Ga naar inhoud

Hansje

Members
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hansje

  1. Nee, maakt helemaal niks uit dat ze een voedster is! Op mijn telefoon is t een smiley die huilt van t lachen. Maar na de reacties denk ik dat t niet zo overkomt. Haha.

    ik was verbaasd, ik dacht zelf namelijk dat ze een voedster was. Maar omdat dit ons eerste konijn is toch nagevraagd bij de dierenwinkel ( ik weet nu beter!), daar werd mij vertelt dat het een man was....maar toch niet dus.

    Nu maar opzoek naar een gecastreerde vent voor d'r.

  2. Hallo allemaal,

    Vanochtend met Snuffel bij de dierenarts geweest, omdat ik het idee had dat de voortandjes scheef groeiden.

    Helaas bleek dit het geval. Er hoefde nu niets te gebeuren, maar ws. over niet al te lange tijd moet er geslepen worden. Gelukkig waren er geen haakjes te zien!

    Verder bleek snuffel toch een voedster...😅

    Meteen laten enten en de algehele gezondheid laten checken, conclusie van de da: een superlief en gezond voedstertje.

  3. Bedankt voor al jullie reacties en tips! Ik heb het hooi gemengd met wat groenten en dit gegeven vóór snuffel biks had gekregen. Hij heeft het merendeel opgegeten! Ik heb ook de hoeveelheid biks wat verminderd, dus hopelijk heeft ie z'n tweede portie hooi straks ook op. Ik ben erg blij dat er nu in elk geval wat hooi in gaat! :D

  4. Mopsasnoes, bedankt voor de tip. Hier is het hoofdbestanddeel van de groentehap ook andijvie en witlof. Af en toe gaat daar een worteltje, stukje paprika, spinazie of kruiden door, afhankelijk van wat onze maaltijd is. Ik heb de hele lijst met goede/foute voedingsmiddelen doorgewerkt hoor! Dus ik voer niet zomaar wat!

    Ook verschillende soorten kruidenhooi heb ik geprobeerd. .maar daar keek hij ook niet naar om :/

    Ga nu proberen of hooithee in de smaak valt...misschien dat ie de smaak dan lekker gaat vinden?

  5. Bedankt voor de tips! Ik zal inderdaad proberen wat minder biks te geven. En eerst het hooi aanbieden. Nu is er altijd hooi. Dit ververs ik 's ochtends en s' avonds, maar dan krijgt hij tegelijk ook biks inderdaad.

    Evee; snuffel krijgt nu 5 bladen andijvie, witlof of spinazie en verse kruiden. Wortel en fruit bij uitzondering. Nijn keutelt goed en eet ook z'n bdk's netjes op gelukkig.

    Ik ga proberen of het met jullie tips gaat lukken!

  6. Ik weet niet of biks halveren een goed idee is. Snuffel is nu 4,5 maand oud en weegt 1,5 kg. Ik voer nu 30 gr. Hfst. Dat is al niet veel aangezien hij nog in de groei is, toch? Misschien heb ik dat verkeerd hoor. Wel krijgt hij 1x per dag een flinke hap groenvoer, maar het lijkt me ook niet goed om dit te verminderen.

  7. Hallo allemaal,

    Ons konijntje weigert hooi te eten.

    Ik heb al verschillende soorten hooi geprobeerd en nu hooi bij een boer gehaald. Uit andere posts had ik begrepen dat de meeste konijnen hier gek op zijn.

    Ook probeer ik het hooi op verschillende manieren aan te bieden; ruif, hooibal, in een wcrolletje, los in zijn hok en los in de kamer.

    Op welke manier ook....na 4 sprietjes is het niet interessant meer.

    Verder is nijn wel gezond. Groenten gaan er goed in en ook de biks eet hij goed.

    Hebben jullie nog tips of ideeën? Ik begrijp namelijk dat hooi erg belangrijk is, maar ik weet nu echt niet meer wat ik nog kan proberen.

    Alvast bedankt!

  8. Hallo,

    Ons konijn is nu zo'n 12 weken oud. Hij eet als een dijkwerker! Aangezien het een rasloos hangoorkonijntje is heb ik geen idee wat zijn volwassen gewicht gaat zijn, maar vorige week woog hij al bijna 1 Kg.

    Hij eet nu ong. 75gr brok verdeeld over twee porties (ik gok op een volwassen gewicht van 3kg? ) 4 bladen andijvie, 4-5 bladen witlof en soms een stukje wortel, kruiden, appel of iets dergelijks.

    Daarnaast heeft hij altijd onbeperkt hooi en onbeperkt water.

    Oh ja...en een hap kamerplant :mdr:

    Graag zou ik willen weten of ik het volwassen gewicht een beetje goed heb geschat en of nijn voldoende verse groenten krijgt? Ik kon dit niet heel duidelijk vinden via de zoekfunctie.

    Alvast bedankt voor jullie reacties!

    Xxx hansje

  9. Hihihi, wij hebben dan geen Vlaamse reus, maar ik begrijp je vraag...wij hebben niet giftige kamerplanten die keurig getrimt zijn ;)

    Maar goed, je kunt ook niet verwachten dat een dier weg blijft bij wat hij als voedsel ziet natuurlijk.

    Helaas is ons konijn NIETS af te leren, van harde geluiden, handen klappen of de plantenspui tis hij totaal niet onder de indruk :sarcastic:

  10. Ons konijn heeft een voorkeur voor leren voorwerpen... schoenen, tassen, riemen, niets is veilig!

    Ik vroeg me af of dit normaal is en of het kwaad kan. Ik probeer natuurlijk in te grijpen, maar mocht ik t een keer niet doorhebben...

    verder heeft ie een grote voorliefde voor paprikachips! Dat krijgt ie ook niet, maar de capriolen die hij uithaalt om toch bij dat bakje te komen zijn hilarisch :D

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .