Ga naar inhoud

Setareh

Members
  • Items

    169
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Setareh

  1. Bij mijn voedster zijn ook de voortanden getrokken. Ik weet alleen niet hoeveel dit heeft gekost, aangezien ik haar uit een opvang heb en dat al gedaan was. Maar 200 euro lijkt mij ook wel erg veel.

    Het lijkt mij ook veel beter dan elke keer de stress van het laten slijpen van de tanden. En ze kunnen er hartstikke goed mee leven!

    Het enige zielige vind ik wel eens dat ze niet kan knagen aan bijvoorbeeld een wilgenbruggetje. Alhoewel mevrouw daar ook wel haar eigen oplossingen voor heeft; erin graven zodat er kleine stukjes afbreken, of gewoon de restjes opeten die Amy laat liggen :mdr:

    Zo zie je maar, ze zijn inventief genoeg! :yes:

    Succes met het zoeken naar een goede dierenarts!!

  2. Klopt, soms ligt er niets en dan ineens weer wel. Het is wel altijd op één bepaalde plek. Wellicht dat ze daar dan ligt te slapen en geen zin heeft, ik zeg maar wat. :)

    Zou me niet zo'n zorgen maken om de kleinere hoeveelheid voer als ik wist dat beide nijnen ruim hooi aten, maar dat is niet zo. (ben nog wel verschillende dingen aan het proberen, dus is nog even afwachten).

  3. Hoi Dollie,

    Bedankt voor je advies! Zou best kunnen dat het momenteel nog te veel is, want vandaag was het na een aantal dagen weer raak met Ariël. :beurk: Gisterenavond had ik wel iets meer groenten gegeven dan normaal en volgens mij had zij het meeste op :oh: Misschien kwam het daardoor.

    Overigens heeft ze geen voortandjes meer, maar dat zou toch geen invloed moeten hebben op het eten van de keutels?

    Denk dat ik het dan nog even aanzie met deze hoeveelheden biks,

    Nogmaals bedankt!

  4. Een tijdje terug heb ik uit een ander topic (weet niet meer precies welke) informatie opgeschreven over de hoeveelheid biks en groente die konijnen mogen hebben. Nu ben ik onlangs begonnen met afwegen van de biks, omdat Ariël haar blindedarmkeutels niet/minder opat.

    Wat ik me nu alleen afvraag; er stond in dat topic ook dat wanneer je minder groente geeft (minder dan 50-100gr voor elk konijn) je meer biks moet geven. Nu eten mijn nijnen niet veel groente, qua grammen weet ik het niet precies, is ongeveer halve witlof per dag en bijvoorbeeld iets van wortelloof, bleekselderij etc erbij. Ik ben bang dat de biks nu niet voldoende is. Kan iemand me een richtlijn geven hoeveel meer ik zou moeten geven, of is meer niet nodig? Ik geef nu 10gram SS per kilo.

    Alvast bedankt!

  5. Ik heb het vanmiddag aan mijn dierenarts gevraagd. Zij zegt dat ik in eerste instantie verkeerd ben voorgelicht. (door de assistente)

    Mijn DA haalt áltijd de baarmoeder eruit. Omdat de kans op infecties/kanker groot is. Ze zei ook: Als ze dan toch onder narcose is, kunnen we dat net zo goed meteen doen! Ze wilde niet wachten tot de baarmoeder aangetast is.

    Ik zal dan toch maar vragen of de dierenarts de baarmoeder er sowieso uithaalt. Better safe than sorry!

    Goed dat Josje eet! Zeker het laatste bericht van het 'hooi aanvallen' klinkt erg positief! :yes:

  6. Hier genieten ze ook van witlof. Ik haal er zelf de blaadjes af (de blaadjes met veel bruine plekjes gooi ik weg), want voor Ariël moet ik heel kleine stukjes afbreken/snijden, omdat ze geen snijtanden heeft. Meestal voer ik haar de kleine stukjes (zodat Amy het niet opeet :mdr:) en de rest leg ik in de kooi voor Amy.

  7. Wat goed dat ze zo snel al iets heeft gegeten! Hopelijk blijft het allemaal goed gaan! Ach, het lijkt me ook zo zielig om ze zo te zien zitten. Ik wil Ariël binnenkort ook laten steriliseren en ook al weet ik dat het veel positieve kanten heeft, ik word er ook behoorlijk zenuwachtig van!

    Ik heb trouwens nog een vraagje over het wel of niet verwijderen van de baarmoeder; Ariël is ongeveer 5 maanden oud en de dierenarts zei dat de kans op aantasting dan nog heel klein is. Ze zou hem er wel uithalen als ze ook maar enigzins twijfelde. ze vertelde dat de hormonen via de eierstokken naar de baarmoeder komen en dat als de baarmoeder nog goed is, alleen het weghalen van de eierstokken voldoende is. Maar als ik het hier goed las, is het weghalen dus sowieso beter? Ook al is de baarmoeder nog niet aangetast? Zo ja, dan zal ik zeker vragen aan de da of ze de baarmoeder ook weghaalt!

  8. Ik zou het liefste mijn nijnen alleen biks willen geven.. ook omdat dan niet het ene konijn alleen maar het lekkere eet en het andere de rest. Probleem is dat ik de rest van het gezin niet kan overtuigen. Mijn ouders hebben zoiets van 'waar maak je je druk om' en 'het is zielig om dat niet te geven'. Bijkomend probleem is dat ik het voer (nog niet) niet zelf kan kopen, door wat problemen :frown:

    's Avonds geef ik ze alleen biks, ook al krijg ik er vaak commentaar op. (het heet konijnenkorrels, maar dat is toch ook biks? het is een eigen merk) Een erg irritante situatie :grrrrrr:

    Btw ik heb het idee dat mijn nijnen haast geen hooi eten. Van het weekend ga ik een ruif kopen, zodat het schoner blijft en ik het beter in de gaten kan houden, maar weet iemand hoe dat kan komen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .