Ga naar inhoud

anke1985

Members
  • Items

    1.961
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door anke1985

  1. De hope farms super trio doen ze het hier goed op, ik vind de brokken niet te groot en tisz goed voor ze om op te knagen. En ik weet niet of je de junior brokken in groot verpakking krijgt? Maar de hope farms super trio krijg je in zakken van 15 kilo voor ongeveer 15 euro. En dat scheelt best kwa prijs want een kleinere zak van ik meen 3 kilo kost ongeveer 7 euro.

    Verder is de richtlijn 25 gram brokken per kilo konijn. Maar je zal even moeten kijken op welke hoeveelheid jouw konijnen het goed op doen.

    Hier bij mij krijgen ze ongeveer 30 gram per kilo konijn omdat ze het op die hoeveelheid gewoon goed doen.

    1 (zo'n ouderwetse bolle) ijslepel hope farms is ongeveer 40 gram en 1 redelijk volle eetlepel is ongeveer 20 gram voer.

  2. Je kan altijd meer groente gaan geven.. maar je moet kijken wat jezelf wilt en de hoeveelheid waar je konijnen het goed op doen.

    Hier deden ze het helaas niet goed op andere groente, kruiden. Ik gaf ze eerder witlof, andijvie, komkommer, courgette, peterselie, basilicum, paksoi, spruitjes soms wat appel maar dit bezorgde meer stress dan wat anders want hoe weinig ik ze er ook van gaf.. dupke had altijd plakpoep en kon dus om de dag gewassen worden. Nu doen ze het super op winterwortel en ik heb besloten niet verder te gaan proberen etc.. want ik ben hier al 2 jaar mee bezig geweest.

    Nu heeft dupke nagenoeg nooit meer plakpoep. En ben gaan kijken hoeveel wortel ze kan verdragen en vond 200 gram per dag voor 2 konijnen die bijelkaar 4,5 kilo wegen genoeg.. ze mocht wat bijkomen en dat is ze ook; ze weegt nu mooi rond de 2 kilo terwijl ze eerst 1,6 kilo woog en echt te smal was maar dit kwam doordat ze geregeld ziek was etc.. en ze blijft nu heel netjes op gewicht en het gaat nu heel goed met haar.. en met dit eetpatroon zo

    Je moet kijken wat voor jouw en je konijne het beste werkt

  3. Ik geef alleen witlof omdat Miep plakpoep krijgt van alle andere groenten! Ze krijgen een klein beetje SS s' morgens, half standaardbakje met zn 2en, en allebei een gemiddeld stronkje witlof en onbeperkt kruiden hooi van bowitz wortelhooi... Dat vinden ze het lekkerste en vallen ze op aan!

    Bij ons kan Dupke alleen tegen winterwortel en ik vind dat niet erg want ik kan ze nu wel iets aan groente geven zonder dat zij onder de poep zit en dat is fijn! En witlof is ook fijn want dat kan je ook het gehele jaar door krijgen :)

    Voor mijn gevoel moet ik ze ook wat groente geven bij de brokken ; zekers als ik zie hoe ze erop af vliegen zoals jij ook al aangeeft.:)

    Fijn dat die van jouw iniedergeval tegen witlof kunnen

  4. Mijn vrouwtje had ook altijd plakpoep.. en ik gaf verschillend soort groente..kruiden, gedroogde kruiden etc

    Nu geef ik nog alleen maar winterwortel, brokken; hope farms super trio en compact gras (klein bakje) en hooi en dit gaat super zo!

    Misschien dus gaan beperken tot 1 soort groente... dat zou misschien kunnen helpen tegen plakpoep. Ik heb voor winterwortel gekozen omdat dit niet te duur is en het gehele jaar door te krijgen is, mijn DA raadde dit ook aan te geven. En die van mij doen het er dus goed op!

    Ik geef ze 200 gram winterwortel per dag en ze wegen beide bij elkaar 4,5 kilo en ze doen het super hierop!

    Je zou dan het soort groente wat je wilt gaan proberen langzaam kunnen opbouwen. Andijvie kan trouwens ook plakpoep veroorzaken, zit veel vocht in.

  5. Je kunt volgens mij zonder problemen in 1x overstappen naar SS ..

    Als hij zo nog hooi eet (zou ik wel voldoende aanbieden nu) zal het geen probleem zijn als hij effkes geen brokken eet..

    Ik weet niet of je het voer misschien tijdelijk op 2 plekken aan kunt bieden en of je hem nog groente erbij geeft..

    En doe dan in beide de bakjes bijvoorbeeld 10 brokjes leggen en dan tel je dag erna hoeveel er nog inzitten..

    En dan even hem in de gaten houden en kijken wat hij doet de komende dagen..

  6. Ach, ik zit voor al mn dieren op 250 euro per maand zonder speeltjes ;)

    Als je echt geen geld over hebt voor je dieren, moet je er niet aan beginnen. Als je HFST niet kunt betalen, hoe betaal je dan de da?

    Bij mij krijgen ze HFST.. maar sommige vinden dat nog te duur.. en dan is kenner voer met gele label een mooie variant al is HFST beter.. Maar HFST betaal je 15 kilo ongeveer 15 euro.. en kenner 20 kilo 13,49 dus daar zit wel wat verschil in..

    Maar ik ben het met je eens dat als je dieren aanschaft je ervoor zult moeten zorgen.. en als hier iets is zijn we meteen bij de DA..

    Of het met je hond of de konijnen is dat maakt voor ons geen verschil..

    Ik ben zelf wel het laatste half jaar gaan kijken en vergelijken en van SS terug naar HFST gegaan met de konijnen.. ben stro en hooi bij de boer gaan kopen wat ik eerder bij de dierenwinkel deed.. en dat scheelt me een hoop per maand! terwijl ze naar mijn mening toch voldoende en goed eten etc krijgen.. tjah en de groente .. daar doen ze het gewoon op winterwortel het beste aangezien dupke me anders meteen weer plakpoep heeft.. dus daar heb ik deze beslissing in genomen. Ik merk nu ook dat Dupke een stuk sterker is geworden en minder vaak tot vrijwel nooit meer ziek is wat ze eerder wel was..

    Met mijn hond hetzelfde.. op zaterdag en zondag krijgt hij 2x per dag vers compleet vlees uit de vriezer en van maandag tot vrijdag krijgt hij 2x per dag brokken. Dit omdat ik weet dat vlees goed voor hem is en hij hangt zich er ook echt voor.. maar het wordt me te duur om het iedere dag te geven... brokken voor hem koop ik ook in zakken van 15 kilo ondanks dat het maar een teckel is..

    Zo bespaar ik me uiteindelijk best genoeg en toch krijgt hij goed en lekker voer.

    Het is een beetje kijken naar hoe en wat en je kunt je best wat besparen zonder dat je je dieren te kort doet naar mijn mening...

  7. Want als ik zelf alles bijelkaar ga optellen denk ik dat ik gemiddeld per maand kwijt ben;

    - 5 euro aan biks

    - 5 euro aan aubiose

    - 1 -2 euro aan stro

    - 1 -2 euro aan hooi v/d boer

    - 3 euro aan ander soort hooi

    - 10-12 euro aan wortels

    - af en toe een speeltje nieuw kopen

    Totaal van denk ongeveer een 30 euro per maand.. das op jaar basis best genoeg.. maar goed heb dieren dus zal ervoor moeten zorgen.. En dan de dierenartskosten nog van zowieso 2x per jaar een 35 euro dus 70 euro in totaal.. Ga uit van E 100,- .. omdat je zo nog af en toe moet..

    Dus 12x 30 euro = E 360,-

    En dan E 100,- dierenartskosten

    Totaal van ongeveer E 460,- per jaar..

    Dat is genoeg geld dacht ik..

  8. Kenner bevat niet te veel calcium.. er wordt 15 % als max aangegeven en dat heeft kenner.. als je een konijn hebt met problemen bij de nieren is het een ander verhaal..

    Maar kenner voer is kwa prijs-kwaliteitsverhouding goed.. het is helaas zo dat 1 van mijn konijnen op dit voer niet zo goed reageert en constant last had van plakpoep maar zij heeft gewoon gevoelige darmen..

    Kwa hoeveelheid brokken vind ik dat je moet kijken naar de konijnen zelf.. eerst was ik ook heel erg van SS 10-15 gram per kilo konijn en rest van de brokken 25 gram per kilo konijn.. maar daar ben ik vanaf gestapt.. je moet kijken naar je konijn!

    Mijn 2 konijnen wegen bijelkaar ongeveer 4,5 kilo en krijgen 120 gram hope farms (hier doen ze het goed op.. SS werd me te duur) dus voor 4,8 kilo konijn volgens de 'tabellen'

    Verder krijgen ze nog 200 gram winterwortel.. wordt ook afgeraden vanwege de suiker.. maar als ik iets anders ga geven heeft dupke weer plakpoep.. en nu ik dit geef incl hooi (hier zijn ze niet zo dol op maar dat is allang bekend) gaat het nu wel goed... geen kwaaltjes meer niks meer.. Dupke is gelukkig wat bijgekomen want ze was echt aan de smalle kant en ziet er nu goed uit.. Dus je moet ook kijken naar je konijnen wat ze nodig hebben..

    Verder ben ik het wel eens naar het soort voer wat je geeft maar het hoeft niet al te duur te zijn.. niet iedereen heeft daar het geld voor en als je naar prijs-kwaliteit verhouding kijkt is kenner goed voer..

  9. Wel met het gele label pakken..

    Heb even opgezocht.. maar dit is de samenstelling van het voer van kenner met het gele label..

    De samenstelling van Kenner konijnenkorrel met het gele label:

    Ruw eiwit: 15 %

    Ruw vet: 3%

    Ruwe celstof: 16 %

    Ruwe As: 8%

    Calcium: 0,9%

    Dus opzich goed voer voor niet te veel geld. De vezels zijn iets minder maar prijs-kwaliteit verhouding is bij dit voer gewoon goed.

  10. Voor de hope farms super trio ben je evenveel ongeveer kwijt als nu.. ik betaal 15 euro voor 15 kilo.

    Boerenbond/ welkoop eigen merk ; kenner heet het voer; heeft grote zakken konijnenkorrel/ biksstaafjes (ze hebben ook gemengd maar die moet je dus niet nemen!) Deze is zover ik weet ook erg goed! En is goedkoper dan je nu geeft. Ze hebben zakken van 20 kilo ; kost normaal E 13,49 en is nu tot 11 februari in de aanbieding voor E 11,50 dus is goedkoper.

    Op de site van Boerenbond zie je het in de folder staan. (eerste pagina meteen rechts onderaan)

    Ik weet niet of je een boerenbond of welkoop bij jouw in de buurt hebt liggen.. ze verkopen ook 5 kilo zakken om eerst eens te proberen!

  11. ik geef ze nu ook weer de hope farms supertrio.. eerst science selective maar dit werd me te duur.

    in het begin hebben ze even moeten wennen eraan maar het gaat nu super! Gewoon even doorzetten met overstappen mochten ze het niet zo graag willen.. maar tisz een goeie brok

  12. Klopt, het is ook maar net waar je konijn tegen kan en wat jezelf eraan wilt uitgeven etc..

    Hier wegen mijn konijnen nu op moment bij elkaar 4,4 kilo. Ze krijgen per dag een 120 gram hope farms en rond de 300 gram winterwortel en doen het er gelukkig goed op.. dupke was echt aan de lichte kant, woog iets minder dan 1700 gram en weeg nu dik 2000 gram.. dus ben zo blij dat ze is bij gekomen. De DA vond haar echt te licht.. ik ook maar wat ik haar ook gaf ze had altijd last van plakpoep.. en ben maar gewoon meer gaan geven en heb een week iedere dag der moeten wassen en nu heeft ze vrijwel geen last meer ervan.. zo sporadisch

    Hooi eten hebben ze nooit zo heel goed gedaan en dit gaat zelfs beter nu!

    Dupke heeft regelmatig last van blindedarmkeutels of plakpoep maar dit had ze ook toen ze minder kreeg.. toen ik andere soorten groente gaf had ze er constant last van dus het is ook echt kijken wat kan je konijn hebben en wat wil je er zelf aan uit geven.. en het belangrijkste.. dat ie op gewicht blijft of bij komt als het moet en toch alle voedingsstoffen binnen krijgt..

    Tisz per konijn echt verschillend..

  13. Ik zou gewoon wat meer brokken geven en winterwortel.. hier komen ze ook van aan en hoef je niet zoveel gekke nieuwe dingen in huis te halen.

    Ik zou je konijn wel even wegen.. en hem geleidelijk een beetje brokken en worteln meer geven iedere dag en dan iedere week of iedere 2 weken even wegen.

    Die van mij is mooi bijgekomen!

    En kwa brokken zou ik gaan voor brokken die een goede samenstelling hebben zodat hij ook alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

    - Science selective is een super brok, alleen wel prijzig. Hier geef je ze normaal 10-15 gram van per kilo konijn mits ze ook 50 tot 100 gram groente per dag krijgen per kilo konijn..

    - Hope farm super trio rabbit; dit is ook een super brok. Ik geef dat nu. Ik betaal voor 15 kilo een 15 euro. Hier geef je ze 25 gram brok per kilo konijn mits ze dan 50 tot gram groente per dag krijgen per kilo konijn. Nu krijgen die van mij iets meer voer... omdat 1tje aan de lichte kant was..

    - kennerbrokken (boerenbond) -> staafjes alleen! is ook redelijk voer. Deze is het goedkoopste. Hier geef je ze 25 gram brok per kilo konijn mits ze dan 50 tot gram groente per dag krijgen per kilo konijn.

    Ik zou dan wel iets meer brokken geven dan de richtlijnen hierboven.. ook heeft ieder konijn een andere voedingsbehoefte.

    Dus je kan het je zo duur en moeilijk maken als je zelf wilt.. maar het belangrijkste is dat ie ook alle voedingstoffen binnenkrijgt!

  14. En je gaf aan dat je van 2x per dag voeren naar 1x per voeren wilt gaan.. ik zou dit zowieso niet doen..

    konijnen eten meestal alles in 1x op.. en er wordt aangeraden minimaal 2x per dag te voeren. Dus ik zou dit ook echt aan houden.. zowieso heeft het konijntje dan de tijd om 2x eten te kunnen pakken.. want er eet altijd 1 konijn iets meer voer dan het andere konijn en zo geef je ze de kans 2x brokken te kunnen eten.

    En het koppel waar het konijntje iets te dun is gewoon wat meer voer geven, èn dan iedere week op de zelfde dag voor het geven van eten even het konijntje wegen.

    En misschien omdat ze nu zelfs te licht is tijdelijk de brokken over 3x per dag geven.

    En krijgen ze groente erbij?

  15. uhmm ik zou de ram aan je voedster proberen te koppelen, maar eerst je ram zsm laten helpen.

    En dan moet je snel beslissen wat je wilt... buiten of binnen... wil je ze buiten.. dan meteen ze nu weer naar buiten doen want langer wachten kan echt niet!

    En je dode konijn even goed bekijken of je iets raars aan hem ziet.. hoe oud was ie eigenlijk?

  16. Verder zou je de brokken ook over 3x per dag kunnen verdelen zodat ze 3x per dag de kans heeft om te eten.

    Mijn vrouwtjes konijn dupke is ook te smal. Ik ben meer brokken gaan geven op aanrade van de dierenarts, niet extreem meer.. maar wel 25% meer dan normaal. Zij heeft ook last van plakpoep maar toch heb ik effkes doorgezet en ze heeft tot nu toe geen plakpoep meer en is in 2 weken tijd ongeveer 100 gram aangekomen. Dus ben daar echt blij om!

    En ik heb het maar op 1 soort groente bij haar gehouden omdat ik merkte dat als ik vanalles gaf ze echt plakpoep had. Nu krijgen ze nog alleen winterwortel (ik gaf eerst 200 gram en nu na het bezoek van de dierenarts 250 gram winterwortel voor 2 konijnen die nu bijelkaar een 4,5 kilo zullen wegen) en dat gaat tot nu toe ook super goed! Misschien dat ze ook niet tegen alle soorten groente kan?

    Iniedergeval succes! En zekers nu de winter eraan komt is het fijn als hij iets bij komt he!

  17. ik ben ze nu aan het over laten stappen.. en had 1 zak van 3 kilo hope farms gehaald, het gaat goed tot nu toe dus had vandaag een tweede zak hope farms gehaald van 3 kilo.. er zat 15 % korting op bij de intratuin... en als dit helemaal goed gaat bestel ik me een 15 kilo zak bij de dierenwinkel.

    Das idd het goedkoopste.. maar ze zitten nu op 50% SS en 50% hope farms.. en als de SS bijna op is, zal over 1,5/ 2 weken zijn ga ik naar 25 % SS en 75 % hope farms en dan volledig hope farms.. dus effkes kijken.. zeker nu ze meer voer moeten krijgen omdat 1tje te smal is ben ik gewoom goedkoper uit.

  18. ik vind SS eigenlijk best duur, en ben ze nu zelf over aan het laten stappen op de hope farms supertrio want kwa samentstelling bijna het zelfde, alleen een stuk goedkoper.. je moet ze er wel wat meer van geven maar in verhouding tot de prijs etc.. scheelt het veel..

    En die kan je bij de intratuin krijgen, 3 kilo zakken dan en bij dierenzaken kun je ook 15 kilo zakken krijge, vaak moet je daar laten bestellen.. de 15 kilo zakken hope farms super trio kosten meestal rond de 15 euro, de 3 kilo zakken rond de 7 euro

  19. Ik geef de 2 konijnen van mij in totaal 200 gram winterwortel per dag, zal dus neer komen op 50 gram per kilo konijn. als ik meer geef heeft 1tje altijd plakpoep.. en gaf eerst 65 gram SS per dag en nu ben ik over aan het gaan naar hope farms.. maar ze krijgen nu zowieso veel meer brokken want 1tje is te smal.. en moest van de DA echt meer gaan voeren, dit probeerde ik ookm steeds maar ze heeft dan telkens last van plakpoep.. maar misschien met de hope farms niet meer.. dus ik ga de gok gewoon aan.  uiteindelijk zal het met de hopefarms erop neer komen dat ze een 160 gram krijgen.. en dus meer dan nodig.. maar ik moet.. dus bekijken altijd wat je konijnen nodig hebben.. maar let op.. ze kunnen goed bedelen.. en daar moet je niet intrappen

  20. let op... het is 25 gram biks per kilo konijn of 10-15 gram SS per kilo konijn mits het konijn voldoende groente krijgt; 50 tot 100 gram groente per kilo konijn...

    En ieder konijn gaat anders met zijn energie om etc... als die van jouw niet te dik worden of te smal en geen blindedarmkeutels laten liggen en hooi eten zit je misschien al goed met je brokjes..

  21. Die van mij kregen eerst ook veel verschillende groente; witlof, andijvie, appel, broccoli, paksoi etc.. en verse kruiden zoals peterselie, selderij, kervel etc...maar nu nog alleen maar winterwortel want dupke heeft me constant plakpoep.. en sinds 4 weken geef ik dus nog alleen maar winterwortel (op aanraden van de da) is de plakpoep gelukkig weg! Dupke heeft gewoon ontzettende gevoelige darmen gekregen dus kan niet veel anders doen en het gaat goed..

    Je moet gewoon beginnen met 2 soort groente en dat uitbreiden en kijken waar ze goed op doen reageren!

  22. Inmiddels weer een dikke 2 weken verder..

    En het gaat echt goed met der!

    Ben vorige week nog even terug met haar naar de da. en toen hebben ze flink aan der gezeten.. ze hebben korst etc van de wond weggehaald en weer laat mevrouw alles met zich doen! echt ongelofelijk!

    De wond is hendig gekrompen.. hij krimpt echt met de dag!

    Van een wond van ongeveer 10 cm lang en 5 cm breed is het nu een wond van 2 cm nog maar 1,5 cm breed.. echt ongelofelijk.. lijkt wel of de spieren de wond samen zijn aan het trekken.. dus ik heb er goede hoop in dat ze waartschijnlijk eind augustus alweer buiten zit! ik laat als het dicht is haar toch nogn even binnen zitten om het goed te controleren.. want buiten laat ze zich slecht pakken.

    Het bijelkaar zetten om de dag van dupke en prupke gaat ook goed gelukkig, af en toe probeert dupke op prupke te fietsen maar dat is 1x keer en dan laat ze het en gaat ze hem poetsen.. zij is de baas over hem

    Ben blij dat de wond redelijk goed geneest!

  23. daar heb ik ook over nagedacht en met mijn vriend over gehad.. hij wilt dit niet.. nog meer ruimte in beslag etc.. pfff het is zo makkelijk als je geen lastige vriend hebt wat die dingetjes betreft... ik ga het maar even op deze manier proberen ben ik bang

    gaat ook niet echt.. want dan moeten ze naar de andere kamer en daar komt over 3 weken de babykamer... dus dat wordt moelijk..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .