Ga naar inhoud

Luna Meneer

Members
  • Items

    76
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Luna Meneer

  1. In Beek-Ubbergen (naast Nijmegen) ook een konijn met myxomatose... Verschrikkelijk om te zien...! Ik moest 2 weken op de huisdieren van iemand passen tijdens de vakantie. Krijgt er één myxomatose, de ander gelukkig nog steeds verschijnselen-vrij. Ik hoop dat ze het gaat redden!

    Ik ben blij dat mijn eigen nijnen geent zijn, maar hoop ook dat ik niet de besmetting over breng naar mijn eigen konijnen door voor haar te zorgen.

  2. Die in Bemmel klinkt ook goed! Ik zou alleen het konijn niet wakker prikken, omdat de anti-sedan ook meteen de pijnstilling voor een groot deel opheft. Mensen prik je om die reden ook niet wakker!

    Ik heb alleen ervaring met Broerdijk en Bakker in Nijmegen.

    Bakker heeft absoluut geen verstand van konijnen!!! Andere dieren weet ik niet, maar ga er niet met konijnen naar toe!

    Broerdijk ben ik zelf wel erg tevreden over (Cornelissen zelf), is wel erg duur. Luna (voedster) is daar ook gecastreerd. Omdat ze daar gespecialiseerd zijn in bijzondere dieren hadden ze gelukkig ook beademingsspullen voor een konijn, want Luna stopte direct na het in slapen met ademen. Ze hebben haar de hele operatie moeten beademen!

    Je krijgt pijnstilling, ciseral en dwangvoer mee (ik was voor Luna incl medicatie ruim 200 euro kwijt).

    Het voordeel van gasnarcose om de narcose te onderhouden, is dat als je klaar bent met opereren je het gas uit zet en het konijntje vrijwel meteen wakker wordt, zonder dat je de ketamine of dormicum hoeft op te heffen (en daarmee ook je pijnstilling opheft).

    De ervaringen die Elise beschreef heb ik er niet gehad, maar ik werd bijna alle malen door Cornelissen zelf geholpen.

    Zelf ga ik dus met alle 6 naar Cornelissen, ook nu ik verhuisd ben. Broerdijk durf ik gerust aan te raden voor de castratie van een voedster!

  3. Infacol wordt NIET opgenomen in het lichaam. Het zorgt er alleen voor dat de kleine gasbelletjes bij elkaar komen tot grotere bellen die veel makkelijker de weg naar de uitgang vinden, waardoor het gas sneller gepasseerd kan worden.

    Kleine kanttekening is natuurlijk wel dat je je gezonde verstand moet gebruiken over wat het konijn mankeert!! ZONDER aanleiding OPEENS slecht eten is vaak gas... heb ik hier op het forum geleerd! :)

    En daar werkt het prima voor.

  4. En zitten Muts en Pet weer bij elkaar???

    Bij mij mochten ze ook na 4 dagen weer bij elkaar omdat ze elkaar toch wel erg misten. Maar ik heb geen stro/zaagsel bodem, waardoor iets in de wond kan komen.

    Meneer ging Luna meteen lief wassen. Ik heb Luna nog wel apart wat extra eten gegeven, omdat ze nog niet met de normale snelheid at.

  5. @SandraB: hoe gaat het nu met Huckerby?

    Wat ik in deze discussie niet voorbij heb zien komen is Infacol (anti-gasmiddel voor baby's). Ben ik soms de enige die dit gebruikt?

    Als een konijn bij mij niet wil eten geef ik dit al heel snel omdat dit geen kwaad kan (wordt niet opgenomen in het lichaam).

    Afhankelijk van het konijn en de symptomen ook pijnstilling en ciseral. Maar eigenlijk knappen ze altijd heel snel op met Infacol! En vinden ze het lekker, smaakt naar sinaasappel :)

  6. Bij mij is Meneer ook dol op vanalles wat ie niet mag en daarom maar heeeeel zelden een klein stukje krijgt. :whistle2:

    Ik ontdekte het toen hij de meest vreemde capriolen uithaalde om een stukje van mijn taaitaaitje te pakken te krijgen, of een stukje van mijn boterham hagelslag of anijshagel.:love:

    Omdat het met 4 snoepmosters moeilijk is mijn eten te beschermen neem ik tegenwoordig uit voorzorg voor hen wat extra groente mee als ik zelf ook iets eet.

    Maar even voor de duidelijkheid: Chocola en koekjes en zo zijn dus NIET goed voor konijnen!!!

  7. Dat herken ik wel van de 1e dag na Luna's castratie 2 weken geleden en na 2 dagen waren het weer gewone keutels.

    Daarbij at ze nog weinig en heb ik haar ieder half uur groente voor gehouden.

    Misschien is het idd van de groente??

    Probeer haar in ieder geval weer wat te laten eten. En geef evt nog wat pijnstilling en maag-darm stimulerend middel, als dat mag volgens voorschrift.

  8. Bij deze: gelukkig hadden mijn nijntjes voor het eerst hun bakjes bix leeg gegeten. En vanochtend kwamen ze gezellig "mee-ontbijten" met mij!!! Ik ben helemaal gelukkig dat het weer een stuk beter gaat!!!

    Oh ja, de AB met appelmoes was ook niet echt een succes, ze roken het al op afstand en renden bij voorbaat al weg.

    @Morgane: Mee eens, Broerdijk is wel duur, maar gelukkig hebben ze wel verstand van konijnen en ik word er goed en compleet geholpen. Maar blijft duur...

  9. Wilde even laten weten dat ik vanochtend mijn eigen DA (Broerdijk) heb gebeld en daar nog Ciseral druppels en Critical Care voer heb gekregen.

    Gelukkig eten ze al een beetje beter. In ieder geval wel groenvoer.

    Even reagerend op de reacties en adviezen waarvoor hartelijk dank!

    Ik was gelukkig al zo slim geweest een bakje water neer te zetten, daar drinken ze wel uit. Niet uit de flesjes. Ik geef ze nu maar allerlei soorten groenvoer als ze maar blijven eten. Dat gaat vandaag iets beter.

    Het AB spuiten was echt een drama, maar het moest toch echt. Als noodmaatregel ga ik vandaag proberen of ik het met appelmoes kan mengen... ook al weet ik dat er wel erg veel suikers in zitten.

    De DA bij Dierenkliniek Bakker was dr. Bakker zelf, ik had de indruk (van de site en de kliniek) dat hij de enige dierenarts daar is. Maar ik blijf erbij dat ik hem absoluut niet konijnkundig vind! Hij vond namelijk pijnstilling bij konijnen ook niet nodig. Maar misschien is er normaal wel een andere arts ook? Anders zou ik voorstellen om hem wel van de lijst te halen.

    De dierenarts bij Broerdijk dacht wel aan pijnstilling. En gelukkig heb ik daar alle aanvullende adviezen en producten mee gekregen. Pijnstilling had ik nog van de castratie van Meneer.

    In ieder geval hartelijk dank voor het meedenken! Ik laat jullie weten hoe het verder met ze gaat.

  10. Edit; zie dat je me voor bent geweest.

    Zijn er in Tunesie veel dierenartsen met verstand van konijnen? Dat de dierenartsen daar honden en katten goed behandelen twijfel ik niet aan, maar konijnen??? Zou daar wel op letten voordat je het mannetje laat castreren.

    Persoonlijk zou ik vanaf ong 3 maanden de konijntjes tijdelijk apart zetten totdat ze 6 maanden zijn en hem dan pas castreren, maar da's een persoonlijke keuze.

  11. Ben nu even niet thuis, dus kan niet even kijken, helaas...

    Maar om 2uur heb ik ze nog vers hooi en wat gemengd voer gegeven (dat is normaal snoepvoer voor hun, daar zijn ze normaal gek op) en vers drinken ook een bakje water erbij.

    Het enige waarvoor ze nog wel aan kwamen huppelen waren verse wilgentakjes, dus denk dat ik die vanavond ook maar moet gaan halen. Eten ze in ieder geval iets en er zit wat vocht in.

    En ja, het gevecht aangaan om de AB erin te krijgen. Het spul stinkt echt ontzettend...

  12. Geen vragen dit keer, maar ik moet even mijn verhaal kwijt!

    Vandaag (zondag) ben ik met mijn konijntjes bij deze DA terecht gekomen omdat ze nu voor de 2e dag nauwelijks eten en drinken en veel minder actief zijn. Ze hebben minder keutels, zijn vochtig en slijmerig en ik vertrouwde het niet.

    Kom ik met 5 nijntjes, hij temperatuurt en beluistert er 3... O ja en hij voelt aan de buikjes, da's alles wat hij doet.

    Kijkt niet naar de tandjes of voor haken op de kiezen, neusjes, ogen, oren....

    Hij vond dat er veel onverteerde resten in de keutels zaten, is dat niet juist de bedoeling bij planteneters?!?!

    Hij beweerde dat een ziek konijn koorts krijgt en geen onder temperatuur kan krijgen bij ziekte...?!

    Koude oren bij konijnen zegt helemaal niets....?!

    Hij vraagt niet naar voeding, hoe oud ze zijn, operaties, verleden enz...

    Door deze opeenstapeling van in mijn ogen "fouten" is hij volgens mij NIET konijnkundig!

    Honden en katten zal hij misschien wel goed mee zijn, dat weet ik niet. Konijnen niet.

    Uiteindelijk heb ik de AB (Baytril) wel mee gekregen. Met het advies: Als ze over een week nog niet willen eten dan terug gaan naar de eigen DA... Nou breekt mijn klomp! Welke (konijnkundige) DA weet niet dat een konijn niet mag vasten, zeker niet langer dan 24 uur!?!

    Moest even mijn frustraties kwijt en nu heel hard duimen dat ze snel beter worden!

  13. "Laparoscopische sterilisatie: snelle genezing

    Vroeger was het gebruikelijk dat bij de sterilisatie de hele baarmoeder en eierstokken werden verwijderd. Dankzij de laatste ontwikkelingen weet men dat het voldoende is om alleen de eierstokken te verwijderen. Daarom worden er nu tijdens een laparoscopie slechts drie kleine sneetjes gemaakt in de buikwand om de eierstokken te verwijderen. Uw huisdier hoeft minder lang onder narcose te blijven waardoor ze sneller herstelt en minder pijn heeft dan na een traditionele operatie."

    (bron: http://www.dierenziekenhuisamsterdam.nl)

    en nog: http://www.dapgemert.nl/pages/default.asp?articleid=108602:108604

    Heb beide sites gelezen, maar dat gaat alleen over honden voorzover ik kan zien.

    Zover ik weet kan dit bij konijnen nog niet, maar misschien weet iemand anders hier meer van?

    Kimmi, ik denk dat je er goed aan gedaan hebt toch de baarmoeder te laten verwijderen, omdat bij konijnen (anders dan mensen /(en andere dieren?)) de baarmoedertumoren niet gestimuleerd worden door de eierstok hormonen, maar door een andere oorzaak. Die ik helaas ook niet weet... wie wel?

  14. Had hetzelfde probleem bij mijn kleintjes, alleen hadden sommigen wel plakpoep. Heb het iedere keer schoon gemaakt en geminderd met groente en weer voorzichtig terug opgebouwd de laatste week. Ze zijn nu 5,5 week en deze week gaat het goed.

    Ik ben ook benieuwd naar de andere reacties die je hier krijgt, daar ga ik ongetwijfeld ook wat aan hebben. Veel succes en geduld...!

  15. Weet ik niet zeker. Als je toevallig bij Broerdijk gaat voor de foto, mag ze in ieder geval diezelfde dag mee naar huis (dat is meestal daar).

    Wat betreft narcose of roesje, denk ik dat ze alleen een roesje krijgt omdat ze zonder niet stil genoeg zal blijven liggen. Maar nogmaals zeker weet ik het niet!!! Is het een idee om de DA te bellen om het te vragen? Ben ook wel benieuwd.

    Edit: tegelijkertijd getypt

  16. Heb het geprobeerd op te zoeken, want daar was ik wel benieuwd naar. Wat ik gevonden heb is dat het niet echt nodig is.

    In junior voer zitten vaak wel meer eiwitten en ruwe vezels dan in gewoon voer.

    En eiwitten zijn weer belangrijk voor de spieropbouw (en vast ook wel andere dingen). Daarnaast zijn de stukjes vaak kleiner in junior voer, dus dat eet makkelijker voor de kleintjes.

    De kleintjes uit mijn oeps nestje (nu 3 weken) beginnen nu een beetje voer te eten naast het hooi, ze mogen zowel meeeten van het junior en het SS voer. Alhoewel ze de korrels SS nog erg groot vinden, het knabbelt lekker zo te zien.

  17. Wat bij mijn nijn werkte (maandje geleden) was een druppel medicijn erbij op een klein lepeltje met babyvoeding banaan (baby's eerste hapje). Meneer houdt erg van banaan, daarom werd het banaan en geen wortelhapje. Steeds een beetje babyvoeding op de voorkant van het lepeltje en een druppeltje medicijn erbij. Werkte prima! Later wilde hij de druppeltjes erg graag uit het flesje, schijnt naar honing te smaken heb ik me laten vertellen.

    Overigens, ik had een druppelvorm, 3 druppels per dag, 5dagen. Flexicam dacht ik (weet ik niet zeker)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .