Ga naar inhoud

Pistasche

Members
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pistasche

  1. Oke bedankt! Hoef ik me daar geen zorgen over te maken, het was idd al toen we hem net hadden opgehaald. Vandaag vonden we hem toch nog wat te stil dus me vader is weer naar de DA geweest even ter tussencontrole. Hij had een klein beetje verhoging en hij was weer wat afgevallen. Maar dat was niet heel erg om ons zorgen te maken, komt gewoon omdat het best een zware operatie was. We moesten gewoon vooral goed de medicijnen geven en extra goed voeren. Bij elkaar is hij 10% van zijn gewicht kwijt, dus zo'n abces heeft toch wel erge gevolgen.. Maar ik geloof wel dat het goedkomt want hij gaat alweer vaker naar z'n toilet en eet steeds kleine hapjes hooi.

  2. Zo nog even een berichtje van hier, het gaat steeds beter met eten en drinken! Hij gaat het nu al meer uit zichzelf doen dus dat is een goed teken. Hij heeft wel een beetje natte ogen gekregen, iemand een idee of dat wat kan betekenen? Of komt dat gewoon nog omdat hij een beetje val slag is? (wat ik overigens denk) Ik ga hem nu nog even antibioticum geven en wat eten en dan kan die lekker slapen!

    Weltrusten alvast iedereen!

  3. Als ik het zo lees klinkt het goed hoor! Misschien wat minder brood.

    Wij voeren de konijnen doordeweeks elke dag standaard s'avonds een bakje Beaphar care +, onbeperkt hooi 1x in de 3 dagen appel, af en toe brood en soms wat andere knabbels. Hooi word hier echt ontzettend goed gegeten, er gaat zo een pak per week doorheen nog meer misschien wel.

  4. Hij heeft nog niet zelf gegeten (af en toe eet die wel wat plukjes hooi). De DA belde nog even om te vragen hoe alles ging, dat vond ik wel heel netjes! Ik heb hem weer met een spuitje dwangvoeding gegeven en dat at hij wel goed op, nog even wat water en antibioticum. Hij is nog wel erg moe van al dat gedoe. Vanochtend kwam ik beneden en hij lag helemaal met z'n ogen dicht, languit onder het hooi. Maar nu hij wat gegeten heeft merk ik wel dat hij al wat meer gaat lopen etc. Maar hij is wel erg van slag, maar dat gaat wel goedkomen denk ik!! Bedankt voor je reactie!

  5. Nou hij is weer thuis, hij is nog wel erg moe hij wil alleen maar languit liggen en eten moet ik nu écht met dwang doen. Maar dat had de DA al gezegd, hij moet ook over 2 weken terugkomen voor controle. Hij is er wel erg ziek van nog, erger dan vorige keer maagspoelen. Hij mag nu lekker op de bank liggen en ik heb hem net wat pijnstillers gegeven.

    Weer bedankt voor de reacties! Carino: Zal ik doen! :D

  6. Bedankt voor je reactie! Vind het fijn dat hier zoveel mensen zijn die me een beetje helpen! Zo vandaag vroeg opstaan, heb vakantie dus was er pas laat ingegaan viel wel een beetje tegen haha. Nu hem nog even voeren en dan is het straks zo ver. Ik heb er wel vertrouwen in. Hij is al eerde geopereerd en dat ging super, toen had een verstopte maag die gespoeld moest worden. Heb hem net even gevoerd nog, dat vind hij toch wel fijn heb ik het idee. Ik zette hem terug en hij begon helemaal te stampen en te graven haha! Als ik meer weet laat ik het weten, groetjes!

  7. Hallo allemaal! Bedankt weer voor de reacties! Ik kom net terug, het blijkt dat hij door zijn kieswortels een abces is zijn keel heeft gekregen. Hij word morgenochtend geopereerd. Ze weten nog niet zeker of het goed/slecht gaat aflopen dus dat horen we morgen. Ik stond helemaal te trillen daar, de hele tijd tranen in m'n ogen nu nog was echt gestressed zo bang dat het te laat was. Ik vond het wel fijn te horen dat de DA hem nog helemaal niet zo oud vind, hij is nu 8 maar de DA denkt dat als alles goed gaat hij zo de 12/13/14 kan halen.

  8. Bedankt weer voor de reacties! Hij is vandaag alweer meer zichzelf, hij eet iig goed en vertoont verder lichamelijk geen raar gedrag. Hij gaat alleen niet zoveel 'naar het toilet'. Zou dit kunnen komen omdat hij nu vooral vloeibaar eten eet? (ik voer hem nog critical care en wortelspul). Net heeft hij weer wat zelfstandig gegeten dus het gaat wel steeds beter, hij loopt ook wat meer in z'n hok gaat af en toe ook weer even lekker eigenwijs graven haha.

  9. Bedankt voor de reacties! Het gaat alweer een stuk beter, hij heeft net lekker los gelopen en hij gaat wel de hele tijd languit overal liggen maar hij heeft geen scheef hoofdje meer. Ik heb ook weer wat critical care gegeven en dat vond hij erg lekker, tenminste hij at het goed op!

    Wendy66: Verder met evenwicht niets aan de hand, hij rent gewoon rond valt niet om of iets.

  10. Bedankt voor je snelle reactie! Hij is helemaal nagekeken door de DA, van kop tot teen, omdat hij juist niet zoveel kon vinden heeft hij alles extra gecontroleerd omdat het niet alleen zijn tanden konden zijn dat hij zo down is.

    Zouden de pijnstillers er wel of niet wat mee te maken kunnen hebben?

    Of zou het ook gewoon kunnen dat hij aan z'n einde is? (wat ik overigens denk aan z'n gedrag te bedenken van de afgelopen maanden)

    Ik reageer trouwens weer wat later want ik ga nu van huis, alvast bedankt voor het reageren allemaal.

  11. Hallo beste mensen van het bunnybunch forum,

    Ik ben hier net nieuw en weet nog niet hoe alles werkt, excuse me als ik iets verkeerd doe. Ik ben al vaker op de site geweest maar ik ben nu echt even opzoek naar advies van anderen konijnenkenners.

    We hebben 3 konijntjes, waarvan 1 ouder mannetje Huppel. We hebben hem in 2003 gekregen van iemand die er niet meer voor kon zorgen en ze dachten dat hij toen ong. 2 jaar was. Dus hij wordt dit jaar dan 8. Hij deed vandaag al een beetje raar, beetje stilletjes en niet goed willen eten. Hij had al eerder een prop in z'n maag gehad maar ik zag niets aan z'n buik niet dik of iets dus ik dacht hij heeft het weer aan z'n kiezen (is hij al 4x eerder voor behandeld). Ik meteen vanmiddag de DA gebeld, we konden om 5 uur terecht, ze konden niets vinden eigenlijk, alles gecontroleerd ook temp. en alles, kiezen nog een klein stukje van afgeslepen maar het waren niet zulke groffe haken dat hij er zo'n last van zou hebben.

    We hebben nu dus pijnstillers gekregen en dwangvoer (critical care). Normaal als we thuis waren begon hij meteen weer te rennen en was hij wel weer vrolijk en meteen lekker eten. Nu zit hij alweer stil in een hoekje en hij heeft ook steeds zijn hoofd scheef? Ik heb hem al pijnstillers gegeven zou het daaraan kunnen liggen?

    Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven, alvast bedankt.

    Groetjes Pascaline.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .