Ga naar inhoud

Isis2013

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Isis2013

  1. Hoi,

    We hebben ze sinds 5 mei. We hebben ze de eerste week binnengehouden en daarna in het grote buitenverblijf gedaan. Ze zijn dus bij ons maar 1x verhuisd.

    Ik denk, na alle tips, gelezen te hebben, dat ik idd gewoon geduld moet hebben met ze. Een gecastreerd rammetje is wat mij betreft ook een goede optie.

    Bedankt allemaal!

    Groeten, Isis

  2. Bedankt voor je reactie. Ik denk dat het een inderdaad een "oeps" nestje is geweest. Ze woonden namelijk op een boerderij met een groot stuk land. Kan me goed voorstellen dat moeder konijn eens ontsnapt is geweest. (hebben ze mij niet verteld). 2 van de jonkies in het nest hadden namelijk ook een wildkleur. Geeft te denken he?

    Groeten, Isis

  3. Beste Rian,

    Wat een heftige en veroordelende reactie van jou. Het komt over alsof ik totaal onwetend ben over konijnen en dat de aanschaf van deze konijnen een impulsieve aankoop is geweest. Geen van beide is het geval.

    Laten we nu niet roomser dan de paus zijn. Als we de konijnen' Lekker hun leventje laten leiden zoals zij zich happy voelen" zoals jij stelt, dan zaten ze niet in een hok bij mensen (ook bij jou neem ik aan) maar huppelen ze rond in de vrije natuur. Waar ze uiteindelijk natuurlijk ook horen.

    Verder is het mijn bedoeling niet dat ik hier een discussie ga starten maar raad je aan om je eigen gegeven advies zelf ook ter harte te nemen.

    "We hebben er weinig plezier aan op dit moment"??? Hoe kun je dit nou zeggen? Ik weet niet wat ik lees. Konijnen zijn geen knuffeldieren. Je zou er juist van moeten genieten dat konijnen doen zoals ze zijn. Lekker hun leventje laten leiden zoals zij zich happy voelen. Daar doe je het toch voor? Als dat bij jouw konijnen betekent dat ze "wild" blijven, zul je dat moeten respecteren. Het zijn geen programmeerbare dieren die doen wat jij in gedachten hebt. Die koop je bij Intertoys en daar stop je batterijen in, en die kun je wegdoen als je er genoeg van hebt.

    Bezint eer ge begint!!

  4. Beste allemaal,

    Nadat ons laatste koppeltje is overleden (ongeveer 2 maanden na elkaar) hebben wij weer 2 nieuwe jonge konijnen gehaald bij een particulier. Het zijn geen rasechte konijnen maar ze lijken op de kleine lotharinger. Het zijn 2 mooie zusjes, geboren in maart 2013. Toen we ze kregen waren ze zo'n 10 weken oud. Jong genoeg om ze handtam te maken, dacht ik. De eerste week hielden we ze binnen zodat ze aan ons konden wennen. Toen al vertoonden ze niet het nieuwsgierige gedrag wat de meeste konijnen wel hebben. We moesten ze heel rustig benaderen want ze waren erg zenuwachtig en gingen steeds stijf tegen elkaar in een hoekje zitten. Het lukte niet echt om ze tam te maken. We hebben ze na een weekje in het grote buitenverblijf gedaan. De bedoeling was om ze op termijn los in de (afgesloten) tuin te laten lopen. Na een maandje was het zover. Eerst het hok groter gemaakt door een klein stukje van de tuin af te zetten en dit stuk steeds groter gemaakt. Eindelijk was het zover dat ze de tuin konden gaan verkennen. De eerste paar dagen ging het goed maar de kleine rakkers waren de hele dag bezig om manieren te vinden om te kunnen ontsnappen.

    We hebben ze meermalen bij de buren weg moeten halen*We konden maar niet ontdekken waardoor ze ontsnapten. Het bleek dus een muurtje van 1 meter te zijn waarboven planken zaten waar een kleine tussenruimte zat (!!!!). Ze kunnen dus heel hoog springen om zich vervolgens door een opening van 10 cm te wurmen.

    Maar goed, om een heel lang verhaal kort te maken. Ze zijn nog steeds ontzettend wild, willen niet aangeraakt worden, zijn angstig en zenuwachtig. We laten ze inmiddels niet meer los in de tuin omdat ze de hele dag bezig zijn om uit te kunnen breken. We hebben er eerlijk gezegd weinig plezier aan op dit moment. Ze willen dus niet aangehaald of geaaid worden, en los in de tuin is ook geen optie (meer). Het enige wat we doen is voeren en het hok schoonhouden. Het stuit me eigenlijk tegen de borst om ze " weg te doen" omdat ik vind dat als je dieren aanschaft deze ook moet verzorgen tot aan het einde. En trouwens, ik denk dat ik ook niemand een plezier doe met 2 van die wilde (maar wel hele mooie) konijnen. Heeft iemand een tip voor ons? Is het misschien nog omdat ze nog jong zijn? Of anders?

    Groeten, Iris

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .