hoefde als ze binnen zaten. Nu gaan ze binnenkort naar buiten en worden ze allemaal (alle 6) allemaal geënt. had ik eerder geweten dat een binnenkonijn ook geënt moest worden was het allang gebeurd.

    Als je je niet kunt veroorloven om je dieren de verzorging te geven die het moet hebben, op een verantwoorde manier, is het misschien tijd om te overdenken of je niet minder dieren moet houden?

    Maar dat is slechts mijn mening.

  6. Onze nijntjes zijn niet allemaal eerder geënt, vooral omdat ze nooit buiten kwamen. De 2 die uit de opvang komen waren wel geënt. Nu ze naar buiten gaan wil ik ze toch wel laten enten, als het financieel te behapstukken is tenminste..

    Heb net de DA praktijk gemailed wat de entingen gaan kosten.

  7. Ik zal wel een hoop commentaar krijgen maar dat neem ik op de koop toe ;)

    Nu heb ik al sinds ik 5 jaar ben konijnen, met een tussenpoze van een jaar of 5. De eerste twee die ik kreeg waren al 5 toen ik ze kreeg. Deze zijn vanaf het moment dat ze vast voer aten met gemengd voer groot gebracht. De eerste dame overleed toen ze 11 was, de ander toen ze 13 was.

    Mijn konijn daarna kreeg enkel biks, beestje werd niet ouder dan 4.

    De konijnen die ik nu heb krijgen weer mengvoer, heel veel hooi en heel regelmatig verse groente.

    Ik heb een keer per ongeluk een verkeerde zak voer gehaald, grote 20 kilo zak biks, ze aten het wel maar met tegenzin. Ze begonnen af te vallen en hun vacht glanste een stuk minder. Die zak dus weg gemikt en een zak mengvoeder gehaald, en heel snel waren ze weer op hun oude gewicht en de glans kwam terug.

    Ik vraag me dus af wat er mis is met een goede mengvoeder. Tuurlijk zullen er mengvoeders zijn waar teveel rommel in zit, koop die dan niet.

    Uit de supermarkt neem ik geen voer meer mee, dit is sowieso erg duur en het lijkt soms meer op vogelvoer dan konijnenvoer.

    Over die likstenen kan ik inderdaad mee praten. Mijn vriendin had er een gehaald voor onze twee dames Nijntje en Snuffie. Nijntje moest er sowieso niks van hebben, Snuffie vind alles waar op geknaagd kan worden geweldig dus die zat er regelmatig aan. Ik wist toen niet dat het slecht was maar had ze ook nooit gekocht, zag er geen noodzaak in. Na een maand begon Snuffie een vieze kont te krijgen. Ik heb dit een keer weggewassen onder luid protest en er verder niet teveel achter gezocht. Een dag later was het weer mis. Ook begon ze te knorren/grommen bij bewegen. Toen bij de dierenarts geweest en wat blijkt? Blaasgruis. Ze heeft 2 nachten bij de dierenarts geslapen omdat het zoveel was dat het eruit gedrukt moest worden en haar blaas was gaan ontsteken. Gevolg: Een ziek konijn wat veel erger had kunnen worden als we er niet optijd bij waren geweest, een hoop onnodige stress doordat ze een week lang anti-biotica moest hebben, 2 maal daags en een dierenarts rekening waar je U tegen zegt(250 euro in totaal, met verblijf, meerdere röntgen foto's, infuus, etc. etc. etc.).

    Geld is niet van belang voor mij als het om de gezondheid van mijn huisdieren gaat maar ik kan me met 250 euro leukere dingen voorstellen!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .