Ga naar inhoud

hyperpancake

Members
  • Items

    591
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hyperpancake

  1. Nou deze knaagsteen is niet gemaakt van hte materiaal dat ze normaal gebruiken. Dit is een soort gebakken aarde/modder en daar zitten toch hele andere stoffen in dan in een normale knaagsteen. Volgens mij kan dit echt geen kwaad, denk ook niet dat ze het dan zouden verkopen want gewone knaagblokken hebben ze niet.

  2. Nou bij mij is het vrijdag verzonden en vandaag was het binnen. Net ging dus de bel hoera! Heb nu een halve kilo extra gekregen! Ze hebben een knabbel tunnel erbij die ze erg leuk vinden en een lekker knaagsteen van een soort gebakken aarde/modder. Schijnt erg gezond te zijn :party:

  3. Ja echt hele nette service, daarbij vind ik lisa altijd heel vriendelijk overkomen in haar mails. Ik denk dat die aanbieding nog wel eens terug komt, gewoon regelmatig op de site blijven kijken. Ik weet nu in ieder geval zeker dat ik nergens anders meer wil bestellen voor konijnen spullen. Ik kan niet wachten tot het er is, volgens track and trace is ie onderweg naar hier.

    Ik moet alleen even naar de bakker maar ik durf niet zul je zien dat hij juist dan komt :P

  4. Nou ik wil toch nog een keer melden wat een super service dat is daar. Lisa rulez! Ik had 1,5 week geleden een bestelling geplaatst en via mijn gewone bank betaald. Dat duurde precies een week voor het bij hun aankwam. Inmiddels bleek dat de aanbiedings zakken (die van 3 kg voor 3,49) op waren. Nu mailde ze mij dat die zakken op waren maar dat ik natuurlijk wel gewoon mijn bestelling zou krijgen maar of het een probleem was dat het in andere zakken zat (bv 2x 10 kg en...) Dat maakt voor mij geen zak uit dus terug gemaild dat "size doesn't mather" ;)

    Als het goed is wordt het vandaag geleverd :party:

  5. Haha ja hè! Ik zit te twijfelen of ik een zak SS Mature mee bestel bij Medpets (is 1,50 goedkoper daar) want die wil ik nu opzich wel al geven, maar heb nog 6 kg SS.. Maar ik vind het zo zonde :P

    Is er niet iemand die jou SS wil overkopen? Je zit lichtjes bij mij uit de buurt :P maar anders wou ik ze wel. Zo zal er vast wel iemand in jou buurt zijn die ze wil overnemen.

  6. Ik heb nog net op de valreep 8x 3kg SS kunnen kopen voor 3,49, de zakken zijn nu weer 5,99 :party: Het is betaald dus hopelijk is het gauw hier want mijn voorraad is op, en het doet gewoon pijn om hier een zak SS te kopen als je weet dat het zoveel goedkoper kan.

  7. Dank je MiEkEtJe.

    Ik kom later nog uitgebreid op jullie posts terug maar mijn hoofd is nu te wazig.

    Ik heb besloten een autopsie te laten doen. Ik zit met té veel vragen en ik wil zekerheid,

    zekerheid over wat er met Mystique gebeurd is en dus ook zekerheid dat hij geen ziekte had

    die de anderen ook zouden kunnen krijgen. De meisjes van het knabbelthuisje denken dat

    het vhs zou kunnen geweest zijn, plotse dood, bruine vloeistof uit de neus, kan volgens

    hen niet komen door verslikken in een korrel.

    Ik heb Mystique in een T-shirt gerold en dan in de koelkast gelegd. Een beetje luguber, ik weet het,

    maar zo kan ik op zoek naar een dierenarts om de autopsie te laten doen.

    Bovendien kan ik zo de begrafenis nog even uitstellen, hoef ik hem nog niet meteen af te geven.

    Ik ga nu even googelen naar de gegevens van dierenarts DS, die een paar kilometer hier vandaan praktijk heeft.

    Zij heeft zelf een chinchilla, dus ik hoop dat doordat ze zelf kleine huisdieren heeft ze een beetje konijn-minded is.

    En ik moet binnen een tiental dagen met Wicky bij de dierenarts, dus dan ga ik het hem zeggen,

    dat Mystique in mijn handen is overleden en dat hij in het vervolg beter de mensen

    tot bij hem kan laten komen om een degelijke diagnose te stellen. Dat hij Mystique misschien niet had kunnen redden,

    maar hij had hem wel een pijnlijke dood kunnen besparen.

    Ik vind het spijtig voor mij omdat ik hem nu moet missen, maar ik vind het nog veel erger voor Mystique

    die zijn laatste minuten op aarde in pijn en angst heeft moeten doorbrengen.

    Op zijn minst, als er niets meer aan te doen geweest was, had hij hem kunnen laten inslapen.

    Ik wil niet zeggen dat hij een slechte dierenarts is, maar ik ga voor mijn konijnen toch maar op zoek naar iemand anders.

    Of zoals op de site van Inge Thas staat: bijzondere dieren. Dat vind ik zo mooi gezegd.

    In plaats van 'maar een konijn' of 'doe dat weg en koop een nieuw', staat er bij haar: bijzondere dieren.

    Als ik iemand vind die met me mee wil, want alleen met de auto ben ik niet zo een held,

    dan ga ik zondag achter een nieuwe ram voor Luna. Ik heb al op de site van het knabbelthuisje gekeken,

    maar net als bij 'den Tom' (Tulli), ga ik mijn gevoel laten spreken en er pas daar ter plekke eentje uitkiezen.

    Luna ziet er godverlaten uit. Ik hoop dat we een goede man voor haar vinden.

    Ik wil hier toch even op reageren.

    Ik denk namelijk dat je konijn wel degelijk gestikt is. Mijn konijn heeft precies hetzelfde gehad maar het gelukkig overleefd al scheelde dat ook niet veel.

    Saartje kreeg ook bruin spul uit haar neusgaatjes en uit haar bekje slijmde/kwijlde ze enorm. Dat bruine was de SS sie op aan het lossen was. Eerlijk gezegd denk ik dat in Saar's geval de SS haar leven juist heeft gered doordat het zachter werd en ze het uiteindelijk kon door slikken.

  8. Ik heb zo'n curverdoos om de groente in te bewaren! Werkt erg goed! Hier krijgen ze op dit moment

    Andijvie, witlof, sla, broccoli, (winter)peen, komkommer (vinden ze niks aan!) en tomaat. Dit zijn de basis groentes meestal vul ik die aan met gedroogde kruiden of verse kruiden.

    Veel van deze groentes kun je zelf kweken, bv in potten of in speciekuipen. Mijn tuin staat vol met potjes sla, andijvie en broccoli ;)

  9. Het is natuurlijk het 1ne konijn voor het andere, maar hier eten ze volgens mij ook meer SS dan wordt aangerade. Daarnaast krijgen ze 2x perdag een redelijke hoeveelheid groente. Mijn konijnen zijn echter wel vrij aktief en niet te dik. En dieren die veel bewegen of hard moeten werken (konijnen in de winter buiten bv) hebben automatisch meer voeding nodig.

  10. Het is ook voor jezelf prettiger om steeds naar dezelfde te gaan. Bij mijn dierenarts hebben ze een heel bestand met de naam van elk dier en de behandelingen die het heeft gehad. Maar het kan wel.

  11. Hier krijgen ze dagelijks:

    Andijvie, witlof, sla, stukje wortel, brocoli, cherry-tomaat wat peterselie of komkommer. Sterker nog ik kweek het speciaal voor hun in de tuin! Het staat vol met andjvie en sla ;) Gewoon lekker geven hoor, ik let wel op dat ik niet teveel suikers geef (fruit) maar af en toe mag dat best.

  12. Een paar goedkope en simpele oplossingen zijn:

    Fles water in de koelkast en als die koud is in het hok leggen (eventueel met een handdoek erom)

    Een koude natte handoek neerleggen

    Met een washandje paar keer per dag het koppie, oortjes en ruggetje lekker nat maken (dat doe ik vinden ze heerlijk!!!)

    Heb je een hok met zo'n zolder? Duw die dan vol met stro dat isoleert ook weer een beetje, en hou ze zo veel mogelijk uit de zon. Tegels en zand/modder zijn koeler dan gras.

    Mijn konijnen vinden het met dit weer pas lekker als de zon weg is, ze rennen als gekken in het donker over het terras :D

  13. Ik zou langzaam gaan stoppen met de dwangvoeding, zeker als ze wel hooi pakt zou ik haar daar lekker op laten knabbelen en het eens een dag aankijken zonder dwangvoeding.

    Ik zou wel (zeker voor nu) even wat science selective halen, daar halen ze toch net wat meer uit dan in gewone bix en hoeft ze dus minder moeite ervoor te doen. Bij de pet's place kun je het eventueel scheppen en hoef je dus niet meteen 1,5 kilo te halen.

    Hoe is de rest van haar gedrag, wel alert?

  14. Ik gebruikte altijd de russel rabbit bedding tot gister. De dierenwinkel had het niet meer, en na lang twijfelen heb ik een pak doodgewoon stro gekocht. Die gekke Saar van mij werd helemaal gek :love: Die vond het stro waanzinnig. Japie vond het stro ook ok, want daar kun je op knabbelen en op russel rabbit niet :whistle2:.

    Ik altijd gedacht dat ik ze een plezier deed met de russel, maar voortaan ligt er stro (en zaagsel) in de kooi :party:

  15. Als ze benauwd is kun je zo'n rhinocap (zo'n groen pilletje voor het stomen) in het bad op laten lossen. Gloeiend heet water gebruiken en dan je nijntje 10 minuten in de badkamer zetten. Dus in de stoom, niet in het water ;). Dat helpt ook vaak, kun je ook bij kleine kinderen doen.

  16. Kijk maar naar de veehouderij, daar zijn nu hele discussie over het preventief geven van AB, omdat de AB niet meer werkt als ze echt ziek worden. De ziekenhuis bacterie MRSA is een mooi voorbeeld, als je dat oploopt heb je dus echt een probleem aangezien het voor alle AB resistent is. En dat gebeurt nu dus ook in de veehouderij.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .