Ga naar inhoud

postvooreef

Members
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door postvooreef

  1. Goed nieuws, mijn vlaamse reusjes komen aan! Ze voelen ook wat minder botterig dan voorheen en als ze liggen steken de heupbotten minder uit dan vorige week. Pfff. Maakte me toch een beetje zorgen. Geef ze steeds meer groente en daar smullen ze van! Ze eten nu ook al meer dan 100 gram ss per konijn (dit was vorige week nog 60 gram ss per konijn). Ze zijn ontwormt, zou dat het toch geweest zijn? Heb de poepjes goed in de gaten gehouden maar geen afwijking (wormen/eitjes/slijm/kleur) kunnen vinden. Mijn reusjes worden al echte reuzen, die oren groeien het hardst, haha!

  2. Ik heb werkelijk OVERAL op internet gezocht en zelfs fokkers van Vlaamse reuzen benadert om te vragen of ze een gewicht tabel hebben. Mijn eigen dierenarts wist het ook niet. Dus nu de vraag aan jullie.

    Kan iemand mij vertellen hoe het verloop van het gewicht zou moeten zijn van een Vlaamse reus van maand 1 t/m 9. Het zijn natuurlijk maar gemiddelden, maar als indicator erg nuttig.

  3. Hoi Petra (2)

    Tanden zijn bekeken door de DA en ze zei dat die geen problemen veroorzaken. Ze krijgen per dag nog niet zoveel groente, want ben aan het opbouwen, dit is dus nog geen substantiele bijdrage aan hun dagelijkse voeding.

  4. Hoi Petra,

    Mijn reusjes komen van een boer die Vlaamse Reuzen fokt. Leek allemaal wel betrouwbaar, hokken zagen er ruim en schoon uit maar zet nu enorme vraagtekens bij de keuze van deze "fokker". Hij is ook nergens op internet te vinden en ook van marktplaats is hij af. Zeer eigenaardig voor een fokker niet waar?

  5. Ik heb ook twee jonge vlamen (nu ruim 9 weken oud) en die blijven ook erg dun. Ze zijn naar de DA geweest, ontwormt en op SS gezet waar ze wel van smullen maar niet meer dan gemiddeld 60 gram per konijn per dag van eten. (Ik weeg telkens de hoeveelheid voer die in het bakje zit en kan zo dus uitrekenen hoeveel ze gegeten hebben) Ze krijgen onbeperkt SS en hooi en wat groen,.... zijn super levendig maar als ze liggen en ze aait voel je (en zie je) de heupbotjes uitsteken. Verder is alles goed met ze. Apart he? De DA wist het ook niet en zei dat ik ze wat tijd moet geven om aan te komen.

  6. Ik zal het nog even een paar dagen aankijken. (ze heeft het sinds 3 dagen) Als het na het weekend nog niet over is ga ik langs de DA. Het leek er net op dat het wat beter ging toen ik ze uit hun ren liet maar na een paar lange sprints door de woonkamer kwam het geluid weer terug. Raar he?

    Of mogen jonge Vlaamse Reuzen niet te veel beweging ivm harde groei net als dat je bij jonge (vooral grote) honden hebt?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .