Ga naar inhoud

K'nijntje

Members
  • Items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door K'nijntje

  1. je nijn weet precies waar het eten staat en dat gebruikt ze om jou over te halen het alsnog te pakken. Dus als je nijn zo zielig kan kijken moet je dat ook nog zien te overwinnen.

    Maar bedenk gewoon, als je nijn honger heeft en zijn hooiruif is nog vol, dan heeft hij ook weer niet zo'n honger ;)

  2. mijn biks zijn donkerbruin dus weet niet hoeveel verschil daarin zit (teminste, ik heb altijd aangenomen dat het biks zijn (A)) verder ben ik het met je eens dat iedereen kiest voor het lekkerste, maar niet alleen konijnen en wij doen dat, elk beestje eet wat ze het lekkerst vinden.

    al heb ik zelf liever erwten dan worteltjes :P

    hier krijgt ze lekker veel hooi, genoeg biks en steeds meer groen vers voer, en ze geniet er enorm van. Ze is gelukkig ook niet meer zo ontiegelijk mager als toen ik haar kocht

  3. Nijntje krijgt voorlopig alleen nog wortel, wortelloof, appel en krulsla...zal woensdag eens kijken of er paprika ofzo bij kan. eten we zelf ook nog wel vaak dus dan hoef ik het niet persé te kopen voor ons nijn. hoelang zijn broccoli en witlof eigenlijk houdbaar?

    ik had trouwens ooit een kruidentuintje maar dat heeft 't nooit lang overleeft :P misschien van de zomer opnieuw proberen ;)

  4. hee bedankt, wist alleen niet dat wortels dikmakers zijn, Nijntje heeft er dus bijna een halve bos van op wel inclusief loof :P

    fruit krijgt ze niet elke dag hier, 3 keer per week. Ik zal haar een deel van de krulsla geven :) meestal ligt het niet lang in haar eetbakje, en voorlopig van nog geen enkele groentes (ijsbergsla heeft ze ook al gehad) diarree gekregen.

    wanneer beginnen jullie meestal met gras tussen het hooi stoppen eigenlijk?

  5. Hee, ik heb via BB een hele lijst met groente en fruit wat een konijn allemaal mag hebben. Maar nu is mijn vraag, hoeveel mag ze ervan hebben.

    Ik heb thuis een boekje en daarin staat dat ze zoveel mogelijk vers voer moeten eten, maar dat lijkt mij niet...want niet overal zitten de goede ruwe stoffen in.

    Maar Nijntje krijgt elke dag biks en hooi uiteraard, en wat kan daar eventueel nog bij (per dag) aan vers eten. Van koolsoorten krijgen ze gas, dus daar uiteraard geen bergen van, maar wat zijn nou dikmakers en wat kan in principe elke dag.

    alvast bedankt

  6. Tsja toch zijn niet alle dierenwinkels konijnen experts,

    ik zie ook weleens bakjes helemaal vol met gemengd voer, en dan moeten er daar meerdere dieren van eten. Dat vind ik dan jammer want ze gaan toch echt eerst voor het lekkere, en met een volle bak...duurt het wel even voor ze aan het gezonde beginnen.

  7. ja daar ben ik wel mee eens, las dus ook net dat die wortel die ik ze geef een dikmaker schijnt te zijn. Maar er is wel een verschil tussen snackbollen en speculaas.

    in die speculaaskruiden zit namelijk:

    kaneel. koriander, kruidnagel, suiker, nootmuskaat en gember.

    Nu weet ik niet of er ooit onderzocht is of al deze kruiden slecht zijn,

    verder gaat er in speculaas nog bloem, boter, suiker, bakpoeder, karnemelk en zout.

    Niet echt gezond voor je nijn ;)

  8. knotwilgen in de buurt zat hier, alleen moet ik maar eens kijken of er nog een mooie tak aan zit (A) we hadden er een gekocht maar die moet ze dus niet, ze knabbelt er even aan en toen was het niet meer interessant

    dus even kijken of een gratis tak wat beter in de smaak valt.

    Maar ik neem aan dat ik die takken nog moet wassen met lauw warm water?

  9. Wel vervelend dat je nijn zo gevoelig is voor wortels :(

    ons nijn eet hele wortels zonder enig probleem (gelukkig maar) binnen 5 minuten zijn ze weg haha

    kan misschien ook komen dat ze misschien niet goed schoon waren? Ik was altijd de wortels met een groente borsteltje.

    nou ja, gelukkig is je nijn weer oke

  10. speculaas is hier dus een paar schuddebuikjes in de week.

    Weet niet goed wat ik hier mee aan moet.Ik heb ook 2 meiden en(shokking)ze krijgen niet iedere dag "de schijf van 5 "-of van 4 tegenwoordig-dus dat zou me ook een slechte moeder maken?

    Want mijn kinderen zijn mijn verantwoording......

    ik eet zelf ook niet elke dag de schijf van 4, maar ons darmstelsel kan het beter aan dan dat van een konijn. Verder zien wij aan elkaar of iemand ziek is of niet. Als je het bij een konijn ziet kan het al te laat zijn.

    verder hou ik erover op, jullie moeten toch zelf bepalen wat je koopt en geeft,

    het is toch mens eigen dat er eerst iets verkeerd moet gaan eer er dingen veranderen

  11. Jij eet ze toch ook?

    Jij kunt ook beter een wortel eten dan een speculaasje, een konijn ook!

    Ik geef zelf geen speculaas, maar ze krijgen wel eens wat lekkers, ondanks dat het niet zo gezond is als hooi en biks..

    Net zoals dat ik mezelf wel eens wat lekkers geef, ondanks dat appels en wortelen gezonder zijn voor me..

    Ik vind dat je je dieren ook wel mag verwennen!

    En ja, heel slecht... Ze krijgen bij mij ook wel gemengd voer....

    Speculaasjes zijn oorspronkelijk voor mensen gemaakt.. Gemengd voer is ook oorspronkelijk voor knaagdieren gemaakt!

    Dus om ervan uit te gaan dat het echt slecht is? Dan zou het wel uit de winkel gehaald zijn.

    Hoelang heeft het wel niet geduurd voordat men er achter kwam dat kaas voor ons toch net iets te vet is, hoelang duurde het voor wetenschappers om erachter te komen dat sommige stoffen kankerverwekkend zijn.

    Ze doen daar bij dierenvoeding niet zulke onderzoeken naar, ze kijken naar wat hebben ze nodig en wat moeten we erin stoppen. In gemengd voer zit gewoon teveel suiker en teveel vet, je konijn wordt er dik van,

    en een konijn geniet meer van vers voedsel dan van een speculaasje, je weet trouwens ook niet of sommige kruiden die in de speculaaskruiden zitten wel of niet giftig zijn. Wij kunnen voor ons zelf beslissen maar jij bent verantwoordelijk voor de gezondheid van je konijn.

    dus neem die verantwoordelijkheid asjeblieft ook, ik zeg niet dat je je konijn verslonst, maar vergelijk het beestje asjeblieft ook niet met jezelf. Want ik vergiftig mijzelf niet met steenvruchten (perzikken, nectarines kersen etc.) maar ik mijn konijn wel.

  12. Ik wou wel even tegen sommige zeggen dat een konijn alles eet wat het kan eten, dat merk ik hier ook, heb bepaalde planten moeten snoeien omdat ze anders de klimop (giftig) op eet. Dus tuurlijk zal je konijn aan een speculaasje knagen, en tuurlijk als wij een patatje eten gaan we er ook niet meteen dood van, maar en gemengd voer ipv biks en dan nog andere dingen die niet goed voor ze zijn,

    klinkt mij niet goed voor je konijn. En als je hem graag wilt verwennen, er staat een lijst op deze site met eten wat ze allemaal mogen hebben en daar staan zoveel lekkere dingen tussen, dus verwen je nijn daarmee. Is gezonder voor je nijn en dus beter.

    het is wel goed dat gemengd voer gemengd wordt met biks, maar mijn nijn zal het nooit krijgen. enkel biks, en als ze wil snoepen krijgt ze lekker fruit en groente

  13. Nijntje is helemaal weg van appels (en helemaal als het Royal Gala's zijn), ander fruit proberen we nog niet omdat ze nog geen week bij ons thuis is. Verder is ze helemaal weg van haar hooi, terwijl het niet eens brandnetel-kamille-of iets dergelijks hooi is, maar gewoon saai intratuin hooi :P

    Welk hooi valt meestal in de smaak en waar haal je dat? Ik zat er namelijk aan te denken om eens kamille hooi te halen maar ben bang dat ze dat niet lust

  14. ja het is nu dus voor de hele dag, maar heb daarnet al weer drie eetlepels (50 gram) bij gegeven. Meestal is het bakje nog voor de middag leeg.

    Ik weet alleen niet hoe oud ze is, dat was ik vergeten te vragen. Ze zeiden wel dat ze niet veel groter meer werd maar volgens mij zit ze nog wel in haar jonge vacht, aangezien ze zo zacht is.

  15. onbeperkt? Nou, mij was verteld dat ik het langzaam op moest bouwen.

    Ik ben dan zondag begonnen met 2 eetlepels en nu zit ze dan op 3, maar het is zo op :D

    dus ik weet ook niet wat nou wel en niet goed is, qua eten. Ze heeft wel altijd hooi in haar korf

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .